- Konu Sahibi gulbridetobe
-
tüm yorumları okumadım ama ben senin yerinde olsam şöyle teselli ederdim kendimi,yaşım gelmiş 30 a böyle bir fırsat karşıma ya çıkar ya çıkmaz (fırsattan kastım kesinlikle maddiyat değil),aşksa illaki istediğim zamanında ben bu duyguyu tattım yaşadım zaten artık başka şeylerle mutlu olmaya çalışmalıyım ve mantığımın sesini dinlemeliyim
ki mantığıyla hareket edenin sırtı yere gelmiyo aşık olcaksında nolcak geçeceğini sende biliyosun artık 20 yaşında değilsin
bu arada yanlış anlama bende 29 yaşındayım yani karşıma sözlün gibi biri çıksa böyle düşünürdüm :))
umarım vereceğin karar seni mutlu eder herşey gönlünce olsun
Bende eşimle sözlenirken aynen sizin gibi aşık değildim ama iyi bir insan olduğu için çok seviyordum, isteyerek evlenme teklifini kabul ettim.
Zamanla da çok ama çok sevdim, hiçbir zamanda evlendiğim için pişman olmadım.
Bence seninde biraz zamana ihtiyacın var gibi.
Hep kaçan kovalanmıştır burada da istisna bozulmamış galiba. Neden bizi üzen insanların peşinde koşarız ki. Hani hep bir taktik vardır ya: yüz verme peşinde koşsun. İkinci erkek arkadaşından bahsediyorum….sözlün hakkında da merak etme evlendikten sonra dengeler kurulacak. Bir çoğumuz evlendiğimiz adamlarla dillere destan aşk yaşamışızdır, herkesin bir aşk öyküsü vardır. Ama şimdi eşlerimiz ellerinde çiçekler gözlerinde aşk 7/24 telefonumuzu beklemiyor. Yani senin sözlün de hassas bir insan olabilir ama evlendikten sonra Türk standartlarına gelmesi yüksek olasılıktır. Bunun dışında ben %60 mantık+%40 aşk olmalı taraftarıyım. Mantık daha yoğunluktadır şu dönemde. Bir tek nokta dikkatimi çekti yanlış olursa affola: sizi biraz tabiri caizse doyumsuz buldum. Tabi kişilerin gelirleri harcamaları paraleldir ama 8000TL lik bir gelinlik düşünmek şu Türkiye şartlarında bana biraz ütopik geldi.
Ben bunu daha önce kötü deneyimlememe rağmen bu hataya düştüm evet.Ama duygulara hükmedemeyebiliyor insan ne yazık dimi.Neden aşık deilim diye kimse sormadı siz bunu deyince fark ettim.Bi kaç nedeni var; birincisi buldumda bunuyorum demeyein herşeyin kıymetini biliyorum ama sözlüm herşeyi çok çabuk kabul eden biri.Normalde herkesin kızması gereken birşeye hiç ses etmeyen.ÇOk ileri bi raddeye gelmedikçe asla sinirlenmeyen, aramız kötü olmasın diye hiçbir tartışmaya mahal vermeyen biri.Böyle olunca erkek olarak ilişkideki hakimiyetini kaybediyor.Ben bunu kullanıp onu asla ezmedim, eziyet etmedim ama bi kadın olarakta erkeğin erk duygusunu hissetmek istiyoprum.Bunu hiçmi hissetmiyorum bazen hissediyorum çünkü beni kolluyor, asla bana birşey olmasına izin vermez, hep sarar sarmalar bu konuda öyle biri ama kendi karakterine belkide ayrılırız sorun yaşarız korkusuyla hep dinginliyor.Hatta dedim ben kendisine de beni kıracak olsan bile kendinden ödün verme die.Ama ben ödün vermiyorum seni üzmemek adına bazı şeyleri es geçiyorum ve bu benim için zor olmuyor dedi.İkincisi böyle her bayanın çok dikkatini çekicek biri değil, ortamda konuşur çok özgüvenlidir ama çok tercih edilen biri olduğunu sanmıyorum.BUnu da takıyorum sanırım.Aslında tipi gerçekten hoş yakılşıklı olmasada.Dolayısıyla geçmişte hep kısa süreli ilişkileri olmuş ciddi bişeyler olmamış hiç bunun verdiği heyecan tutku aşk var onda bana karşı. Hayatında herşeyi görmemiş biri yani..Ben ise pek çok şeyi gördüm zor şartlarıda kolayıda azarı da övgüyüde, bi tık daha ötedeyim ondan gibi hissettiriyor tüm bu duygular isterdimki erkek olarak onun benim üzerimde hakimiyeti olsun, erk duygusunu hissedebiliyim.Pısırıkmı asla değil, her konuda hakkını arayacağını düşünüyorum.Ama ikili ilişkilerde böyle..
Konuyu başından beri takip ediyorum, her yazdığınızda bu kadar mı olur demekten kendimi alamamakla birlikte bu yazdığınız, alıntıladığım mesajla hayret durumum tavan yaptı
Durumum birkaç farkla sizinle hemen hemen aynı. Sözlü değilim henüz ama o yoldayım gibi; önceki konumda bahsetmiştim (http://www.kadinlarkulubu.com/iliskiler-duygular-hayatin-icinden/563849-el-opmek.html)
Benimle evlenmek isteyen insan, sızın sozlunuz gıbı gercekten ıyı ve ılgılı bırı. Pısırık degıl, hakkını arar ama ben ne dersem ne ıstersem ne dusunursem hepsıne tamam dıyen bırı. "Sen nasıl ıstıyorsan oyle olur" dıyen ve bir türlü bütün aksi davranışlarıma ragmen kavga edemediğim biri .Asla masaya yumruğunu vurmuyor, ailesi keza özellikle babası mükemmel iyi, muhafazakar , mutaasıp, anlayıslı hosgorulu. Uzaktan akraba oldugumuz ıcın aılem tanıyor kendısını ve aılesını. Iyı ınsanlar olduklarına dair kanaatleri var...
Yarın yine evimize gelecekler, biraz daha kaynaşabilmek için. Bayramdan sonra da söz isteyecekler büyük ihtimalle. Ama ben senin gibi aşık degılım. Evet isteme, söz, nişan vs. merasimlerinin ilk kez yaşanacak olmasından dolayı bir heyecan var içimde, düşününce mide krampları ve bulantıları yaşıyorum ama bunları yaşarken, hissedeceğim heyecanda yanımda O'nun olmasının bir katkısı olmayacağını biliyorum. Kendisi çok iyi, ailesi de öyle, ailemin kanaatleri de olumlu , özellikle babamın ki biz babamla birbirimize çok duskunuzdur kolay kolay kımseyı begenmez kımseyı ıstemez damat olarak ama O'nun hakkında olumlu dusundugunu soyledı gecen aksam...
Mantık evliliği kavramı geçmiş bazı mesajlarda... Mantık evliliği deyınce neden insanların aklına "para ve makam" gelir bilmiyorum. Mantık evliliği yapmış biri, eşini maddi durumuna ve makamına bakarak mı seçmiş oluyor illa ki..? Yıne kendı meselem üzerinden gidecek olursam, benimle evlenmek isteyen kişinin çok iyi olması, asi bir karakterinin olmaması, sürekli dengeleyen taraf olması, ailesinin iyi insanlar olmaları, en onemlısı de kendı aılemın olumlu kanaate sahıp olmaları benim için mantık evliliği yapmam için yeterli ve gerekli olabilecek unsurlar...
Benim endişem, butun bu olumlu ozellıkler, ilerde evlendıkten sonra aynı evde yasamak, aynı yatagı paylasmak, ortak cocuklara sahıp olmak, şuan var olmayan aşk, heyecan ve tutkunun ortaya çıkmasını sağlayığ sağlamayacagı. Ask heyecan her sey bıter demıssınız evlendıkten sonra, kesınlıkle oyle. Bu durumda bu duygulara sahıp olmadan sırf es adayının aılesı ve kendısı ıyı ınsanlar ılgılı ınsanlar dıye yapılan bır evlılıkte, ılerıde benım ve konu sahıbının es adayını sevebılme, buyuk bır tutkuyla baglanabılme olasılığımız nedır?
Konu sahıbının ne dusundugu ne konuda endıselerının oldugunu cok ıyı anlıyorum. Cok zor bır karar bu...
Konuyu başından beri takip ediyorum, her yazdığınızda bu kadar mı olur demekten kendimi alamamakla birlikte bu yazdığınız, alıntıladığım mesajla hayret durumum tavan yaptı
Durumum birkaç farkla sizinle hemen hemen aynı. Sözlü değilim henüz ama o yoldayım gibi; önceki konumda bahsetmiştim (http://www.kadinlarkulubu.com/iliskiler-duygular-hayatin-icinden/563849-el-opmek.html)
Benimle evlenmek isteyen insan, sızın sozlunuz gıbı gercekten ıyı ve ılgılı bırı. Pısırık degıl, hakkını arar ama ben ne dersem ne ıstersem ne dusunursem hepsıne tamam dıyen bırı. "Sen nasıl ıstıyorsan oyle olur" dıyen ve bir türlü bütün aksi davranışlarıma ragmen kavga edemediğim biri .Asla masaya yumruğunu vurmuyor, ailesi keza özellikle babası mükemmel iyi, muhafazakar , mutaasıp, anlayıslı hosgorulu. Uzaktan akraba oldugumuz ıcın aılem tanıyor kendısını ve aılesını. Iyı ınsanlar olduklarına dair kanaatleri var...
Yarın yine evimize gelecekler, biraz daha kaynaşabilmek için. Bayramdan sonra da söz isteyecekler büyük ihtimalle. Ama ben senin gibi aşık degılım. Evet isteme, söz, nişan vs. merasimlerinin ilk kez yaşanacak olmasından dolayı bir heyecan var içimde, düşününce mide krampları ve bulantıları yaşıyorum ama bunları yaşarken, hissedeceğim heyecanda yanımda O'nun olmasının bir katkısı olmayacağını biliyorum. Kendisi çok iyi, ailesi de öyle, ailemin kanaatleri de olumlu , özellikle babamın ki biz babamla birbirimize çok duskunuzdur kolay kolay kımseyı begenmez kımseyı ıstemez damat olarak ama O'nun hakkında olumlu dusundugunu soyledı gecen aksam...
Mantık evliliği kavramı geçmiş bazı mesajlarda... Mantık evliliği deyınce neden insanların aklına "para ve makam" gelir bilmiyorum. Mantık evliliği yapmış biri, eşini maddi durumuna ve makamına bakarak mı seçmiş oluyor illa ki..? Yıne kendı meselem üzerinden gidecek olursam, benimle evlenmek isteyen kişinin çok iyi olması, asi bir karakterinin olmaması, sürekli dengeleyen taraf olması, ailesinin iyi insanlar olmaları, en onemlısı de kendı aılemın olumlu kanaate sahıp olmaları benim için mantık evliliği yapmam için yeterli ve gerekli olabilecek unsurlar...
Benim endişem, butun bu olumlu ozellıkler, ilerde evlendıkten sonra aynı evde yasamak, aynı yatagı paylasmak, ortak cocuklara sahıp olmak, şuan var olmayan aşk, heyecan ve tutkunun ortaya çıkmasını sağlayığ sağlamayacagı. Ask heyecan her sey bıter demıssınız evlendıkten sonra, kesınlıkle oyle. Bu durumda bu duygulara sahıp olmadan sırf es adayının aılesı ve kendısı ıyı ınsanlar ılgılı ınsanlar dıye yapılan bır evlılıkte, ılerıde benım ve konu sahıbının es adayını sevebılme, buyuk bır tutkuyla baglanabılme olasılığımız nedır?
Konu sahıbının ne dusundugu ne konuda endıselerının oldugunu cok ıyı anlıyorum. Cok zor bır karar bu...
Canım merhaba öncelikle aynı duyguları paylaştığımıza sevinsemmi üzülsemmi bilemedim:) ama daha önce açmış olduğun konular dahil hepsine göz gezdirdim biraz.Evet seninle yaşadıklarımız biraz farklı gerçekten. Ben şu konuda şanslıyımki 4 ay gibi bir çıkma dönemimiz oldu sevgili olmak nasıldır hissettim onunla, bence sen de bunu yaşamalısın biraz.İnsanı biraz olsun ferahlatan bişey çünkü bu beraber yemek yemek, sinemaya gitmek, pikniğe gğitmek arkadaşlarla dolaşmak vs. Ailen belki izin vermiyor olabilir bilemiyorum benim ailemde saat sınırlamaları vs koyabiliyor çünkü. Sizin daha bi görücü usulü olmuş belki sen bi sevgilin olduğunu hissetsen daha farklı ve benden daha şanslı olabilirsin gibi geliyor bana.İnşallah da olursun çok isterim. Ne kadardır bu konu gündemninde bilmiyorum sanırım 1 aydır en fazla ben 5 ay tanıdım kendime o bile az geldi sanki acele etmesenmi sende ama yinede senin hayatın tabi.İçini ferah tut merakla izliycem herşeyin hayırlısı olur umarım..
Evet biz öyle birlikte biryerlere gidebilme fırsatını bulamadık henuz. Cunku 4 5 senedır uzaktan uzaga bu konu gundemde olsa da somut ve cıddı anlamda adımlar atılalı yaklasık bır ay gıbı bır sure olacak. Akraba olunca cok fazla bırlıkte bırseyler yapabılme durumun olamıyor. Insanlar zaten konusacak bır konu bulmayagorsunler. Dallandırıp duruyorlar. BU 4 sene ıcınde bıle benım ruhum duymadan neler konusulmus, hıc tanımadıgım akrabalar bıle bızım sevgılı oldugumuzu konusur olmuslar
Ama ne bileyim hani derler ya "o olmadan yapamam yasayamam" ben boyle dıyemıyorum. Yanı benım gıbı tanısan gorusen arkadaslarım ılk gorusmelerınden sonra deli divane oldular. ONları gorunce ıster ıstemez huzursuz oluyor ınsan. Bastan hıssedılmeyınce hıc hıssedılmeyecekmıs gbıme gelıyor.
Birde muhafazakar sayılabılecek bır aıle oldugumuz ıcın, annem bu anlamda benden cok cok daha ıyı bırını ıstıyor, ben gevşedıgımde benı tutup sılkeleyecek kendıme getırecek bırı olmasının dunyam ve ahıretım ıcın ıyı olacagını dusunuyor kı cok haklı bu konuda. Bahsettıgım ınsan ve aılesı de bızım gıbı ama beyefendı bıraz gevşek gıbı yanı o rahat ben rahat akıbetımız ne olur bılemıyorum
Senın konunu da işgal ettm canım kusuruma bakma, ınsallah eş adaylarımız hakkımızda hayırlı ise Allah aradığımız o aşkı sevgiyi muhabbeti kalplerimize koyar, Kalpler O'nun elinde. Kalpleri birbirine ısındıran O...
bu konuyu sözlünün okuduğunu düşün yazdığından pişman olurmuydun olmazmıydın bide onu düşün eğer pişman olurdum dersen evlen yok olmazdım dersen evlenme sırf seni seviyor ilgileniyor diyede içinde bişey olmadan evlenme insanların umutlarınıde yıkma derim inşallah mutlu olursun
Şimdi Durumaya...Maddiyatla ilgili birşey yazmışsınız.
Yorumları okuyunca,iyi ki erkek olmamışım,erkekler sponsor değil,bunlar tamamsa mantık evliliği oluyor demişsiniz.
Mantık evliliği sözünü ilk ben kullandığım için,ister istemez cevap hakkı doğuyor.
Yoksa sizin yorumunuz,sizin fikriniz,herkes kendi ilişkisini ideal sayıyor der geçerdim.
Konu sahibinin,erkek arkadaşı ile ilgili yazdıklarını alıntıladım.Maddiyat haricinde,epey özellik yazmış.
Hatta sizin doktor örneğinize karşılık,konu sahibinin erkek arkadaşı,hasta olduğu zaman işyerine gelip ateşini ölçtüğü örneği var.
Sevgi emektir evet ama bu emek sadece maddi sıkıntılara göğüs germek değildir.
Birisini sabırla beklemek,anlayış göstermek,bazen kendi gururunu hiçe saymak,özverili davranmak gibi açılımları olabilir.
Sevgi emekti sözünün kullanıldığı filmde bile,erkek aşık,kadın değil.Erkeğin emeğiyle,kadın ona bağlanıyor.
Herneyse...Herşeye rağmen,burada okuduğumuz birçok konudan daha mantıklı bir ilişki olduğunu söyleyebilirim :
Misal,erkek arkadaşım çok kıskanç,evden bile çıkarmıyor ama aşığım,bana vurdu ama kahretsin seviyorum,hep küfür ediyor,aşağılıyor ama ayrılamıyorum çünkü 5 sene emek verdim bu ilişkiye,aldattı ama hala seviyorum,kapanmazsam ayrılacakmış,ne yapacağım çok seviyorum vs vs...
bencilce falan demişsin arkadaşın isteklerine; ama arkadaşımıza dayatmaya çalıştığın gerçekler var kednine göre. öyle bir bahsediyorsun ki, kimse senin kadar aşık olmasa evlenemez gibi. biz de aşık olarak evlendik; eminim birçoğumuzun tatlı eşleri bizim için çok şeylere göğüs germişlerdir, geriyorlardır. ama biz arkadaşımızı senin ilişkin neden bizimki gibi değil, neden 8 milyarlık gelinlikten bahsediyorsun ha, demiyoruz. ve anlattığına göre de sözlüsü onun için her şeyi yapan gayet fedakar birisi ( senin eşin gibi). ben orda gelinlik fiyatı vermekten kastını anlayabiliyorum. lütfen bir de herkes benim eşim gibi olamaz imasından vazgeç. zenginlik fakirlik senin hayatın. fakir olunca daha da aşık olunmuyor. tamam, sıkıntı daha cok olur, birlikte göğüs gerersiniz, aşkınız pekişir de, bu arkadaş napsın yani, fakir mi olsun habire fakir fakir para bulamazdık gibi imalarda bulunuyorsun.
bencilce falan demişsin arkadaşın isteklerine; ama arkadaşımıza dayatmaya çalıştığın gerçekler var kednine göre. öyle bir bahsediyorsun ki, kimse senin kadar aşık olmasa evlenemez gibi. biz de aşık olarak evlendik; eminim birçoğumuzun tatlı eşleri bizim için çok şeylere göğüs germişlerdir, geriyorlardır. ama biz arkadaşımızı senin ilişkin neden bizimki gibi değil, neden 8 milyarlık gelinlikten bahsediyorsun ha, demiyoruz. ve anlattığına göre de sözlüsü onun için her şeyi yapan gayet fedakar birisi ( senin eşin gibi). ben orda gelinlik fiyatı vermekten kastını anlayabiliyorum. lütfen bir de herkes benim eşim gibi olamaz imasından vazgeç. zenginlik fakirlik senin hayatın. fakir olunca daha da aşık olunmuyor. tamam, sıkıntı daha cok olur, birlikte göğüs gerersiniz, aşkınız pekişir de, bu arkadaş napsın yani, fakir mi olsun habire fakir fakir para bulamazdık gibi imalarda bulunuyorsun.
Benim kocam da bana cok duskun hayatta en guzel sey bu, tadini cikar, evlilikte uzun zmn gecince ask mesk bitiyor geriye sevgi saygi kaliyor bes sene sonra hala gozune bakiyorsa inan herseye yeter bu, heyecan arama pisman olursun bence evlenmelisin ben olsam evlenirdim yani oyle soyliyim kisaca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?