Çok yanlış anlamışsınız yazdıklarımı, dönüp tekrar okudum kendi yazdıklarımı acaba yanlışmı anlattımmı die ama hayır.Ben demişimki "o kadar iyi bir adam ki, bu kadar iyi bir adamı bulabilirmiyim" yine yazmışımki "çok iyi biriydi merhametliydi, bana karşı düşünceli, iyi kalpliydi sözlendim vs." evet maddi olanakları olduğunu yazdım ama bunu varlıklı olmasının altını çizdiğim için deil paradan çok benim mutluluğumu düşünüyor hem ailesi hem kendi anlamında söyledim.ordada dediğim gibi yeterki sen mutlu ol dedi sözlüm demişim. Kaldıki sözlüm bunlara sahip olmasada ben kendim bile bunları yapabilecek güçteyim. Kamuda çok iyi bir kurumda çok iyi bi konumdayım.o dediğiniz gelinliğide 1,5 aylık maaşımla alırım.Burayada çok kolay şartlarda gelmedim,ailemin durumu iyi değildi öğrenciyken haftasonları çalıştım burslarla okudum vs.İnsanlardan haftasonu işlerinde azar işittim sınavlara çalıştım bir yandan da.hiç kolay olmadı ama hiç inanın. ama artık cidden iyi bir konumdayım ve öğrencilere ben yardım ediyorum. Bana olanak sağlaması önemli olsaydı kendi çalışma çevremden de çok rahat olanak sağlayan insanlar bulurdum.
Ben zaten o olanakların hepsine kimse sunmasada sahibim.Orda anlatmak istediğim insanlar bunun sorunlarında ama ne ailesinin ne de sözlümün böyle dertleri yok demekti.
Benim aşıktım dediğim insan hiçbir olanağa sahip deildi yinede iyi biri olsaydı güven verseydi koşa koşa evlenirdim.
Sizin yaptığınız o şeyler çok aşıkken olmuş ya, ben ilk sevgilim sevmesem sıkıcı bulmasamda ailesinden birini kaybetti işinde sorunlar oldu diye kendimden verip yanında oldum.Hatta bunu atlatması 2 yıl sürdü hiç sevmesemde bu olayları atlatsın die yanında oldum.Sizin sevmediğiniz kişi için yaptıklarınızı ben sevmediğim ama iyi biri oldupunu düşündüğüm birine yaptım yani 2 yıl bütün söylediklerini acısından dolayı tüm kaprsilerini sorunlarını maddi porblemlerini hepsini çektim, yardım ettim, sonunda ayrılacağımı bile bile.Şuan sözlüme aşık deilim evet ama bugün ayrılsam yarın bişeye ihtiyacı olsa yinede sizin tüm bu dediklerinizi yaparım, dostumada, hak ettiğini düşündüğüm arkadaşıma da yaparım.İyi olan herkes için sizin bahsettiğiniz çabaları gösteriririm.Sizin bu dediklerinizi insan sadece aşk için yapmazki insan olduğu için vicdan sahibi olduğu için merhametli olduğu için yapar.
Gerekirse tüm zorlukları yaşarım bunda bir sıkıntım yokki, hayat zaten her zaman kolay olmadı benim için.Size ne mutluki tüm bunları yaptığınız adam sizinde aşkla bağlandığınız biri olmuş.Şunu da sölim ben sözlümünde bu durumda sizin sevgiliniz gibi davranacağına eminim.Ben ona aşık deilim ama bu gerçeği göremiyorda deilim.O da iş yerimde sorun oldu die iş yerime geldi sizin yaşadığınıza benzer bişey yaşadık vs.
Ben samimiyetimle içinde bulunduğum sıkıntıyı paylaştım.Önümde iki yol derkende bu adamın olanakları çok iyi bu olanaklarda başkasını bulabilirmiyimki demedim üstelik.Çok içten bir şekilde heyacan duyabileceğim aşık hissettiğim biri olurmu, olmazsa böyle iyi bir adamı kaybdermiyim çelişkimi paylaştım.Beni tanımadığınızda yanlış ve insafsız bir yargı yapmışsınızçAma yinede mutlu olmanıza çok çok sevindim dilerim hiç kaybetmezsiniz.Ama şunuda unutmayın bu bahsettiklerinizi gözünüzde çok büyütmeyin derim, merhametli vicdan sahibi insanlar bence zaten tüm bu dediklerinizi yapar..
Konunuzda o kadar çok madiiyatla ilgili cümleler varki,anladıgım neyse onu yazdım.Kusuruma bakmayın ama aşkın ve bağlılığın olmaıdıgı ilişkiler gözümde hep çıkar amaçlı ilişkilerdir..belki sizin öyle değildir,belki sizi ona bağlayan şey onun ilgisi ve sevgisidir.belkıde bunları kaybetmekten korkuyosunuz ama bunları yanlış ifade etmişsiniz.
yani maddiyatla ilgili cümleler çok fazla... bu cevabı yazan ile konuyu yazan kişi aynı değil gibi..
sevdiğim kişinin yaptıklarını gözümde çok buyutmemem gerektiğini söylemişsiniz..
inanın mehameti,vicdanı,aşkı,sevgiyi birbirinden ayırt edecek olgunluktayım.bu kavramları bi arada tutumanız akıl almaz.
yani misal,doktor beni hırpaladıgında orda vicdanı olan sadece açık oldugum kişimi vardı,hayır.merhameti vicdanı olan biçok arkadaşım vardı.ama bi sn bile düşünmeden buna boyun eğmeyen o vardı sadece..
hiç kokusuzca..bunun vicdanla alakası yok...insan acıdıgklarına vicdanı sızlar,merhamet duygusu ortaya çıkar..
ama bi insan bi insanı çıkarsız seviyorsa yapmayacağı şey yoktur.yaşadıgımı ben bilirim.elbet kıyaslamak değil amacım.
benim tek kızıdıgım,burda biçok konu gördüm bu şekilde,"birini tanıdım,tipim değil ama maddi durumu iyi..vs"
ben karışmak istemiyorum sizin hayatınız....yakın arkadaşım olsaydınız bişeyler hissetmediğiniz bi adamla evlenmenize asla izin vermezdim...başta bişey hissetmiyosan sonrası asla gelmiyor...
hep sevdiğiniz,hep sevildiğiniz ve sizi hakeden biri elbet olcaktır.ama şuanki durumunuz o kişiye büyük hakszılık.sözlünüze karşı hissettiğiniz sadece merhamet duygusu.....
merhamet ve vicdan....onun yaptıklarına karşı merhamet duygularınız bırakmanıza engel oluyor...
bizi bi arada tutan bunlar değil,gerçek sevgi..işte aramızdaki fark bu...
dilerim sizde mutlu olursunuz ama bu konuyu açtıysanız eğer içinde savaşmakta oldugunuz bi ikilem içindesiniz..dilerim hayırlı olan yol sizinle olur...