Konuyu başından beri takip ediyorum, her yazdığınızda bu kadar mı olur demekten kendimi alamamakla birlikte bu yazdığınız, alıntıladığım mesajla hayret durumum tavan yaptı
Durumum birkaç farkla sizinle hemen hemen aynı. Sözlü değilim henüz ama o yoldayım gibi; önceki konumda bahsetmiştim (
http://www.kadinlarkulubu.com/iliskiler-duygular-hayatin-icinden/563849-el-opmek.html)
Benimle evlenmek isteyen insan, sızın sozlunuz gıbı gercekten ıyı ve ılgılı bırı. Pısırık degıl, hakkını arar ama ben ne dersem ne ıstersem ne dusunursem hepsıne tamam dıyen bırı. "Sen nasıl ıstıyorsan oyle olur" dıyen ve bir türlü bütün aksi davranışlarıma ragmen kavga edemediğim biri .

Asla masaya yumruğunu vurmuyor, ailesi keza özellikle babası mükemmel iyi, muhafazakar , mutaasıp, anlayıslı hosgorulu. Uzaktan akraba oldugumuz ıcın aılem tanıyor kendısını ve aılesını. Iyı ınsanlar olduklarına dair kanaatleri var...
Yarın yine evimize gelecekler, biraz daha kaynaşabilmek için. Bayramdan sonra da söz isteyecekler büyük ihtimalle. Ama ben senin gibi aşık degılım. Evet isteme, söz, nişan vs. merasimlerinin ilk kez yaşanacak olmasından dolayı bir heyecan var içimde, düşününce mide krampları ve bulantıları yaşıyorum ama bunları yaşarken, hissedeceğim heyecanda yanımda O'nun olmasının bir katkısı olmayacağını biliyorum. Kendisi çok iyi, ailesi de öyle, ailemin kanaatleri de olumlu , özellikle babamın ki biz babamla birbirimize çok duskunuzdur kolay kolay kımseyı begenmez kımseyı ıstemez damat olarak ama O'nun hakkında olumlu dusundugunu soyledı gecen aksam...
Mantık evliliği kavramı geçmiş bazı mesajlarda... Mantık evliliği deyınce neden insanların aklına "para ve makam" gelir bilmiyorum. Mantık evliliği yapmış biri, eşini maddi durumuna ve makamına bakarak mı seçmiş oluyor illa ki..? Yıne kendı meselem üzerinden gidecek olursam, benimle evlenmek isteyen kişinin çok iyi olması, asi bir karakterinin olmaması, sürekli dengeleyen taraf olması, ailesinin iyi insanlar olmaları, en onemlısı de kendı aılemın olumlu kanaate sahıp olmaları benim için mantık evliliği yapmam için yeterli ve gerekli olabilecek unsurlar...
Benim endişem, butun bu olumlu ozellıkler, ilerde evlendıkten sonra aynı evde yasamak, aynı yatagı paylasmak, ortak cocuklara sahıp olmak, şuan var olmayan aşk, heyecan ve tutkunun ortaya çıkmasını sağlayığ sağlamayacagı. Ask heyecan her sey bıter demıssınız evlendıkten sonra, kesınlıkle oyle. Bu durumda bu duygulara sahıp olmadan sırf es adayının aılesı ve kendısı ıyı ınsanlar ılgılı ınsanlar dıye yapılan bır evlılıkte, ılerıde benım ve konu sahıbının es adayını sevebılme, buyuk bır tutkuyla baglanabılme olasılığımız nedır?
Konu sahıbının ne dusundugu ne konuda endıselerının oldugunu cok ıyı anlıyorum. Cok zor bır karar bu...