Hangi Zaman Daha Uygundur?

hayırlı iş uzatılmaz bence uzatmayın hersey dört dörtlük olmak zorunda degıl evlendıkten sonrada bazı seyler yapılır

Ben şubat geliniyim ablacım biz tanıştıktan 4 sonra nilanlandık. Nişandan 5 ay sonra evlendik. Zamanı hiç dert etme bence. Ben de çevrendekilerle aynk fikirdeyim. Milletin lafını takmak istemezsin ama canını sıkarlar. Hiç uzatmayın. Bir an evvel evlenin. Borç harç bizde de var. Allaha Şükür ikimiz de çalışıyoruz. 30 küsür borcumuz vardı. Düğünümüzü herşeyimizi kendimiz yapmıştık. Ödüyoruz bir şekilde. ;-)

işte mart ayında hemencecik doğum günüm geliyor ben bir yaş daha büyüyorum :) beni geriyor bu sendrom ahh ki ahhh..

Valla ağır borçla harçla evlenip o stresle evlendikten sonra birbiriyle kavga edip ayrılanlarda var. Forumda çok örneklerini okuyoruz. Bence kafanız rahatken evlenseniz daha iyi olur hem bu süreç birbirinizi tanımanız içinde iyidir. İş yok birikim yok o ağır yük fazla gelir bence.

fikriniz için teşekkür ederim.

yani işte bende evliliğimin ilk zamanlarında bile olsa maddi sıkıntı çekmek istemiyorum. ama geç kalmışlık hissi üzüyor beni. vee daha bir sene beklicem bu durumda :) :18:

okulu yüzünden bir de evliliği düşünmüyormuş ta ki ben karşısına çıkana kadar.. öyle diyor :) ve haklısınız öyle ya da böyle zorluk çekilecek..

yani işte bende evliliğimin ilk zamanlarında bile olsa maddi sıkıntı çekmek istemiyorum. ama geç kalmışlık hissi üzüyor beni. vee daha bir sene beklicem bu durumda :) :18:

İnsan huzurunu düşününce bekliyorum ne yapalım geç olsunda güç olmasıncıyım ben karar sizin tabi ki durumlar el veriyorsa ona göre şekillenin

Son düzenleme:
Sen calismiosun canim. Canim cicim ben hallederim benmde maasim var desen ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

zaten bizim olacağı için benimde desteğim olacak.

ahh eres yaa, valla beklemek de cidden yoruyor be kuzum :/ napiim sabır dicem artık o zaman :44:

Allah yardımcımız olsun. hem beklemek istemiyorum hem de şartlar düzelsin istiyorum. kaldım öyle. bakalım bi gelsin ona göre karar vericez sanırım bu durumda..

yani bide böylesi var haklısınız.. ne kadar o beni üzmez, anlayışlıdır desem de tabii ki ileride nasıl olur ya da bu süreçte nasıl bir hal alır aramız bilemem. her şey insanlar için.. ben tekrar konuşucam nişanlımla artık.

hayırlı iş uzatılmaz bence uzatmayın hersey dört dörtlük olmak zorunda degıl evlendıkten sonrada bazı seyler yapılır

zaten annem kesinlikle uzamasına karşı. o bana baskı yapacak ben de nişanlıma.. öyle gibi görünüyor sanki :)

canım benim, bak bu çok güzel destek oldu bana teşekkür ederim. yani çalışıyoruz ödenecek bir şekilde de, ne bilim kafamı karıştırdılar korkuttular beni :) nişanlımla bi konuşup ona göre yön vermek daha doğru olacak sanırım.

Yani neye geç kalıyorsunuz ki aileler anlayış gösterirse bence ertelemek en iyiysi siz bir birinizi bildikten sonra kimse giremez aranıza inanın borç borç üstüne çok zorlanırsınız şimdi düğünü hemen yapın diyenler o size destek vereçek mi yok bi müddet sonra huzursuzluk çıkarsa aranızda borç yüzünden ne olacak boş verin lafı sözü siz kendinize uyanı yapın sonra sıkıntı çekmemtense bir kaç ay sonra istediğin gibi borç var diye tüm hayallerinden faz geçeceksin ömrünce için de kalıcak

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canım bu çok zor bir durum ayrıca senin yapınla alakalı, ben mesela rahat bir insan değilim ve eşimle 5 sene sonra evlendik. Çünkü işten çıkmıştı ve tekrar iş bulup kadro olayı falan baya uzadı. Ben bekledim. iyimi yaptım kötümü orası tartışılır. Evlendikten sonrada borç ödüyoruz ve bu borç beni fazlasıyla gerdi. Moralimi çok bozuluyor ve mutsuz ediyor.Evliliğimin ilk aylarını baya gergin geçirdim. Ben olsam beklerdim çünkü söylediğin süre gerçekten uzun değil. İlerisini görüp öyle evlenirdim hemde istediğim gibi yaz gelini olurdum

Tatlım benim konunu yeni gördüm ve cevap yazmak istedim. Düşüncelerimi seninle paylaşmak istedim. Sizin durumunuz tam anlamıyla bizimkiyle aynı. Nişanlımda 4 mayısta askere gidiyor ve ne yazık ki 12 ay yapacak 2015 mayısta gelecek Allahın izniyle. Bizde hemen yapmayı düşünmüştük fakat ben nişanlım olmadan evlilik hazırlığı yapmak istemiyorum. Eşyalarımızı falan beraber almak hazırlamak istiyorum. Zaten geldikten 1 ay sonra ramazan ayına giriyoruz. Sonrası bayram derken Temmuz ayı bitmiş oluyor. Ağustos ayında da ramazanın verdiği yorgunluktan ve bitkinlikten dolayı anca yapamadığımız hazırlıklarımızı yaparız diye düşündük ve şuan için tarihimiz 6 Eylül. Havalar o zaman çokta soğumuş olmuyor zaten. Benim nişanım 16 kasımdı ve hava gayet güneşti. Bu nedenle Eylül ayı sıkıntı yaratmaz diye düşündük (İnşallahhh ) Balayı konusunda da düşüncemiz daha çok Marmaris yada Antalya tarafı orada daha geç havalar soğuyor bu nedenle o konuda da sıkıntı yaşamayız diye düşündük.

Ama sizin en büyük sorununuz bizim gibi maddiyat. Bende nişanlımın geldikten sonra hemen işe gireceğini biliyorum. Hatta şuan çalıştığı firma kesinlikle askerlik sonrası bekliyor. Ama yinede tedbiri elden bırakmamak gerek. Bizimde eşyalarımızı kendimiz alacağız. Düğünde takılacak tüm takılarım hazır. Onların birikimi vardı önceden. Evimizde var çok şükür. Sadece eşyalarımızı peşin alıp tek bir yere borçlanalım istedik. Bu nedenle kredi çekmeyi düşünüyoruz. Nişanlım askerden gelince dediğin gibi kredi çekemeyecek. Bizde şöyle düşündük. Babası emekli ve çok rahat kredi çekebiliyor. Ya babasına çektirecek yada benim adıma çekilecek kredi ve nişanlım ödeyecek. Sizinde böyle bir imkanınız yok mu acaba?

Bu arada kesinlikle uzatmayın derim. Ben tamamen mecburiyetten dolayı bekliyorum. Hem askerlik hemde araya ramazan ve bayramın girmesi. Duruma göre düğün tarihimizi 16 Ağustosa bile alabiliriz. Henüz konuşmak için erken

Canım benim, düşüncelerin için teşekkür ederim. Son bir haftadır bu konuyu kafaya taka taka perişan oldum zaten. Ama kararımı verdim, ertelemicem. Ne olursa olsun, bu sene evlilik olmalı. Nişanlım zaten tek erkek ailede. Annesi babası neden yardımcı olamıyorlarmış ki? Babası emekli. Arabaları var, ayrıca evlerine bu sene imar gelecek ve 2-3 daire düşecek bunlara. Evli görümcelerime sözüm yok ama bekar olan ablası çalışıyor ve yardımcı olabilir o da. Amcası falan var, kalabalık sülale yani. Bizimkine mi yardımcı olamayacaklar. Daha önce diğer maddi sıkıntılarımızla ilgili (çünkü çok uzun süre işsiz kaldı) konuştuğumuzda, nişanlım kesinlikle ailesine söyleme ve onlardan yardım alma taraftarı değildi. O zamanlar galiba safmıyım nedir hiç üstelememiştim ama şimdi düşününce diyorum ki ben neden erteliyorum? Benim ailem maddi sıkıntı çektiği halde babam bir şekilde kredi çekip nişan yaptı. Onun Ailesi de bunu yapabilir. Dolayısı ile umrumda değil gerekçeleri, bu sene düğünü yapmak istiyorum. Şuan askerde bunu ona söylemeli miyim bilmiyorum ama konuyu açacam bir şekilde..

canım yeni gördüm iletini. aşağıda soleil arkadaşıma belirttiğim gibi, ailesinden destek alması lazım bu konuda. ben neden her daim çabalıyorum diye düşünüyorum. görümcelerle sürekli konuşuyoruz ama tutupta hiçbiri demiyor ki ne zaman düşünüyorsunuz evliliği bu sene mi olacak nasıl yapacaksınız demiyor. sinir oldum valla. biz her halukarda borç ödeyeceğiz ne yazık ki ( beyefendinin hiç birikimi yok yaa, şimdiye dek yemiş içmiş gezmiş hasbam. yapsın düğününü umurumda değil.. aklıma geldikçe sinirleniyorum yaa,

Ne kadar çok benziyor durumumuz canım ya Okudukça sanki beni anlatıyorsun sandım

Benim nişanlımda tek erkek. Babası emekli. Bu sene evlerine imar geldi ve şuan müteahhitlerle görüşüyorlar. Görümcem evli. Kayınvalidem sürekli kızına ne şekilde düğün yapıldığından v.s. bahseder ben bazen buna sinirlenirim. Bana gelince bazen olumsuzluklardan bahseder borçlardan falan ama bir kulağımdan girer diğerinden çıkar. İçimden derim ki kızına ne şekilde düğün yapıldıysa herşey banada olacak. Beni 6 yıldır biliyorlar bu zamana kadar birikim yapsalarmış.

Hiç birşeyimden ödün vermiycem her dediğimde olmak zorunda. Evin tek geliniyim olsun bir zahmet dimi. Sende kesinlikle düşünme hatta ve hatta babası çeksin krediyi. Bende öyle düşünüyorum babası istediğimiz meblaya çekemeyecek ise olanı çeksin yeter dimi ama. Zaten 1 evden kira geliri olacak.

Şimdi bence bu derece ayrıntıya girme ama bu sene düğün istediğini bir şekilde söyle. Ya şimdi söyle yada gelmesine yakın söyle canım. Düğünü ne zaman düşünüyorsunuz tatlım siz?

Aynen öyle kuzum. En büyük görümce ( ay bizimkiler 9 kardeş ) oğlunu geçen sene evlendirmiş baya süper düğün yapmış anlatıyorlar da. E bizimki bir evin bir oğlu (aslında abisi var ama amerikada yaşıyormuş 5-6 senede bir geliyormuş) herkes bi el atsa yapılır dimi düğün? Valla düşündükçe kızıyorum nişanlıma. Babası çeksin krediyi gerekirse bunu sert bir dille söylicem bizimkine. Aile komple Kayseri'de. Biz Ankara'da yaşıcaz. Yani ne bilim ev falan düştüğünde ki bide galiba köylerindeki topraklarına devlet el koymuş yol mu ne yapılacakmış parasını verecek bunlara bide bu var yapılır düğün. Eylül Ekim gibi falan olur galiba eğer olursa. Çünkü temmuz sonu gelecek. Net bir tarih yok canım.

Yani sen de hiç taviz verme. Ben de aynısını yapıcam. Benim nişanlım biraz itekleme gider. Yani ben söylerim söylerim takmaz sonra bi trip atarım kavga ederim bvenim dediğime gelir. İtiraz ederse zaten kavga edecem

bence bekleyin. her şey rayına otursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…