Hangisi daha az kötü?

Sanirim sadece sütün icin degil, psikolojik rahatsizligin icinde ilac kullaniyorsun. Bende bi donem kullandim. Kendi kendini tedavi etmen lazim bi yandan. 1 sene kullandim, sonra hayatim boyunca bu ilaclarla mi yasayacagim, daha cok gencim dedim ve biraktim. Sonrasinda doktoruma soyledigimde sunu anladim ki tamam ben iyiyim diyene kadar ilaci kesmeyecekti. Tamamen sana bagli yani bu durum

ben olsam yettiği kadar sütümü veririm,gerisini de mama ile takviye ederim.ve ilacı da memeden kestikten sonra devam ederim..yalnız bu yazdıklarım antidepresanı sadece iştah için kullandığını düşündüğümden.yani başka bir psi.hastallığı tedavi için değil,doğru mu anladım?
ben hem emzirdim hem mama verdim.oğlum kolikti uzun zaman gaz sorunu ile uğraştım.ama anne sütü sindirimi daha zor birşey .mamalar daha hafif emin ol.gazı yapan asıl anne sütü..

Anksiyete bozukluğum da sütümü etkiliyor sanırım. Aklımda sürekli bebeğime yetememe duygusu var.

Arkadasim sut arttirici milk plus kullaniyor gaz yapmıyor üstelik
Istahla ilgili bisey söylemedi
bence yogurt yumurta sut icmelisin ve omega3 takviye bebek icin yapabilirsin bence

O dediklerinizi yapıyorum zaten

Peki bu çeyrek aldığın antidepresan iştahını aciyormu gerçekten hapur hupur yedirip süt yapıyorsa kullan tabi
Ama yaptığı çok minik bir etkiyse sanirim kullanmazdim
Peki yeterince su icebiliyomusun?

Minik bir etki değil. 34 kiloyla doktora gittim, beni psikoloğa, o da psikiyatriye yönlendirdi. 2 ay sonunda 52 kiloydum.

Galac... kullanıyorum şuan. Onu mu diyorsunuz?

Canım bebiş etkili bi biçimde emiyor mu?eğer emiyosa sutun kolay kolay kesilmez

Emiyor ama doymadan azalıyor. Bebeğim de sinirlenip ağlamaya başlıyor. Böyle böyle soğuyacak diye korkuyorum.

Sute gecmiyosa kullanin geciyorsa mamaya gecin.
Su sut yapar su icemiyormusunuz.

Hapın tam hali çok az geçiyormuş. Ben çeyrek kullanıyordum en son. Yeterince sıvı alıyorum. Ona rağmen sütüm az.

bunun kararını bız vermesek? pskiyatri ve çocuk doktoru verse??

Bunun en sağlıkllı ve net cevabını doktor verir.Kulaktan dolma bilgilerle hareket etme.

Zaten bunun kararını onlar verecek. Hamileyken kbb doktoru hamilelerin kullanmaması gereken bir ilaç yazdı. Gözü kapalı her denileni yapamam. Deneyimlerden faydalanmaya çalışıyorum.

Doktor sadece aptamil kullan dedi. Onun dışına çıkamıyorum maalesef.

Sırf anne sütü vermek istiyorum. Ama olmazsa da dediğiniz şekilde devam edeceğiz.

Zok akışlı biberon kullanıyorum. Ondan da baya zor emiyor. Biberonla karnı doysa bile illa göğsümden emmek istiyor.

İştahım sıfır, acıkma hissim yok.

Çocuk doktoru+psikiyatrist onaylarsa kullanırdım ben... onlar mutlaka fayda/zarar analizi yapacaktır... kendinizi lütfen suçlamayın... kullanma derlerse de mama ile devam edersiniz... Allah bağışlasın sizi birbirinize

Amin çok sağolun.

Onu babam almış getirmiş. Doktorumuza sordum 6 aydan önce kesinlikle vermeyin dedi. Demir ve bir kaç şey eksikliği daha yapıyormuş.

Anksiyete bozukluğum var. Sürekli ümitsizlik ve depresyon hali. İştahsızlığım bunların sonucu maalesef.

Mamayla büyüyen bissuru çocuk var
Sağlıksız da değiller elinden geleni yap tabi olmuyorsa üzme kendini bebeğin anne sütünden önce annesine ihtiyacı var

öncelikle şöyle düşünün bu rahatsızlığınız olmasaydı da yine sütün yetmemesi ihtimali vardı.burda çok konu açılıyor bununla ilgili..yani yemiyorum o yüzden sütüm az diye düşünüp,o "yetememe" duygusuna kapılma lütfen..
zaten annelik başlı başına vicdan azabı demek ,inan bana:)
ayrıca henüz yeni anne olduğun için doktor sözlerini dinliyorsun ama mama yani bu ilaç falan değil:):) arakdaşların bahsettiği mamayı dene mutlaka..gaz sorunu için faydalı ..her doktor farklı mama öneriyor çünkü genelde yoğun bakımlarında o mamanın ürünleri kullanılıyor büyük ihtimalle markalar bağış gibi yapıyorlar..
oğlum doğumdan sonra 1 hafta hastanede yattı da ordan biliyorum..
bu arada mutlu anne mutlu bebek demek..eğer ilaç aldığında daha iyi hissedeceksen ve almadığında kötü oluyorsan,sütü kesmek pahasına da olsa ilaca başlamalısın..
ama bu durumda da iyiec depresyona girme de emziremiyorum diye..

Durumu son mesajınızda anladım, bebeğiniz için sizin sağlığınız anne sütünden bile önemli, ihmal etmeyin sağlığınızı... içim sızladı valla, 34 kilo ne demek... psikolojik hastalıklara da fizyolojik hastalıklara yaklaşır gibi yaklaşmak lazım... aman ilacını kullanma demek olmaz...

İnşallah bebeğe etkisi olmaz ama olacaksa da kendinizden fedakarlık etmeyin, mamayla da büyür kuzucuk... çok çok geçmiş olsun

Evet galac... onu söylemiştim ben de.. bi de malt duymuştum yine eczanede satılıyomuş sütü gelmeye anneler kullanıyomuş..

Mamayla büyüyen bissuru çocuk var
Sağlıksız da değiller elinden geleni yap tabi olmuyorsa üzme kendini bebeğin anne sütünden önce annesine ihtiyacı var

Cok haklisiniz sonucta eskiden formul mamalar da yoktu sutu yetmeyen pirinc unuyla cocuk buyuturdu. Ama elimden gelenin en iyisini yapmaya calisiyorum iste.

Bende istahsiz bir insanim ama zorluyorum kendimi sutum icin. Asip tasan bir sutum olmadi ama 4 aya kadar yetirmeye calistim. 4. Ayda doktorun ek gidaya baslatti biraz daha yeter hale geldi sutum. Yeri geldi arada bir ogun mama da verdim. Tahin helvasi ve pirinc pilavinin sut yaptigini farkettim onlari tuketmeye calistim. Tabi yedikten sonra bolbol da su ictim.

Bence hafif antidepresan olsa bile sute gecmesi ve bebege ulasmasi cok zararli.

Bir birsey yiyemiyorsaniz bol bol sivi alin. Su icin ayran icin madensuyu icin. Karpuz gibi sulu meyveler yiyin.

Evet istahsiz biri icin zorla yemek yemek iskence biliyorum ama bebeginiz icin zorlayon biraz kendinizi. Mutlaka sevdiginiz yemekler vardir onlardan bol bol yiyin.

Ilac aldigimda kesinlikle daha iyi oluyorum. Ruyalarim bile daha net daha guzel oluyor. Normal sartlarda beynim surekli olumsuz dusunmeye programli gibi. Mutlu olacagim bir durum varsa bile o durumdan olumsuzluk cikarip sirf onu dusunuyorum.

Psikolojik hastaliklar fizyolojik hastaliklari da beraberinde getirebiliyor maalesef.

Evet galac... onu söylemiştim ben de.. bi de malt duymuştum yine eczanede satılıyomuş sütü gelmeye anneler kullanıyomuş..

Ondan da kullaniyorum :)

Denemedigim sey kalmis mi acaba...

Hurma ye yiyebildigin kadari ile. Su ic bol bol. Süt yapar su ve hurma. Rezene cayi ic.

bu durumda sütü artırmak falan değil olay..senin daha iyi daha sağlıklı ve mutlu olman..
bu durumda ilacı tercih ederdim ben olsaydım..mama ile büyüse de birşey olmaz..oğlum mesela hem mama hem meme aldı.sütüm de çok yaramıştı..ona rağmen her çcuk kadar hasta olur hatta alerjisi epeyce var..o yüzden siz huzurlu olun yeter ruh beyni hasta ediyor gerçekten de..ben de zaman zaman yaşıyorum bu durumu..
süt süt diye takılmayın,herşeyi denemeye de çalışmayın..bence sadece farklı mamalar deneyin yeter:)

Ben olsam kullanırdım
Bebeğimin sütten ziyade sağlıklı bir anneye ihtiyacı var diye düşünürdüm.
Sizin sadece yeme ile ilgili sıkıntılarınız yok anladım kadarıyla
Bebeğinizde memeden emmek istiyor çünkü sizin sıcaklığınızı arıyor
Tabi bunlar benim görüşüm

Bebeğinizin gaz sıkıntısı içinde Tatlı Elma Yağı kullanmanızı öneririm

Cok haklisiniz sonucta eskiden formul mamalar da yoktu sutu yetmeyen pirinc unuyla cocuk buyuturdu. Ama elimden gelenin en iyisini yapmaya calisiyorum iste.
6 yaşına kadar emdim ben emdim diyorum çünkü hatırlıyorum öyle çok zeki falanda değilim çok unutkanimdir aklım bir karış havada falandır kardeşim doğunca memeyi bıraktım annem dediğin gibi onu pirinc unuyla büyüttü tosun gibi bir bebekti anne sütü alan almayan iki kardeş ikimizde saglikliyiz ikimizde normal zeka seviyesindeyiz
Üzme artık kendini olmuyorsa olmuyor yani sev öp kokla sevginle en sağlıklı çocuk olcak bak gör

Iyide 6 ay geçtikten sonra gaz kalmiyorki bebeklerde. Benim doktorum önerdi ve gercekten piyasada en iyi gaz ilaci bitkisel ve canli bakteri barindiriyor. Tabi senin kararin canim ben 3 ay kullandim. Cok şükür sıkıntısız gecti.

Wolf uzme canini tatlim bak ben de emziremdim zaten oglum emmedi emmeyince sutum azalip kesildi ben emiyor diye bi nebze umutlandim sadece

Sevgili WOLFROG İlk mesajınıza istinaden yazıyorum aradaki yorumları okumadım. Ben olsaydım ve iştah sorunum psikolojik olsaydı bu sorunu tedavi ettirmek için antidepresan kullanırdım ama bebeğimi asla emzirmezdim. Ki emzirirken de hamileyken de gerekli ilaçların kullanılmasına karşı değilim her iki hamileliğimde de tedavi görmem gereken hastalıklar yaşadım ve bebeğimin iyiliğini ön planda tutarak verilen ilaçları kullandım. Eğer sizin tedaviniz için antidepresan kullanımınız şart ise ve bu sizin ruh sağlığınızı tedavi edecek ise ilaçlarınızı kullanın ve bebeğinizi emzirmeyin. Sizin sağlam ruhlu bir anne olmanız bebeğinizin alacağı anne sütünden çok daha önemli olabilir. Siz mutsuz olduğunuz sürece bebeğiniz için anne sütü almamasından çok daha dez avantajlı bir durum gerçekleşebilir. Bu kararı verin ve kendinizi telkin edin. Bir bebeğin en önemli gıdası annesinin varlığıdır sizin iyi olmanız mutlu olmanız her şeyden önemli.
Bu arada anne sütünün yemek yemekle bir ilgisi olsaydı inanın afrikalı hiç bir kadının sütü gelmezdi bunu unutmayın. Büyük ihtimalle psikolojik olarak bir kısır döngü içerisindesiniz ve bu durum sütünüze de yansıdı kaygı düzeyinizide arttırdı. Bu ruh halindeyken iştahınız açık da olsa sütünüzde bir artış olmayacaktır. Sırf sütü artsn diye yemek yemeyi arttıran baklavalar bulgurlar tahinler tüketen bir çok arkadaşımın sütü olmadığı gibi birde doğum sonrasında ekstra aldıkları kiloları oldu sonra birde onları vermek için ayrı depresyon dönemleri geçirdiler.

Dikkatinizi çekmek istediğim bir konu daha var gaz problemi sadece formül süt kullanan bebeklerde görülen bir durum değil. Bir sürü anne sütü alan ama kolik olan bebek var. Formül mama tüketeni mama markaları biberon şekilleri değiştirerek biraz düzeltebilirsiniz belki ama anne sütü alanın annesini değiştiremeyeceğinize göre annenin aldığı önlemler ( ayağını sıcak tutmak gaz yapıcı şeyler yememek vs) dışında (ki çok nadir işe yarıyor) yapacak birşey yok. bebek kolikse koliktir ve bu bir süreçtir geçecektir buna kendinizi inandırın. Bebeğinizin yaşadığı her sıkıntıyı kendi süt veremeyişinize bağlamayın. Bazen bir sebebi olmaz yaşayıp görmek gerekir. Siz yetersiz bir anne değilsiniz bebeğinizin yanındasınız ve onun için elinizden gelenin en iyisini yapıyorsunuz. Çok zor bir süreç yaşıyorsunuz 9 aylık zorlu bir maraton geçirdiniz tüm iç organlarınız yer değiştirdi vücudunuz bebeğe yer açtı ve şimdi tüm bu sürecin en güzel dönemindesiniz ne mutlu bebeğiniz sağlıkla kucağınızda. Hormonlarınız alt üst organlarınız eski yerlerine dönmek için çabalıyor (rahimin tekrar toparlanması minumum 40 gün ) . Bir mucize yaşıyorsunuz bunu unutmayın ve kendinize yüklenmeyin olur mu.

Ha unutmadan antidepresanı sırf iştah için içiyorsanız bırakın derim. Yaşamınızı sağlıklı bir şekilde idame ettirecek kadar yemek yediğinizi var sayarak söylüyorum bunu. ( eğer öyle değilse sadece ilaç tedavisi yerine esasında bir yeme bozukluğu terapisi alsanız daha iyi olabilir. Tabi ki sorunu yaşayan insan olarak siz bunu değerlendirmişsinizdir belkide) Tüketebildiğiniz kadar bol sıvı tüketin su için bol bol bebeğinizi formül mama yanı sıra emzirmeye devam edin. Anne sütüyle doymasa da biraz alması bile bağışıklığına faydalı. Siz emzirdikçe ve bu konuyu takmadıkça sütünüzde artar. Birde nacizhane önerim süt sağma makineniz var ise sağma fonksiyonunda olmasa bile uyarma fonksiyonunda çalıştırın. Günde 4 kere falan yapın. Göğsünüzün sürekli uyarılması da sütünüzü tetikleyecektir.

Ben olsam ya antidepresan almayı bırakırdım yada emzirmeyi. Sana bir şey olmaz diyen doktor adım gibi eminim aynı durumda olsa birisini tercih ederdi.

Antikolik mama, Dr. Brown biberon ve Sab Simplex tavsiye ederim.

Geçmiş olsun.

Ilaci almam asla. Almam mecburiyse de cocugu emzirmem. Belimle ilgili bir durum icin kas gevsetici bilevermemisti doktorum emzirirken...
Sutun olup olmamasini dabiraz psikolojik goruyorum ben. Benimde istahim rezalettir. Bol sivi aldigin taktirde sutunun olmamasi icin bi sebep yok. Once sutunun olduguna olacagina dair kendini inandirmani oneririm.
Hic olmuyosada dert degil. Elinden geleni yapmissin zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…