- 15 Şubat 2015
- 13.376
- 47.268
- 798
Neden sürekli kendini sucluyorsun? Belki bundan vazgeçersen sutunde artar.
Kendini suclamayi bırak. Ilacida süte geçiyorsa ki muhtemelen geçiyor, bırak kullanma.
Malt içecek iç.
Benim iştahım gayet yerindeydi ama bende mama takviye yaptım. Gaz da oldu evet ama mamayi degistirince ve rezene cayi icince geçti. Bu kadar dertlenme bir şekilde büyüyecek o bebek.
Tadını cikaramazsin ki sen böyle anneligin.
Istemedin mi? ugrasmadin mi o bebek için. Al koynuna sar. Huzur dol. Mutlu ol bak bakalim birde o zaman sütün nasıl artıyor. .
Arkadasim sut arttirici milk plus kullaniyor gaz yapmıyor üstelik
Istahla ilgili bisey söylemedi
bence yogurt yumurta sut icmelisin ve omega3 takviye bebek icin yapabilirsin bence
Peki bu çeyrek aldığın antidepresan iştahını aciyormu gerçekten hapur hupur yedirip süt yapıyorsa kullan tabi
Ama yaptığı çok minik bir etkiyse sanirim kullanmazdim
Peki yeterince su icebiliyomusun?
Welness diye bi şey varmış milkshake veya nesquik tarzı diyim.. sütü olmayıp da bunu içerek hem günlük vitamin ihtiyaçlarını karşılayıp hem de sütü artan bebeğini doya doya emziren bi kaç anne tanıyorum.. netten bi bakun isterseniz.. asla ilaç falan değil onu özellikle belirteyim.. oğlumda ben de 6 ay zor emzirmiştim bidaha çocuğum olursa aynı sorunu yaşamayım diye epey yaptığım araştırma sonucu ulaşmıştım buna da..
Kapalı iştah açık iştahtan çok daha zor bilirim ikisini de dönem dönem yaşıyorum.. iştah bi şekilde kapatılıyo ama açmak zor.. o yüzden kolaylıklar diliyorum..
Edit: ismini vermem uygun mu bilmiyorum ama eczanelerde satılan bildiğim süt arttırıcı bi damla var..
Canım bebiş etkili bi biçimde emiyor mu?eğer emiyosa sutun kolay kolay kesilmez
Sute gecmiyosa kullanin geciyorsa mamaya gecin.
Su sut yapar su icemiyormusunuz.
bunun kararını bız vermesek? pskiyatri ve çocuk doktoru verse??
Bunun en sağlıkllı ve net cevabını doktor verir.Kulaktan dolma bilgilerle hareket etme.
Emzirirken kullanabilecek antidepresanlar olduğunu psikologum soylemisti.. genede doktora danisin..
Ama ben olsam eger ona bagimli gibiysem anne sutu icin devam ederdim..
Buarada bebeginize devam sutu gaz yaptiysa "bebelac gold" u deneyin.. piyasadaki en sindirimi kolay mamaymis.. gorumcemin kizinda da gaz sorunu vardi,doktor onerdi..
doktor ne derse o elbette;
ama sanırım az da olsa süte geçecek,
ben bu durumda tercih etmezdim diye düşünüyorum, 6 ay kadar mama + anne sütü ile idare eder, 6. aydan sonra sütü kesip ilacıma başlardım muhtemelen. gaz bebeğe rahatsızlık verir ama bir çok bebekte gaz sorunu var, atlatırsınız bir şekilde.
Antidepresan kullandığını diğer doktor biliyor mu? Çeyrek de alsan bebeğe zararı olmasın?
Biz de formül mamaya çok erken başladık,iştahım iyiydi ama kızım çok emmiyordu,emzirmeye kalkınca şiddetle ağlayıp reddediyordu ve zamanla kesildi.Buna en çok biberonla formül mama içmenin rahatlığı sebep oldu bence. Sana tavsiyem,ek gıdayı kaşıkla vermen.
İlaç için de doktora danış derim,içebilirsin derse al,zararlı derse de formül mama+anne sütü devam et bence tabiki ilacı da içme. Hangisi daha az kötü diyorsun ya bence en kötüsü antidepresan
Merak ettigim icin soruyorum, istahiniz olmasa bile sadece sutunuz olsun diye belirli zamanlarda birseyler yiyemiyor musunuz?
Mesela benim de ilk dogum yaptigim zamanlar hic istahim yoktu, ama sut icin birseyler yemege zorluyordum kendimi, ozellikle sut yapacak seylerden.
Çocuk doktoru+psikiyatrist onaylarsa kullanırdım ben... onlar mutlaka fayda/zarar analizi yapacaktır... kendinizi lütfen suçlamayın... kullanma derlerse de mama ile devam edersiniz... Allah bağışlasın sizi birbirinize
Canim öncelikle golden diye keci sütünden yapilan mama var hem anne sütüne cok yakin hemde gaz sorunu yapmiyor. Birde biogia diye gaz damlasi var tamamen canli bakteri barindiriyor. Cok küçük sisede fiyati 40 tl. 15 gün de bitiyor ama gaz sorununa kesin çözüm. Ilaci kullanma ve cok su tüketmene rağmen sütün az geliyorsa fazla kafana takma yettigi yere kadar.
ben olsam yettiği kadar sütümü veririm,gerisini de mama ile takviye ederim.ve ilacı da memeden kestikten sonra devam ederim..yalnız bu yazdıklarım antidepresanı sadece iştah için kullandığını düşündüğümden.yani başka bir psi.hastallığı tedavi için değil,doğru mu anladım?
ben hem emzirdim hem mama verdim.oğlum kolikti uzun zaman gaz sorunu ile uğraştım.ama anne sütü sindirimi daha zor birşey .mamalar daha hafif emin ol.gazı yapan asıl anne sütü..
öncelikle şöyle düşünün bu rahatsızlığınız olmasaydı da yine sütün yetmemesi ihtimali vardı.burda çok konu açılıyor bununla ilgili..yani yemiyorum o yüzden sütüm az diye düşünüp,o "yetememe" duygusuna kapılma lütfen..Anksiyete bozukluğum da sütümü etkiliyor sanırım. Aklımda sürekli bebeğime yetememe duygusu var.
Doktor sadece aptamil kullan dedi. Onun dışına çıkamıyorum maalesef.
Anksiyete bozukluğum var. Sürekli ümitsizlik ve depresyon hali. İştahsızlığım bunların sonucu maalesef.
Mamayla büyüyen bissuru çocuk var
Sağlıksız da değiller elinden geleni yap tabi olmuyorsa üzme kendini bebeğin anne sütünden önce annesine ihtiyacı var
öncelikle şöyle düşünün bu rahatsızlığınız olmasaydı da yine sütün yetmemesi ihtimali vardı.burda çok konu açılıyor bununla ilgili..yani yemiyorum o yüzden sütüm az diye düşünüp,o "yetememe" duygusuna kapılma lütfen..
zaten annelik başlı başına vicdan azabı demek ,inan bana:)
ayrıca henüz yeni anne olduğun için doktor sözlerini dinliyorsun ama mama yani bu ilaç falan değil:):) arakdaşların bahsettiği mamayı dene mutlaka..gaz sorunu için faydalı ..her doktor farklı mama öneriyor çünkü genelde yoğun bakımlarında o mamanın ürünleri kullanılıyorbüyük ihtimalle markalar bağış gibi yapıyorlar..
oğlum doğumdan sonra 1 hafta hastanede yattı da ordan biliyorum..
bu arada mutlu anne mutlu bebek demek..eğer ilaç aldığında daha iyi hissedeceksen ve almadığında kötü oluyorsan,sütü kesmek pahasına da olsa ilaca başlamalısın..
ama bu durumda da iyiec depresyona girme de emziremiyorum diye..
Durumu son mesajınızda anladım, bebeğiniz için sizin sağlığınız anne sütünden bile önemli, ihmal etmeyin sağlığınızı... içim sızladı valla, 34 kilo ne demek... psikolojik hastalıklara da fizyolojik hastalıklara yaklaşır gibi yaklaşmak lazım... aman ilacını kullanma demek olmaz...
İnşallah bebeğe etkisi olmaz ama olacaksa da kendinizden fedakarlık etmeyin, mamayla da büyür kuzucuk... çok çok geçmiş olsun
Evet galac... onu söylemiştim ben de.. bi de malt duymuştum yine eczanede satılıyomuş sütü gelmeye anneler kullanıyomuş..
Siz olsaniz...
Normalde istah icin kullandiginiz antidepresani hamile oldugunuz icin biraktiginizdan istahiniz sifir olsa, istahiniz olmadigi icin sutunuz 1 aylik bebeginize yetmese ve formul sut kullanmak zorunda oldugunuz icin bebeginizin gaz sorunu olsa, ayrica bebeginizin yeterince anne sutunden mahrum kalmamasi ugruna gunde ceyrek aldiginiz hafif etkili antidepresani kullanmaya devam eder miydiniz?
Lutfen istah acici seyler onermeyin. Denemedigim sey kalmadi, sorunum psikolojik.
bu durumda sütü artırmak falan değil olay..senin daha iyi daha sağlıklı ve mutlu olman..Ilac aldigimda kesinlikle daha iyi oluyorum. Ruyalarim bile daha net daha guzel oluyor. Normal sartlarda beynim surekli olumsuz dusunmeye programli gibi. Mutlu olacagim bir durum varsa bile o durumdan olumsuzluk cikarip sirf onu dusunuyorum.
Psikolojik hastaliklar fizyolojik hastaliklari da beraberinde getirebiliyor maalesef.
Ondan da kullaniyorum :)
Denemedigim sey kalmis mi acaba...
6 yaşına kadar emdim ben emdim diyorum çünkü hatırlıyorumCok haklisiniz sonucta eskiden formul mamalar da yoktu sutu yetmeyen pirinc unuyla cocuk buyuturdu. Ama elimden gelenin en iyisini yapmaya calisiyorum iste.
Iyide 6 ay geçtikten sonra gaz kalmiyorki bebeklerde. Benim doktorum önerdi ve gercekten piyasada en iyi gaz ilaci bitkisel ve canli bakteri barindiriyor. Tabi senin kararin canim ben 3 ay kullandim. Cok şükür sıkıntısız gecti.Anksiyete bozukluğum da sütümü etkiliyor sanırım. Aklımda sürekli bebeğime yetememe duygusu var.
O dediklerinizi yapıyorum zaten
Minik bir etki değil. 34 kiloyla doktora gittim, beni psikoloğa, o da psikiyatriye yönlendirdi. 2 ay sonunda 52 kiloydum.
Galac... kullanıyorum şuan. Onu mu diyorsunuz?
Emiyor ama doymadan azalıyor. Bebeğim de sinirlenip ağlamaya başlıyor. Böyle böyle soğuyacak diye korkuyorum.
Hapın tam hali çok az geçiyormuş. Ben çeyrek kullanıyordum en son. Yeterince sıvı alıyorum. Ona rağmen sütüm az.
Zaten bunun kararını onlar verecek. Hamileyken kbb doktoru hamilelerin kullanmaması gereken bir ilaç yazdı. Gözü kapalı her denileni yapamam. Deneyimlerden faydalanmaya çalışıyorum.
Doktor sadece aptamil kullan dedi. Onun dışına çıkamıyorum maalesef.
Sırf anne sütü vermek istiyorum. Ama olmazsa da dediğiniz şekilde devam edeceğiz.
Zok akışlı biberon kullanıyorum. Ondan da baya zor emiyor. Biberonla karnı doysa bile illa göğsümden emmek istiyor.
İştahım sıfır, acıkma hissim yok.
Amin çok sağolun.
Onu babam almış getirmiş. Doktorumuza sordum 6 aydan önce kesinlikle vermeyin dedi. Demir ve bir kaç şey eksikliği daha yapıyormuş.
Anksiyete bozukluğum var. Sürekli ümitsizlik ve depresyon hali. İştahsızlığım bunların sonucu maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?