hangisi daha büyük vicdan azabı ??

Revolucion

Artık Güneş Doğmuyor :(
Kayıtlı Üye
6 Mart 2007
2.549
116
323
selam hanımlar kafam çok karışık buruk bir mutluluk var içimde. şu an için kimseylede paylaşamıyorum bende kk'ya sığındım. bir kaç gündür bulantıların vardı günümde baya geçince acaba dedim eczaneye gittim bir test aldım. sonuç pozitif inanamadım gidip iki tane daha aldım hepsi aynı açıkınca eşimi kaldırıp durumu söyledim. yüzü düşük ne zaman aldırıcaz dedi. maddi durumumuz çok iyi sayılmaz. kendi kendimize yetmeye çalışan bir aileyiz. birde iki yşında bir canavarımız var.o sözü duyduğum an içimden bişeyler koptu sanki tutamadım göz yaşlarımı eminmisin dedim. maddi durumumuz malum nasıl yetişiriz ikisine birden dedi o an içeri oğlum girdi baba deyip üzerine atladı yüzüne baktım emin misin dedim. bilmiyorum dedi. hayalet gibi geçirdik günü bir tarafta oğlumuzun daha şimdiden isteklerine yetiştiremediğimiz mali durum diğer taraftan vaz geçmek istemediğimiz .... gün boyu bir evet bir hayır dedik durduk. bir yanımız vardır elbet bir hayır diyo bir yanımız dünyaya getirip yetişememekten mahrum bırakmaktan korkuyo.napıcağımızı bilmez durumdayız. bildiğimiz tek şeyse içimizin el vermediği. Allah büyük hayırlısı neyse o olsun dedik sonunda eğer yicek ekmeği varsa bize düşmez kararını vermek deyip hayır dedik sonunda ama acaba yanlışmı yapıyoruz demedende edemiyoruz. ama nasıl yaparım böyle bir kararı nasıl veririm nasıl oğlumun gözünün içine baka baka diğerinden vazgeçerim.
nolur bana bi akıl verin kızlar doğrumu yapıyoruz yoksa duygusal bir karar mı veriyoruz ?

canim hicde kendini kotu hissetme allah onun dunyaya gelmesini istemisse eger onunda vardir elbetteki nasibi sen onu bilemezsinki istemiyorsan aslinda once alman gerekti onlemini madem ki rahmine dusmus ve artik oda bir can bence en iyi karari vermisiniz
ben senin durumunda olsam asla bir cinayet islemezdim benim icin cunku cocuk aldirmak ha bir adam oldurmusun ha cocuk aldirmisin hic bir farki yok ben yapmazdim yani ama bundan sonrasi icin dikkat et derim
o bebeginide kucagina aldiginda iyiki dogurmusum dersin

selam hanımlar kafam çok karışık buruk bir mutluluk var içimde. şu an için kimseylede paylaşamıyorum bende kk'ya sığındım. bir kaç gündür bulantıların vardı günümde baya geçince acaba dedim eczaneye gittim bir test aldım. sonuç pozitif inanamadım gidip iki tane daha aldım hepsi aynı açıkınca eşimi kaldırıp durumu söyledim. yüzü düşük ne zaman aldırıcaz dedi. maddi durumumuz çok iyi sayılmaz. kendi kendimize yetmeye çalışan bir aileyiz. birde iki yşında bir canavarımız var.o sözü duyduğum an içimden bişeyler koptu sanki tutamadım göz yaşlarımı eminmisin dedim. maddi durumumuz malum nasıl yetişiriz ikisine birden dedi o an içeri oğlum girdi baba deyip üzerine atladı yüzüne baktım emin misin dedim. bilmiyorum dedi. hayalet gibi geçirdik günü bir tarafta oğlumuzun daha şimdiden isteklerine yetiştiremediğimiz mali durum diğer taraftan vaz geçmek istemediğimiz .... gün boyu bir evet bir hayır dedik durduk. bir yanımız vardır elbet bir hayır diyo bir yanımız dünyaya getirip yetişememekten mahrum bırakmaktan korkuyo.napıcağımızı bilmez durumdayız. bildiğimiz tek şeyse içimizin el vermediği. Allah büyük hayırlısı neyse o olsun dedik sonunda eğer yicek ekmeği varsa bize düşmez kararını vermek deyip hayır dedik sonunda ama acaba yanlışmı yapıyoruz demedende edemiyoruz. ama nasıl yaparım böyle bir kararı nasıl veririm nasıl oğlumun gözünün içine baka baka diğerinden vazgeçerim.
nolur bana bi akıl verin kızlar doğrumu yapıyoruz yoksa duygusal bir karar mı veriyoruz ?

canım merhaba tebrik ederim.bence verdiğin karar doğru bir karar.Allah bunu uygun görmüş ve bir evlat daha vermiş size.:) korunuyordunuz sanırım değil mi.böyle önlem aldığınız halde hamile kalıyorsan Allah ın hediyesi bu bence.ve aldırmayın.ha dünyaya gelince öldürmüşsün ha şimdi.bence ikiside aynı.umarım kararınız değişmez ve bebişin dünyaya gelir ve herşey şuankinden çok daha güzel olur inşallah.

canim hicde kendini kotu hissetme allah onun dunyaya gelmesini istemisse eger onunda vardir elbetteki nasibi sen onu bilemezsinki istemiyorsan aslinda once alman gerekti onlemini madem ki rahmine dusmus ve artik oda bir can bence en iyi karari vermisiniz
ben senin durumunda olsam asla bir cinayet islemezdim benim icin cunku cocuk aldirmak ha bir adam oldurmusun ha cocuk aldirmisin hic bir farki yok ben yapmazdim yani ama bundan sonrasi icin dikkat et derim
o bebeginide kucagina aldiginda iyiki dogurmusum dersin

aynı şeyleri bende düşünüyorum. zaten bana hayır dedirten en büyük etkende bu.
çaresine gelince bakmadımmı sanıyorsun. daha öncede aynı şeyi defalaca yaşadık.diğer bebeklerim düşükle sonuçlandı hep hatta oğlumda hamile kalmamam gereken bir döneme denk geldi umutsuzca 6 ay hiç bir şey almadım hayalini bile kurmadım sonu aynı olucak düşücek ölü doğacak diye korkumdan. ama korunma yöntemleri malesefki işe yaramıyor bizde böyle olduğunu bildiğimiz için hem hap hem erkek korunmasına başvuruyorduk yani çift etki ama vercek olduktan veriyor, oğlumdada ikimizde iğneyle korunuyorduk ama oda aramızda. çok şükür ki.

aynı şeyleri bende düşünüyorum. zaten bana hayır dedirten en büyük etkende bu.
çaresine gelince bakmadımmı sanıyorsun. daha öncede aynı şeyi defalaca yaşadık.diğer bebeklerim düşükle sonuçlandı hep hatta oğlumda hamile kalmamam gereken bir döneme denk geldi umutsuzca 6 ay hiç bir şey almadım hayalini bile kurmadım sonu aynı olucak düşücek ölü doğacak diye korkumdan. ama korunma yöntemleri malesefki işe yaramıyor bizde böyle olduğunu bildiğimiz için hem hap hem erkek korunmasına başvuruyorduk yani çift etki ama vercek olduktan veriyor, oğlumdada ikimizde iğneyle korunuyorduk ama oda aramızda. çok şükür ki.

canim ben sana korunmamisin sen demedimki
demek istedigim bilmiyordum tabiki korunup korunmadiginizi
ve daha once yasadiklarinida tahmin bile edemem
allah kimsenin basina vermesin
madem cok seyler atlattin buda allahin sana bir hediyesi demekki
en dogru karari vermisiniz zaten bence kararindan asla donme
dusunki bi cok bayan anne olma istegiyle yanip tutusuyor
sana ise bir firsat daha sunulmus bence o firsat en guzel sekilde degerlendir
umarim yanlis anlasilmamisimdir

Canım Allah saglikla kucağına almani nasip etsin
Böyle diyorum ki aldirmayacagini
Umuyorum
Maddi durumum kötü demissin ne boyutta bilemem tabiki
Ama ben
Üçüncü bebeğimi bekliyorum ve İnan bir sekilde düzen tutturuyosun
Simdi saçma bı
Sekilde aldir diye bağıranlar olucaktir
Ama öbür dünyada bunun vebalini onlar cekmicek ve onların
Canından can
Kopmicak

Sağlıkla gelsin ufaklık kucağınıza.
Kürtaj karşıtı biri değilim ama maddi durum iyi değil diye de bebek aldırılmaz. Doğru karar vermişsiniz.
Hem ikinci bebek daha az masraflı olur, aibisinin birçok eşyasını kullanacak zaten.

Oğlum olmadan bu tarz kararlara yargıda bulunmak o kadar kolaydı ki. Doğurun doğurun derdim neyinize güveniyorsanız. Ama insan bir kere hamile kaldımı, bebeğinin içinde nasıl şekillendiğini, hayata tutunabilmek için ne evrelerden geçtiğini gördükçe, hareketlerini hissettikçe ve onu dünyaya getirdiği o ilk an kokusunu hissedince çok zor. Çok zor içindeki candan kopmak, minicik bir canının tutunduğu dalları kopartmak. En iyisine karar vermişsiniz. Rabbim o kadar büyük ki inşallah rızkıyla gelir minik yürek. İnşallah yeni yeni kapılar açılır önünüzde. O kadar içten dua ediyorum ki inşallah bereket yağsın evinize. Zor biliyorum ama bence çok isabetli bir karar. Bu arada 8 haftalık hamileyim. Aslında beklemeliydik biraz daha ama Allah işte. Kararınızın sizi hiç pişman etmeyeceğini biliyorum. Allah nasip ederde kucağınıza alırsınanız her seferinde şükürler olsun diyeceğinizi biliyorum...

burda herkes bebek hasreti cekerken (ben dahil :14::14:) bence bunu yapman dogru degil zaten bebek kendi rizkiyla gelir onu veren Allah rizkini da verir hic suphe duyma belki de hayirli bi evlat olacak sizin icin :nazar:

İbn-i Me'sud (ra) Peygamber (sav) Efendimize soruyor:
- "Hangi günah daha büyüktür? Allah Rasülü cevap veriyor
- Seni yarattığı halde Allah'a denk, ortak ve benzer koşman
- Ondan sonra?
- Seninle beraber oturup (hazırlanan yemekleri) yer korkusuyla çocuğunu öldürmen
(Buhari Müslim)

ALDIRMAMA KARARINIZA SEVİNDİM:nazar:
maddi durumunuz iyi olmayabilir: AMA EMİNİM YAVRUNUZ KISMETİ OLAN RIZKLA GELİCEK, SİZEDE BOLLUK BEREKET GETİRİCEK:)

:14:cnm kendi düşüncemmm ben 4yıldır evlatım olsun die tüp bebek aşılama denemdim yol kalmadıı.ameliyatlar oldummm başıma gelmeyen kalmadıı.ben yerinde olsam aç kalırım ama o evladımı aldırmamm.bizim gibi yıllardır uğraşıp eline geçmeyenleri düşünnn:14:

canim benimmmm Allahim annesiyle babasiyla mutlu huzurlu bir hayat bahsetsin insallah minik bebegimize...

en dogru karari vermissin insallah onunda rizki kendiliginden gelecektir bir arkadasimiz demis Allah onu size gönderdiyse rizkinida verecektir elbet sakin dert etmeyin belkide herseyin düzelmesi hatta ve hatta madi durumunuzun düzelmesine sebebiyet olacaktir bu minik yavrucak....

Dualarim seninle tatlim cok iyi bir anne olacagina eminim her iki yavrunada öpüyorum cok cok :3:

bır musluman bıldıgını paylasmalıymıs diğer kardeslerıyle... aldırma bacım aldırma RABBIM ÖYLE KAPILAR ACARKI önune yavrularına misler gibi de bakarsın ınsallah ama aldırırsan öyle bır tepe takla olurkı elınde olan hersey hem vicdan pişmanlık hepsı ard ardına olur aldırma.. onun verdiği cana kıyma herkes cocuk dilenırken RABBIMDEN GÖNÜLLERİNCE sen buna sahıp olmussun ona kıyma...

kürtaja karşı değilim normalde ama senin durumun çok farklı....
lütfen öldürme bebeğini ne olurrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....
bi bak bize çırpınıyoruz bebek diye..........
ama tabi karar senin ne diyelim...
aldırmama kararına çok sevindim...
inşallah fikrin değişmez

bencede bebeğine kıyma arkadaşım. bak bize bebek olsun diye yemediğimiz içmediğimiz ot çöp denemediğimiz yöntem kalmıyor.belki de anneliği hiç tadamıycam orasını da bilmiyorum.ne mutlu sana ki Allahım sana bu duyguyu bahşetmiş hemde korunduğunuz halde. bu bebek oluyorsa bir hikmeti vardır elbet.

eğer bebeğimi kaybetmeseydm bugn onun doğum günü olacaktı senin yerinde olmak için neler vermezdim rabbim doğru karar için yanında olmuş şükürler olsun

Bekarım ve kürtaj karşıtı biri değilim amma ve lakin sen bu çocuğu doğur derim.
Aralarında 3 yaş olacak hemen hemen normal...
Allah sabrını da verir rızkını da.

senin yerinde olmak isteyen okaadar kadın varki başta ben
kürtaja karşıyım nezamanki bebek hasretiyle yanıp tutuşmaya
başlamaya başladım anda kürtaj yapanlardan
nefret ediyrm kıymayın o cana yaşasıınnnnnnnnnnn
ilerde bebek istersiniz bu seferde olmazz :47:

sizlerden bu yorumları almak gerçekten içimi rahatlattı.
hatta bu gün başka bir sebeple doktorumun muayenehanesine yakın bir hastahaneye gitmiştim birde kendisini göreyim diye uğradım. yüzün bi değişik yoksa yinemi dedi ( doktorumla 5 yıldır birlikteyiz her acımızda her sevincimizde ortaktığımızdı sağolsun. artık doktor hasta bile değil arkadaş gibiyiz.) testler pozitif dedim gel hemen bakalım dedi dışarıda hastası bekliyor. müsait değilim dedim hemşiresi (o yıllardır birlikte) ben oyalarım dedi çıktı.daha çok yeni daha tutunmamış bile 20 günük dedi. duramadım oğlum sildi o minicik elleriyle gözlerimi. durummu seni düşündüren dedi doktorum. Allah büyük bende elimden geleni yaparım deyince anlatamam size mutluluğumu. eve geldik yengem (dayım iki kat altımda oturuyo ) sesini duymuş benim afacanın ver azcık seveyim sonra ben çıkarırım yukarı deyip aldı. eve gelip eşime olanları anlattım. anladım var bunda bi hikmet hiç olmucak yerden verdi, kapılarıysa açıyor deyip sarıldı yaklaşık bir saat ağlaşmışız öyle. sonuç olarak veren Rabbim almadıkça biz böyle bir kararı vermeyeceğiz artık buna eminiz. :16:

canim benim inan bana suan gözlerim parladi dokunsan aglicam cok sevindim cooooook Allahim minigimize hayirlli ömürler versin insallah tekrar tekrar :46::46::46::46:

Back
X