hangisi daha büyük vicdan azabı ??

Oğlum olmadan bu tarz kararlara yargıda bulunmak o kadar kolaydı ki. Doğurun doğurun derdim neyinize güveniyorsanız. Ama insan bir kere hamile kaldımı, bebeğinin içinde nasıl şekillendiğini, hayata tutunabilmek için ne evrelerden geçtiğini gördükçe, hareketlerini hissettikçe ve onu dünyaya getirdiği o ilk an kokusunu hissedince çok zor. Çok zor içindeki candan kopmak, minicik bir canının tutunduğu dalları kopartmak. En iyisine karar vermişsiniz. Rabbim o kadar büyük ki inşallah rızkıyla gelir minik yürek. İnşallah yeni yeni kapılar açılır önünüzde. O kadar içten dua ediyorum ki inşallah bereket yağsın evinize. Zor biliyorum ama bence çok isabetli bir karar. Bu arada 8 haftalık hamileyim. Aslında beklemeliydik biraz daha ama Allah işte. Kararınızın sizi hiç pişman etmeyeceğini biliyorum. Allah nasip ederde kucağınıza alırsınanız her seferinde şükürler olsun diyeceğinizi biliyorum...

arkadaşa katılıyorum bende tam 8 haftalık hamileyim ...daha 2. bebek nasibiyle gelir inşallah :) rabbim verdiyse vardır bir hikmet bence aldırma ama madem durumun iyi değil bundan sonra daha iyi yöntemler araştır korunmak için....ama bunu sakın aldırma rızkını rabbim verir inşallah ....

Tabii ki seni maddi manevi çok zoluyacak ama hikayen bana en küçük kardşimi hatırlattı.

12 yaşındayım öğretmen babanın 3 çocuğundan en büyüğüydüm. Annemin hamile olduğunu farkettim. Babamla da limonilerdi arası. Maddi durum malum. Gecekondu evde,ev bark borcu var. Babam ama çocuk çok sever. Baktım annem homurdanıyor bu adama bu durumda bir çocuk daha mı doğuracağım diye. Babamla konuşmuş aldıracağım cuma günü gittim pazartesine aldıracağım diye. Sordum anneme hamile misin diye, bir cesaret yaşım da küçüktü dedim anneme aldırma diye. Sesini çıkarmadı.
Pazartesi de hiç gitmedi o doktora. Diğerlerine yapmadım, buna da yapamam dedi. O andan itibaren teyzem, anneannem dahi kocan bu durumda aldır diye baskı yaptılar. Hatta hiç unutmam annem 6 aylık hamileyken merdivende kaza geçirince düştü mü bari diye sormuştu, o yaşımda acayip zoruma gitmişti. Teyzelerimle anneannemle hep kavga etmiştim.

Kardeşim doğdu. Benm elimde benim yavrum gibi büyüdü, annem hep severken iyiki de doğurmuşum bu sizden çok başka diye sevdi. Geceleri çocuk aklımla bu bebek çok güzel ya karışmışsa,ya gelip alırlarsa diye korkardım. Babam zaten çocuk delisi, kucaktan kuccağa büyüdü kardeşim.

Doğumu müteakip babama müdürlük geldi, maaşı arttı. Yıllardır yaptırmaya çalıştığımız gecekondu evimizin üst katına taşındık. Acı tatlı 16 yıl geçti. 3 kardeş mezun olduk, iyi kötü az da olsa elimiz ekmek tutuyor. En azından 3ümüz bir araya gelip kardeşimize okuması için destek olabiliyoruz. Çok maddi sıkıntı çektik ama 4 kardeşin bir arada verdiği aile ortamını bana trilyonlar yaratamaz.

Şu an ben de hamileyim, dünya kötü şartlar zor, büyütmek zor ama kalbimden hep 3-4 çocuk geçiyor. Benim yavrularım da kardeşli büyüsün istiyorum benim gibi. İşallah sen de bebeğini sağlıkla kucağına alırsın, ve eminim iyi ki doğurmuşum diye benim annem gibi yavrunu öpmeye doyamazsın.

gerçekten hepinizden Allah razı olsun içimi öyle rahatlattı ki anlattıklarınız sözleriniz anlatamam. bebiş bekleyenler var aranızda Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. olmayanlar var Rabbim büyük umudunuzu kesmeyin.
karammmcım malesefki bizi koruyabilecek tek yöntem operasyon ancak onuda hep günün birinde belki birşeyler düzelirde bizimde yuvamız bebiş sesleriyle dolar diyerek buna yanaşmadık hiç hep bir umut işte bilemezdik böyle bir sonuçla karşılaşacağımızı heleki şu anki kadar karışık bir zamanda ama ne yalan söyliim iyikide yaptırmamışım evet belki çok zorluycak ama hepinizinde dediği gibi Allah büyük.şu ana kadar denediğimiz yöntemleri anlatsam bu kadarda olmaz dersin ama oluyormuş. benim durumumda olanların çoğunda destek tedaviler olmadan bebiş imkansızken bizdede korunma yöntemleri işe yaramıyor hatta doktorumun tabiriyle mucize çift diyor bize.
eczilaycım bizi korkutanda buydu işte yoksa ne gırtlak ne giyim. elbet giyinir çıplak kalmaz, sofraya konacak bir tabak hiç sorun değil. ama okul, gelecek bizi sindiren düşündüren acaba dedirten bunlar oldu.ya ikiye bölümdüklerinde yetişemezsek adil olamazsak. ya onlara iyi bir gelecek kuramaz hazırlayamazsak.ya birinin derdiyle uğraşırken öbürünün sevincene ortak olamazsak vs. vs. işte bizim asıl korkularımız.mahrum etmek en büyük korkum bu kızlar.ama daha öncede söylediğim gibi Rabbim büyük O bilir herşeyin en güzelini en doğrusunu ve artık tek sözüm her şeye gücü Rabbim vardır elbet bir bildiği Ona sığındık en doğru kararıda O verecektir.

Aldırma..:50:
Dünya'ya Gelen Çocuk Rızkı İle Gelirmiş..:31:
Ben Hep Buna İnanırım..:31:

Benim Ablamın 85 Milyar Ev Borcu Vardı..
Yaşı 30'du Evlendiğinde..
Hemen Yaş Geçmeden Çocuk Yaptılar..
Şimdi 4 Yaşında..
Ev Borçları da Son 1 Seneleri Kaldı..
Vee Hiç Pişman Olmadı..

Lütfen Sende Kıyma Yavruna..:14:

ben kızıma hamile kaldıktan 4 ay sonra eşim askere gitmek zorunda kaldı,hiç birikmiş paramız yoktu,bende işi bırakmıştım askerden önce araba almıştık kredi borcumuz vardı,eşim uzun dönem askerlik yaptı o zaman ayda 1500 tl alıyodu bende onunla beraber gittim askerlik yaptıgı yere,başta çok endişelenmiştik ama sonrailginç bi şekilde inanılmaz uygun kiraya ev bulduk her şey o kadar ylunda gitti ki anlatamam ne zaman bi ihtiyacımız olsa hep biyerlerden geldi,kızımız bize sadece mutluluk değil bereketle şansta getirdi askerlik bitti eşim normal işine başladı hatta daha ii bi yerde başladı çok şükür ,şimdi inşallah ikinci bi bebeğimiz daha olacak ALLAH onuda sağlıkla kucağımıza almayıı büyütmeyi nasip eder inşallah,sen hiç sıkma canını görürsün bak bebek sana hem bereket hem mutluluk getirecek Allah saglıkla kucağına almayı nasip etsin hayırlı saglıklı evlat olsun inşallah

oğlum daha 1 yaşında bile yokken hamile kaldığımı öğrendim korunmamıza rağmen
oğlumu büyütürken kimsenin yardımı olmadı diyebilirim
eşim haftanın 6 günü işinde ve gece 20:00dan önce gelemiyor
iştahsız ve uykusuz bir çocuk (aynı durumda olan anneler iyi bilirlerki çok yorucu)
2.bebeğin sorumluluğu, eşimin kararsızlığı derken aldırdım
amaaaa sonrası pişmanlık,vicdan azabı
oğlum 2.5 yaşında ve zaman zaman aklıma gelir kardeşi olsaydı oyun oynayacaklardı
son pişmanlık fayda etmiyor:(
tüm içtenliğimle yazıyorum ki korunmanıza rağmen canında can taşıyorsan allahın bir hediyesidir bu

oğlum daha 1 yaşında bile yokken hamile kaldığımı öğrendim korunmamıza rağmen
oğlumu büyütürken kimsenin yardımı olmadı diyebilirim
eşim haftanın 6 günü işinde ve gece 20:00dan önce gelemiyor
iştahsız ve uykusuz bir çocuk (aynı durumda olan anneler iyi bilirlerki çok yorucu)
2.bebeğin sorumluluğu, eşimin kararsızlığı derken aldırdım
amaaaa sonrası pişmanlık,vicdan azabı
oğlum 2.5 yaşında ve zaman zaman aklıma gelir kardeşi olsaydı oyun oynayacaklardı
son pişmanlık fayda etmiyor:(
tüm içtenliğimle yazıyorum ki korunmanıza rağmen canında can taşıyorsan allahın bir hediyesidir bu

benzer sorunkar malesef bizde de mevcut. hatta eşim vardiyalı sistemde birde üç haftada sadece bir hafta gece evde ve hikmetse çocuğun hastalanmalarıda hep gececiliklerine denk gelir. bir başıma hastahane köşelerinde koşturduğum çok olmuştur. bir eksi dahaki kendi ailemle yaşıyoruz yani bakmak zorunda olduğum ikide yaşlı günü gününe uymayan söz geçiremediğin. üzerine birde sürekli kayınvalidemin bityen dertleri ama yetişiyormuş insan bir şekilde.uykusuzluk ve yeme problemlerini hiç hesaba bile katmıyorum oğlum iki yaşını iki ay geçti ama hala yatıpta 4 saat aralıksız uyumadım. yardıma gelince sana küçücük bir örnek vereyim; doğumumun ertesi akşama eve gelenler aaa ayaklanmışsın bile dediler hayretle kimsenin aklına gelmedi mecburiyetten olacağı, çünkü annem oğlumu alıp otururdu muhabbete dalardı evin işini yapacak gelene hizmetlenecek kimse yok, çocuk bakım evdekiler yemek bekliyor napıcaktımki. üstelik sezeryanlıydım ve doğumdan 15 saat sonra çıktım hastahaneden. aklım evde naptılar ne ettiler diye. babam yeni kalp ameliyatı geçirmiş yemeği var ilaçları var takibi var. annemin akli denge tam değil.
fakat diyorum ya Allah veriyor sabrınıda gücünüde ve zerre kadar aklımda değil bunlar beni tek düşündüren ötesiydiki artık onuda bıraktım düşünmeyi ve daha öncede dediğim gibi Allah'a sığındım O'na bıraktım. bunca çaresine bakmamıza rağmen verdiyse var bi hikmeti ve vazgeçmiycem geçememde zaten :emir_bebek:

hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşallah :34:
yavrunun kokusunu duymak nasip olusun da elebi iyiki doğurmuşum diceksin :31:
Allah yardım eder canım hiç canını sıkma negüzel bak oğlununda kardeşi olcak büyücekler birlikte.

Tabii ki seni maddi manevi çok zoluyacak ama hikayen bana en küçük kardşimi hatırlattı.

12 yaşındayım öğretmen babanın 3 çocuğundan en büyüğüydüm. Annemin hamile olduğunu farkettim. Babamla da limonilerdi arası. Maddi durum malum. Gecekondu evde,ev bark borcu var. Babam ama çocuk çok sever. Baktım annem homurdanıyor bu adama bu durumda bir çocuk daha mı doğuracağım diye. Babamla konuşmuş aldıracağım cuma günü gittim pazartesine aldıracağım diye. Sordum anneme hamile misin diye, bir cesaret yaşım da küçüktü dedim anneme aldırma diye. Sesini çıkarmadı.
Pazartesi de hiç gitmedi o doktora. Diğerlerine yapmadım, buna da yapamam dedi. O andan itibaren teyzem, anneannem dahi kocan bu durumda aldır diye baskı yaptılar. Hatta hiç unutmam annem 6 aylık hamileyken merdivende kaza geçirince düştü mü bari diye sormuştu, o yaşımda acayip zoruma gitmişti. Teyzelerimle anneannemle hep kavga etmiştim.

Kardeşim doğdu. Benm elimde benim yavrum gibi büyüdü, annem hep severken iyiki de doğurmuşum bu sizden çok başka diye sevdi. Geceleri çocuk aklımla bu bebek çok güzel ya karışmışsa,ya gelip alırlarsa diye korkardım. Babam zaten çocuk delisi, kucaktan kuccağa büyüdü kardeşim.

Doğumu müteakip babama müdürlük geldi, maaşı arttı. Yıllardır yaptırmaya çalıştığımız gecekondu evimizin üst katına taşındık. Acı tatlı 16 yıl geçti. 3 kardeş mezun olduk, iyi kötü az da olsa elimiz ekmek tutuyor. En azından 3ümüz bir araya gelip kardeşimize okuması için destek olabiliyoruz. Çok maddi sıkıntı çektik ama 4 kardeşin bir arada verdiği aile ortamını bana trilyonlar yaratamaz.

Şu an ben de hamileyim, dünya kötü şartlar zor, büyütmek zor ama kalbimden hep 3-4 çocuk geçiyor. Benim yavrularım da kardeşli büyüsün istiyorum benim gibi. İşallah sen de bebeğini sağlıkla kucağına alırsın, ve eminim iyi ki doğurmuşum diye benim annem gibi yavrunu öpmeye doyamazsın.
Çok güzel yazmışsınız,çok duygulandım

Rabbim sevmiş yaratmış. Kendine bir kul daha yaratmış. Onun kulunu, onun can verdiğini bizler nasıl yok ederiz. Lütfen gelecek korkusu falan demeyin. Kadınlar zayıftır, ama anneler çok güçlüdür. Allah aciz kalıp düşündüğünüz şey için sizi ve eşinizi affetsin. Dilerim bebecik uğuruyla bereketiyle gelir. Talihiniz döner. Allah diğer yavrunuza da uzun ve hayırlı ömürler nasip etsin.

Lütfen aldırmayın, bu cinayete ortak olmayın...

Back
X