Benimde kekeme tanıdıklarım var hiçte özgüvenleri düşük değil aksine bayağı yüksek
eğer etkileniyorsanız tedavi olun geçsin.
Geçmişte biri heyecandan eli titreyen anti depresan ilaç kullandıktan sonra olmuş ama el titremesi kronik ,ırsi olan da var diğeri çocukken kekemelik geçirmiş kalıtsal değil sonradan olmuş ama geçse de heyecanlanınca dili takıldığı oluyormuş fark edilmese de kendine büyük takıntı yapmış konuşma terapisti bi problem yok dese de her olumsuz durumu buna bağlıyor bir takılma bile olsa öz güven eksikliği yaşıyor,mutsuz oluyor...
Sosyal hayatta heyecanlanınca elinizin titremesi mi dilinizin tutulması mı insanlar tarafından fark edilse öz güven eksikliği yaşardınız?
Çok tatlısınız yaaa....Herkesin derdi kendine büyük dili tutulan el titremesi de neymiş der niye üzülüyor ki eli titreyen dili tutulana şaşırır ve diğerleri diğerlerine.....Elim terlemeye basladi bak düsündüm ya resmen psikolojik :)
Çok tatlısınız yaaa....Herkesin derdi kendine büyük dili tutulan el titremesi de neymiş der niye üzülüyor ki eli titreyen dili tutulana şaşırır ve diğerleri diğerlerine.....
İkisi de bir şey değiştirmezdi sanırım.Yani ergenlik döneminde evet böyle şeyler sorun olur da sonra artık aşmak lazım.Nitekim herkesin sorunu kusuru var onunki de kekemelik diğer kusurlar kadar doğal bişey yani.Konuşurken arada kekelediğime aldırmaksızın devam ederdim konuşmaya ya da ellerimin titremesini önemsemeksizin ne yapıyorsam yapmaya...
Geçmişte biri heyecandan eli titreyen anti depresan ilaç kullandıktan sonra olmuş ama el titremesi kronik ,ırsi olan da var diğeri çocukken kekemelik geçirmiş kalıtsal değil sonradan olmuş ama geçse de heyecanlanınca dili takıldığı oluyormuş fark edilmese de kendine büyük takıntı yapmış konuşma terapisti bi problem yok dese de her olumsuz durumu buna bağlıyor bir takılma bile olsa öz güven eksikliği yaşıyor,mutsuz oluyor...
Sosyal hayatta heyecanlanınca elinizin titremesi mi dilinizin tutulması mı insanlar tarafından fark edilse öz güven eksikliği yaşardınız?
valla benimde ellerim titrer özellikle sağ elim hatta çoğu şeyi uzatırken alıp verirken utanırım ama kekemeliği düşününce titreme daha hafif kaldı benim için.
Bazısı da derki ellerini saklayamzsın ama çoğu kez dilini tutabilirsin tabi ama bu aşırı kekemeler için doğru olabilir ama benim umulmayan anda dilin takılması....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?