ne güzel bir erkek arkadaşın varmış...benimde elim cocuklugumdan bu yana titrer hatta annem bile sinirlendiginde bununla dalga gecmistir. Sürekli saklamaya calisirdi annemler e haliyle cocuksun özgüvenini etkiliyor. Ama bir kac yildir kendi kendime düsündüm daha Dogrusu erkek arkadasim cok etkili oldu. Bunda utanilacak ayiplanacak birsey yok diye diye öz güvenim geri kendine geldi. Eskiden birisi soracak ne söyleyecegim diye kendimi yerdim ama artik sordular mi evet cocuklugumdan bu yana var ama hayatimi (etkiliyor) etkilemiyor diyorum. Kimse de üstünde durmuyor. Sagolsun sevdigim adamin bu konuda cok büyük etkisi oldu. . Elim terlerdi ondan utanirdim. Bi gün elim terledi yine el ele tutusurken ben elimi cektim onun elinden Aldi avcumun icini öptü daha sonra SIKI SIKI tuttu. Ondan sonra kendime güvenimi geri kazandim ve astim her iki konuyuda.
ne güzel bir erkek arkadaşın varmış...
Maşallah canım Maşallah tabi de ben de de ondan bi tane var. Rabbim bozmasın. AminMasallahh de kiz nazar edicen :) tsk ederim canim. Allah herkesin gönlüne göre versin
Arkadasim size tanidiklarimdan ornek vereyim.eli kronik olarak titreyen akrabam var onuda kendi soyleyyince farketmistim.Ama kendisini olumsuz etkiledigini gormedim.ozguven eksikligi gerektirecek bir durum oldugunu dusunmuyorum.kekeleyen (normal konusurken arada kekelemeler oluyordu ) docent hocam ve univ.arkadasim vardi.Ikisindede ozguven eksikligi gormedim.biri goruldugu uzre kendini kanitlamis docent.digeride cevresi tarafindan deger goren sinif arkadasim.benim diyecegim bunlar...Geçmişte biri heyecandan eli titreyen anti depresan ilaç kullandıktan sonra olmuş ama el titremesi kronik ,ırsi olan da var diğeri çocukken kekemelik geçirmiş kalıtsal değil sonradan olmuş ama geçse de heyecanlanınca dili takıldikiğı oluyormuş fark edilmese de kendine büyük takıntı yapmış konuşma terapisti bi problem yok dese de her olumsuz durumu buna bağlıyor bir takılma bile olsa öz güven eksikliği yaşıyor,mutsuz oluyor...
Sosyal hayatta heyecanlanınca elinizin titremesi mi dilinizin tutulması mı insanlar tarafından fark edilse öz güven eksikliği yaşardınız?
Bende irsi ve anemi destekli el titremesi var ama ozguven eksikliginin zerresi yokGeçmişte biri heyecandan eli titreyen anti depresan ilaç kullandıktan sonra olmuş ama el titremesi kronik ,ırsi olan da var diğeri çocukken kekemelik geçirmiş kalıtsal değil sonradan olmuş ama geçse de heyecanlanınca dili takıldığı oluyormuş fark edilmese de kendine büyük takıntı yapmış konuşma terapisti bi problem yok dese de her olumsuz durumu buna bağlıyor bir takılma bile olsa öz güven eksikliği yaşıyor,mutsuz oluyor...
Sosyal hayatta heyecanlanınca elinizin titremesi mi dilinizin tutulması mı insanlar tarafından fark edilse öz güven eksikliği yaşardınız?
Benim arkadaş da yıllar önce bil. sertifika sınavında eli titremiş dert yanmıştı zaten...Bence ikiside sorun yaratıyor. Klavye sınavında heyecandan ellerim titredi yazamadım mesela. mülakata girseydim ve dilim tutulsaydı da yine başarısızlığa neden olabilirdi. ama onun dışında sosyal hayatta ayıplanacak küçümsenecek bir mevzu değil bence
Haklısınız sadece merak yaşayan var mı filan?Ikisi de ozguven eksikliği yaratmasi gereken seyler degil yani karsidaki insan buna cok takilmaz eger duzgun bir insansa daaa benim anlamadigim neden kiyasliyoruz? Oylamalarimiz sonucu biri daha cok skinti yaratir desek ne olacak yani? Gerçekten merak ettim anlamlandiramadim çünkü soruyu.
DOğru bağlayabilir ama bağlamamak gerek:)Sizi tebrik ediyorum herkes böyle davranamaz hele hayatında olumsuzluk yaşayan takıntılılar hemen bu eksikliğine bağlıyabilir kele tepkiyle karşılaşmışlarsa.....
Saçma bulduysanız cevap yazmazsınız olur biter herkesin derdi,takıntısı kendine büyüktür...kk da okuduğum en saçma konu.. bunun cevabı neden bu kadar önemli??
ama bu dert değil ki. hangisi özgüven eksikliği yapar?? insanlar oturup engellerinin hangisi daha fazla bunla mı uğraşıyorlar. benim annem engelli ve hiç böyle bişey düşüneceğini sanmıyorum. konuyu okudum ve gereksiz buldum. yazmasaydınız okumazdım ve görüşümü istediğim gibi belirtirim bana da açık bir forum..
neyse farklı açılardan bakıyoruz umarım aradığınız cevabı bulursunuz.Sorun engellilikten zayede takıntı yapmış kişilerin küçük sorunları düşünüp büyülterek mutsuz olmaları...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?