Hangisine inanayım? Ben mi bulacağım kısmetse çıkar mı?

Bence bu olay da tevekkül misali sen bulmak için fırsat yaratacaksın geriside kısmet sonuçta fırsat yaratmak dediğim mesela arkadaşlarının seninle tanıştırabileceği kişiler falan varsa aynı ortamlarda vakit geçirebilirsiniz olacağı varsa olur

O gün giderken bile diyordum arkadaşları erkektir inşallah birisiyle tanışırım diye, bu işler böyle valla artık, bir de dil kursuna gittim öncesinde sonuç hüsran sinirli sinirli memur adamlar, hocaya höt zöt. Açıkçası erkek arkadaş arıyordum evlilik olursa olur gibi düşünüyordum, bu arada ailem görücü usulünün fanı, gençler de görücüyle evleniyor hala ama bana gösterilerler pek tarzım insanlar değildi. Annem çok isterdi görücü usulü olsun memleketten biriyle, bu aileden bu kafa işte
Bence genç bir kız her sosyalliği değerlendirmeli, kardeşime de söylüyorum ama hiç tınlamıyor, beni kimse beğenmiyor diyip duruyor. Seni kim gördü A bacım diyince de instagramım var diyor

Rabbim ne diyo biz kaderi insanın çabasına bağlı kıldık yani kaderini yönlendirmek birazda senin elinde cnm ayağına bekleme cabala dua et tevekkül et inşallah doğru olan kişiyi bul

Doğru aslında bu açıdan düşünmedim. Hep diyorlar ya kısmetse seni bulur. Bir de insanın ölüm tarihi ile nikah tarihi-saati bellidir gibi birşey duydum o zaman yapabileceğimiz birşey yok mu yani diye dişindüm

Ahahaha çok tatlı instagramım var diyişi:)) ablam da bana öyle yol gösteriyor. Görücü çok geldi hatta bi kere çakıştılar aynı zaman da evde farklı odalarda tesadüf habersiz oldu ama dediğin gibi hep dediğin tarz tiplerdi ya da parasıyla övünen falan. Tek bir tanesi çok iyiydi o da kısmet olmadı. Ya işte çok teklif eden isteyen oldu ama hepsi hiç olmaycak kişilerdi. Ben bu dediğin yolları denicem ve bir hareketlilik olursa bildiricem inşallah

Üniversitedeyken hiç evlilik düşünmedimtek derdim okulum mesleğim baktım da hiç dua etmemişim evlilik için. Ama artık değerlendirelebilecek olanları değerlendiriyorum sonra kendime kızabilirim neden değerlendirmedim diye. Biri büyü mü yaptı birşey yaptı böyle şeyler doğru mu yoksa cahilce düşüncler mi onu da bilmiyorum. Nasıl öğrenilir bilmem.

Ama artık birşeyler yapmaya çalışacağım yeni ortamlar vs. Gibi çünkü etkisi var.

26 geç bir yaş değil ama erken de değil hele birde 26 yaş çok erken diyenleri aklım almadı bir an...

Fakat ben bu tarz konularda nasip diyorum ve kadere inanıyorum...

Hiç ummadığım anda hayatıma giren eşim beni buna inandıran bu arada...

Bir başkası vardı hayatımda evleniriz diyordum sonra yaktım gemileri yüzük söz ne varsa attım yolladım gitti...

Daha sonra ne olduğunu anlamadan eşim girdi hayatıma aman gezer tozarız vakit öldürürüz derken birbirimizi görmek için ilk buluşmamızda ciddi kararlar aldık ve ilşkinin sonunda evlendik :)
Evlilik aklımda yoktu o dönemde biraz kafamı dinlerim diyordum oysa :)

Nasip herşey ummadığın anda geliveriyor...

Nikah ve ölüm saatini beklermiş yani nasipten öte yol yok derler , elbette sizin bulmanız gerekir ama bulunca da nasip kader işte Rabbim yazdıysa olur , soranları hiç kafana takma insanların işi gücü Yok elleri boş aaa onun kızı evlenmemiş mi daha bla bla bla... Gereksiz konuşmalara hiç girme hayat senin hayatın hiç ummadığın yerde karşılaşırsın nasibinde varsa zaten..

nööölüyo bu iki gündür evde kaldım hezeyanlarındaki patlama??
düğün dernekler moral bozuyo herhal
Allah isteyene üçer beşer versin ne diyim aminnn

Ne güzel.. Ümidim arttı bunu okuyunca:) kesnlikle nasip.. iki kuzenim var bekarlar yaşları geçti bayağı ben de 18 yaşlarındayken hep dua ederdim güzel bir yuva kursunlar diye hassastım duyarlıydım ama çevremden hiç görmedim benim kadar onları düşüneni. Baktım ki ben şu an o durumdayım. Tamam evde kalmış kız psikolojisine girmedim yaşım da geç değil tam zamanı dediğin gibi. Ama şu andan ve gelecekte neler olabileceği düşündürtüyor insanı tabii ki .Çevremi kıskanmam kötü gözle bakmam. Evet çok aşık olan oldu ama sevmedim diye kanul ettim ama kimseye ümit de vermedim . Neden Öyle oldu anlamadım. Ama Allah büyüktür ona inanıyorum zaten dini boyutunu düşününce ferahlıyorum vardır bir hayır diyorum

Yok onlara cevap yetiştiyorum onlar ince düşünüp nasıl konuşmaları gerektiğini bilmiyorlarsa ben de ona uygun cevap veririm. Nasip işte Allah büyük. Böyle düşünüp ben de çaba harcayacağım nasip artık göreceğim inşallaj güzel günler

nööölüyo bu iki gündür evde kaldım hezeyanlarındaki patlama??
düğün dernekler moral bozuyo herhal
Allah isteyene üçer beşer versin ne diyim aminnn

Yok bu evlat değil üçer beşer istemez bir tane yeter. Ben bile bu konuyu açacağımı bilmezdim çünkü böyle bir sorun yaşayacağımı bilmezdim. O yüzden insan bir şeyi yaşamadan anlamaz bu çok net. Evet herkese herşeyin hayırlısını versin ne diyim

Bayramdan beri İstagramimin kesfet kısmı gelin ve damat dolu oyle dıyım

haha inanırım doğrudur
ama onların yarısı seneye boşanmış olacağından ben pek özenemiyorum valla
son 5 senedir benim çevrem hep böyle oldu
cidden laf olsun diye değil, Allah hayırlı olanını versin isteyene

Konu sahibi en son buna benzer bi konu acilmisti. Kkdaki dua bolumuyle tanistim o sayede. Gunde ya musavvir zinciri cekiliyor. Sende katil derim.

Aynen yok zaten sırf evlenmek için evlenmek kolay. Aynen Allah hayırlısı nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…