Hangisini seçmeliyim

Öncelikle iso 9001. 2 yıl sonra firma fabrikaya taşınacak ve man firmasının seri üretimi için iatf 16949 alınması gerekecek. Ama taşınana dek sadece iso 9001 almak gerekiyor.
Danışman sürekli benimle olacak.
Teknik anlamda sorumluluklarınız nelerdir ?
Yanı tezgahtan hatalı çıkan parçalar için döf hazırlama yöntem bulma gibi sorumluluklarınız var mı ?

Yoo gayet ciddiyim. Bu denetim surecleri sizin disinizda gelismiyor gayet olayin icindesiniz. Neden bu kadar sinirlendiginizi anlamadim.
Bana kimse is ogretmedi ogrendim! Kaldi ki kimsenin kimseye ogretme mecburiyeti yok.
Şaka mısınız? Öğretebilecek gösterebilecek biri olmadığı sürece ne yapabilirim ?
Gelin isterseniz siz gösterin de bende utanayım.

Yönetici olmak büyük sorumluluk ister, kendinizi bu anlamda tamamladığınızı düşünüyorsanız evet diyin. Ama yaşınız genç diye düşünerek şunu söylemek isterim uzman pozisyonunda çalışıp müdür olup sonra başka bir firmaya iş değiştirirken uzman pozisyonunda gitmek sizi üzmez ise okey diyin yaş genç ise malesef böyle sorunlar yaşanabiliyor, insan daha mutsuz oluyor iş değişemiyorsunuz bu defa yönetici olduğunuz için

Kim kime is ogretiyor ki?
Ben de muhendisim,ise basladigimda fabrikada tek beyaz yakali personeldim. Hayatimda ilk defa fatura irsaliye gordum,ilk defa fatura kestim,kdv bilmem ne hesapladim. Hic biri benim isim degildi ona bakarsaniz ama yapmak zorundaydim. Yoksa da cikip gitmeliydim. Kimse de is mis ogretmedi.
Kalite muhendisi sahada calisan kisi
Kalite sistem muhendisi de sahadan cikan isin evrak koordinasyonlarini yapan kisi iste. Bu tekstilde de ayni metalurji malzeme ve makine muhendisliginde de ayni. İlle ki yaparsiniz,sahada calisan da olsaniz APQPdir ISOdur biliyorsunuzdur sonucta.

Yanı bu da farklı bir bakış açısı sonuçta. Haklısınız
Ama 2 sene daha burada kalmam gerekecek eger pozisyonumu değiştirir isem.
Eğitimler sertifikalardan sonra kalıp bu kez firmaya fayda sağlamam gerekir.
Ileride hamile kalır isem suanki pozisyonumu derhal bırakmam gerekecek, hergün 6da çıkacağım, haftasonum tatil olacak.
Avantajları çok fazla.

Sektörden biri olarakta saha yerine bu birimi tavsiye eder misiniz peki ?
Saha mı müdürlük mü sizce daha fayda sağlar

Sektörden biri olarakta saha yerine bu birimi tavsiye eder misiniz peki ?
Saha mı müdürlük mü sizce daha fayda sağlar
Saha uzun vadede islevsiz olur size cunku artik meslek lisesi mezunlari ve yuksekokul mezunlarini alin diye tesvik edilecek isverenler. Sizin su anda yaptiginiz isi kalifiye mavi yaka eleman da yapabilecek, ama yonetim cok farkli, yuksek ogrenim gormus bir insan kendisini sahada yetistirip olgunluk cagini yonetici olarak degerlendirirse daha cok sey ogrenir. Mesela finans ogrenir, muhasebe ogrenir,personel isi de ogrenir,e isletmeyi zaten biliyorsunuz,bunun sonraki adimi patrondan sonraki kisi demek. Son calistigim yerde bu pozisyondaki adam 3,5 yil once 60bin lira maas aliyordu dusunebiliyor musunuz? Kim istemez ki o konuma gelmeyi? Kaldi ki benim alanim tekstil,diger metal ,makine sektorlerinde bu rakamlar daha yukarilarda

Yani aslında aklınıza tamamen uyan müdürlük, öyleyse kabul edin, yapamayacak olsanız zaten size bu teklif gelmezdi.

Ben şuan mesailer ile 3.500 tl kazanıyorum. Bana büyük ihtimalle 4 bin lira teklif edecekler. Benim beklentim ise 4.5 yönünde. Bunu sağlarlar mı bilmiyorum
Yapabileceğime inancım tam. Bu yolda yalnız da olmayacağım. Danışmanlık şirketi de eşlik edecek. Bu fikir beni rahatlattı açıkçası

Yani aslında aklınıza tamamen uyan müdürlük, öyleyse kabul edin, yapamayacak olsanız zaten size bu teklif gelmezdi.
Firmada en çok çalışan mühendis benim. 10 ayda bir düzen olusturdum ve bu bi güven sağladı. Bu nedenle bana teklif edildi. 2 senedir orada olan başka bir mühendis arkadaşıma teklif gitmedi bu yuzde n bana tavırlı davranıyor.

Kimsenin size tavır yapmaya hakkı yok, yapıyorsa demek ki dostunuz değilmiş, sizin adınıza çok sevindim, emeklerinizin karşılığını her zaman en güzel şekilde almanızı diliyorum

Öncelikle geç cevaplandırdığım için kusura bakmayın. Yoğunluğum biraz fazla...

ISO 9001'i eğer baştan kuruyorsanız hazırlamanız gereken prosedürler, formlar, talimatlar olacaktır. Standartta herşeyi dökümante bilgi olarak istemiyor zaten. 2015 versiyonunda sadece birkaç kısımda dökümante bilgi istiyor. Sıfırdan kuracağınız için firmanıza göre düzenlemeniz kolay olacaktır. Danışmanın olması oldukça büyük avantaj. O size firmanıza göre hazırlamanız gereken prosedür, form, talimat v.b. dökümanlar konusunda bilgi verecektir. Kalite sistem mühendisliğinde benim sorumluluklarım,
-Prosedür, talimat, form vs.hazırlamak, bunları müşteri veya firma ihtiyacına göre revize etmek, uygunluğunu değerlendirmek,
-İç tetkikleri gerçekleştirmek, (İç tetkikçi sertifikasına sahip olman gerekiyor. Eğer eğitime gitme vaktin yoksa online eğitimlere katılabilirsin. Üstelik çok da uygun fiyatlı. Eğer daha detay istersen özelden yazabilirsin)
-Yönetim gözden geçirme toplantılarını ayarlamak,(Biz yılda bir kere yapıyoruz, ama daha fazla yapılabilir. Kalite hedefleri, eğitimler, sistemi geliştirmek için yapılması gerekenler görüşülüyor)
-Gerektiğinde uygunsuzluk açmak ve DF çalışmalarını gerçekleştirmek (Eskiden DÖFtü. Önleyici faaliyet 2015 yılında kaldırıldı.)
-Sertifikaların alınmasındaki denetimlerde yer almak.
-Standardın gerektirdiği maddeleri yerine getirilip getirilmediğini kontrol etmek(Örn. Aylık-yıllık makine bakımları. Bakımın yapılıp yapılmadığını kontrol etmelisin. Bunu formlarda belirtmeli ve bakımı yapan personele ve onaylayan kişiye imzalatmalısın. Mesela kaynak makinelerine yıllık kontrol yaptınız diyelim. Kontrolü yapan kişi (elektrikçi olabilir) neleri kontrol ettiğini, kontrolü yaptığı tarihi, kontrolde bulduğu sorunları vb. detayları yazıyor ve imzalıyor. Sen veya başka teknik idari bir personel de onaylıyor.)
-Kaliteye ilişkin dökümanları en az 5 veya 10 yıl saklamak. (10 yıldı sanırım)

Daha birkaç şey daha var da şu an aklıma gelmiyor. Aklına geldikçe özelden sorabilirsin :)

Bugün patron ile tekrar görüştük ve bana 3100 tl teklif etti. Suanki pozisyonumda mesai ile 3400 3500 alıyorum.
Tamamen düzenimi değiştiremem. Hem cebime giren para azalacak hem de pek çok prosedürü tek başıma halletmem gerekecek.
Reddetmeyi düşünüyorum. Verdiği para aldığım riske değmeyecek.

Peki bu ücret fix mi olacak? Yoksa 3100+mesai mi? Vallaha ne diyeceğimi bilemedim. Aslında kaçırmaman gereken bir fırsat ama yorum yapamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…