Hangisinin adı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi sel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sel

🦁🧚‍♀️
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2008
9.980
1.381
698
bu konuyu dert edinmeli miyim bilmiyorum :uhm:

yaza Rabbim nasip ederse düğünüm var, e telaşeler malum. ama benim kafamı kurcalayan en büyük dert davetiyeler.
şimdi diceksiniz bunun neyi dert. malum bileniniz bilir benim iki annem var.
biri beni karnında taşıyan 6 sene annelik yapan fakat ömrü yetmeyen bu güzel günlerimde yanımda olamayan canım annem.
diğeri ise 6 yaşşımdan beri bize annelik yapan, öz annem gibi hastalanınca başımda bekleyen, benimle ağlayan mutluluğumu üzüntümü paylaşan canım annem.
şimdi davetiyelerde malum anne baba isimleri yazar, ben hangi annemin adını yazdırıcam :uhm: ikisini yazdırsam çok tuhaf olucak bu annemi zaten kesinlikle yazdırıcam ama diğerine olan bu görevi mi aksatmış olmam mı, lütfen hadi bi el atıveerinde bişiler düşünelim

ikisinin de emeği büyükse ne denir ki..
en iyisi soyisim olarak belirtin .
ör;
yıldız we tekin aileleri gibi :)

canım hayırlı olsun benim aklıma gelen şey...
sadece ailelerin soy isimlerini yazdırın yani

öztürk ve kadim ailesi gibia.s.

Bence bu tamamen sana kalmış canım...
Annesi vefaat eden kişiler isim yazdırıp merhum yazılıyo ama annen vefaat edeli epey olmuş tek isim de olabilir...
Ben yerinde olsam ikisini de yazdırırdım galiba ...:sm_confused:

hımm hassas bi durum..düşünüyorum ben olsam napardım diye..ikisini de yazardım canım..birisi seni 9 ay karnında taşıyan seni dünyaya getiren annen( nur içinde yatsın)..diğeri ise kendi ewladından ayırt etmiyen sana can yoldaşı olan annen..ikisinin de o dawetiyede olmaya hakkı war diye düşünüyorum..neden tuhaf olsun ki,seni tanıyan düğününe gelicek kişiler zaten durumu bilmiyolar mı? sen bilirsin tabi ama ikisini de yazdırman iyi olur diye düşünüyorum..

Allah tamamına erdirsin..ömür boyu mutlu etsin...
a.s.

istersen sadece soyisimleri yazın.. ama illa ki isim de dersen..

bence şuan da ki annen madem seni mutlu edip baktı yalnızca onu yazdırabilirsin. öz annenide yazdırabilirsin ama bunu şuan ki anneni kırmadan konuş ona göre yazdır. çevren çok güzel ikisinide yazdırmış diyebilir. ama sana emek verip büyüten annende eşimle aramızda yine o diğer anne adını görmekten hoşlanmayabilr sadece onu yazdırsaydın diyebilir.

hassas bir konu canım.

benmi babam vefat etti ve ben önümüzdeki hafta nişanlaıyorum kesinlikle merhum yazdırmadan direk ismini yazdırdım ama içimi nasıl sıktı bilemezsin.

bence çok vefalı birisin.tebrik ederim ve şimdiden mutluluklar dilerim..a.s.

bence her ikisinin de adını yazdır..gönlün bu şekilde rahat eder bence..diğer annenin de buna tepki vereceğini hiç sanmam ki sen zaten bu durumu ona uygun bi şekilde açıklamasını yaparsın..millet de neden iki anne adı var diye sormaz..soranlarda durumu bilenlerden öğrenir açıklamayı..:nazar:

ikisinin de emeği büyükse ne denir ki..
en iyisi soyisim olarak belirtin .
ör;
yıldız we tekin aileleri gibi :)

canım hayırlı olsun benim aklıma gelen şey...
sadece ailelerin soy isimlerini yazdırın yani

öztürk ve kadim ailesi gibia.s.

bence de en mantıklısı sadece soyisimlerini yazmak olur...

Bak bu aklıma gelmemişti...Eee öğeln vakti geçti normaldir -tatlicadiarzu-
Bence de kesinlikle soy isimlerini yazdır canım... :1hug:

ben hiç düşünmemiştim soyisimleri yazdırmayı, ama nişanlımın ailesi neder bu duruma bilmiyorum. onunda babası 2 ay önce vefat etti, babasının ismini yazdırmak isteyebilir, o zaman da ayrı gayrı olmaz onların isim yazılcak bizimkilerin soyismi, bi konuşmam lazım :uhm:

hiç isim yazdırmadan
felanca aileler yazın bence
yani soyisimleri yeter diye düşünüyorum

iki isim yazsanız olmaz,
sadece öz annenizi yazsanız,şimdiki anneniz belki anlayışla karşılar,
belki gönül koyar,
soyisim yazmanız daha mantıklı ama bana sorarsanız
şimdiki annenize danışmanız daha mantıklı..
bakalım ne diyecek...
sevgiler...

Gerçketen hassas bir konu, öz annenin ismini yazdırsan şimdiki annen belki kırılabilir. Durumunuzu bilmeyen kişiler davetiyede iki isim görünce karışıklık yaşanabilir, yanlış anlaşılabilir ve en güzel gününde canın sıkılabilir. Eğer yazdıracaksanda merhum falan diyede belirtme, benimde babam yıllar önce vefat etti, aynı şekilde eşiminde, ama biz merhum yazdırmadık. Şimdiki annene sorun onun için bir sorun olmayacaksa yazdır. Bence sadece soyisimleri yazdırmak şu durumda daha mantıklı görünüyor. Ayrıca şimdiki annenide tebrik etmek istiyorum, kanından canından olmayan birine yıllarca annelik yapıp öz annesini aratmadığı için.

Bencede soyisim daha mantıklı ama isim olması şart olursa ikisinin edınıda yazdır sonuçta bu davetiyeeler seni tanıyanlara gidicek ee seni tanıyanlarda bu durumu biliyodur heralde o yüzden bi sorun olmaz aksine daha hoş olur die düşündüm...bir ömür boyu mutluluklar...

benım guzel yureklı arkadasım...
canım..nasılda ınce ınce dusunurmuş...
canım ıkısınınde adını yazdır...
vefat eden annenın...adının karsısına...ozel bır ıkı kelıme yaza bılırsın...yada ruhun şad olsun gıbı yada sana ozel...bır kac kelıme...
dıger annenınde tabıkı emegı var..onunda ısmının yazılamsı ...gerekıyor...
ıkısnıde yazdır canım...

hımm cidden hassas bı konu.
ama soy isim mantıklı geldı bana.
songule de katılıyorum suan kı annenıze bı danısın

canım bu konuyu şimdiki annenize sorsanız ondan da fikir alsanız nasıl olur :1hug:
çünkü çok hassas bi konu :sm_confused:
ben isim değilde soyısım yazılmasından yanayım
demir ve seçkin aileleri gibi

Back
X