- 30 Haziran 2011
- 1.808
- 34
- 358
- Konu Sahibi EylemHemsire
-
ben önlisans mezunuyum. Okul bittikten sonra kazandım hemşireliği ve ailem yüzünden dondurdum 2 sınıfa geçince
şimdide o okula devam edemiyorum
öyle işte bi sürü sebep ve sorun
hangi birine üzülceğimi ben bile şaşırdım
Adliyelere başvurmayı denediniz mi ?
Tabi klavyenizde iyiyse , alınmanız mümkün olabilir..
3 dakikada 90 kelime yazmanız ve mülakatı geçmeniz gerekiyor, kpss puanı da 70 kafi..
Daha önce ki konularınızdan da anladığım kadarıyla zaten geçirdiğiniz zor günleriniz bu sınavla katmerlenmiş. Evet kötü olmuş ama dünyanın sonu değil illa ki bir iş çıkar ailenizi karşınıza alıp ciddi ciddi konuşun sizi anlamalarını umuyorum en azından size baskı yapmasınlar. hangi şehirde ikamet ediyorsunuz? gerekirse anketörlük yapın geçici bir süre için çünkü evde oturdukça bu karamsarlığınız katlanarak artar. ben bir dönem pazarlamacılık bile yapmıştım tabiyki okumuş biri daha iyi dallarda meslek edinmek ister ama unutmayın bunlar geçici...
Neden parttime iş bulup okulunuzu bitirmiyorsunuz? 1 yılı bitirmişsiniz eğer lisans okumuyorsanız zaten 1 yılınız kalmış olacak. Çok insan biliyorum tezgahtarlık yaparak okumaya devam eden. Garsonluk falan da yapabilirsiniz part time. Eğer hayallerinizde hemşirelik varsa bence kesinlikle tamamlayın. Tek sahip olmanız gereken şey biraz inanç! Ve hemşirelikte atanamasanız bile özel hastanelerde o kadar çok alım var ki açıkta kalmazsınız..
Bir de anladığım kadarıyla aileniz destek olmadığı gibi birde üzecek şekilde davranıyormuş. Neden bahsettiğim yolu denemiyorsunuz? Hem çalışın, hem okuyun..
Seni çok iyi anlıyorum, 2 sene önceki halim böyleydi. Sınav sonucunu görünce yıkılmıştım,bir ay yüzüm gülmedi. Her şeyi sınava bağlamıştım . 1 yıl sonra 2012 sınavına hazırlanmaya başladım inat edip. Çok çalıştım, imkanlarımı zorladım. Sonuç: Önceki nottan biraz daha yüksek almışım ama yeterli değil yine de. Fakat üzülmedim bu sefer , çünkü ben elimden gelenin en iyisini yaptım. Olmuyorsa olmuyor, gerisi kader kısmet ne yapalım. Bu yüzden çok yıpratma kendini, sen elinden geleni yap, mutlaka biryerlerden kapı açılır inş.
part time işi bende düşündüm hatta dediğiniz gibi kasiyerlik bile ama okul örgün olduğu için okuldan sonra çalışmama izin vermediler
önceki konumda da bahsettim işte ailemin gayri menkulu olduğu için çok uğraştım ama burs alamadım yurt bile çıkmadı
keşke bitirebilsem okulumu öyle çok seviyordum ki
varken yokluk çekmek de ayrı bir zorlukmuş
bundan sonra bana lazım olan tek şey sabır ve şans sanırım
onlarda kusura bakmasın ama hem çalış deyip hem de saati sorun ediyorlarsa resmen size okulu bırakın diyorlar oldu olacak evlendirsinler atsınlar başlarından öyle şey olur mu benim de ailem anlayışsız ve beklentileri hep yüksek ama ben artık ezdirmiyorum kendimi ben de geç saatlere kadar çalışlıyorum çünkü başka şansım yok hem okuyup hem çalışıyorum gece eve erken gelmemi istiyorlarsa sayacaklar elime parayı okuluma destek olacaklar yok değilse o zaman işime gücüme karışmayacaklar okuldan kalan zamanlarda 2 saat çalışılıp para verilen bir yer varsa koşup kendileri gitsin bakalım biraz kararlı durun karşılarında ve durumları açık açık söyleyin bakın bana ya destek olun okuyayım ya da bana karışmayın çalışayım ikisini de yaptırmıyorsanız ben ne yapayım canıma mı kıyayım! tabiyki asla bunu kastetmiyorum ama yani bunu söyledikten sonra git geber diyecek halleri yok elbet bir şeyler söyleyip size yardım edeceklerdir bütün kartları açık oynayın akşam bütün aileyi toplayın salona bir bir konuşun anlatın herşeyi... ama kızarak bağırarak değil güzellikle. eğer öz evlatsanız bir çıkar yol bulursunuz hep birlikte.
Haklısın söylediklerinde benimde tek istediğim onlardan biraz anlayış.
Zaten aldığım puanı nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum inşallah çok kötü karşılamazlar
Elimden geleni bu kadar benimde pudrakokusu, birazda hastalığımı bahane ediyorlar ve kısıtlamak işlerine geliyor
Bayram geçsin ilk iş ne olursa olsun çalışmak olacak
Markete bile giricem başka çarem yok zaten
siz çalıştığınız halde kazanamadıysanız bunda 1.meb sisteminin 2.ailenizin üzerinizde yarattığı baskının da suçu var.... bir sınava bakıyor işte insanların hayatı... ömrümüz okumakla sınavla geçiyor. daha önce açtığım konuları gözden geçirirseniz hiç de farklı olmadığımızı görürsünüz ben artık boyun eğmiyorum hiçbir şeye yakında da şehir değiştirip yeni bir düzen kurup ayaklarımın üstünde durabilmeyi planlıyorum. ama herşey sırayla oldu benim hayatımda da en büyük hatam umutsuzluk oldu hep çok şükür aştım siz de aşarsınız eminim şu an geçici olacağı için iş ayırt etmemeniz hayrınıza olur dediğiniz gibi başarılar güzel kardeşim.
1 ayır umutla bağlandığım sınav sonucum açıklandı
75 puanda kalmışım
ama yetmiyor bölümümden alım yok genel kadrolara imkansız
işsizim iş bulamıyorum
kendime o kadar çok inanmıştım ki...
açıklandığından beri ağlıyorum gözlerim şişti
ben hiç başarılı olamıcam galiba
bıktım artık dayanamıyorum içim çok acıyor
ortada kaldım
ne yapıcam hiç bilmiyorum
tüm umutlarım buydu kaybettim bitti herşey...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?