• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanımefendi olmak..

Iyi aksamlar kızlar
Kızlar ben kendimi hani böyle hanımefendi oturmayi kalkmayı bilen kadınlar vardır ya hic öyle hissetmiyorum.
Evet küfür eden saçmalayan bir insan dadeğilim ama ne bileyim
Mesela bazı tanıdıklarım var, kızlar konuşma tarzıyla bile ben farklıyım diye bağırıyorlar resmen.
Hatta bazen instagram hesaplarına bakıyorum yani orda bile bu fark görülür mu mesela kız her seyi paylaşmıyor hesabında bir fotoğraf atıyor selfie yapmış ama o kadar cool görünüyor ki
Ben yediğim yemekten tut basit koymasam da olur fotoğraflarla dolmuş sayfam
Çevirmenim üniversite mezunuyum ve hala daha kendimi geliştiriyorum
Mesela instagram hesabında ben o biyografi yerinde nişanlımla tarihimi yazmışım klasik herkes de aynı gibi
Farklılık yok
Daha ağır olmak istiyorum
Fotoğraflarda 80 tane selfie basit basit atmisim
Bi yere gidiyoruz ay sürekli konuşuyorum susmak bilmiyorum
Bazen tane tane konuşmak isterken bir bakıyorum arka arkaya sanki rap müzik söylüyorum:)
Ve nisanlimda bazen bu konularda beni uyarıyor
Tabiri caizse ızmir kızları olur ya böyle cool takilirlar falan
Öyle olmak istiyorum çünkü bu halimden memnun değilim
Ve insanlardan uyarı aldıkça daha da mutsuz oluyorum
Bu bazen ilişkime iş hayatıma aile hayatıma da yansıyor
Nasıl söylesem yeni bir ben olmak istiyorum
Ne istedigimi ve derdimi umarım anlatabilmisimdir
Bu konuda bana akıl vermenizi rica ediyorum sizden
Bir liste bile olabilir :)
Harfiyen uyarim çünkü
Şimdiden teşekkür ediyorum
Lütfen cevapsız bırakmayın

1) instagram hesabını kapat-böylece başka hayatlara özenmezsin +beğenmediğin bir hesabın olmamış olur
2) az konuşmaya bak. Kendinle bu konuda alıştırma bile yapabilirsin. Aklına bir konu getir ve onu 1 dakikada anlatmakta çalış-gibi...
3) çok oku. Canın sıkılacak kadar cok oku. Ki çevirmensin zaten işinin parçasıdır okumak, biraz hayatı sakinleştirir can sıkıntısı.
4) üşenme. Kalk gez mesela. Kendine bir hobi edin ve peşinden git. Bir şeyi sonuna kadar tamamlamaya bak. Ya bir enstrüman ogren ama öylesine değil en iyisi olmak için yada Ebru, resim gibi bir uğraş edin. Hem hayata bakış açın değişir hem senin kaliteni arttırır.
5) müzik dinle. Dinlemeyi öğrenmek adına güzel adım bence :) seviyorsan dans et.

Liste demişsin buyur sana liste :) hadi kolay gelsin

Liste dediysen madem,
*Instagram hesabını kapat veya seni rahatsız eden fotoğrafları sil, biyografi kısmını yeniden düzenle falan
*Spor yap, müzik dinle
*Hoşuna gidecek bazı kurslara katıl daha fazla çevre edin yeni insanlar tanı.
*Giyim tarzını az çok değiştirebilirsin yada makyajinda farklı şeyler deneyebilirsin
*Az konuş çok konuş demicem ama bos konuşma düşün öyle konuş.

Cok konusmak ciddi anlamda kusur hem cok hata yaptirir hem de etrFindakileri esir aldirir.
Benim yengem vara yoka konusur ve yuksek sesle resmen gurultu kirliligi onun oldugu ortama girmemeye yret gosteririm cunku kafam kaldirmiyor.
Diger yonlerini bilemem ama cok konusma huyunu mutlaka torpule

Banada o kizlar cok cit kirildi gelir.
Ben simdilik " geliyom" mu " geliyorum" la degisirdim bence buyuk bi adim oldu.
Bu yeter bana.
" bu nedir simdi?" Diyenler olabilir ama alaman cocugu olaraktan, evet buyuk bi adim bu bana gore. Kucukken koyde buyudum sonrada avrupaya geldim. Koyde " geliyom" diye konsurduk sonra avrupaya geldik yine herkes geliyom dedigni gorduk duzgun Turkcenin kitligindan.
Etrafimdakiler herkes oyle konusur mesela.
Bazen daha yavas konusmaya merak sasarim, dikkat ederim. Sonra yine bildgim gibi olurum.

Aslında oyle olmak istiyorum ve degisebilicegime de inanıyorum sadece bunu nasıl yaparım onu bilmiyorum. Havalı olmak değil istediğim yanlış anlamayın sadece bazı kuralların olması dışardan bakıldığında nasıl desem ki ağır gözükmek..

listeni kendin oluştur. Al bir kağıt eline neler yapıyorsun yanlış yaz . Bu eksi tarafta olsun . elbette senin de iyi özelliklerin vardır onları artı tarafa yaz.Sonra değişim için neler yapman gerekiyor bunları yaz artı tarafa.. Neler yapmaman gerekişyor bunları da eksi tarafa yaz . O listeyi hergün akşam uyumadan evvel oku.
Giyim tarzını değiştirebilirsin, Konuşma tarzını değiştirebilirsin ve bunun için kesinlikle bol bol kitap oku, şiir kitapları oku , kişisel gelişim kitapları oku .. Yani okumayı hayatının bir parçası haline getir. Çok konuşan yerine iyi bir dinleyici ol çünkü herkes iyi bir dinleyiciyi hayatında ister. İnstagrama 50.000 tane resim atılmasını ve yediğini içtiğini paylaşanları gerçekten itici buluyorum.. Ve instagram gerçek değil insanlar orda çoğunlukla kendini olduğu gibi göstermiyor. Hem doğal olmalı hem de hanımefendi olmalı ..
son not olarak dışardan bakıldığında yerinde gülen , yerinde kahkaha atan, yerinde konuşan , yerinde dinleyen bir insan ağır gözükür.

Kitap okuyun çok düşünün az soyleyin ve dinleyin karşınizdakini, gözlerinin içine bakin konuşması bitince siz başlayin kimseyle derdinizi paylaşmayin,sevincinizi içinizde yaşayin âkilli uslu arkadasliklar edinin ve fotoğraf paylaşmayin bi bunları deneyin eminim faydası olacaktır.Ve Allahla irtibatınızi güçlendirin sizi yaratan size fayda veren O olacaktır.

Iyi aksamlar kızlar
Kızlar ben kendimi hani böyle hanımefendi oturmayi kalkmayı bilen kadınlar vardır ya hic öyle hissetmiyorum.
Evet küfür eden saçmalayan bir insan dadeğilim ama ne bileyim
Mesela bazı tanıdıklarım var, kızlar konuşma tarzıyla bile ben farklıyım diye bağırıyorlar resmen.
Hatta bazen instagram hesaplarına bakıyorum yani orda bile bu fark görülür mu mesela kız her seyi paylaşmıyor hesabında bir fotoğraf atıyor selfie yapmış ama o kadar cool görünüyor ki
Ben yediğim yemekten tut basit koymasam da olur fotoğraflarla dolmuş sayfam
Çevirmenim üniversite mezunuyum ve hala daha kendimi geliştiriyorum
Mesela instagram hesabında ben o biyografi yerinde nişanlımla tarihimi yazmışım klasik herkes de aynı gibi
Farklılık yok
Daha ağır olmak istiyorum
Fotoğraflarda 80 tane selfie basit basit atmisim
Bi yere gidiyoruz ay sürekli konuşuyorum susmak bilmiyorum
Bazen tane tane konuşmak isterken bir bakıyorum arka arkaya sanki rap müzik söylüyorum:)
Ve nisanlimda bazen bu konularda beni uyarıyor
Tabiri caizse ızmir kızları olur ya böyle cool takilirlar falan
Öyle olmak istiyorum çünkü bu halimden memnun değilim
Ve insanlardan uyarı aldıkça daha da mutsuz oluyorum
Bu bazen ilişkime iş hayatıma aile hayatıma da yansıyor
Nasıl söylesem yeni bir ben olmak istiyorum
Ne istedigimi ve derdimi umarım anlatabilmisimdir
Bu konuda bana akıl vermenizi rica ediyorum sizden
Bir liste bile olabilir :)
Harfiyen uyarim çünkü
Şimdiden teşekkür ediyorum
Lütfen cevapsız bırakmayın

Çok saçma düşünüyorsun bence herkes aynı olmaz ki olamaz yapı meselesi kendinide zorlama yapın sonuçta hanımefendi olmak saydığın şeyler dışındada bence yok instagrama şöyle az foto atmış tane tane bak sana bir şey diyeyim benim bi oda arkaddaşım var şu saydığın instagram kızlarından bi yere gideriz ben fotolaarını çekerim akşam diğer o da arkadaşlarım ile foto atmak isterse hep beraber seçiyoruz o kadar foto arasından komik ama öyle =))) boşver sadece çok konuşma boş konuşma konusuna takabilirsin bence.

Back
X