Tabi diğer türlü kötü olurdu ama hoş değil yinede söylediği bı de başkalarına da böyle söylüyorBen olsam böyle bir kayınvalideyi "eve 2 maaş giriyor, zenginsiniz, ne yapıyorsunuz bu parayla, bizim evin şu tadilatı var yaptırın, çamaşır makinamız bozuldu yenisini alın" diyen bir kayınvalideye tercih eder, her fakirsiniz dediğinde küçük emrah gibi kaşlarımı yamultup boynumu bükerdim.
Yani bizim hakkımızdaTabi diğer türlü kötü olurdu ama hoş değil yinede söylediği bı de başkalarına da böyle söylüyor
Bu devirde ev almak kolay mı? Benim diyen adam bile kolay kolay milyonları bir eve gömemiyor.Diyorum ama anlamaz ki ona göre fakiriz işte eviniz yok kiracisiniz çok zor diyip duruyor
Başkasının yanında söylediği zaman "anne neden fakir diyorsun ben çok şükür diyorum canımız saolsun ev nasip olursa alınır artık bu devirde evi kim alabiliyor herkes fakir sana göre" bunu diyemiyor musunuz? Çalısıyoruz kazaniyoruz bir lokmaya muhtaç insanlar varken bize fakir diyip kibire düşüyosun diyinTabi diğer türlü kötü olurdu ama hoş değil yinede söylediği bı de başkalarına da böyle söylüyor
al karşına eşini ne olacak seni sürekli ezikleyen biri var karşında. kimsenin aile yapısı seni ilgilendirmez. ya da şunu yapabilirsin annesi konuştuğu zaman içinden şarkılar söyle.İşte onu dediğimde eşimi de karşıma almış oluyorum onlae aileye çok önem veriyor doğulular anne baba çok kıymetli çocuklara bile anne baba adını koymayinca ayıp olacağını düşünen insanlar bunlar. Evlenmeden önce eşimin böyle olduğunu bilmiyordum tabiki
O halde kredi çekip ev alıp tutsalardı benimkiler ilk başta nisanliyken öyle yaptılar .Diyorum ama anlamaz ki ona göre fakiriz işte eviniz yok kiracisiniz çok zor diyip duruyor
eşinize söyleyin , bu şekilde bahsetmesin.Eşimle benim evim yok kirada oturuyoruz yeni evli sayılırız. İkimizde meslek sahibiyiz eşim asgari ücretten bir tık fazla kazanıyor. Ben bir ara işsiz kalmıştım ama şuan bende çalışıyorum çok şükür mesleğimiz var. Ama kaynanam evimiz yok diye bizi sürekli "fakir" olarak nitelendiriyor.
Ben çok harcama yapan biri değilim bu yüzden beni çok seviyor hem çalışıp hem israf etmediğim için. Ama bunlara rağmen her seferinde paranızın kıymetini bilin siz fakirsiniz sizin eviniz yok diyor. Eşime de aynılarını söylüyor. Yaşlı bir kadın kendisi zamanında çok fakirlik çekmiş bu yüzden sözde bizi düşünüyor aç kalmayalım falan diye. Ama artık bu sözü beni çok rahatsız ediyor. Yaşlı ve çok alıngan biri okul okumamış . Eşim annesine bu rahatsızlığımi söylememi istemiyor hakkıda. Çünkü insanın kibarca söylesem bile kadın küsmeye kavga etmeye meyilli biri. Üstüne üstlük sadece bize değil bizim hakkımızda başkalarınada fakir diye bahsediyor onların parası yok diyip duruyor. Hem enerjimizi düşürüyor hem evrene enerji yolluyor. Ne yapayım sizce ?
Kaynanam kendiside zengin biri sayılmaz ama fakirde değil kendi evlerinde oturuyorlar orta halliler. Benim ailemde çok şükür fakir değil zaten ailem destek oluyor zor durumda kalırsak daha çok annemler destek oluyor ama eşimin ailesine ufakta olsa yardımcı olmaya çalışıyorlar. Hani çok şükür aç değiliz açıkta değiliz bı de ben çalışan ve harcamalarına dikkat eden biriyim israf etsem söylese yine anlarım bana niye sürekli bunu diyor.
Acıdığı için öyle söylüyor sözde ama amacını anlamadım. Biz zora düşsek kapım her zaman açık diyor evinde bile yaşatir ama onun kendisi içinde bizim içinde endişe ediyor yarın bir gün aç kalırız falan diye. Geçmişte yoksulluk çekmiş kendisiAcaba daha çok harcarsınız da onlarda yardım etmek zorunda kalır diye böyle konuşuyor olabilir mi? Kendince önlem alıyordur belki bizim de durumumuz belli diye düşünerek. Yani yoksa bir insan niye ele karşı oğlum çok fakir diye anlatsın ki tuhaf geldi.
Sizin için endişe etmesi tamam da millete anlatmasının size ne yararı var ki? Bence insanlara sürekli böyle şeyler söylemesi konusunda uyarmalısınız. Her ortamda her şey anlatılmaz ki. Sizin maddi durumunuzdan neden cümle alem haberdar olsun.Acıdığı için öyle söylüyor sözde ama amacını anlamadım. Biz zora düşsek kapım her zaman açık diyor evinde bile yaşatir ama onun kendisi içinde bizim içinde endişe ediyor yarın bir gün aç kalırız falan diye. Geçmişte yoksulluk çekmiş kendisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?