• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanimlar deneyimlerinize ihtiyacim var

Herkes birbirine paslar çünkü paranın köpeği olunmuş bı devirde
Ben böyle orf adet kurallar olduğunu düşünmüyor inanmıyor varsa da reddediyorum

Çünkü benim çocuğum ben ve eşimin sorumluluğunda
Ne başkası bakmak zorunda ne maddi olarak yardımcı olmak, masraf üstlenmek zorunda

Canı isterse yapan yapar
Ama mumkunse yapmasınlar minnet edemem kimseye.

Anne babalar ve eşiniz doğum hediyesi olarak bilezik künye vs almali mi bence almalı
Bu da görev değil tabi
Sadece doğurana bişey takılır ya hani
Teyze hala çeyrek getiriyoken eş anne baba bı zahmet bilezik taksin künye taksin derim, beklersem bı bunu beklerim, hamileyim..
Ayni fikirdeyim sizinle adettendir yani

Benim eski kaynanamla bebeğin besihini,yatağını anneannesi yapar demişti
Bende sinir olmuştum neden biz annesi,babası olarak alamıyoruz dedim ama öyle bir adet varmış
Annem beşiğini,yatağını,kıyafetini,oyuncağını doldurdu zaten de içinden gelenin fazlasını yaptı.
Bazı yerlerde de bebek arabasıni babaanne yapar derler sende o âdeti şöyle 😅
Ben ilk defa duydum o yzuden buraya yazdım ben erzurumluyum esim kayserili

Benim eski kaynanamla bebeğin besihini,yatağını anneannesi yapar demişti
Bende sinir olmuştum neden biz annesi,babası olarak alamıyoruz dedim ama öyle bir adet varmış
Annem beşiğini,yatağını,kıyafetini,oyuncağını doldurdu zaten de içinden gelenin fazlasını yaptı.
Bazı yerlerde de bebek arabasıni babaanne yapar derler sende o âdeti şöyle 😅
Size be bebege bisey takmadilarmi

Bebeğe bebek arabası aldılar,kaynım akülü araba aldı.
Ama uzun zaman geçti ne taktılar unuttum bişey takmislardi 🤭
Ben evlenirken hicbisey istemedim gözüm toktu cok ama baktım ki öyle olmuyo bilezik adettir dedim bizde ama bilezikte gözüm yok 😅 gıcıklığına

Ben evlenirken hicbisey istemedim gözüm toktu cok ama baktım ki öyle olmuyo bilezik adettir dedim bizde ama bilezikte gözüm yok 😅 gıcıklığına
Bende evlenirken bişey istememiştim meğer hata yapmışım.
Sonradan gördüm ki isteyen,zor olan gelinler daha çok yaraniyormus.
Herkes gönlünden geçeni alsa yapsa sorun olmaz 🤷

Bana eşim doğum hediyesi daha önce beğendiğim bı kolye vardı, onu almıştı. Onun dışında benim annem de, onun annesi de bebeğe 1 yaşında künye aldı ama kimse onlara bişey al dememisti. Bebeğin herseyini biz aldık zaten. Ana baba olana aiitir sorumluluğu. Kıyafet, kitap, oyuncak, iki anne de bol bol aldı ama yapmak zorunda değildirler. Kendi istekleri doğrultusunda hareket ettiler.

Merabalar hanımlar 3 aylık hamileyim eşimle bi muhabbet oldu az önce kayinvalidem demişki eşime bebeğin masrafları anneanneye aittir. İlk defa böyle bisey duydum Yanlış anlaşılmasın tabiki böyle bi beklentimiz yok kimseden ama torunu olucak bu tarz şeylerin muhabbetini yapiyo benmi hassas olduğum için kırıldım size sormak istedim. Bende bizde adettendir kaynana gelişine bilezik takar dedim herkes biseyler yapar dedim. Sizde durumlar nasıl oldu
Kaynanama sinir oldum bu düşüncesinden dolayı paragöz
Doğmamış çocuğa don biçmeyin deyip konuyu kapar kv ile de baya mesafeli dururdum ben , uzak durun uzakkk...

Bizde eşimle ben ve ben eşim olmak üzere her şeyi üstlendik doğal olarak 😂
Eşim kendi ailesiyle konuşmuyor zaten. Benim annem babam çeyrek taktı.

Ablalarım altınlarını taktılar, bi ablam komple kıyafetlerini aldı. Kendileri yaptılar yani biz beklemedik bi şey kimseden

Ben bu adetleri hiç duymadım. Yenidoğana ve bazen anneye takı alınır, tek ona şahit oldum. Alınması şart da değil yani. Adet olarak böyle bir durum. Birkaç kişi hemfikir bu konuda. O yüzden artniyet aramayın derim.

Merabalar hanımlar 3 aylık hamileyim eşimle bi muhabbet oldu az önce kayinvalidem demişki eşime bebeğin masrafları anneanneye aittir. İlk defa böyle bisey duydum Yanlış anlaşılmasın tabiki böyle bi beklentimiz yok kimseden ama torunu olucak bu tarz şeylerin muhabbetini yapiyo benmi hassas olduğum için kırıldım size sormak istedim. Bende bizde adettendir kaynana gelişine bilezik takar dedim herkes biseyler yapar dedim. Sizde durumlar nasıl oldu
Kaynanama sinir oldum bu düşüncesinden dolayı paragöz
Paragözlüklerini şimdiden belli etmişler. Evladınız Allah'ın izniyle doğduğunda da ona göre davranırsınız. Hadsizlik.!

Laf olsun torba dolsun işte. Boş boş konuşuyorlar.

Back
X