Merhaba herkese mevzuyu uzatmadan konuya gireyim.
yaş kemale erdi 33 yaşını doldurdum 34 diyeyim içindeyim çünkü.
şimdiye kadar bir tek ilişkim oldu. mahvetti bitirdi zaten ondan sonra bir daha cesaretlenip kimseye evet diyemedim
evlilik görüşmelerim zaten içler acısı kahkahayla ağlanacak kadar abuk sabuk görüşmeler oldu ve görüldüğü üzere hiçbirinden bir sonuç alamadım.
bu günlere kadar geldim anlayacağınız.
gülünesi bir durum ama benimle tanışmak isteyen biri var şu aralar. yaklaşık iki aydır bir fiil kaçıyorum tanışmamak için (sebep: daha önce ki görüşme deneyimlerim + bu da olmayacak zaten kendimi neden yorayım ki düşüncesi)
en sonunda artık bahane edecek bir şey kalmayınca görüşmeyi kabul ettim daha doğrusu bir arkadaşımın nişanlısının arkadaşı bu adam. araya bizimkiler girdiler.
ama iki gecedir beni uyutmayan bir sıkıntım var o konuda yorumlarınızı istiyorum.
eş adayının iyi yönleri:
1- eğlenceli, sempatik bir adammış
2- oldukça zeki, okumayı araştırmayı seven biriymiş
3- merhametli ve yardımsevermiş. ihtiyacı olana koşarmış ve oldukça iyi huyluymuş
4- güzel bir mesleği var
5- oldukça temiz ve sevilen bir ailenin oğlu
6- aynı memleketin insanlarıyız, aynı kültürdeniz
7- tip olarak da normal insan evladı işte hani ısınayım dersen ısınması oldukça kolay
kötü yönleri: (hanımlar bu konudaki yorumlarınızı hassasiyetle yapmanızı rica ediyorum malum hassas konu kimseyi üzmeyelim)
1-dini yönden biraz zayıf, yani bayağı zayıf. Kur'an mealini okuyormuş, kafasına takılan konuları araştırıp cevap bulmaya çalışıyormuş ve söylediği şuymuş "bu iş bittiğinde iki taraftan birine düşeceğim ama hangi taraf bilmiyorum". Durmadan bir acaba ve neden soruları soruyor anladığım kadarıyla.
üniversiteye kadar ibadetlerini yapıyormuş eksiksiz, üniversiteden sonra hiçbir şey yok.
2- arada sırada, düğünde eğlencede de olsa "hadi içelim" dendiğinde "e hadi bakalım" diyen biriymiş. alkol alıyor yani.
bana gelince, ben kendi halinde bir insanım. elhamdülillah müslümanım, ibadet kısmında elimden geldiği kadar aksak gedik de olsa yapmaya çalışıyorum. alkol kullanmadığım gibi kullanılmasına da sıcak bakan biri değilim.
şimdi tüm bunlar benim kafamı aşure haline getirmiş durumda.
yaşım ilerliyor
anne olmak istiyorum
yuvam olsun istiyorum
bu adayın ilk kısımdaki özellikleri beni benden alsa da diğer mevzular yüzünden içimde kocaman bir korku var.
diğer yandan da armudun sapı, üzümün çöpü diyerek kısmetimi kendi elimle de kapatmak istemiyorum.
ben n'apayım hanımlar düşünemiyorum artık.
Teşşekkürler hepinize şimdiden
olumsuz yonlerı benım esımdede oldugu ıcın yorum yazmak ıstedım.ben kapalı bır bayan degılım hatta baya acıgım. fakat ınanan ama uygulamayan bır kesım vardırya onlardanım malesef.mesela kandıl gbı ozel mubarek gunlerı asla atlamam.ıbadetımı yaparım.ınancım kuvvetlıdır.eşime gelınce dını tarafı çok zayıf bence.elıne alıp kıtabımızı bıle okudugunu sanmıyorum o derece. ben napıyorum onu tesvık edıyorum mesela kandıl gunlerınde sırayla odamıza cekılırız ıbadetımızı yaparız. ben yaptıgım ıçın oda alıştı .bunu duyan kaynatam şaşırdı çunku bekarken hıç yapmıyormuş malesef.sorun oluyomu bu huyu dersen olmuyo ama bazen uzuluyorum ben ısterdımkı dını yönden benden daha kuvvetlı bı ınsan olsun benıde kendıne çevırsın ona baktıkça daha cok o duygularım kuvvetlensın ısterdım
ıkıncısı alkol meseles.alkol hıç kullanmam sevmem.ozel gunlerde kullanılmasına karsı degılım ama ben o gunlerde bıle içmem.esım malesef cok sevıyo.benden cekındııgı ıcın her zaman almıyo tabı.ama bırkaç kere eve arkadaslarına takılıp çok içip geldı.çok uzuldum çünkü hıç hoşlanmadıgım bı durum bu.babam bıle ıçmezdı benım.uyarılarımı dınlıyo ama bıraksam sureklı kullanır.bu benı rahatsız edıyo epey
kısadan hısse evlılık şans kısmet cnm.herkesın kötu ve ıyı yönlerı var.bence tanımaya calış.bır arkadasım 36 sında dığeri 37 sınde tanısıp evlendı.bence umutsuz olupta tanışmamazlık yapma ınsanlarla.
kimse dört dörtlük değildir. her insanın bir kusuru vardır. genel olarak bakılırsa adayla görüşmeni tavsiye ederim. artıları eksilerine göre bir hayli fazla.
Bence adam bana gore gayet hos birisi, ama size gore bence bu is dinin hayatindaki onemine bakar. Sizin yazdiginiz yonler bana gore kotu degil mesela, iyi yonler tarafinda. Adam alkolik degil ki, kirk yilda bir eglencede iciyor.
Ben de davetlerde, eglencelerde, arkadas bulusmalarinda sarap, likor icerim mesela, severim de. Cakirkeyif oldugum da olurDin benim hayat felsefemde de cok onemli bir yer kaplamaz. Yani ben de bu abimiz gibiyim, onun acisindan bakacak olursak, ben olsam sizin hayat gorusunuzu anladiktan sonra sizinle anlasamayacagimi dusunurdum.Hayata benim gibi bakan biriyle olmak bana daha cazip gelirdi. Mesela ben tavernaya, ickili, dansli muzikli yerlere gitmeyi severim; hayatimdaki insanin da bana eslik edip yanimda eglenmesini ve eglenmekten cidden zevk almasini isterim. Soylemeye calistigim sey, dindar birisinden benim icin kurallarini yikip benimle eglenmeye gelmesini isteyemem, o da zaten onaylamaz. Hal boyle olunca , farkli seylerden zevk alan insanlari hayat bir noktada ayirabilir ve o iliski artik yruumez.
Yani adam belli ki, din meselesini hayatinda odaga veya on siralar koymamis. Bunu siz de fark etmissiniz. Sizin icin ne kadar onemli, ortak hayatinizi etkileyecek kadar onemli olur muydu? Ateist veya deist olmasi sizi rahatsiz eder mi? Siz ne dusunuyorsunuz?
Benim fikrilerim boyle, umarim yardimci olabilmisimdir.
alkol almak demek müslüman olmamak demek değil ayrıca inanç insanın içindedir Allahla arasındaki ibadetini kendi bilir kimsenin kimseyi zorlamaya ya da inancı konusunda yargılamaya da hakkı yoktur bence ki bu önyargılarla sizin anlaşabileceğinizi sanmıyorum kendi çevrenizden sizin istediğiniz doğrultuda namazında niyazında biri daha uygun olur herhalde...
alkol konusunda bende böyle düşünüyordum açıkçası...o yüzden eşimi arada bir de olsa içmemesi için teşvik ettim..o konuşmadan sonra bir daha içmedi..tabi herkeste etkili olmayabilir...
ama kötü yönlerinde ilk bahsettiğin konu biraz sıkıntılı...bu adamla bir gelecek düşünüyorsan iş ilerlemeden bu konuları konuşmalısın..
öncesinde bir fırsat ver ve tanı ön yargılı olma..
belki o da bir çıkış yolu arıyor...
bir kaç kere görüş..
kafana göre biriyse bu mevzuları ciddi olarak konuş..
Bence biraz esnek olmaya çalışın, gerçekten yaş ilerledikçe "armudun sapı, üzümün çöpü" moduna giriyor insan. Anladığım kadarıyla bu adam alkolik değil, kırk yılda bir bir düğün bir eğlence de bir iki duble alkol alıyor. Bunda bir sakınca olduğunu düşünmüyorum. Kişinin dini vazifelerini yerine getirip getirmemesi de kişinin kendisini bağlar. Belki ileride sizden görür, özenir o da size ayak uydurur. Bunu bilemezsiniz ki.
Çok namazında niyazında, sigara yok alkol yok diye evlenirseniz adam manyak çıkar. İnsanların kişiliklerini , dini vazifelerini yerine getirip getirmemeleri ile değerlendirmek yanlış. Namaz kılmıyor olması, yada kırk yılda bir alkol alıyor olması onu kötü bir insan- kötü bir eş yapmaz.
Bence önyargılarınızdan kurtulun ve tanımak için bir şans verin hem ona hemde kendinize.
ileride dini yönden sen onu teşvik edebilirsin. insanlar dini alışkanlıklarını çevresine göre değiştiriyor. ama bir insanın karakterini değiştirmek çok zor. karakter olarak iyi bir insanmış evlenilecek birisi bence. şans ver derim.
bende öyle biriyle görüştüm arada içerim derdi görüştüm falan adam resmen içiyo ya ne arası deresi.
baksanıza gözünüzde bazı kısımları büyütüyosunuz.
hakkınızda hayırlısı
İçki mevzusu seni rahatsız ediyorsa ve de edecekse elinde çocuğun ile mahkeme kapılarında gezip bir de yıpranmış olmak yerine bekar kalmayı tercih etsen çok daha akıllıca.
Sırf anne olmak için evlenilmez.
belki eş adayının gönül gözünün açılmasına sen vesile olursun arkadaşım, üstelik artıları eksilerinden fazla, bu kadar kuralcı olma, birbirinize şans verin derim. ummadığımız insanlardan neler görüyoruz.
size şunu söyleyebilirim hiç kimsenin içine girmeden ne olduğunu bilemezsiniz.. kötü derler bakmışsınız ki dünyalar iyisi çıkıvermiş iyi demişsiniz dünyanın en kötü adamı çıkmış...
evlilik çok farklı bir kurum, yıllarca flört edip evlilik hayalleri kuran ve evlenen insanları görüyoruz sözüm ona tanıyorlar birbirlerini sonuç çoğu hüsranla sonuçlanıyor..
siz bu kişiyi görmemişsiniz henüz, arkadaşlarınızdan duyduğunuz kadarı ile biliyorsunuz bir şans verin karşılıklı oturup konuşmadan görmeden geriden geriye yorum yapılamaz ki.. sonuçta kararı siz vereceksiniz bizler burada farklı düşüncede kişileriz...
görüştükten sonra sizin kafanızda da herşey netleşir zaten...
şunu da belirteyim ki evlilik için hiç bir zaman geç değildir. önemli olan bir ömür birlikte geçirebileceğiniz biriyle olmaktır...
merhaba
öncelikle gidip bir adamla tanisin eger iciniz isinirsa yavas yavas onu tanimaya baslarsiniz.Daha hic görmeden kendinize bu kadar eziyet etmenize gerek yok diye düsünüyorum.
Ayrica o kadar cok inacli oldugunu düsünen insan vardir ki seklen tüm ibadetlerini yerine getiren ama özünde insanliktan, vicdandan bi haber olan .Kimin nasil oldugunu toplumun size dayattigi ölcülerle degerlendirmek ne kadar dogru acaba.
Umarim ne istediginize karar verip, kendiniz icin iyi olani bulursunuz.
ben sevmesem bile, günah olduğunu bilsem bile aile yapısına zarar vermeyecek, hayatını alkol kontrolüne bırakmayacak biriyse tolere edebilirim.
çok namazında niyazında insan tanıdım insanlıktan hiç nasip almayan ve ibadetlerini yerine getirmese de insan gibi insanlar da tanıdım ki bunun tam tersi de geçerli.
karakterle ilgili aslında herşey.
iyi ya da kötü insan ya da eş olup olmayacağını yaşamadan bilemem ama inanç olarak çok uç noktalardaysak ne kadarını tolere edebilirim bilemiyorum.
size gelince..anladığım kadarıyla inançlı birisiniz alkol sizin için sorun olacak bu bir. ikincisi belli bir yaşa gelmeniz kriterlerinizden vazgeçeceğiniz anlamına gelmez. şu olsun bu olsun diyebilmelisiniz burdaki yorumlara takılmayın.bnde 28 yaşında evlendim ve tek kuralım vardı yakışıklı olacak ve imanlı olacak...o yüzden bu yaşa kaldım ben.öyle birinide buldum ve çok mutluyum hamdolsun.
Hayyal beni biliyorsun. uzun uzun konuşmuştuk seninle zaten başka bir konu hakkında.
işin içine girersem Allah'ın izniyle sonuna kadar götürürüm.
sırf anne olmak için değil, inan değil ama bir yoldaş istiyor insan yanına böyle yaratıldık
o kadar sığ düşünmüyorum vakti geldi de geçiyor ve bu adam zeka gibi, merhamet gibi çok güzel özelliklere de sahip.
keşke olmasaydı da kafam karışmasaydı.
Alkolü severim. Kimseye de zararım yoktur içince, gider uyurum.
O zaman ben inançlı değilim demek
Sizde omzumdaki meleksiniz galiba
canım harikasın tam demek istediğim buydu işte ya..herkesin içmesi giymesi kendine ama inançlıysan kural bu abicim işine gelirse...İslam, evliliğin uzun ömürlü olması için iyi bir eş seçiminin yapılmasını esas alır. Yuvanın huzur, uyum, mutluluk ve karşılıklı güvene dayanan prensipler üzerine bina edilmesi için, bu yuvada din unsurunun ön planda olması gerekir. Çünkü din unsuru, insan yaşlandıkça artar, güzelleşir, gelişir ve bağları kuvvetlendirir. Oysa zenginlik, güzellik, soy-sop gibi unsurlar, hem geçici hem de insanın kibrini artırdığı için, huzursuzluğun temel nedeni sayılmaktadır.
İşte bu nedenle; Hz. Peygamber(a.s): "Kadın, dört şeyi için nikah edilir; malı, soyu, güzelliği ve dini; sen dindar olanını seç ki, evin bereket bulsun" buyurmuştur. (Kütüb-i Sitte ve İmamı Ahmed'in Müsned'i ile İslam Fıkıh Ansiklopedisi)
Diğer bir hadisi şerifte de Rasulullah(a.s), malın ve güzelliğin getirdiği problemlere dikkat çekerek evlilikte dindarlık dışındaki bir tercihi açıkça yasaklamıştır.
Yani ablacım olmaz bu iş vermiyorum seni :)))
Ohepsiyahgiyer
içen erkekten bahsediyoruz arkadaşım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?