Hanımlar düşünmekten başım çatlayacak bi' el atıverin

İçki mevzusu seni rahatsız ediyorsa ve de edecekse elinde çocuğun ile mahkeme kapılarında gezip bir de yıpranmış olmak yerine bekar kalmayı tercih etsen çok daha akıllıca.
Sırf anne olmak için evlenilmez.

belki eş adayının gönül gözünün açılmasına sen vesile olursun arkadaşım, üstelik artıları eksilerinden fazla, bu kadar kuralcı olma, birbirinize şans verin derim. ummadığımız insanlardan neler görüyoruz.

size şunu söyleyebilirim hiç kimsenin içine girmeden ne olduğunu bilemezsiniz.. kötü derler bakmışsınız ki dünyalar iyisi çıkıvermiş iyi demişsiniz dünyanın en kötü adamı çıkmış...

evlilik çok farklı bir kurum, yıllarca flört edip evlilik hayalleri kuran ve evlenen insanları görüyoruz sözüm ona tanıyorlar birbirlerini sonuç çoğu hüsranla sonuçlanıyor..

siz bu kişiyi görmemişsiniz henüz, arkadaşlarınızdan duyduğunuz kadarı ile biliyorsunuz bir şans verin karşılıklı oturup konuşmadan görmeden geriden geriye yorum yapılamaz ki.. sonuçta kararı siz vereceksiniz bizler burada farklı düşüncede kişileriz...

görüştükten sonra sizin kafanızda da herşey netleşir zaten...

şunu da belirteyim ki evlilik için hiç bir zaman geç değildir. önemli olan bir ömür birlikte geçirebileceğiniz biriyle olmaktır...

Son düzenleme:

teşvik edebileceğimi bilsem
uyum yakalayacağımızı düşünebilsem keşke
ben panik bir insanım bu konularda hep negatifine bakıyorum (bahsettiğim deneyimler yüzünden)
yarın görüşeceğiz inşallah
Rabbim haylısını nasip etsin

kimse dört dörtlük değildir. her insanın bir kusuru vardır. genel olarak bakılırsa adayla görüşmeni tavsiye ederim. artıları eksilerine göre bir hayli fazla.

kötü tarafı o ya artıları çok fazla. keşke üstünde kafa yorulmayacak bir şeyleri olsaydı en azından "yok canım daha neler" der geçerdim.

çok teşekkür ederim yorumunuza. İnsanlar elbette partnerlerini eşlerini yanında ister, hakkı da var.
ben katılırım öyle şeylere davet olur, yemek olur, müzikli bir ortam olur sıkıntı yok ama alkol almıyorum.
O'nun açısından bakıldığında (bana söylenene göre eşim istediği şekilde davranmakta ve inanmakta serbest. İbadetini yapar ben karışmam asla diyormuş)

Atesit ya da deist olması elbette beni huzursuz eder (rahatsız etmez) ve üzülürüm
kendimi bir yana koydum ben kabul etsem bile bir takım olaylar var gerçekleşmesi gereken. bu onları tamamen yok eder.

Asla alkol alıyor müslüman değil bu adam demedim. haddini aşmak olur bu.
kimseyi inancından dolayı iyi ya da kötü olarak da nitelemem, zorlamam sadece anlatabilirim, paylaşabilirim ama kimseye kendi doğrumu yaşatamam.
bir ön yargı söz konusu değil yani yanlış anlatmış olmayayım.
bu adam şu an "acaba" noktasında imiş. benim endişem inancından tamamen vazgeçmesi söz konusu olursa nasıl yaparım endişesi.

durum şu ki, ben tesettürlü değilim, konuşkanımdır vs derken namazında niyazında insanların ilgisi de bana yönelmiyor sanırım.
bende onlar için bu durumda olabilirim.

merhaba
öncelikle gidip bir adamla tanisin eger iciniz isinirsa yavas yavas onu tanimaya baslarsiniz.Daha hic görmeden kendinize bu kadar eziyet etmenize gerek yok diye düsünüyorum.
Ayrica o kadar cok inacli oldugunu düsünen insan vardir ki seklen tüm ibadetlerini yerine getiren ama özünde insanliktan, vicdandan bi haber olan .Kimin nasil oldugunu toplumun size dayattigi ölcülerle degerlendirmek ne kadar dogru acaba.

Umarim ne istediginize karar verip, kendiniz icin iyi olani bulursunuz.

Sunu da ekliyeyim ki ben de alkol kullanmiyorum ki cevremdeki herkes nerdeyse alkol alir.Kadin erkek ayrimi olmadan.(yurtdisinda yasiyorum.)Esim de alkol aliyor ama bu beni rahatsiz etmedigi gibi esim de benim alkol almamamdan rahatsiz olmuyor.Sonucta eger her iki taraf da birbirlrlergine saygi duyuyorsa bu sorun olmaz.Tabi ölcüsüz alkol alip rahatsiz edenleri bunun disinda tutuyorum

Din konusunda da böyle.Herkesin inanci kendine eger her iki tarafda birbirine saygiliysa sorun olmamasi gerekir.Ben müslümanim esimse hristiyan.Su ana kadar herhangi bir problem yasamadik.

Gayen Allah ve Resulünün Rızasını Kazanmak olsun.Evliliği Allahın emrini yerine getirmek için yerine getir ve ona Yasak olan konularda itaat etmeye biriyle evlenmeyi Asla düşünme çünkü kendisini yoktan var eden Rabbinin isteklerine itaat etmeyen birisinden senin isteklerine ne kadar değer verip yerine getirebilir acaba?
Üniversiteye kadar dindarken sonradan yoldan çıkmış birisi diyorsun yani bu kişi eğriyi doğruyu bilen ve sonra kendi kararıyla yanlışı tercih eden birisidir.Yani senin hayatın bir kumar değildir ki hayatı şansa bırakasın!!!!...
Bence aklını kullan ve doğru olanı tercih et derim.Benim acizane fikrim ise alkol alan birisiyle daha taaa ilk baştayken bilipte yanlışa bile bile ewet demek mantıksız olur derim Yinede son karar senin cnm

niyetim ya da düşüncem (her ne kadar birbirimizin fikrini bilsek de) önce bir arkadaş ortamı oluşturmak ve zamana yaymak.
bir çıkış yolu arıyormuş evet, biri çıkıp beni şu konuda ikna etsin öyleyse neden böyle, böyleyse neden öyle şeklinde

ben sevmesem bile, günah olduğunu bilsem bile aile yapısına zarar vermeyecek, hayatını alkol kontrolüne bırakmayacak biriyse tolere edebilirim.
çok namazında niyazında insan tanıdım insanlıktan hiç nasip almayan ve ibadetlerini yerine getirmese de insan gibi insanlar da tanıdım ki bunun tam tersi de geçerli.
karakterle ilgili aslında herşey.
iyi ya da kötü insan ya da eş olup olmayacağını yaşamadan bilemem ama inanç olarak çok uç noktalardaysak ne kadarını tolere edebilirim bilemiyorum.

karakter olarak meth ediyor arkadaşları ben henüz görüşemedim.
şu inancın varlığı yokluğu olayı üzüyor beni.
arkadaşım olsa hiç düşünmem inanır inanmaz, içer içmez ama evlilik olunca insan kalıyor

bende öyle biriyle görüştüm arada içerim derdi görüştüm falan adam resmen içiyo ya ne arası deresi.

sizin ki bir de yalancı çıkmış üstüne. bende de vardı bir tane muhasebe şefiyim dedi neler çıktı neler.

baksanıza gözünüzde bazı kısımları büyütüyosunuz.
hakkınızda hayırlısı

amin. çok teşekkür ederim.

Hayyal beni biliyorsun. uzun uzun konuşmuştuk seninle zaten başka bir konu hakkında.
işin içine girersem Allah'ın izniyle sonuna kadar götürürüm.
sırf anne olmak için değil, inan değil ama bir yoldaş istiyor insan yanına böyle yaratıldık
o kadar sığ düşünmüyorum vakti geldi de geçiyor ve bu adam zeka gibi, merhamet gibi çok güzel özelliklere de sahip.
keşke olmasaydı da kafam karışmasaydı.

Kalpler Allah'ın elindedir evirip çeviren O. Buna güveniyorum.
ama ben kim vesile olmak kim
anlatıldığı kadarıyla iyi yönleri çok fazla evet

sırf evlenmiş olmak için evlenmek istemem Allah korusun.
hem O'nun hem benim için hayrlısı olur inşallah

korkum ya ısınırsam ve çok farklı farklı insanlarsak
amin inşallah bana dua edin

İslam, evliliğin uzun ömürlü olması için iyi bir eş seçiminin yapılmasını esas alır. Yuvanın huzur, uyum, mutluluk ve karşılıklı güvene dayanan prensipler üzerine bina edilmesi için, bu yuvada din unsurunun ön planda olması gerekir. Çünkü din unsuru, insan yaşlandıkça artar, güzelleşir, gelişir ve bağları kuvvetlendirir. Oysa zenginlik, güzellik, soy-sop gibi unsurlar, hem geçici hem de insanın kibrini artırdığı için, huzursuzluğun temel nedeni sayılmaktadır.

İşte bu nedenle; Hz. Peygamber(a.s): "Kadın, dört şeyi için nikah edilir; malı, soyu, güzelliği ve dini; sen dindar olanını seç ki, evin bereket bulsun" buyurmuştur. (Kütüb-i Sitte ve İmamı Ahmed'in Müsned'i ile İslam Fıkıh Ansiklopedisi)

Diğer bir hadisi şerifte de Rasulullah(a.s), malın ve güzelliğin getirdiği problemlere dikkat çekerek evlilikte dindarlık dışındaki bir tercihi açıkça yasaklamıştır.

Yani ablacım olmaz bu iş vermiyorum seni :)))

Ohepsiyahgiyer

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Alkolü severim. Kimseye de zararım yoktur içince, gider uyurum.
O zaman ben inançlı değilim demek
Sizde omzumdaki meleksiniz galiba

Eh ben de bildiğimi söylüyorum, geçen seferki insan da çok aklı selim değildi, senin de kafanı bulandırmıştı, onu da dini mevzular yüzünden eleştirmiştin.
Bak görüyorsun ya, olmamasının en büyük sebeplerinden biri de bu bence.
İçine sinmemesi.
Sinmiş gibi gösterme, kendini kandırıyorsun gibime geliyor melekcim.
O adamın olmaması senin görüşmemene bağlı, ama içinde kalmasın dersen bir görüş tabii ki.

Onun seni sevebileceğine inandığın bir adamsa , denememen hata olmaz mı ?
Bırak insan olsun. Ben çok gördüm dindar,inançlı adı altında yemediği halt kalmayan sözde müslümanları :)

Bi tanisin, bi gorusun elbette.
Eger karsilikli begeni olursa kafanizi kurcalayan seyleri enine boyuna konusun mutlaka.
Gidisata gore karar verirsiniz.
Yorulmak olarak bakmayin.
İnanc meselesine gelince ben kirk yilda bir dahi olsa icki icen birini istemem.
Azi da cogu da haramdir, penceresinden bakiyorum.
Yasam tarzima uymaz.
İnancinin benden kuvvetli olmasini isterim.
Buna gore secim yaptim.
İcki icen musluman degildir demek degildir anlatmaya calistigim ama herkesin ibadeti kendinedir, denilebilecek kadar da basit bir durum gormuyorum.
Goruseceginiz bey, inancimi kaybedecek noktaya gelebilirim, diyor.
Bu onemli bir nokta.
Sadece meal okumasin mesela, tefsirler daha ayrintili ve kafada olusan problemler icin daha aciklayicidir.
Eger ugrasmak isterseniz yonlendirebilirsiniz bu yonde.
Hayirlisi olsun.

canım harikasın tam demek istediğim buydu işte ya..herkesin içmesi giymesi kendine ama inançlıysan kural bu abicim işine gelirse...

yaşınız gelmiş evet haklısınız. çok bile beklemişsiniz. yaşadığımız kötü deneyimler nedense o konudaki tüm isteğimizi yitirmemize neden olabiliyor ama hayat da yalnız zor geçer bence. bu arada kendiniz için ideale yakın bir eş bulamazsanız da hayat zor geçer o ayrı bir konu. hmm şunu söyliyim. kişinin inançları evliliği ne ölçüde etkiler bilemiyorum çünkü şükür eşimle aynı inançları paylaşıyoruz ama arkadaşınız sanırım bir kanıtlama isteği içinde ve kendi içinde farklı hesaplaşmalar yaşıyor. inşallah allah hidayet verir de inançları eskisi gibi güçlü olur. bazen şeytan insanın aklına girebiliyor maalesef. siz o kişiyle bence görüşün. bakalım nasıl ilerleyecek ilişkiniz. bakarsınız çok güzel kapılar açılır önünüzde. ikiniz birbirinize iyi gelirsiniz. bazı şeyler denenmeden bilinmiyor maalesef. inşallah mutlu olursunuz. :13:

Benim anladığım kadarıyla ibadet yönü eksik değil ama inanç yönü eksik yani bu kişi şuan islam ama şüpheleri var.Sense müslümansın.Peki ilerde bu kişiyi fikirlerini değiştirebileceğine inanıyormusun. Okadr kuvvetli inancın ve imanın varmı?. Ha bu kişi islama katti inanıp ama eğer ibadet yapma alışkanlığı yoksa ona sen yaptıkça zamanla alıştırabilrdin.Ama burada farklı bir durum söz konusu.Mesela benim erkek arkadaşım dini bilgiler konusunda eksik çünkü annesi babası ayrılmış küçük yaşta anneside geçim için çalışınca üzerine durulup dini eğitim verilmemiş.Ama görüşü katti islam. Sadece ibadet yapma eksikliği var onuda ben yavaş yavaş alıştırıyorum çok şükür duaları bilmiyordu yavaş yavaş öğretiyorum eskiden cumalara gitmiyordu artık cumalara gidiyor mesela ben kuran okuyunca çok hoşuna gidiyor bunun gibi yani ama sizinkisinde farklı bir durum söz konusu din inancı konusunda şüpheleri var .Bu ilerde sizi etkileyebilr bence. Bu konuda ince eleyip sık dokumalısınz.Sonuçta bu dünyaya bir geliş amacımız var.Tabi islam adına inananlar için bu görüşüm yanlış anlaşılmasın

sizin dininiz size, onun inancı ona...
bence bi saygısızlık düşüncesizlik olmadığı takdirde bence çok önemli bi durum değil. sonuçta arada içiyormuş, alkolik falan değil.
zaten hemen evlenicek değilsiniz en azından birbirinizi tanıyana kadar bekleyin
eğer anlaşıyorsanız, kültürleriniz falan uyuyorsa bence bir sorun yok.
nasıl birisiniz, hayalinizi falan bilmiyorum. yaşınızın falanda geldiği yok evlilik için
fakat eğer ilerde çocuk sahibi olmak istiyorsanız biraz titizlikten ince elemekten vazgeçin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…