Hanımlar düşünmekten başım çatlayacak bi' el atıverin

Ablacım bizde bi adet vardır nişanlanmadan önce bütün aileye sormak lazım amca dayı hala teyze nene dede büyük kuzenler vs. Soruk hepsine izin veriyormusunuz onlar tek söylediği " namaz kılıyorsa kızda istiyorsa verin". Gerisi boş ya onemli olan bu.
İllada istiyorsan abla söyle şartlarını kabul etti etti etmedi kapı orda sapı orda dersin :))))

Ohepsiyahgiyer

1. Evlenmiş olmak için evlenme...

2. İnanç farklılığı evlilikte çok önemli, herkes o ince çizgiyi koruyamıyor maalesef..

3. Alkol sorun eden için önemli bir sorundur, bunu da unutma...

Tatlım haklısın insan belli bir yaşa geldikten sonra evleneceği insanı gözü kapalı kabul edemiyor.
Bu durumda 2.olarak yazdığın kötü yönlerinin senin hayatın için ne kadar önemli olduğu ile alakalı bu
durum. Bu da kişiden kişiye değişir. biz ne desek boş,.
Mesela bahsettiğin kötü yönler benim asla kabul edemezlerimdir. Bende eşimle tanışmadan önce dualarım
karşıma inançlı , kariyer sahibi ve asla alkol almayacak bir kişinin ( buda benim tercihim) çıkması idi. dualarımda bu
yöndeydi ve allaha şukür eşimle 29 yaşımda tanıştım ve evlendim. Yani biraz kısmet işi ama tercihlerimiz ve yönelişlerimizde
bizi uygun insanları bulmamıza vesile oluyor. Ama karşımızdaki kişi imanlı mı yok iyi bir insanmı değilmi bunu anlayacak ölçecek bir alet yok
Onuda karşımızdaki insanı tanımaya çalışarak anlıyoruz.,
Bu konular senin için vazgeçilmez esaslar değil ise görüşüp tam olarak fikrini ve sana uyumuna bakarsın. Görüştün diye hemen evlenme
zorunluluğun yok. Başkalarının söylediği şeyler yeterli değil kendin konuşup birebir fikirlerini anlaman daha uygun olur bu durumda

Konu sahibi arkadaşım alkol alanlar kafir,imansiz değil ki hassas konu diye belirtmişsin,olumlu yönleri günümüzde çoğu erkekte olmayan özellikler.Sen git tanı yüreği güzelse çok fazla irdeleme.

yok canım erkek değilsen alınmana gerek yok sana iyi içmeler

Demek erkek değilsem alınmama gerek yok İyi bakalım.
Uzun zamandır içmiyorum , iyiyim böyle.
Ama kimseye "işinize geliyorsa" tabirini kullanacak derece üstün vasıflı yaratılmış bir kul değilsiniz.
Bence herkes ağzından çıkana dikkat etsin.
Dinine tam uyduğunu düşünen insanlar, dinine tam uymayanları yargılama hakkına sahip değildir zira ki bu da dinin gereklerindendir, yargılamamak.
Bırakalım da bizi ALLAH affetsin. Siz yeter ki, inançsızlar içer tarzı konuşup kul hakkıyla çıkmayın ALLAHın karşısına, en zorudur o kul hakkı değil mi?
Saftım ben de, erkek olmadığım için he deyip geçeceğim. Konu sahibini tanıyorum asla içen insan inançsızdır dememiş ve demeyecek biri.
Ama sizin gibi bir kaç üye sağolsun yanlış yere çekiyor konuyu. Yapmayın bunu konu din değil.

Tanımaya çalış ve akışına bırak.

bu evlilikte sevgi hangi maddede. onu göremedim. ki evliliğin temel taşı sevgi olmalı.

bence iyi özellikleri de kötü özellikleri de siz tartın. neden bezginlik yapıyorsunuz ki? öncekiler kötü ise bu da mı kötü olacak, hayır. bence şans verin insanlara. belki o yazdığınız iyi özellikler yalandır, belki kabadır, cimridir. çıkıp, tanımadan, konuşmadan nasıl anlayacaksınız ki?

ve gelelim kötü özelliklere kimseye bişi ispatlamak zorunda değilim evet ama kimse beni yadırgamasın diye en baştan söyleyeyim. dinimi çok seviyorum, içki içmiyorum. namazımı kılmaya çalışıyorum ve tam kılmadığım için kendimden çoğu zaman tikkkksiniyorum. İslam, Allah, Hz. Muhammed benim için önemli kavramlar amaaaa evet yine ama bir insanın dini sorgulayarak, okuyarak hatta belki de zaman içinde öğrenmesi bence çok güzel bir şey. saplantısız, uysal bir dindar olur bu vesile ile ki kaldı ki herkes çok ta dindar olamayabiliyor, olmayadabilir. saygısız değilse, bazı ritüelleri yerine getirmekten gocunmayacaksa (ilişki sonrası abdest geldi aklıma mesela, en azından yıkanıp paklanma) siz namaz kılınca, oruç tutunca size karışmayacaksa, inanmamaya değil de inanmaya daha meyilli ise bence bir şans verin kendinize, karşınızdakine.

alkol konusunda da eğer çok içmiyorsa yani sadece sosyal ortamlarda ayda yılda bir içiyorsa ve bu sizi rahatsız etmiyorsa zaman geçtikçe bunu ona anlatabilirsiniz, evinizde içki içilmemesini, evinize içki sokulmamasını talep edebilirsiniz. karşılıklı anlaşılabilecek şeyler bunlar sanırım.

bazı arkadaşlar alkol alanların, namaz kılmayanların çoğunu pislik, sapık, ayyaş ama namaz kılanların, alkol almayanların mükemmel koca, eşsiz nimet olduğunu beyan etmişler. bence o da yanlış, ne haberler görüyoruz, neler yaşıyoruz. ne namaz kılanlar neler ediyor eşlerine. hatta kendine Müslüman deyip te, kendini adam sananların memleketlerinde aşağılanıyor en çok kadınlar. o nedenle sadece tek bir özellik bir adamı insan etmez bence. yolunuz açık olsun.

dını konudaki zayıflık kısmını anlıyamadım?

yanı allahın varlığını sorgular bı halde falan mı?

yorumları okuyacam birazdan orda yazıyodur kesın cevabı bunun..

alkolik degıl hoş,sosyal içiciymiş..o kadardan bıse olmaz

bence çok abartıyorsun. dört dörtlük kendine uygun insanı bulamazsın.

belli açılardan sana hak veriyorum tabi dini inançların aynı olması bence de önemli. ancak illaki ibadetlerini yapsın etsin ne biliyim artık o kadarı bence sana karışmadıktan sonra Allah ile kul arasında diye düşünüyorum.

ne insanlar görüyoruz ibadetlerini tam yerine getiren ama karısını aldatan hatta başka kadınları taciz edeni bile var. bu açıdan bence insan olsun efendi olsun daha önemli.

arada bir içki içiyorsa da alkolik değil ya takılmamak lazım. sanırım biraz da günah olduğu için onaylamıyorsun. ben de içki içmiyorum ama tek tük içene de istemem demem sanırım.

bazen ben de hayalimdeki damat adayını düşünüyorum sonra diyorum ki var mıdır böyle biri? her şeyin hayalindeki gibi olmasını bekleme bence. ama tabi herkesin belli öncelikleri var. eğer bunlar senin için çok önemliyse bence hiç görüşme karşı tarafı da umutlandırma ama ben senin yerinde olsam şans verirdim.

Görmediğiniz insan hakkında neden bu kadar düşünüp düşünüp kendinizi üzüyorsunuz. O sayılan iyi özellikler çevrenizin sizi ikna etme taktikleri olabilir. Adamla aynı evin içinde yaşamadan kimse neyin ne olduğunu bilemez. Sen bak bakalım bir iki görüş o sana sayılan özellikler ne derece doğru gözüküyor.

Alkol senin tercihindir artık. Alkol alan biriyle evlenmeme kriterin varsa bu adam dünya iyisi olsun o pozitif özellikler listesi istediği kadar uzasın sen mutsuz olursun gibime geliyor.

Ancak kişisel fikrimi soracak olursan eğer, alkol evlilikte sorun yaratmaz. Kişiliksiz zayıf karakterli herifler sorun yaratır. bunlar alkolün dozunu bile ayarlayamaz. Bir adam oturmasını kalkmasını bilen aklı başındaysa nerde ne zaman alkol alacağını bilir. Ben alkol almayan biriyle yapamazdım çünkü eşim ve benim için de önemlidir. akşamları haftada 2-3 kere yemeğin yanında rakı bir duble en azından içeriz. Ben içmesem o içemez, o içmese ben içemem bu karşılıklı keyiflidir. Ama bu adam sizinle tanışmak isterken alkol konusundaki kıstasınızı biliyorsa gerçekten sadece düğünlerde ayıp olmasın diye 2 yudumlayan tiplerden olabilir. Sonuçta sen alkol alanı nasıl tercih etmiyorsan alkol alanın da seni istememesi lazım düzenli içen tipse eğer gibime geliyor. Çünkü bu meret yalnız çekilmiyor diye duygusala bağlamadan ben kaçiyim canım :))

Sen daha muhafazakar bir hayat yaşamak istiyorsundur. Çocuklarım alkol alan bir baba görmesin diyorsundur. Çocuklarım babasıyla beni namaz kılarken izlesin diyorsan, böyle hayallerin varsa yine hak veririm o zaman tercihin bu arkadaş olmasın.

Umarım gönlünce olur her şey..

Son düzenleme:
iyi yönler dediğin şeyler fasa fiso sen kendin tanınıyınca iyi mi kötü mü karar verirsin ancak. kötü yönler dediğin şeyler biraz kişisel. ona da tanıdıktan sonra kendin karar verirsin. ancak araştırması çok güzel bir şey. ne kadar katı inançlı insanlar var ki tek kelime okumadan dedelerinden öğrendikleriyle yetiniyorlar. ama tabi sen inançlı biri olarak karşından aynı şeyi beklersin. bu kısım hassas biraz. belki mantıklı bir araştırma içinde.. ve Allah nasip ettiyse güzellikleri...
Bence sen bir tanış.
tabularını da çok sıkı tutma.

Pardon siz kimsiniz? Size mi soracağım ne yazacağımı hanımefendi? Terbiyeli olun.hatibulut mudur nedir o kadına yazdım şimdi yanlış anlaşılmasın.alıntı yapmayı başaramadım.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Onun seni sevebileceğine inandığın bir adamsa , denememen hata olmaz mı ?
Bırak insan olsun. Ben çok gördüm dindar,inançlı adı altında yemediği halt kalmayan sözde müslümanları :)

canım harikasın tam demek istediğim buydu işte ya..herkesin içmesi giymesi kendine ama inançlıysan kural bu abicim işine gelirse...

kuranın türkçe mealini okuyup sorgulaması anlamaya çalışması kötü değil bence çok güzel bir özelliklik... neden kötü özlliklere yazdınız ki...

1. Evlenmiş olmak için evlenme...

2. İnanç farklılığı evlilikte çok önemli, herkes o ince çizgiyi koruyamıyor maalesef..

3. Alkol sorun eden için önemli bir sorundur, bunu da unutma...

Konu sahibi arkadaşım alkol alanlar kafir,imansiz değil ki hassas konu diye belirtmişsin,olumlu yönleri günümüzde çoğu erkekte olmayan özellikler.Sen git tanı yüreği güzelse çok fazla irdeleme.

Tanımaya çalış ve akışına bırak.

bu evlilikte sevgi hangi maddede. onu göremedim. ki evliliğin temel taşı sevgi olmalı.

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Konu dinsiz bu adam, ıyyyy filan değil. konu din de değil dine yaklaşım şeklimizin farklı oluşu.
adamı henüz tanımadım, sadece aracının bana söyledikleri bunlar.
ha bu adamın ali de uyandırdığı his ayrıdır veli de uyandırdığı his ayrıdır. o konuda hemfikirim ne iyi dedi diye iyi ne de kötü dedi diye kötü olamaz. konuşup anlamak lazım.

ben endişemi söyledim ya en başta.
şimdi ben elbette inancı bana paralel birini isterim pek çok açıdan benim rahat olmamı sağlar.
inancım gereği eşim aynı inancı paylaşmıyorsa onun için çok üzülürüm
bir keşmekeşe bir hengame yaşansın istemiyorum
şu anda aradaymış, keşke aklındaki soruları cevaplayacak ve onu inandığım şeye ikna edecek kişi ben olsam
o kadar kuvvetli miyim değil miyim henüz bilmiyorum

Yarın görüşme var tedirgin oluyorum
yaşım küçük bile değil tabiri caizse eşşek kadar oldum ama bende anksiyete durumu da var ve hata yapmamalıyım düşüncesi
sadece benim evet demem yetmez ailem de onaylasın vs vs derken sabaha karşı 4'te uyandım
Tekrar tekrar teşekkürler
Rabbim pişmanlık vermesin kul hakkı almayayım ne hayatımı mahvedeyim ne de bir başkasının hayatını derdim bu

Sorucaktım biliyor musun anksiyete gibi bir durumun var mı diye? Şu an ortada hiçbir şey yokken çok fazla kaygılanmışsın sen çünkü. Bir ilacın falan varsa iç rahatla. Yoksa melisa çayı iç, yada doğadan Relax Sarı Kantaronlu bir çay var al onu iç. Ben de panik panik bir insanım kafamda bir şey varsa her şeyini günlerce düşünür gözüme uyku girmez. Şöyle bir unut güzelce uyu kendine gel canım. Bu adam dün yoktu. Belki yarın da olmayacak. Evlenmek zorunda değilsin. Ekmeğini vermicek bu adam senin. Öyle bir tanışma de geç. Senin kafanda alkol ve inançların tam oturmamasından dolayı olumsuzsa zaten, görüşürsün konuşup kaygılarından bahsedersin.

kuranın türkçe mealini okuyup sorgulaması anlamaya çalışması kötü değil bence çok güzel bir özelliklik... neden kötü özlliklere yazdınız ki...

Yok kotu olan kismi okumasi arastirmasi degil asla. Keske tum muslumanlar kitabimizi okuyup anlasa ve bilerek inansa.
Kotu olan kismi ortadayim ya o tarafa ya bu tarafa duserim belli olmaz demesi. Hala ikilemde Allah korusun hem kendisi icin de uzucu olur dininden uzaklasmasi. O yuzden kotu ozelliklere yazdim bunu

Teshisli kapi gibi anksiyete var bende maalesef. Ek olarak kendime hata payi tanimiyorum hic.
Normalde o kadar soguk kanliyimdir ki inanamazsiniz.
Boyle bir sey olunca ipini koparan hayvanlar gibi saga sola atiyorum kendimi.
Evde passiflora var olmadi onu iceyim bir doz.
Cok tesekkur ederim hepinize herkese yorum yaptiniz okudunuz yoruldunuz cok sagolun

Son düzenleme:

Evet bayagi derinden sorguluyor. Varsa nasil var yoksa nasil yok.
Madem var dunya niye boyle. Madem bizi seviyor seytani niye yaratti gibi seyler.
Bir de twit atmisti fotograf gormek icin profiline bakarken gordum haftada bir gun alkol aliyorum ama bir baslayinca 7 gun suruyor meret diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…