• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hanımlar ne yapsam? yapsam mı yapmasam mı?

ayse7478

Guru
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2008
926
733
408
evet benim derdim de şu: benim 2 kızım var. biri 4 yaşını3 ay geçti, biri de 4 ay sonra 3 olacak. eşim ve ben 1 bebek daha istiyoruz ama bir yandan da 3 çocuk fikri korkutuyor beni. büyük kızım çok istiyor annem bir erkek bebek doğurcak diyip duruyor ama küçüğüm istemiyor. bense yaz tatilinden sonra belki kıa doğru düşünebilirim diyorum. öğretmenim ve hamileliğim de çok kötü geçiyor. 9 ay kusuyorum maalesef. kanamalarım oluyor bebeklerim 37-3-4 gibi doğuyor. düşük kiloyla doğuyor falan. ama 1-2 neyse de 3 çocukla nasıl başediir hiç bilemiyorum. bu konuda deneyimli olanlar ya da bana düşüncelerini söyleyebilecekler nolur bir içimi rahatlatın. eşim de ilgilidir çocuklarına ama bazen de hiç ilgilenmez. birde kızlarım kreşe başladılar bu yıl rahat ettim. yeni bebek olsa tekrar anneler kayınvalideler bakacak ve evimin mahremiyeti gene bozulacak. ama allah korusun hergün tvde de neler görüyoruz çok çocuk daha bir güzel oluyor sanki. geçen burda bir arkadaş ablasını kaybettiklerini ve hayatın boş geldiğini artık evlerse de çocuklarının teyzesi olmayacağını falan söylemişti ve ben de etkilendim gerçekten. ne bileyim siz ne düşünüyorsunuz fikirlerinizle bana ışık verin ne olur...

Ben anne değilim, o duyguyu bilemem, ama çocuklarınız küçükmüş, bir bebek daha zor olur gibi geldi sanki. Birde okul ile size düşen sorumlulukta çok artıyor aslında. Ödeviydi, getir götürdü vs...

Asıl önemlisi yazınızı okuyunca yeni bir çocuk için çok hevesli değilmişsiniz gibi geldi. Siz gerçekten istiyorsanız altından kalkabilirsiniz bence, ama yok eşim istiyor, çevrem ısrar ediyor diye çocuk doğurulmaz. Ya da öbür gün çocuklarımdan birini bişey olursa diye de çoçuk yapmak saçma bence. Yaradan yalnız bırakacaksa 2-3 kardeşi birden de alabiliyor, Allah korusun. Çok hesaplı olmamak lazım geleceğe dair lazım, kalbinizi dinleyin. Yuvamda bir can daha olsa mutluluğumuza mutluluk mu katar diyorsunuz, yoksa diğer 2 çocuğuma da yetişemem, sinir stress beni benden alır diye mi korkuyorsunuz? :31:
.

Ben anne değilim, o duyguyu bilemem, ama çocuklarınız küçükmüş, bir bebek daha zor olur gibi geldi sanki. Birde okul ile size düşen sorumlulukta çok artıyor aslında. Ödeviydi, getir götürdü vs...

Asıl önemlisi yazınızı okuyunca yeni bir çocuk için çok hevesli değilmişsiniz gibi geldi. Siz gerçekten istiyorsanız altından kalkabilirsiniz bence, ama yok eşim istiyor, çevrem ısrar ediyor diye çocuk doğurulmaz. Ya da öbür gün çocuklarımdan birini bişey olursa diye de çoçuk yapmak saçma bence. Yaradan yalnız bırakacaksa 2-3 kardeşi birden de alabiliyor, Allah korusun. Çok hesaplı olmamak lazım geleceğe dair lazım, kalbinizi dinleyin. Yuvamda bir can daha olsa mutluluğumuza mutluluk mu katar diyorsunuz, yoksa diğer 2 çocuğuma da yetişemem, sinir stress beni benden alır diye mi korkuyorsunuz? :31:
.

Harfiyen katılıyorum soylediklerinize.konu sahibi Bebisler daha ufak, sanki erken gibi, ama eger istiyorsaniz ve bir cocuk daha yapmaya karar verirseniz belki simdi erken ama çok da arayi acmayin derim nacizane. Bunu küçük kardesiyle arasinda 15 yaş olan biri olarak soyluyorum. Oyle ki zamaninda kardesimi benim cocugum sanirlardi, simdiyse benim oglumu onun kardesi saniyorlar düşün yani..

evet benim derdim de şu: benim 2 kızım var. biri 4 yaşını3 ay geçti, biri de 4 ay sonra 3 olacak. eşim ve ben 1 bebek daha istiyoruz ama bir yandan da 3 çocuk fikri korkutuyor beni. büyük kızım çok istiyor annem bir erkek bebek doğurcak diyip duruyor ama küçüğüm istemiyor. bense yaz tatilinden sonra belki kıa doğru düşünebilirim diyorum. öğretmenim ve hamileliğim de çok kötü geçiyor. 9 ay kusuyorum maalesef. kanamalarım oluyor bebeklerim 37-3-4 gibi doğuyor. düşük kiloyla doğuyor falan. ama 1-2 neyse de 3 çocukla nasıl başediir hiç bilemiyorum. bu konuda deneyimli olanlar ya da bana düşüncelerini söyleyebilecekler nolur bir içimi rahatlatın. eşim de ilgilidir çocuklarına ama bazen de hiç ilgilenmez. birde kızlarım kreşe başladılar bu yıl rahat ettim. yeni bebek olsa tekrar anneler kayınvalideler bakacak ve evimin mahremiyeti gene bozulacak. ama allah korusun hergün tvde de neler görüyoruz çok çocuk daha bir güzel oluyor sanki. geçen burda bir arkadaş ablasını kaybettiklerini ve hayatın boş geldiğini artık evlerse de çocuklarının teyzesi olmayacağını falan söylemişti ve ben de etkilendim gerçekten. ne bileyim siz ne düşünüyorsunuz fikirlerinizle bana ışık verin ne olur...

Herkesin kendi kararı tabi ama bana göre şu devirde 3 çocuk çok fazla.
Ben ikinciye bile cesaret edemezken,3. Yü düşünmüş olmanı tebrik ediyorum.
Sanki erkek olması için bu denemeyi yapmak istiyorsun gibi de bir hisse kapıldım açıkçası.
Diğer senaryolar için onu hiç hesaba katmıyorum bile. Allah’ın kime ne kadar ömür verdiğini bilemeyiz. Bu durumda çocukları yedeklemiş gibi mi oluyoruz?
Allah çocuklarımıza güzel, sağlıklı, uzun ömürler versin?

Benim iki oglum var büyük oğlum 8 yasinda küçüğüm 17 aylik ve calismiyorum ara verdigimdenmidir nedir ikinci bebek beni çok zorladi 3. Tahmin bile edemiyorum kendi acimdan konustum bence istiyorsanız olsun ama gerçekten çok yorucu...

daha kızlar bebek,zor olmayacak mı 3.bebek.üstelik çalışan biri olarak ve 3. de kız olursa 4.bebek gelecek mi:44:

konu sahibi bebek fikri beni korkutuyor 9 aydır evliyim erken olduğunu düşünüyorum. senin kızlar henüz küçük eğer yaşın engel teşkil etmiyorsa 1-2 sene daha bekle derim.
konu ile aynı olduğu için bir şey sormak istiyorum ;
ilk çocuğa ne zamn karar verdiniz ?? dediğim gibi 9 ayı doldurduk eşim artık istemeye başladı ama borç harç :/
ve sanırım çocukla uğraşamam korkusu ?? bir yandan da çok severım cocukları ama konu kendım olunca karar vermek zor ..

Harfiyen katılıyorum soylediklerinize.konu sahibi Bebisler daha ufak, sanki erken gibi, ama eger istiyorsaniz ve bir cocuk daha yapmaya karar verirseniz belki simdi erken ama çok da arayi acmayin derim nacizane. Bunu küçük kardesiyle arasinda 15 yaş olan biri olarak soyluyorum. Oyle ki zamaninda kardesimi benim cocugum sanirlardi, simdiyse benim oglumu onun kardesi saniyorlar düşün yani..

bende bunu düşünüyorum. arayı çok açarsam birde onun büyümesini bekleyeceğim rahat etmek için. bu yıl güzel bir tatil yapayım kızlarımla ve eşimle diyorum. sora olursa olsun artık 3 yıl daha bekler sonra tekrar gezmeye tozmaya başlarız diyorum. zaten ev borcumuz var ve o da 4 yıl sonra bitecek. o zamana kadar çok açılamayız. bebek de o arada büyür diyorum. sonra pişman olursam diye de korkuyorum. neden yapmadım diye. 31 yaşımdayım oldu gitti 32-33 olcam. 35den sonra zaten hamilelik sıkıntılı oluyor çevremde gördüğüm kadarıyla. sonra isteyip geç kalmaktan korkuyorum.
bebek doğurmak ve sonrasından korkmuyorum çok da sonuçta doğan büyüyor ama hamilelik beni çok yoruyor. 15-20 kilo veriyorum her hamilelikte doğumdan sonr alıyorum geri ama o 9 ay bitmek bilmiyor. o 9 ayda kızlarımla ilgilenemezsem onları üzersem kardeşlerine hınç duyarlarmı doğunca dışlarlarmı diye de korkuyorum. :5::5: hani önümde çok çocuklu örnekler olsa bir fikir edinirdim ama o da yok. sizlerden fikir alayım istedim. :49:

nacizane fikrim; iki sene beklemeniz çocuklarınızdan birini ilkokulda diğerini kreşte yapacak :)
biraz nefes almanızı sağlayacak bu durum..
ozaman sizin açınızdan çok daha kolay olur..

kazayla olmadıktan sonra asla 3 cocuk yapmam.bana çok fazla gbı gelıyo. bı tanede olmaz yalnız kalır.en guzelı 2 dır. 2 den fazlasına ustelık gebeliğiniz zor gecerken bence hiç gerek yok.erkekler ıster tabı herşey onlara kolay bızlere zor

Yaşınız sorun değilse biraz beklemenizi tavsiye ederim.Kızlarınız çok küçük çok zorlanırsınız:26:
Benim de 3 çocuğum var.Ama çalışmıyorum Ev hanımıyım:31:Kızlar ikiz onlar 5.5 yaşındaydılar.Oğlum dünyaya geldi çok zorluklar yaşadım..
Hamileliklerinizde zor geçiyormuş buda sıkıntıları ikiye katlar:50:Biraz daha zaman vermelisiniz:34:

Cocuga bakabilecek maddi manevi durumum var diyosan, üc cocugun
Ilgi alakasini eksik etmem, diyosan, hic düsünme Bence.

Ben herzaman cok sevmisimdir kalabalik aileyi, kendimde öyle ailedenim.
Benim bir tane cocugum var, oda büyük, simdi daha yeni bir tane daha düsünür
Gibiyiz. Pes pese 2-3 cocuk herkesin Altindan kalkabilecegi bisey deyil, benim deyil yani :1:
Ama yapabilende süper yapiyo, cokta güzel oluyo Boy Boy :49:

bence biraz ara ver. ablamında seninkiler yaşında 2 kızı var 3. ye tövbeli seni takdir ettim :46:

Herkesin kendi kararı tabi ama bana göre şu devirde 3 çocuk çok fazla.
Ben ikinciye bile cesaret edemezken,3. Yü düşünmüş olmanı tebrik ediyorum.
Sanki erkek olması için bu denemeyi yapmak istiyorsun gibi de bir hisse kapıldım açıkçası.
Diğer senaryolar için onu hiç hesaba katmıyorum bile. Allah’ın kime ne kadar ömür verdiğini bilemeyiz. Bu durumda çocukları yedeklemiş gibi mi oluyoruz?
Allah çocuklarımıza güzel, sağlıklı, uzun ömürler versin?

ben tek çocuk olmayı da çok çocuklu bir ailedeki kardeş yakınlığını da biliyorum. biz 5 kardeşiz ve beni amcama çocukları olmadığı için vermişler. onlarda tek çocuktum herşey benimdi çok iyi bakılıyor ve seviliyordum ama kardeşlerimle ve abla abilerimle olan yaşantımı onlara gittiğimde hissettiğim mutluluğu da hiçbirşeye değişmem..
benim 2 kızım var evet ve olursa da bir oğlum olsun isterim yalan değil. ama benim 2 oğlum olsaydı da 3.nün kız olmasını isterdim. sonuçta insan hep olmayanı ister ama kızım da olsa onu farklı sevmeyeceğim o da benim canımdan kanımdan olacak ve onu da diğerleri kadar çok seveceğim. öyle bir kaygım yok yani.
allah kime ne ömür biçmiş tabi ki bilinmez çocukları yedeğe alma gibi bir durum da olamaz çünkü hepsinin yeri ayrıdır. kimse bir çocuğunu diğerinin yerine koyamaz. allah hepimizin tüm annelerin çocuklarına ömür versin ama insan düşünüyor herşeyi sonuçta hayatın gerçeği ölüm de kalım da.
birde bu devirde bence çalışan ve iyi bir gelecek verebilen akıllı insanların daha çok çocuk yapmaları lazım. asıl çalışmayan ve iyi bir gelecek için çocuklarına bakamayacak olanların daha az çocuk yapması lazım ki sizde bilirsiniz bu böyle değil. biz çocuklarımıza iyi bir gelecek vermekte çalışmayanlara göre daha şanslıyız bence. bu yüzden çocuk yapma şansımız daha çok olmalı.

ben tek çocuk olmayı da çok çocuklu bir ailedeki kardeş yakınlığını da biliyorum. biz 5 kardeşiz ve beni amcama çocukları olmadığı için vermişler. onlarda tek çocuktum herşey benimdi çok iyi bakılıyor ve seviliyordum ama kardeşlerimle ve abla abilerimle olan yaşantımı onlara gittiğimde hissettiğim mutluluğu da hiçbirşeye değişmem..
benim 2 kızım var evet ve olursa da bir oğlum olsun isterim yalan değil. ama benim 2 oğlum olsaydı da 3.nün kız olmasını isterdim. sonuçta insan hep olmayanı ister ama kızım da olsa onu farklı sevmeyeceğim o da benim canımdan kanımdan olacak ve onu da diğerleri kadar çok seveceğim. öyle bir kaygım yok yani.
allah kime ne ömür biçmiş tabi ki bilinmez çocukları yedeğe alma gibi bir durum da olamaz çünkü hepsinin yeri ayrıdır. kimse bir çocuğunu diğerinin yerine koyamaz. allah hepimizin tüm annelerin çocuklarına ömür versin ama insan düşünüyor herşeyi sonuçta hayatın gerçeği ölüm de kalım da.
birde bu devirde bence çalışan ve iyi bir gelecek verebilen akıllı insanların daha çok çocuk yapmaları lazım. asıl çalışmayan ve iyi bir gelecek için çocuklarına bakamayacak olanların daha az çocuk yapması lazım ki sizde bilirsiniz bu böyle değil. biz çocuklarımıza iyi bir gelecek vermekte çalışmayanlara göre daha şanslıyız bence. bu yüzden çocuk yapma şansımız daha çok olmalı.

Bak bu konuya da sonuna kadar katılıyorum. Okumuş, çalışan,"ocuklarina iyi egitim saglayabilecek kesim 1 tane bilemedin 2 tane yapıyor, ama iş falanca okumamis kesimin yada falanca cahil(!) Toplulugun yaptığı cocuk sayisina gelince "durmadan doguruyorlar, ulkenin sonu nereye gidiyor"deniyor.

Cocuga bakabilecek maddi manevi durumum var diyosan, üc cocugun
Ilgi alakasini eksik etmem, diyosan, hic düsünme Bence.

Ben herzaman cok sevmisimdir kalabalik aileyi, kendimde öyle ailedenim.
Benim bir tane cocugum var, oda büyük, simdi daha yeni bir tane daha düsünür
Gibiyiz. Pes pese 2-3 cocuk herkesin Altindan kalkabilecegi bisey deyil, benim deyil yani :1:
Ama yapabilende süper yapiyo, cokta güzel oluyo Boy Boy :49:

benim kızlarım şükür ki çok sorunlu çocuklar değiller. bir yere gitsek utandırmazlar evde sakinlerdir. uykuları falan hiç sorun olmaz ki olsa da ben çok sorun etmem dayanıklıyımdır. birde büyük kızım bir kardeşi daha olmasını çok istiyor. anne ne zaman olucak kardeşimiz diye soruyor sürekli. başkalarıyla konuşurken söylüyor annem bebek doğuracak diye. bende bebek yapmazsam ve ilerde istersem de olmazsa çok üzülürüm gibi geliyor.

Her çocuğa bir kardeş daha şart.yani sizinkiler iki kardeş ne güzel.ama 3 ? Keşke bakacak hem maddi hem manevi gücünüz olsa.ama şu devir artık 4 5 6 çocuk devri değil.size kalmış.ama empati kuruyorum 2 yeterli gelirdi ayrıca çocuklarınız çok küçük.unutmayın önemli olan nicelik değil NİTELİK. Siz elinizdekileri güzel bir terbiyeyle büyütmeye bakın derim ben

bende üçüncü çocuğu düşünüyordum hep iki kızım vardı aynen dediğiniz gibi iyi yetştirebileceğinize inanıyorsanız düşünün bence... sonra bizim üçüncü sürpriz yaptı ama ben hiç hazır değildim çooook zorlandım hem bedenen hemde pisikolojik olarak benim de kızlarım biri 8 biri bu ay 4 yaşına giriyor ikiside okula gidiyor ama son numarada kız oldu bu arada kı olacağını duyunca biraz üzülür gibi oldum ama hemen toparladım kendimi ve dedim ki sen bana Allahın emanetisin en iyi şekilde bakmaya çalışacağım... şimdi 6 aylık oldu kendini öyle sevdiriyor ki :9: anlatamam ama ilk 6 ay ne çektiğimi ben bilirim hiç uyumadı çıldırdım resmen ama çok şükür Rabbime sağlıklı evlatlarım var :32: haa bu arada ben ev hanımıyım aynı anda üniv. okuyorum Rabbim gücünü veriyor ama biraz daha bekleyin bence ...

Yaşınız sorun değilse biraz beklemenizi tavsiye ederim.Kızlarınız çok küçük çok zorlanırsınız:26:
Benim de 3 çocuğum var.Ama çalışmıyorum Ev hanımıyım:31:Kızlar ikiz onlar 5.5 yaşındaydılar.Oğlum dünyaya geldi çok zorluklar yaşadım..
Hamileliklerinizde zor geçiyormuş buda sıkıntıları ikiye katlar:50:Biraz daha zaman vermelisiniz:34:

yaşım sorun sanki yaaa. 31 yaşımdayım ve oldu etti diyene kadar 32-33 olucam belki. ee 35 bekliyim desem o zamandan sonra da ya olur ya olmaz birde gittikçe insanın kafası hiç çekmez oluyor. e kızlar büyüycek okulları girecek araya. en azından kızlar okula başladığında kardeşleri kreş çağına gelmiş olur. çok ara verirsem annemler de yaşlanıyor bebeğimi bakıcıya da bırakmak zor gelir. 2 yaşında kreşe verebiliyorum zaten burda o zamana kadar da annem kayınvalide idare ederim diyorum tabi hayat kimseye de güvenilmez çocuk için ölüm var kalım var ama. sanki kızlar okula başlamadan bu hamilelik sürecini atlatmak daha iyi olacak gibi geliyor bana.

benim kızlarım şükür ki çok sorunlu çocuklar değiller. bir yere gitsek utandırmazlar evde sakinlerdir. uykuları falan hiç sorun olmaz ki olsa da ben çok sorun etmem dayanıklıyımdır. birde büyük kızım bir kardeşi daha olmasını çok istiyor. anne ne zaman olucak kardeşimiz diye soruyor sürekli. başkalarıyla konuşurken söylüyor annem bebek doğuracak diye. bende bebek yapmazsam ve ilerde istersem de olmazsa çok üzülürüm gibi geliyor.

benim de büyük kızımın dualarıydı sanırım :21: çok seviyor kardeşlerini ama 3. ünüde kız olduğunu duyunca üzülmüştü :50: doğuma girirken dr um dediki eşime 4. yü düşünürseniz size bir yöntem vereyim öyle yapın kız için ayrı erkek için ayrı diye :30: :30:ayyy şok oldum

Back
X