• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hanımlar ne yapsam? yapsam mı yapmasam mı?

evet benim derdim de şu: benim 2 kızım var. biri 4 yaşını3 ay geçti, biri de 4 ay sonra 3 olacak. eşim ve ben 1 bebek daha istiyoruz ama bir yandan da 3 çocuk fikri korkutuyor beni. büyük kızım çok istiyor annem bir erkek bebek doğurcak diyip duruyor ama küçüğüm istemiyor. bense yaz tatilinden sonra belki kıa doğru düşünebilirim diyorum. öğretmenim ve hamileliğim de çok kötü geçiyor. 9 ay kusuyorum maalesef. kanamalarım oluyor bebeklerim 37-3-4 gibi doğuyor. düşük kiloyla doğuyor falan. ama 1-2 neyse de 3 çocukla nasıl başediir hiç bilemiyorum. bu konuda deneyimli olanlar ya da bana düşüncelerini söyleyebilecekler nolur bir içimi rahatlatın. eşim de ilgilidir çocuklarına ama bazen de hiç ilgilenmez. birde kızlarım kreşe başladılar bu yıl rahat ettim. yeni bebek olsa tekrar anneler kayınvalideler bakacak ve evimin mahremiyeti gene bozulacak. ama allah korusun hergün tvde de neler görüyoruz çok çocuk daha bir güzel oluyor sanki. geçen burda bir arkadaş ablasını kaybettiklerini ve hayatın boş geldiğini artık evlerse de çocuklarının teyzesi olmayacağını falan söylemişti ve ben de etkilendim gerçekten. ne bileyim siz ne düşünüyorsunuz fikirlerinizle bana ışık verin ne olur...

Yapma Allah esirgesin iki tane çok güzrl evlatlar olmş çoçuğun sorumluluğu çok fazla kızlarına sarıl onlara güzrl gelecek ver bak annnde iki kız sahibi biz bakıyoruz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bende başlığı görünce, hayati birşey sandım...:ssz:

dokuz ay sen taşıycan....:19:

gece uykun 40 parça olacak...:19:

ayaklanınca peşinden durmadan koşacan...:19:

ateşlendi hadi gece 3 te acile....:19:

valla ne diyim.... accık rahatlık batmış diycem ce, 2 tane küçük çocuk daha var...:ssz:

bende üçüncü çocuğu düşünüyordum hep iki kızım vardı aynen dediğiniz gibi iyi yetştirebileceğinize inanıyorsanız düşünün bence... sonra bizim üçüncü sürpriz yaptı ama ben hiç hazır değildim çooook zorlandım hem bedenen hemde pisikolojik olarak benim de kızlarım biri 8 biri bu ay 4 yaşına giriyor ikiside okula gidiyor ama son numarada kız oldu bu arada kı olacağını duyunca biraz üzülür gibi oldum ama hemen toparladım kendimi ve dedim ki sen bana Allahın emanetisin en iyi şekilde bakmaya çalışacağım... şimdi 6 aylık oldu kendini öyle sevdiriyor ki :9: anlatamam ama ilk 6 ay ne çektiğimi ben bilirim hiç uyumadı çıldırdım resmen ama çok şükür Rabbime sağlıklı evlatlarım var :32: haa bu arada ben ev hanımıyım aynı anda üniv. okuyorum Rabbim gücünü veriyor ama biraz daha bekleyin bence ...

allah size de kolaylık versin ve allah çocuklarınıza hayırlı ömürler versin hepimizinkilere de. benim ablamın da 3 kızı var ve ilk ikisi büyükler. 3. onlara çok zor geldi ve ablam keşke peşpeşe yapsayrdım da bitseydi dedi. şimdi büyüklere de çok zor oluyor kardeşleriyle oynayamıyorlar onların derslerine falan çalışmalarına izin vermiyor oyun istiyor falan. birde abimin 3 çocuğu var üçünün de yaşları yakın ve biri ilk okulda diğerleri kreşte ve evde bakımda 3ü de birbiriyle anlaşıyorlar yaşları da yakın olurca oyun oynayabiliyorlar. sanırım onları gördükçe de ben olsun birtane daha ve kapıyı öyle kapatayım diyorum. ilerde istersem üzülmekten korkuyorum.

allah size de kolaylık versin ve allah çocuklarınıza hayırlı ömürler versin hepimizinkilere de. benim ablamın da 3 kızı var ve ilk ikisi büyükler. 3. onlara çok zor geldi ve ablam keşke peşpeşe yapsayrdım da bitseydi dedi. şimdi büyüklere de çok zor oluyor kardeşleriyle oynayamıyorlar onların derslerine falan çalışmalarına izin vermiyor oyun istiyor falan. birde abimin 3 çocuğu var üçünün de yaşları yakın ve biri ilk okulda diğerleri kreşte ve evde bakımda 3ü de birbiriyle anlaşıyorlar yaşları da yakın olurca oyun oynayabiliyorlar. sanırım onları gördükçe de ben olsun birtane daha ve kapıyı öyle kapatayım diyorum. ilerde istersem üzülmekten korkuyorum.

evet dediğiniz de çok doğru yaşlarının yakın olmasının avantajı var tabii ki eger eve yarım günde olsa bir yardımcı alabilecekseniz en azında ev işlerinde yardımcı olur sizin de sabrınız artar düşünün bence :)

Bu devirde 3 çocuk, hem maddi hem manevi gücünüz varsa yapın tabi de; ne bileyim. Sonra etrafta iyi eğitim alamamış, milyonlarca genç nesil...

kaç yaşındasınız acaba? yaşınız çok geç değilse biraz daha bekleyin kızlarınız büyüyene kadar bence. ama şuan zor gibi görünüyor. tabii siz daha iyi bilirsiniz.

kaç yaşındasınız acaba? yaşınız çok geç değilse biraz daha bekleyin kızlarınız büyüyene kadar bence. ama şuan zor gibi görünüyor. tabii siz daha iyi bilirsiniz.

yaşım 31 ama 35 falan beklesem de geç gibi geliyor bana. zaten hemen olucak mı olmuycak mı yani. yazın hemen olsa bile küçük kızım 4 yaşına gelmiş olacak nerdeyse. ablamız da 5,5 olucak ve az çok akılları erecek yani. bence küçük için daha çok beklersem bu sefer de aralarındaki yaş farkı artmış oluyor aradaki kardeşlik bağı azalır diyorum ki arada yaş farkı arttıkça ablalıktan anneliğe geçiyor duygular sanki.

Esiniz size yardimci oluyorsa ya da her gun yardimci bulabilecekseniz dogurun derim.
Kucukken kuzenler ,abim ve ben ayni evde kalir cok guzel oyunlar oynardik.
Benim bir tane oglum var , simdi pismanim niye ikinci cocugu yapmadim diye.

hamilelikte zaten alırım bir bayan ve benim yapamadığımı gördüğünde eşim de yapmaya çalışır bazı şeyleri zaten. şimdi biraz borçlar var ama zaten onlar da hallolmuycak şeyler değil. evmizin taksitleri ve kredi kartı ekstreleri. evimizin kredisi 4 yıl sonra bitiyor. kredi kartı da bir şekilde ödeniyor şükür. annemler de kışları geliyorlar bize ve sağolsunlar yardımcı oluyorlar. kızlarıma kreşe kadar anneanneleri baktı zaten. bir tane daha olsa bakar en azından bakamadığı mayıs haziran aylarında da kayınvalide gelir ben rapor alırım hallederiz yaani. 2 yaşında da kreşe verdim küçük kızımı ablasıyla bebeği de veririm o yaşlarda olur biter. yapıyım ben bir çocuk daha ya. sağ olun kızlar eleştiriler de destekler de işime yaradı hakkaten. şimdi daha az korkuyorum inanın. umarım güzel olur bizim için. yaza çalışmalara start verelim inşallah :) tatil dönüşü tabiii :9::9::9::49::49::49:

yaşım 31 ama 35 falan beklesem de geç gibi geliyor bana. zaten hemen olucak mı olmuycak mı yani. yazın hemen olsa bile küçük kızım 4 yaşına gelmiş olacak nerdeyse. ablamız da 5,5 olucak ve az çok akılları erecek yani. bence küçük için daha çok beklersem bu sefer de aralarındaki yaş farkı artmış oluyor aradaki kardeşlik bağı azalır diyorum ki arada yaş farkı arttıkça ablalıktan anneliğe geçiyor duygular sanki.

yaş farkı çocuklar arasında o kadar önemli değil bir abim var benden 3 yaş büyük ama açıkçası erkek olduğu için her şeyi paylaşamıyorum. yaş farkındansa biraz da cinsiyet önemli gibi. yaşınız geç değil ben doğduğumda annem 35 yaşındaydı:) dediğim gibi biraz daha bekleyin ama bence 3. çocuğu deneyin Allah verirse verir zaten. hayırlısı olsun

yaş farkı çocuklar arasında o kadar önemli değil bir abim var benden 3 yaş büyük ama açıkçası erkek olduğu için her şeyi paylaşamıyorum. yaş farkındansa biraz da cinsiyet önemli gibi. yaşınız geç değil ben doğduğumda annem 35 yaşındaydı:) dediğim gibi biraz daha bekleyin ama bence 3. çocuğu deneyin Allah verirse verir zaten. hayırlısı olsun

ah canım yaa 35 yaşında çocuk doğursam ablasıyla arada 8-9 yaş olcak ki tam da okul zamanı olucak. biri belki okula yeni başlıycak tam çetrefilli zamanı. ama 33de doğursam olursa allah nasip ederse büyük büyük anaokulunda olucak daha ve kardeşine alışacak. o bile geç belkide yaaa kızların okul çağı gelmeden bebeğin de büyümesi iyi olucak.

Kendinde o gücü buluyorsan, eşinin de destek olacağından eminsen neden olmasın.

Benim 6.5 yaşında bir kızım var,3-4 ay sonra Allah nasip ederse 2. bebeği düşünüyorum ama 3. bir çocuk bana hayal gibi.

konu sahibi bebek fikri beni korkutuyor 9 aydır evliyim erken olduğunu düşünüyorum. senin kızlar henüz küçük eğer yaşın engel teşkil etmiyorsa 1-2 sene daha bekle derim.
konu ile aynı olduğu için bir şey sormak istiyorum ;
ilk çocuğa ne zamn karar verdiniz ?? dediğim gibi 9 ayı doldurduk eşim artık istemeye başladı ama borç harç :/
ve sanırım çocukla uğraşamam korkusu ?? bir yandan da çok severım cocukları ama konu kendım olunca karar vermek zor ..

Merhaba,

Konu ile ilgili değil ama. Sizin düşündüğünüzü bende bir süredir düşünüyorum. Henüz bebek için erken gibi geliyor banada. Ama çevre yokmu ... :1:

Bazende hak veriyorum. Ya istediğim zaman olmazsa ? Ya o zaman herşey için çok geç olursa? Yaşım geçerse gibi soruar :18:

Bu düşünceler İnsanı strese sokuyor çocuk düşünmezken düşünüyo buluyorum kendimi.

Acaba büyüklerin vardır bir bildiği diyip işe koyulsak mı :52:

35 yaş ilk çocuk için tehlikeli...
İkinci ve ikinciden sonrası için menopoza kadar yol var belirtmek istedim..
Ama tabii yumurta kalitesi düştüğü için çocuk ne kadar sağlıklı doğar ve annenin yaşı geçtiği için bakımı nasıl olur onu bilemeyeceğim (hamilelikleriniz de zor geçiyormuş)..
Fakat bunlar haricinde dediğim gibi 35 yaştan korkmayın, kız kardeşimi annem 35te doğurdu:34:

İstiyorsanız yapın erkek olur inşallah zor diye bişi yok başarmak önemli şayet iki ayrı cinsten çocuğunuz olsaydı yeter derdim üç düşünülür bence hakkına hayırlısı

benim de büyük kızımın dualarıydı sanırım :21: çok seviyor kardeşlerini ama 3. ünüde kız olduğunu duyunca üzülmüştü :50: doğuma girirken dr um dediki eşime 4. yü düşünürseniz size bir yöntem vereyim öyle yapın kız için ayrı erkek için ayrı diye :30: :30:ayyy şok oldum

ya benimde iki oğlum var sizin doktora rica etsem bana kız yapmanın tekniklerini anlatır mı acaba:1:

evet benim derdim de şu: benim 2 kızım var. biri 4 yaşını3 ay geçti, biri de 4 ay sonra 3 olacak. eşim ve ben 1 bebek daha istiyoruz ama bir yandan da 3 çocuk fikri korkutuyor beni. büyük kızım çok istiyor annem bir erkek bebek doğurcak diyip duruyor ama küçüğüm istemiyor. bense yaz tatilinden sonra belki kıa doğru düşünebilirim diyorum. öğretmenim ve hamileliğim de çok kötü geçiyor. 9 ay kusuyorum maalesef. kanamalarım oluyor bebeklerim 37-3-4 gibi doğuyor. düşük kiloyla doğuyor falan. ama 1-2 neyse de 3 çocukla nasıl başediir hiç bilemiyorum. bu konuda deneyimli olanlar ya da bana düşüncelerini söyleyebilecekler nolur bir içimi rahatlatın. eşim de ilgilidir çocuklarına ama bazen de hiç ilgilenmez. birde kızlarım kreşe başladılar bu yıl rahat ettim. yeni bebek olsa tekrar anneler kayınvalideler bakacak ve evimin mahremiyeti gene bozulacak. ama allah korusun hergün tvde de neler görüyoruz çok çocuk daha bir güzel oluyor sanki. geçen burda bir arkadaş ablasını kaybettiklerini ve hayatın boş geldiğini artık evlerse de çocuklarının teyzesi olmayacağını falan söylemişti ve ben de etkilendim gerçekten. ne bileyim siz ne düşünüyorsunuz fikirlerinizle bana ışık verin ne olur...

arkadaşım bu dünyada insana rahat yok onu kabullenmemiz lazım bence.benimde 8 aylık ve 3 yaşında olan oğullarım var 3.cü düşünüyorum, hatta normal doğum yapmış olsaydım inan 5 ya da 6 tane doğururdum:32::52: tabi senin hamilelik dönemlerin zor geçiyormuş,küçük kız kreşe başlayınca düşün derim, aklın kızında kalmaz en azından.doğumdan sonra da sana yardımcı olurlar ne güzel.Allah esirgesin yavrularını..:54:

sonucunda kişisel ve tamamen sizi bağlayan bir karar ama ben o yaşlarda iki çocuğum varken üçüncüsüne ne gerek var derdim açıkçası. yeniden kendinize daha çok özen gösterebilir, kendinize daha geniş zamanlar yaratabilirsiniz. 4,5 yaş artı bir yıl hamilelik süreci derken 5,5 yıldır kafanız rahat değil demek oluyor. buna ben şahsen bir 3 -4 yıl daha eklemek istemem ki yaşınız da ilerler bu süreçte. eşinize kendinize ve çocuklarınıza vakit ayırabilecekken üçüncü bir çocuk düşünmezdim.

Back
X