Hanımlar peki siz evlenirken çeyize çok masraf oldumu ?

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.319
298
İstanbul
bayanlar biliyoruz ki evlenirken erkek tarafına bayağ tuzluya mağloluyor

peki ya siz ? yemek takımıydı tencere setiydi derlken kız tarafıda çok para harcıyor

peki siz nekadar para harcadınız ?

nişanlıyım şimdiden aldıklarım,yaptırdıklarım 3 milyarı buldu abartısız söylüyorum
ve hala alıncaklarım var taksit ödemekten gına geldi ama Allahın izniyle bunları da atlatacağız
Yeter ki Yuvamız güzel olsun Rabbim sağlık sıhhat ve mutluluğumuzu kuracağımız yuvamızdan eksik etmesin......
erkek tarafı büyük eşya aldığı için çok masraf gibi görünüyo ama inanın öyle değil ayrıntıya inildi mi inanın kız tarafı daha çok ödüyo bence

canım kız çeyizi ıvır zıvır ufak tefek şeyler gibi görünüyor ama bu küçük eşyalara dünyanın parası gidiyor sadece göze görünmüyor.ben 7sene olacak evleneli şimdi ne kadar para harcadık aklımda değil ama yemek odasınıda ben aldım yani bayağı bir masraf olmuştu
ama bunlar önemli değil canım asıl önemli olan evindeki huzur gerisi boş:1rolleyes:

benim tarafım küçük çeyiz denilen şeyleri yaptı...onun tarafı da bundan 94 senesinde 15 milyon kadar para verdi eşime...yani çok az bi miktardı benim tarafımın yaptığı da onun tarafının yaptığı da...eşim kendisi yaptı ...evlendikten sonra bütün eşyalarımızı ve eksiklerimizi....önemli olan aşk ve huzur....eşya hiçbişey değil bugün yok yarın olur huzur ise çok zor bulunan bişea.s.

olmaz mı benneyaptımki
beyaz eşyalardan tv ve buzdolabı harıç herseyı ben aldım
mutfakta tabak çanak tencere ne varsa ıvır zıvır ben aldım
mutfak banyo yatak odası ne damat tarafı hiç bişey yapmıyor :1closedeyes:
perdesı halısı derken bi dünya masraf ediyorsun
damat tarafı tv buzdolabı ve salon takımı - halısı perdesi alıyor o kadar :1closedeyes:

Kızın gözle görünmeyen masrafı daha çoktur...
Biz ayırım yapmadık kız tarafı erkek tarafı diye..
İkimizde çalışıyorduk ikimiz yaptık...
Ortalama bir ev kurulurken ne kadar masraf olursa o kadardır işte...

biz herşeyi ortak aldık.erkek tarafı denen kavram pek yoktu.erkek tarafı uyanıksa kız tarafına da bayağı bir tuzlu oluyor.

olduya olmazmı....
Allah annem ve babamdan razı olsun çok uğraştılar çeyizim için.
Sağolsunlar...
:Saruboceq:

Ben şu an nişanlıyım 2,5 yıldır çalışıyorum,nişanlım da çalışıyor..
Tüm çeyizi birlikte yaptık,taksitleri birlikte ödedik..
Tüm eşyalarımız en iyisinden ve son modelinden oldu hamd olsun..
4500 ytl civarı tuttu ama aldıklarımızı görseniz az bile tutmuş dersiniz..
Çünkü biz hep toptancı mağazalarından alışveriş yaptık..
Normal satış mağazalarından almış olsaydık rahat 7000 ytl olurdu..
Yalnızca porselen yemek takımım yok,onu da kısa bir zaman içinde almayı düşünüyorum..
Çeyiz işine giren tüm arkadaşlarıma Allah yardım etsin diyorum..

ben almanyaya gelin geldim ceyiz hic alinmadi ne anne nede kaynana tarafimda hic birsey görmedim ve herseyi kendimiz aldik halada eksik bitmiyo aliyoruz

Sanırım ev için ortak harcamamız 40.000 ytl yi bulmuştur hatta geçiyordur...

Sanırım ev çeyizi için ortak harcamamız 40.000 ytl yi bulmuştur hatta geçiyordur...

Hala da eksiklerimiz varbenneyaptımki:bbo:

cnm ben evleneli 1,5 sene oldu.annem ben yaşıma girdiğimden beri yapmış kadın.bende çalışırken yemek takımı ıvır zıvır en iyisini almıştım zaten.ama düğün zamanı ufak tefek ıvır zıvır derken yine çıkıyor bir sürü eksik.birde kayınpederim bize hiç mobilya aldırtmadı erkek tarafı alır bizde dedi.bizde de altta kalınmaz babamda mutfak dolaplarımı yaptırdı.dolabı mermeri derken baya masraf oldu tabi.erkek tarafı büyük eşyayı alıyor bitiyo ama kız tarafının ıvır zıvırı hiç bitmiyor ki be cnm.allah huzur mutluluk versin eşya her zaman olur.herşey gönlünce olsun.

A'dan Z'ye neredeyse herşeyi eşimle aldık. çeyiz falan hazırlığı olmadı hiç.. hala evimde eksik eşyalarım vardır(ufak tefek şeyler) çeyiz hazırlığı yapsaydı muhtemelen bu eksikler olmazdı.. ama kafam rahattı.. bu herşeye değer.. şimdi eksikliğini hissettiğimiz bişey olunca gidip alıyoruz..

germedik kasmadık kendimizi. ama bu rahatlığımızda şu faktörde vardı.. ikimizde ailelerimizden uzak bir memlekette evlendik yani hani şu ev görmesi falan diyolar ya o tür şeylerimiz olmadı bu nedenle kafamıza göre yarım yamalak evlendik. iyi de olmuş, pişman değilim.

salon takımı mobılya halı perde hersey dahıl esım aldı
beyaz esya olarakta sadece camasır makınesını aldı

ama allah razı olsun annem babam ve abımler
yatak odası ve oturma odası mobılya ve halı perdelerı
bulasık makınesı, fırın, buzdolabı ve mıkro dalga dahıl tum beyaz esyalar
banyonun etajerıne kadar tum banyo
korıdorlar ve mutfak perde halıları herseyı benım aılem aldı
uzerıne de hazırladıkları belkı 3 kızı gelın edecek kadar ceyız de cabası

bızde adıl bır paylasım olmadı cunku esımın aılesınden hıcbır destek olmadıgı ıcın benım aılem elınden gelenı yaptı
esımın aldıkları ve gırdıklerı tum borcları da tam 1,5 yılda ortak calısarak odedık
ama yıne de en kotu gelın benım cunku ben akrabaları degılım

benim bayagi tuzluya cikti cunku tencere takimi koltuk takimi beyaz esya vb seyleri ben aldim

sandık çeyizini annem hazırlamıştı sadece pikoya gitti onlar..300 ytl civarında bişe tuttu..
yatak odam halımla ve yorganlarım,nevresim takımlarım,battaniyelerim,yatak örtüm derken sanırım 6.000 ytl yi buldu bana.
beyaz eşyam yani küçük ev aletlerim,bulaşık-çamaşır mak.-fırın ile birlikte 3500 e yakın tuttu..
yemek takımım ve çatal kaşık bıçak takımımı da peşin aldığım için 1700 vermiştim.
mutfakta günlük kullandığım takımlar,bardaklar çanaklar,masam ve tülüm birde halımla birlikte de 1500 ytl ye mal oldu..
onun haricinde çıkan ıvır zıvırlar hariç..
15000 ytl ye yakın para harcamışımdır kendi adıma sadece..
ama tabi benim kendi yapmam gibi bir durumum söz konusuydu..
herşeyin en iyisi,markalısı olsun diye düşünüp biraz fazla para harcadım..

ilk bakışta evde büyük eşyalar göze çarpıyor ama kızın çeyizi de hayli bi masraflı oluyor. en başta annelerimiz küçük yaştayken örmeye başlıyor. dünyanın ipi sonra onların pikosuydu kumaşıydı. tüm mutfak malzemesini kız tarafı alıyor. Setler halinde. Yemek takımı, çatal bıçak, süs kristal takımlar,gümüşler. Yorganlar, yastıklar, örtüler,havlular.süpürge, ütü v.s........ Bizim çeyizimiz zaman içerisinde yaygın halde yapıldığı için masrafı birden yüklenmiyor. Örgü olacak şeyleri annemle beraber ördük. Diğer şeyleri çalıştığım için taksitle alarak kendim ödedim. Eşim beyaz eşyaları aldı nişanlıyken kendi ödedi. Kayınbabam da mobilyalarımızı aldı.Güzel bi yuva kurduk. Evlenirken de bi sorun yaşamadık eşya konusunda. Allah herkese yaptığı hazırladığı çeyizleri güzel günlerde kullanmayı nasip etsin. :1hug: a.s.

Kesinlikle kız tarafı daha masraflı oluyor, erkek tarafı genelde büyük eşyayı aldığı için büyük gibi görünüyor ama kızın ufak tefeklerinin bedellerinin yanında el emeği göz nurları cabası oluyor... Yani kız tarafı hem maddi hemde manevi yönden baya bir masrafa giriyor.

bende nişanlıyım
5 yıla yakın bir çalışma hayatım var
heray maaşımla birşeyler aldım yemek takımı
örtüler,mutfak eşyaları beyaz eşyadan bir çoğunu aldım.
annemler sadece oturma grubumu alacaklar.
isterdimki onlarıd aben alayım ama
maaşım onlara yetti
çok şükür iyiki almaya başlamışım yoksa işin içinden çıkamazdım
nişanlı olarak tavsiye ediyorum
aman ben daha evlenmeyi düşünmüyorum demeyin
yavaştan almaya başlayın.
çok tutuyo çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…