Hanımlar peki siz evlenirken çeyize çok masraf oldumu ?

ha bu arada bazı mutfak eşyaları annemle kayınvaldemin hediyesiydi..Onlar da olmasa işimiz işti..benneyaptımkiEşim zaten daha önce bekar yaşadığı için buzdolabını,tv yi,mikrodalga fırını,ocağı kendisi almış...

eşimin memleketine kız, sandık çeyizi ile evlenir, bir de yatak odasını alır belki.
ama biz evlenirken salonu(komple) ve 2 beyaz eşyayı eşim aldı, kalan eşyalar bendendi.
ben ufak tefeklerimi önceden almıştım, hem aradan çıkıyor, hem unutmamış oluyorsunuz. önceden almak çok iyi oluyor bence.(elektronik hariç;garanti süresinden dolayı. ev tekstili ve mutfak eşyaları gibi.)
bazı çeyizlerimde özellikle kalitelisini aldım, bazısında orta halliye kaçtım. aldığınız markalara göre masraflar çok değişiyor. evlendikten sonra 12-13 bin civarı taksit ödemişimdir (öncekiler hariç ve 2006 da)

düğün üzeri masraflar(erkek için) ve mutfak alışverişleri tahminden fazla tutuyor genelde,bunu göz önüne alın.

nedense kadınların daha az harcadığı düşünülür
oysaki benim babam da hemen hemen aynısını hatta fazlasını harcadı
Allah başımızdan eksik etmesin
halılarım perdelerim yatak odam mutfağım full babama ait
geriye ne kaldı onlara salon oturma odası buzdolabı ve düğün masrafı
gerçi kayınvalidem onlarıda almadı eşim aldı neyse önemli olan sağlık mutluluk

Kız tarafının nedense fazla masraf yapmadığı düşünülür ama bence erkek tarafından daha çok masraf yapıyo kız tarafı..Erkek tarafı büyük eşyaları alıyo göründüğü için en çok parayı erkek tarafı harcamış gibi oluyo..Ben sözLüyüm şimdiden o kadar harcama yaptık ve daha bir sürü eksiğimiz var yemek takımı kahvaltı takımı tencere takımı derken ufak ufak dünyanın parası gidiyo..Allah tüm çeyiz hazırlayanlara yardım etsin :)

nişanlımla biriktirdiğimiz paraları birleştirdik,büyük eşyaları ortak aldık.kız-erkek tarafı diye ayrım yapmadık.beyaz eşyayı, 1 milyarını nişanlımla ortak verip,geri kalanını nişanlımın ailesi aldı.arkadaşların dediği gibi mutfak eşyası,çeyiz çok tutuyor.bir düdüklü tencere bile 200 ytl civarı iken,düşün artık...
Allahtan annem ta ben çocukken almaya başladı da,o bizi rahatlattı.

nan ben bekarım ve suan 4000 ytl rahat harcadım ıkı aydr bısey almıyorum hepsını alsam alcaklarımın 20 bınden fazla tutcağı kesın :çok üzgünüm: bende abartmıyorum cunku yatak odası 3bın suan camasr mak bulasık mak fırın 4bın bıde mutfak robotu su bu derken sırf elektırıklı urunler 10bın tutar ceyıs dersen bı nevresım alıyom150 ytl gecen aylarda 3bın ytl sırf yemek takımı celık tencere setı2 kahvaltı takımı2 catal kasık nevresım300ytl ve mutfak örtusu dantellı 300 tuttu yanı ınanılmaz ama alırken cok mutlu oluyorum suan hayatımda bırı olmadığı içinde bılesık alıyom yatırım :1rolleyes:

bizde öyle değildir, kızın çeyizine önem verilir...
komple yatak odası, buzdolabı ve televizyon hariç diğer beyaz eşyalar, bütün mutfak eşyaları kıza aittir..
kız tarafı yapar...

Yaa kızlar acaba ben mi yanlş biliyorum kafam karıştı. Bizde çeyizi kız tarafı yapar sadece bi de alırsa yatak odası alır. Beyaz eşya falan filan alınmaz... Acaba almamız gerekir mi yaa???kaydirigubbakcemile

Yaa kızlar acaba ben mi yanlş biliyorum kafam karıştı. Bizde çeyizi kız tarafı yapar sadece bi de alırsa yatak odası alır. Beyaz eşya falan filan alınmaz... Acaba almamız gerekir mi yaa???kaydirigubbakcemile

yok canım yaa bizdede öyleee ohh ne ala beyaz eşyaları al yatak odasını al halıları al perdeleri al nişanı yap çeyizi yap oooo
kendimi götürüyorum yetmezmi...
adetlere göre yola çıkarsak kız tarafı mutfağı ve yatak odasını yapar birde kendi çeyizi sandık çeyizi,mutfağın ıvırı zıvırı
ama kız yatak odasını ve mutfağı istese yapmaz yani yapmak zorunlu değildir herkes yatak odası götürmüyo giderken benim bildiğim kızın aldığı yatak odası ve bulaşık makinasıdır...okadar
yok öyle televizyon buzdolabı olmaz yani o erkeğin yapacağı iş
hee çocuğun durumu yoktur iki taraf beraber yapmaya karar vermiştir ozaman herşey ortak alınır

benim çeyizimde çok tuttu. sadece yemek takımı ve çatal bıçak takımı eşimin aldığı oturma grubu kadar tuttu. ben rahat eşimin 2 katını harcadım sanırım. bide incik boncuk çok almışım. şimdiki aklım olsa neyleyim incik boncuğu.çok içime oturmuş ki hala kocama söylenirim siz daha az masraf yaptığınız diye. :jeyyar:

benim aldıklarım azz ama herşeyin en iyisini almaya çalıstıgım için 3000 bini gecti.

Geçen gün bi alışverişe çıktık annemlere 2.250 ytl harcadık geldik Kız tarafının o kadar çok masrafı var ki dünde babam nişan için salonu tutmuş 500 kişilik pasta falan içinde 1.500 ytlde o tuttu yarın beyaz eşya almaya gidices 2-3 milyarda onlar tutar off

benim de şu ana kadar 2000 lirayı geçti daha da eksiklerim var 1000 liralık bir aldım,500 ytl aldım daha sonra,en sonn da 700 ytl lik aldım daha 1000 ytl kadar da nevresim uyku seti yatak örtüsne vericem pikelerim sarılıyor 750 ytl kadar da onlara veririz sanırım küçük ev aletlerimin bir kısmı hediye olacak 250 ytl kadar da onlara giderse biraz da ıvır zıvır var 150 200 tutar yaklaşık 4000 ytl daha da büyük esyalar var ooooo çok eksik var daha çokkk :)

kız tarafı çeyizini parça parça aldığı için gözüne çok gözükmüyor.ama tek tek hesap yapılıp toplansa erkek tarafı kadar çıkacağı kesin.erkek tarafı hepsini toplu aldığı için göze çok gözüküyor.ama herşeyin kalitesizini ve ucuzunu alırsak 5000 olmadan çeyiz işini bitiririz. :) herşeyin iyisi ve kalitelisi olsun dediğim için bu kadar tuzluya çıkıyor hesap.ben beyaz eşya felan almadım almayacağımda.düğünüme doğru A'dan Z'ye evimizin herşeyini nişanlım ile alıp ortak yarısını o yarısını ben ödeyeceğim.oda oda eşya eşya bölüşmeyi istemiyorum.

ben nişanlıyım daha düğünüme bir yıl var ikinci yılın içerisine girdik hala bitmiyor alal taksitleri öde öde gına geldi artık yaaa deliridm bir an önce hayırlısı ile düğünmüzü yapsaydık bu arada erkek tarafının eşyaları kaaba oldugu için göze görünüyor ama inanın bana kız evinin masrafı onlardan iki kat daha fazla oluyor çör çöp iğne iplik derken birde bakıyorsun ki masrafın onlardan iki kat fazla olmuş buda tabiki zorlaştırıyo en güzeli kimseyi karıştırmadan almak alacaksınız nişanlınızı yanınıza çalışanalr için diyorum biz öyle yapıyoruz herşeyi kendimiz alıyoruz daha iyi oluyorr

kızlar benim çeyizim ortalama10- 15 000 arası tuttu...bunun içinde hiç büyük eşya yok...beyaz eşya mobilya vs..dahil değil...

sadece catal takımım servıs takım bıkac parca mutfak esyam tamamalanmıs olmamasına ragmen 2790 tuttu kı daha bısuru eksık var allah ytardımcımız olsun :sinifsinif: erkek tarafı bellı bı parayla kaba esyayı alır ama kızın ıncıg boncug daha cok tutuyo :sinifsinif:

Evet bizede tuzluya patlıyor daha yeni almaya başladım, bir sürü eksik var : )

ıvır zıvır derken bizde cok masraf yaptık halada yapıyoruz ..nişanlım beyaz esyalara 3 milyar civarı harcadı ,ev aldılar, ve daha alacakları sayarsak benım alacaklarım az kalır ama alınan esyalara kıyasla biz daha cok masraf yaptık..kız ceyizi bitmiyorki her gun bişey cıkıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…