Kızlar ben 21 yaşındayım okumuyorum,çalışmıyorum sürekli evdeyim çevremdeki bütün tanıdıklarımız da öyle hergün söyleniyoruz ne biçim hayatımız var diye burda,kızların okumalarına pek izin vermezlertabi ki tek başına dıları çıkmalarına da... Benim orta okulda bi sürü arkadaşım vardı bakıyorum şimdi kimi doktor olmuş kimi başka meslekler herkes hayatını kurmuş benim koca bir boşluk, bari okumamıza izin vermiyorlar hiç değilse çalışsaydık diyoruz ,o da yok hiç bir çevrem yok. kendimi yaşlı gibi hissediyorum sürekli evdeyim. ..o kadar sıkılıyorum ki anlatamam annem de çok titiz sürekli ev işi yaptırıyor bıktım bu hayattan bir çıkış yolu olmalı diyorum bağzen ama yok. Çok doluyum kızlar düşünün alışverişe bile abimler götürüyor ((( içimi dökmek istedim varmı aranızda buna benzer hayatı olan? Ne yapsam da bu hayattan kurtulsam çok mutsuzum, hapis hayatı yaşıyoruz resmen...
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
açıköğretime kaydolsan ona da izin vermezler mi? dikiş nakış kurslarına gitsen? hem çeyizi bahane edersin. bu tür insanların en sevdiği kız tipi çeyiz düzen kızdır.
böyle hayat çekilmez ki, yakında kocaya postalarlar, biran önce aileni ikna et, kendine uğraşlar edin.
Kaç kere denedim açık öğretimi hep kayıt tarihlerini kaçırdım en son gizlice kayıt yapmaya gittim babamın arkadaşı görüp telefon etmiş babama babam kızmadı ama çevremiz de çok ayıplanıyor böyle şeyler hemen telofon etmişler sinir krizi geçirdinim o zaman dan sonra bi daha da gitmedim
canım sakincasi yoksa nerede yaşıyorsun???Kızlar ben 21 yaşındayım okumuyorum,çalışmıyorum sürekli evdeyim çevremdeki bütün tanıdıklarımız da öyle hergün söyleniyoruz ne biçim hayatımız var diye burda,kızların okumalarına pek izin vermezlertabi ki tek başına dıları çıkmalarına da... Benim orta okulda bi sürü arkadaşım vardı bakıyorum şimdi kimi doktor olmuş kimi başka meslekler herkes hayatını kurmuş benim koca bir boşluk, bari okumamıza izin vermiyorlar hiç değilse çalışsaydık diyoruz ,o da yok hiç bir çevrem yok. kendimi yaşlı gibi hissediyorum sürekli evdeyim. ..o kadar sıkılıyorum ki anlatamam annem de çok titiz sürekli ev işi yaptırıyor bıktım bu hayattan bir çıkış yolu olmalı diyorum bağzen ama yok. Çok doluyum kızlar düşünün alışverişe bile abimler götürüyor ((( içimi dökmek istedim varmı aranızda buna benzer hayatı olan? Ne yapsam da bu hayattan kurtulsam çok mutsuzum, hapis hayatı yaşıyoruz resmen...
Öyle baskıcı bir çevrede ıphone telefonunuz olmasına ve internet kullanmanıza nasıl izin verdiler:26:
Canım halimiz vaktimiz iyi çok şükür ama maddiyat bağzen herşeye yetmiyor çok merak ettiyseniz söyliyim interneti eve kardeşim getirdi iPhone da Abi'm aldı bana
Öyle baskıcı bir çevrede ıphone telefonunuz olmasına ve internet kullanmanıza nasıl izin verdiler:26:
Benimde aklima Gelen hemen bu oldu.
Okadar tutucu bir ailenin Internete, telefona izin vermesi düsündürücü.
Cok zor hayatin, onlari ikna edip birywre yazil, Kurs gibi, birseyle ugras mutlaka.
Hayat sevincini kaybedersin, bu yasta otur nereye kadar.
merak ettim doğal olarak öyle bir yerde genelde bunlara da izin vermiyorlar bildiğim kadarıyla
en azından internette vakit geçirirsiniz, iyi olur.
Canim bizde simdi ablamla bu konu hakkı nda konuşuyorduk çok küçük bi yerde yasiyoruz bizim yasitlarimizin hepsi evlendi gitti bi biz burdayiz ben calisiyorum ama isimi sevmiyorum bide burada olmak resmen insan kalmadi burada o kadar sklyrumki(disari cikayim diyorsun gidilecek hicbiyer yok küçük olduğu için laf söz çok. O yüzden kpssye hazrlanip gtmek istiyorum ailenin ikna et bi kursa falan git en azindan bi seler yap yani yasin çok küçük
internette nereye kadar be rengina. insanın kendini geliştirmesi, tek başına ayakta duracak güce sahip olması gerekir. açıköğretimde okusa ne olacak kine ilginç insanlar var..
tabi ki canım haklısın.
bilemedim ki bende. belki evlense daha rahat bir ortamda olabilir. tabi eşe bağlı bir durum bu da.
valla rengi ben söyleyecektim...
birde eski konularına baktım.
arkadaşin basenleri büyükmüş düşük bel pantolon giyince
sürekli çektirmek zorunda kalıyormuş..
bu kadar baskıcı bir aile kızı.
nasıl oluyor düşük bel pantolon giymeye izin veriyor.
hayır işin garibi.okutmayı çok goruyorlar.
dışarı çıkmaya izin vermiyorlar.benim bildiğim bu tarz aileler
en geç 12-13 yaşında ki kızlarını tesetture sokuyor..haksızsam soyleyin
ne bileyim belki eş adayı iyi çıkabilir daha büyük bir yerde yaşayacak olsalar sosyalleşebilir diye düşündüm.evlense daha fena.. muhtemelen kaynanayla aynı eve gider. ailesi böyle baskıcıysa kaynana, koca çok daha baskıcı olacaktır. ne diyelim Allah yardımcısı olsun..
valla rengi ben söyleyecektim...
birde eski konularına baktım.
arkadaşin basenleri büyükmüş düşük bel pantolon giyince
sürekli çektirmek zorunda kalıyormuş..
bu kadar baskıcı bir aile kızı.
nasıl oluyor düşük bel pantolon giymeye izin veriyor.
hayır işin garibi.okutmayı çok goruyorlar.
dışarı çıkmaya izin vermiyorlar.benim bildiğim bu tarz aileler
en geç 12-13 yaşında ki kızlarını tesetture sokuyor..haksızsam soyleyin
Aslında kızlar haklısınız şüplerinizden dolayı,garip geliyor anlıyorum ama onların şöyle bir zihniyeti var aç değilsin açıkta değilsin ,nasıl desem örneğin pantolon giyebiliyoruz ama tek başına dışarı çıkamıyoruz, hastalandığımız da en iyi doktora götürüyor ama yanlız değil bilemiyorum karışık biraz..mesela 2 tane kuzenim geçen yıl ünüversiteyi kazandılar onları göndermediler kızlar kıyameti kopardılar falan düşünüyorum da keşke maddi durumumuz olmasaydı ama özgür olabilseydim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?