- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
Aslında kızlar haklısınız şüplerinizden dolayı,garip geliyor anlıyorum ama onların şöyle bir zihniyeti var aç değilsin açıkta değilsin ,nasıl desem örneğin pantolon giyebiliyoruz ama tek başına dışarı çıkamıyoruz, hastalandığımız da en iyi doktora götürüyor ama yanlız değil bilemiyorum karışık biraz..mesela 2 tane kuzenim geçen yıl ünüversiteyi kazandılar onları göndermediler kızlar kıyameti kopardılar falan düşünüyorum da keşke maddi durumumuz olmasaydı ama özgür olabilseydim
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
demek ki baskıcı değiller ama zihniyetleri bir kaç yüzyıl geriden geliyor.
şöyle sorayım. hiç şansın yok mu? alıp karşına anlatsan, sıkıldığını söylesen, namusunla okuyabileceğine, çalışabileceğine ikna etsen olmaz mı?
Anneme açtım bu konu yu oda ben de senin mutluğunu isterim oku dedi zaten anlattım bende onun verdiği cesaretle gittim okuldan tastikname mi getir dim sonra işte babamın arkadaşı gördü annem o olaydan sonra aldı tastiknamemi komşumuza verdi halk eğitim merkezine götür kayıt yap dedi komşumuza; ilk önce kendisi bankaya gitmeli demiş öyle kaldı işte ..ben sürekli hevesleniyorum tamam diyorum bırakmayacam ama sürekli engeller çıkıyor,siz şimdi böyle söyleyince yine heveslendim ama bilmiyorum
Kızlar ben 21 yaşındayım okumuyorum,çalışmıyorum sürekli evdeyim çevremdeki bütün tanıdıklarımız da öyle hergün söyleniyoruz ne biçim hayatımız var diye burda,kızların okumalarına pek izin vermezlertabi ki tek başına dıları çıkmalarına da... Benim orta okulda bi sürü arkadaşım vardı bakıyorum şimdi kimi doktor olmuş kimi başka meslekler herkes hayatını kurmuş:( benim koca bir boşluk, bari okumamıza izin vermiyorlar hiç değilse çalışsaydık diyoruz ,o da yok hiç bir çevrem yok. kendimi yaşlı gibi hissediyorum sürekli evdeyim. ..o kadar sıkılıyorum ki anlatamam annem de çok titiz sürekli ev işi yaptırıyor bıktım bu hayattan bir çıkış yolu olmalı diyorum bağzen ama yok. Çok doluyum kızlar düşünün alışverişe bile abimler götürüyor ((( içimi dökmek istedim varmı aranızda buna benzer hayatı olan? Ne yapsam da bu hayattan kurtulsam çok mutsuzum, hapis hayatı yaşıyoruz resmen...
ay ben onu tıp kazanmışlar anlamına yordum. keklendik mi ne:26:
Ben o anlamda kullandım inanın hiç yalan tek bi kelime kullanmadım
Bi insan birseyi cidden isterse herseyi yapar.okuuamamanizin sebebini ailenize yuklemeyin
doktor olmuş başka,tıp okumak başkadır,ayrıca mesleklerini ellerine almışlar demişsin
Aslında kızlar haklısınız şüplerinizden dolayı,garip geliyor anlıyorum ama onların şöyle bir zihniyeti var aç değilsin açıkta değilsin ,nasıl desem örneğin pantolon giyebiliyoruz ama tek başına dışarı çıkamıyoruz, hastalandığımız da en iyi doktora götürüyor ama yanlız değil bilemiyorum karışık biraz..mesela 2 tane kuzenim geçen yıl ünüversiteyi kazandılar onları göndermediler kızlar kıyameti kopardılar falan düşünüyorum da keşke maddi durumumuz olmasaydı ama özgür olabilseydim
Aslında bu konuda haklısınız ama onlar aldılar beni okuldan evet bende kararlı azimli olmadım bunu kabul ediyorum ama dediğim gibi arkadaşlar üniversite yi kazandılar göndermediler o olay daha da cesaretimi kırdı
once kuzen sonra arkadaş nasıl oluyo bu???
Dediğim gibi arkadaşlar..
Üniversiteyi kazandılar
Demiş olabilir mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?