Hapis hayatıı

merhabaa bence kımseyı dınleme ve kendını gelıstır bence yalnız ve bunalım nereye kadar acıkogretıme kaydolmanı tavsıye ederım ben bu sayede kendımı gelıstırdıme ınanıyorum ınan bana kendıme yenıden guvenım geldıı dıyeblırım yanı dışarı çıkmana ızın vermıyolarsa evde calısıca sadce ıkı gun sınava gıdıp gelcen olay bu bence ıkan eddebılırsın dıye düşünüyorum

Herkes bir supheyle yaklasmis konuya.Boyle aileler hala var demek ki inanmak guc olsa da.Ailenizin tutumunu anlamiyorum hem okuma hem calisma.Ee süs gibi de oturtmazlar yakinda evlendirirler de sizi.Gonul ister ki tum hayallerinizi gerceklestirin ama boyle bir ailenin kaliplarini kirmasi o kadar zor ki.Guneydogunun ufak bir yerinde yasamaniz da sorun degil.Ben turkiyenin gayet batisinda yasiyorum.İstisna gibi dursa da boyle bir zihniyet hala var.Konuya pek bir yorum getiremedim acikcasi Allah yardimciniz olsun.

Son düzenleme:

Çok teşşekür ederim yorumumuz için bende şimdi başarı öyüleri okuyordum ve bir çobanın neler yaptığını okudum çook etkilendim galiba istersem başırırım yarın Pazartesi mutlaka halk eğitim merkezine gidecem(abi mi götürmesi konusunda ikna edecem)inşallah başarırım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benim babamda ben liseyi bitirdikten sonra okutma tarftarı değildi.
Sonra ikna oldu ve üniversiteye gittim
Şimdi tam tersi çocuklarım okusun diyor kız kardeşim için
Ama benim tam tersi o okumak istemiyor
Dünya çok adaletsiz isteyen sahip olamıyor olanda kıymetini bilmiyor

Son düzenleme:
çok süper arkadaşların varmış,daha 21 yaşında doktor olmuşlar,mesleklerini almışlar, maaşallah

Bu durumda arkadaşları 4 yaşında okulu gitmiş waaw ne zekilermiş yahu 4 yaşında...

Çook komiksiniz

Bende Doğuda veya Güneydoguda yaşayan çok insan tanıdım evet kızlarının okumasını dışarı çıkmasını ıstemeyen var ama hiç eline iphone vereni tayt giydireni görmedim.Üstelik arkadaşlarınız 21 yasında doktorlar tuhaf

dikkat ederseniz yanlış yazdığımı söyledim yukarıda tıp okuyorlar anlamında söyledim genelleme yaptım üstelik okumuyorum diye tayt giyemezmiyim yani ne alaka anlamadım onlar uzak yerlere ünüversiteye göndermiyorlar sorun bu

Görmemişim ama okumaya izin vermeyen aileler giyime kuşamada karışır taytı şehirde bile giydirmeyen aileler var darpaçaya falanda müsade etmiyorlar.Eğer gerçekten istiyorsan kendi bulundugun yerdeki üniversiteyi kazanabilirsin zaten puanları 1-2 il dışında düşük

nerde yaşıyorsunuz merak ettim? mutlaka dışardan da olsa bitirin bir meslek sahibi olun. bu dünya bayanlar için çokkkk zor. kendinizi geliştirin. tüm hayatınızı ev işiyle geçirmeyin nolur

Tamam çevren imkansızlarla dolu olabilir, ama senin de pek savaşçı bir yapın yok gibi. Baban bişey dememiş işte, sen kime neye tavır alıp bir kez daha kayıt yaptırmaya gitmiyorsun?

Şimdi sen , seni şikayet eden o adamı mı , yoksa kendini mi cezalandırmış oldun bu tavrınla?
.

Ben baştan da söyledim doğru, çok mücadele etmedim;ama sonuçta birde üniversite vardı ve onlar uzak yerlere göndermiyorlar biraz da bu benin cesaretimi kırdı

nerde yaşıyorsunuz merak ettim? mutlaka dışardan da olsa bitirin bir meslek sahibi olun. bu dünya bayanlar için çokkkk zor. kendinizi geliştirin. tüm hayatınızı ev işiyle geçirmeyin nolur

Doğru gerçekten çok zor

Ama karmalıyım bu sefer mutlaka kayıt yapacam açık öğretime sağolun yorumunuz için

Sen şu anda elinden gelenin en iyisi yapmalısın. Geleceğin ne getireceği belli olmaz. Üniversiteyi de açıktan okuyabilirsin. Ya da belki de evlendiğin kişi daha aydın görüşlü olur, farklı şehirde yaşarsınız, orada okursun.

Bugünü kaçırma derim. Yaş ilerledikçe cesaret etmek daha da zor oluyor. Sen hem sözlü hem fiili duanı yap, ondan sonra bırak zaman ne gösterecek.
Herşey gönlünce olsun inşallah.
.

çok yakın bi arkadaşım var liseyi okutmadılar çok kez kayıt oldu ama ailesi göndermedi okula
babası ile 2 yıl küs durdu aynı evde
şimdi yaşı 27 liseyi bitirdi açıktan üniv. okuyor

yaş oturdukça belki farklı düşünürler
sizin yaşınız kaç

Çook teşekkür ederim çok cesaret verdiniz bende kesin kararlıyım inşşalah herşey güzel bir sonuca varır. Size de hayatınızda mutluluklar dilerim :)

Yani öyle çok baskıcı ,okutmayan bir aileniz varmış gibi gelmedi bana. Sanki zaten siz okumak istememişsiniz onlarda okuyasınız diye zorlamamış gibi geldi. Şimdide öyle rahat rahat gezip ,tozamadığınız için şikayet ediyorsunuz gibi geldi. Bahsettiğiniz durum belki biraz daha azı ile tüm türkiyedeki kızlarda var zaten sizin yöreye has bir durum değil belki sizinki bi tık fazladır..Genelde bunu yaşamak istemeyenler okuyup ,meslek sahibi olup ,hayatlarını ellerine alabilmek için çaba sarfediyorlar.Siz hayatı amaçsız ,gelişine yaşamışsınız,şimdide tıkanmışsınız işte. mücadele de etmemişsiniz. Ozaman ailenizden şikayet etmeyin. Siz onları değiştirmek için çaba sarfetmemişsiniz ki..Gördüğüm kadarı ile sizde biraz ışık olsa onlarda izin verirmiş. Ama sizin amacınız yanlızca gezip eğlenmek için izin ise onada bişey diyememm

konu fake galiba. 21 yaşında doktor olmuş ortaokuldan arkadaşları. ailesi kızlarını okutmuyorlar ama i phone ve internet alıyorlar eski konularında da düşük bel kot ve tayt giydiğini yazmış. çelişkilerle dolu bir konu. hiç inandırıcı değil.

Ister inanın ister inanmayın !yoruldum artık ben arkadaşlarım hakında genelleme yaptım ,dedim kaç kere..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…