Happier'ın Başarı Öyküsü: 10 Haftada 10 Kilo

happier

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2012
8
2
16
İstanbul
Herkese selamlar. Ben 26 yaşındayım. Boyum 1.55. 20li yaşlarıma kadar kilom hep 48-50 civarlarındaydı. Vücut ölçülerim orantılıydı. XS-S tam oluyodu. Özellikle son 3 yılda hızla kilo almaya başladım çünkü çalışmaya başladım ve evde yemek yapamaz oldum. Hep dışardan sölüodum ya da dışarda yiyodum. Yanlız yaşadığım için evde de can sıkıntısından abur cubura sarmıştım. Bu yıl evlenmeyi planlıyorum. Nişan için elbise alırken şok oldum. Kilo aldığımın farkındaydım ama 40 bedenler bile dar geldiğinde aklım başıma geldim.
10 haftalık bi yaz tatilm vardı hemen bi spor salonuna yazıldım. Spor salonu b diyetisyenle birlikte çalışıyordu. diyete de başladım. kendimde bi kaç özel formül uyguladım.
ve sonuç şu
67 kilodan 57 kiloya düştüm ve vücudumda basel bel karın kalça toplam 57 santim incelme oldu. Şimdi tatilim bitti ve sevgilim ve etrafımdakiler inanamıyorlar.
Diyetisyenim ideal kilomun 50 olduğun söylüyor. Zaten vücudum alıştığı için normalden fazla yemek istesem de yiyemiyorum.
Velhasıl arkadaşlar bu iş harbiden çok kolay!!

Benim yaptığım aslında diyet değildi sadece sınırlamaydı. Sadece ekmek, tatlı, kavun ve kiraz yemedim. Ekmek olarak etimek taatlısı yaptığımız kızarmış paketlenmiş küçük dilimler var ondan yedim. tanesi 35 kalori.

Sabah:
Kibrit kutusu büyüklüğünde peynir
6-10 zeytin
1 haşlanmış yumurta
1 dilim ekmek
domates
salatalık
maydanoz
Öğlen
Tavuk, Köfte, Et, Balık (Bunlardan biri, bir porsiyon)
Salata ya da yoğurt
Akşam
4 yemek kaşığı sebze yemeği
Salata ya da yoğurt

3 adet de ara öğün var birinde meyve birinde Activia yoğurt ve gece yatmadan önce 1 bardak süt.

Bunların haricinde sabah ve akşamları ılık suyla karıştırdığım elma sirkesi ve bal içtim.
Yoğurtlarıma öğütülmüş keten tohumu koydum.
Haftada iki gün günde iki bardak maydanozu kaynaıp içtm

Birde 10 haftanın tam ortasında hem sporu hem diyeti bıraktım ve vücudumu dinlendirdim..

Sabahları spor salonunda iki saat çalıştım.
Akşamları da tempolu bi şekilde 1.5 saat yürüdüm..

İşte bu şekilde 10 kilo verdim..

Son düzenleme:
Konu içeriği nedeniyle Başarı Öyküleri başlığına taşınmıştır.
Keyifli paylaşımlar...

Benim yaptığım aslında diyet değildi sadece sınırlamaydı. Sadece ekmek, tatlı, kavun ve kiraz yemedim. Ekmek olarak etimek taatlısı yaptığımız kızarmış paketlenmiş küçük dilimler var ondan yedim. tanesi 35 kalori.

Sabah:
Kibrit kutusu büyüklüğünde peynir
6-10 zeytin
1 haşlanmış yumurta
1 dilim ekmek
domates
salatalık
maydanoz
Öğlen
Tavuk, Köfte, Et, Balık (Bunlardan biri, bir porsiyon)
Salata ya da yoğurt
Akşam
4 yemek kaşığı sebze yemeği
Salata ya da yoğurt

3 adet de ara öğün var birinde meyve birinde Activia yoğurt ve gece yatmadan önce 1 bardak süt.

Bunların haricinde sabah ve akşamları ılık suyla karıştırdığım elma sirkesi ve bal içtim.
Yoğurtlarıma öğütülmüş keten tohumu koydum.
Haftada iki gün günde iki bardak maydanozu kaynaıp içtm

Birde 10 haftanın tam ortasında hem sporu hem diyeti bıraktım ve vücudumu dinlendirdim..

Sabahları spor salonunda iki saat çalıştım.
Akşamları da tempolu bi şekilde 1.5 saat yürüdüm..

İşte bu şekilde 10 kilo verdim..
canim cok guzel zayiflamissin keske bende basara bilsem su kilolardan kurtulmayi benimde 10 kilo zayiflamam gerekiyor ama onceleri iyi gitti ama simdi 1 gram bile veremiyorum 83 kilodan 76 ya indim 66 olmak istiyorum :43::43::43::43::43:

bence vücuduna biraz zaman ver 7-10 gün normal yemene içmene devam et daha sonra diyetine başla ve 10 gün sonra tartıl bak gör işe yarayacaktır.

bence vücuduna biraz zaman ver 7-10 gün normal yemene içmene devam et daha sonra diyetine başla ve 10 gün sonra tartıl bak gör işe yarayacaktır.

canim INSALLAH ama ben ara vermemek icin direniyorum ara versem kilo alacagimdan cok korkuyorum bakalim eger 1-2 hafta icinde veremezsem isvec diyeti uygulamak istiyorum hayirlisi

canım aynı yaşta aynı boyda ve aynı kilodayız.bende bir kaç ay içinde 57 kiloya çıktım öncesinde de doğumdan sonra epey kilo verip 49 a dümüştüm.şimdiki hedefim önce 49 sonra 45 de sabitlemek kilomu.inşallah tabikide.tatlıyı kestim.bol bol su içiyorum zaten içerdim ama dahada arttırdım.zayıfladığım dönemlerde senin gibi activia yerdim bende.dün gittim yine aldım.akşa yada öğlen arada yicem.ben en çok kayısılı olanı seviyorum.bu çok kalorili değildir değilmi?bu arada müsli de çok işime yaramıştı benim.sabah yada öğlen mutlaka yarım yağlı sütle müslimi yerdim.müslide aldım.tropikal meyveli olan çok lezzetli kızlar tavsiye ederim.ben geçen kış bu şekilde _hatta tatlı,börek,çörek..bile yiyerek_epey kilo verdm.şimdi neden olmmasın.yapabilirim biliyorum.ama hareket şart bol bol hareket etmek lazım

öncelikle tebrık ederım. benım dıyetisyenım gunde 2 saat spor yapmama kızdı. yaz tatılınde bu sporu yapabılırsın fakat yakında okullar açılıyor onu ne yapacaksın dedı. bu yüzden günde yarım saat yuruyus onerdı e bende madem sporsuz oluyor dedım nerdeyse tamamen bıraktım. gündelik hayat kosusturmalarına kaldı sporum. sizce devam etmeli miyim spora?

bende katılıyorum günde 2 saat spor çok fazla ben tatilde olduğum için bu kadar yoğun yapabildim şimdi bende çalışmaya başladım sporu bıraktım sadece akşamları bir saat yürüyorum yine abartmıyorum yediklerimi spor yaparken haftada 1-1.5 kilo veriyordum şimdi yarım kilo veriyorum ama bu da yeter

Back
X