• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haram bir şey için dua edilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

dehblibiri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
11
Puanlar
1
Merhabalar. Yeni üye oldum buraya konu başlığı açarken ki yanlışlarımı söyleyebilirsiniz. Evet bir derdim var. Özel olması sebebiyle biraz az anlatacağım. Birine gönlümü kaptırdım ancak sevgilisi var mı yok mu bilemiyorum. Onun gönlünün bende olması için allaha yalvarıyorum sayamayacağım kadar dualar okuyorum adeta dualara sarıldım namazlara sarıldım. Ama bir sebebi var biliyorum haram bir şey için dua ediyorum ancak sevgiye ihtiyacım var. Bir sürü psikolojik ilaç alıyorum ilaçlardan fayda göremedim. Psikoloğumun da demesi üzerine senin ilgiye sevgiye ihtiyacın var. O çocuğun benim yıllardır kullandığım ilaçları bıraktıracağına eminim ve özgüvenimin yerine geleceğine eminim bu yüzden haram değil diye düşünüyorum. Kızlar siz ne diyorsunuz yanlış mı yapıyorum? Sizce allaha ayıp mı etmiş oluyorum? Büyüklerim yardım eder mi bu konuda çevremde beni anlayan çıkmadı bu konu için.

Sevmek sevilmek istemek haram bir şey mi oluyor?
Neyse işin fıkhi boyutundan ziyade şuna takıldım:
çocuğun benim yıllardır kullandığım ilaçları bıraktıracağına eminim
:işsiz: :işsiz:
Kurtuluşunuzu ve mutluluğunuzu kimseye bağlamayın
dost tavsiyesi.

O çocuğun benim yıllardır kullandığım ilaçları bıraktıracağına eminim ve özgüvenimin yerine geleceğine eminim
Haramı helali bilmem de, genelde ilaç kullanmıyorsan başlatıp kullanıyorsan da dozun artmasına sebep oluyorlar. Özgüven kıranları da var bonus olarak 🤣 bence sen bu tip yüksek beklentilerle etme duanı edeceksen de. Problem yaşarsan yüksekten düşmek daha zor olur. Eğer yolunda giderse de zaten sıkıntı yok.

E o kisiye acil
Sevgilisi varsa da soyler sonucta
Ona gore dua edersin sende
Bu calismadan sinav gunu dua etmek gibi birsey
Cocugun senden haberi yoksa sen beni sevsin diye dua etmen sacma degil mi?

E o kisiye acil
Sevgilisi varsa da soyler sonucta
Ona gore dua edersin sende
Bu calismadan sinav gunu dua etmek gibi birsey
Cocugun senden haberi yoksa sen beni sevsin diye dua etmen sacma degil mi?
benden haberi var çocuğun da ben allah bizi yakınlaştırsın muhabbetimizi arttırsın diye dua ediyorum, açılamam utangaçım

Sevmek haram değil, sevgiyi bahane ederek haram eylemlere girişmek esas sorun.
Bir de kurtarıcı arama diyen arkadaşa katılıyorum.
Evet sevilmek özgüven artırır ama tek kişiye bel bağlarsan sevilmediğini hissedince yine dibi görürsün

Son düzenleme:
benden haberi var çocuğun da ben allah bizi yakınlaştırsın muhabbetimizi arttırsın diye dua ediyorum, açılamam utangaçım
Biz kaderini insanin cabasina bagli kildik diyor
Cabalamadan nasil olacak? Acilamazsan da bekle cocugun nisanlanmasini falan
Duyarsin illaki

Merhabalar. Yeni üye oldum buraya konu başlığı açarken ki yanlışlarımı söyleyebilirsiniz. Evet bir derdim var. Özel olması sebebiyle biraz az anlatacağım. Birine gönlümü kaptırdım ancak sevgilisi var mı yok mu bilemiyorum. Onun gönlünün bende olması için allaha yalvarıyorum sayamayacağım kadar dualar okuyorum adeta dualara sarıldım namazlara sarıldım. Ama bir sebebi var biliyorum haram bir şey için dua ediyorum ancak sevgiye ihtiyacım var. Bir sürü psikolojik ilaç alıyorum ilaçlardan fayda göremedim. Psikoloğumun da demesi üzerine senin ilgiye sevgiye ihtiyacın var. O çocuğun benim yıllardır kullandığım ilaçları bıraktıracağına eminim ve özgüvenimin yerine geleceğine eminim bu yüzden haram değil diye düşünüyorum. Kızlar siz ne diyorsunuz yanlış mı yapıyorum? Sizce allaha ayıp mı etmiş oluyorum? Büyüklerim yardım eder mi bu konuda çevremde beni anlayan çıkmadı bu konu için.
neden haram olsun ?
aynı dine mi mensup değilsiniz
Bu konuda mı hassasiyetiniz var o yüzden mi haram olduğunu düşünüyorsunuz

Dini içerikli konular yasaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X