- Emoji Skoru
- 353
- Puanlar
- 303
- Konu Sahibi Nerrantsula
Arkadaşlar merhaba herkese. Ben mi çok savruğum yoksa İstanbul'da yaşıyor olmanın mı götürüsü bilmiyorum ama sürekli sadece kredi kartına çalışıyorum.
Çok fakir bi çocukluk geçirdim o yüzden mesleğimi elime alınca biraz savrukluk yaptım. Yurtdışı seyahatler vs. Sonra kedim çok rahatsızlandı bir dönem, krediler kredi kartları derken ipin ucu kaçtı çok da toparlayamadım bidaha.
Aylık elime geçen parayı ortalama 80.000 TL dikkate alabiliriz.
22.000 kira
ortalama 30-35.000 kredi kartı (asgarisinin biraz üstü)
8.500 bir kredi (3 ay sürecek bu, motor aldım onun parasıne ek çektim bunu düşük faizle destek olsun diye.
3.000 bir kredi (bitmek üzere, erken ödemesi 20k falan kaldı)
bu hesapla elimde 11500 kalması gerekiyor. Hadi faturalar ıvır zıvırı düşsem
terapi alıyorum bu sıralar seans 2000 aylık 8.000 öyle gidiyor.
Motor için bi 100k civarı daha kredi çekmem lazım.
Nasıl olacak bilmiyorum. Kenarımda 3-5 tane gram altın var. Döviz borcum vardı onu kapattım yeni.
Ay ben bu döngüden çıkamıyorum sanırım.
Arkadaşlarla görüş, eski iş arkadaşları vs derken dışarda yeme içmeye de gidiyor ama epeydir onu çok kısıtladım.
Tavsiyeleriniz var mıdır? Masrafları azaltmak için, benim gibi biraz savruk tipleri ne paklar? Kendinizi nasıl maddi düzene koyabiliyorsunuz?
Çok fakir bi çocukluk geçirdim o yüzden mesleğimi elime alınca biraz savrukluk yaptım. Yurtdışı seyahatler vs. Sonra kedim çok rahatsızlandı bir dönem, krediler kredi kartları derken ipin ucu kaçtı çok da toparlayamadım bidaha.
Aylık elime geçen parayı ortalama 80.000 TL dikkate alabiliriz.
22.000 kira
ortalama 30-35.000 kredi kartı (asgarisinin biraz üstü)
8.500 bir kredi (3 ay sürecek bu, motor aldım onun parasıne ek çektim bunu düşük faizle destek olsun diye.
3.000 bir kredi (bitmek üzere, erken ödemesi 20k falan kaldı)
bu hesapla elimde 11500 kalması gerekiyor. Hadi faturalar ıvır zıvırı düşsem
terapi alıyorum bu sıralar seans 2000 aylık 8.000 öyle gidiyor.
Motor için bi 100k civarı daha kredi çekmem lazım.
Nasıl olacak bilmiyorum. Kenarımda 3-5 tane gram altın var. Döviz borcum vardı onu kapattım yeni.
Ay ben bu döngüden çıkamıyorum sanırım.
Arkadaşlarla görüş, eski iş arkadaşları vs derken dışarda yeme içmeye de gidiyor ama epeydir onu çok kısıtladım.
Tavsiyeleriniz var mıdır? Masrafları azaltmak için, benim gibi biraz savruk tipleri ne paklar? Kendinizi nasıl maddi düzene koyabiliyorsunuz?