Harcamalar

S0nsuza

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2016
55
29
3
Esiniz/ nisanliniz ailesine nekadar maddi destekte bulunuyor?

Soyle ki gelecek icin endiseliyim cunku nisanlim ailesinin ihtiyaci olsada olmasada her istediklerini aliyor, birsey dedigimde ise ben kucukken onlarda her istedigimi yapti diyor, e herkese ailesi yapiyor, komsuya mi yaptilar ogullarina yaptilar
Annesinin ihtiyaci yokken gitti annesine 1,500 liraya telefon aldi gecen gun annesi istemismis, aileside okadar dusuncesiz ki anlatamam, hep nisanlima birseyler aldirma derdindeler
Sira bana geldiginde askim x perde ne guzel alalim oturma odasina dedigimde cok pahali, simdi dugun masraflari olmasa alirdik ama askim ilerde rahata erisince alalim simdi daha uygun fiyata bakalim diyebiliyor, E annene niye demiyosun anne dugun masraflari vs ileride alirim diye.
Coooook moralim bozuk coooook. Tum dugun masraflari nisanlima ait, ben ona uzulurken elinde avucunda kalmiyor yalniz zor oluyor diye bende her masrafa ortak olurken, onun gidip ailesinin keyfe keder ihtiyaclarina harcama yapmasi cok zoruma gidiyor acikcasi. Anormal olan benmiyim?

Bu konularda sizin dusunceniz ne, ben cok saglam bir tartisma yasadim ve yine yasamak uzereyim bu konuda, sizinde fikirlerinizi merak ediyorum

Bana kalırsa aileye ihtiyaçları varsa mutlaka yardım edilmeli. Yoksa da hediyelerle gönül almalı. Çok mutlu oluyorlar çünkü.
Tabii bunları yaparken kendi bütçemizi de sarsmamalı.
Düğünün tarihi,yeri belli mi?
Eviniz hazırlanacak,o mobilyacı pahalıysa başka mağazaya gidin.
Nasıl ödeme yapacaksınız,bunları konuşursanız planlarını öğrenmiş olursunuz.

Zamanında lafını esirgersen sonra sıkıntı olur. Perde ve telefon olayını söylemen lazım. Kendi evimize kullanacağımız perdenin fiyatını laf ediyorsun ama annene gidip tlfon alıyorsun. Otur bi düşün bakalım sence ne kadar doğru bu yaptığın? diye bi sor.

Hepimize anne babamız baktı heralde.sen daha değere binememişsin galiba onlara birşey diyemeyipte alıyorsa sanada aynı şekilde alması lazım.bu problem çözülmeden evlenme derim çünkü benim gözümde ailesi ne derse yapan ama eşini takmayan bir erkek profili oluştu

peki ileride de devam edecekmiymiş bu isteklere koşmaya?
konuştunuz mu hiç?
en zor erkek modeli bu işte.
malesef başa çıkılamıyor.
ailesi bu şekilde bilinç altına işlediği için böyle bu arada.
asla bir erkek kendiliğinden böyle cümleler kurmaz.
annesinin sözleri:))
ihtiyaç durumunda yapılan yardım dışında evinin ihtiyaçlarını es geçip
ailesine gönderen çok böyle.
bdv de hep dert yanıyor kadınlar.
ailesi elini çekmediği sürece de malesef devam ediyorlar

Çok çok nadir bir durumdur bizim için. Şu an eşimin ailesiyle görüşmüyoruz ama görüştüğümüz dönemde de ufak tefek hediyeleri aşmamıştır maddi katkımız. Ben sizi haklı buldum. İhtiyaç olmadığı halde düğün aşamasında aileye neden hediye alınır onu da anlamıyorum. Anneciğim evleniyorum ama gönlüm sende mesajımı veriliyor yoksa.

ev eşyalarını nişanlınızla ortak bütçe oluşturup birlikte alın. düğün masraflarını neden o tek ödüyor?

Bana siz haklısınız gibi geldi. Anneye telefon almasında bir sıkıntı yok ama evin perdesine de karışmasın o zaman bir zahmet.

Ohooo sen bu kocadan çok çekersin.

Şükürler olsun yapmıyor. Yoksa dayanamazdim. İlk defa 2. El bi tel aldı babasına sinir oldum. Ben gönüllü değilim dedim ne yapayım istedi dedi.

Ama bu karşı taraflada alakalı. Onlar hep ayrım yaptığı için istemedim almasını. Onlar hep ablana yardım ediyor telide ablan alsin dedim. Hak verdi ama karşı taraf sürekli isteyince aldi.

Erkek tarafı neden bu kadar bencil oluyor anlamıyorum.

ev eşyalarını nişanlınızla ortak bütçe oluşturup birlikte alın. düğün masraflarını neden o tek ödüyor?

bundan 6 yil once nisanlimin abisi evlenirken ona destek olamamislar ozaman gercekten durumlari kotuymus, simdi durumlari daha iyi ama bu seferde haksizlik olacak ortada diye yardim etmiyorlar, ki bu konuda hak veriyorum aslinda onlara
ama ama ama destek olmuyorken kostek bari olmayin yaa degil mi?
nisanlima bak abin bunu aldi bize diye nisanlimi eziyorlar, o da kendince hep isteklerini yapmaya calisiyor
kendim duygum abiyede nisanlimin aldigini ovuyodu kv, yani abiyede o sekilde istedigini yaptiriyorlar

lafin sozun bittigi yer, ne diyeyim

Belli sinirlar dahilinde ailesini mutlu etmesi hediyeler almasi gayet normal.
Perdeyi bizde kiz tarafi alir sizin alacaginiz perde icin nisnalinizin uygun olani alalim demesi belki sizi zora sokmak istemedigi icindir.

ama siz bunu yönetemeyeceksiniz farkındasınız değil mi ? ben nişanlımın harcamasına karışmam mesela . ilerde de ailesine yardım ettiğinde yine sorun yaşayacaksanız bunu konuşmalısınız. ilerde daha büyük mutsuzluk yaşamayın. bana sorarsanız annesine telefon almasında hiç bir şey yok. sizin karışabilceğiniz bir durum da değil. düğünü zaten sizin ortak çalışıp yapmanız daha mantıklı . siz çalışıyor musunuz? düğünü sadece nişanlınız mı yapacak?

Madem benim isteklerimi almıyoruz alabildiğimiz zaman evleniriz diyebilirsin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…