- 2 Ağustos 2016
- 1.907
- 1.715
- 63
Tum dugun masraflari nisanlima ait, ben ona uzulurken elinde avucunda kalmiyor yalniz zor oluyor diye bende her masrafa ortak olurken,
ev eşyalarını nişanlınızla ortak bütçe oluşturup birlikte alın. düğün masraflarını neden o tek ödüyor?
ama siz bunu yönetemeyeceksiniz farkındasınız değil mi ? ben nişanlımın harcamasına karışmam mesela . ilerde de ailesine yardım ettiğinde yine sorun yaşayacaksanız bunu konuşmalısınız. ilerde daha büyük mutsuzluk yaşamayın. bana sorarsanız annesine telefon almasında hiç bir şey yok. sizin karışabilceğiniz bir durum da değil. düğünü zaten sizin ortak çalışıp yapmanız daha mantıklı . siz çalışıyor musunuz? düğünü sadece nişanlınız mı yapacak?
Butun ev esyalarinizi nisanliniz mi alacak peki?
Valla ben gelin olalı asır oldu ; şuan kayınvalideliliğe daha yakınım artık .
Olaya hiç aklı bir karış havada , toz pembe hayalleri olan , erkeğin ailesine olan bağını ve bağlılığını kıskanan kız triplerinde de yazmıyorum . Unu elemiş , eleğimi asmışım . Eşimin ailesi ile de bir yaram yok .
Yalnız kız ya da erkek farketmez (toplumumuzda genelde erkek annesinde görülür bu sebeple örneğim erkek üzerine ) ; annelerin evlilik çağına gelmiş erkek çocuklarından sanki ; eşlerinden göremedikleri maddi manevi şımartılmayı görmeye çalışmaları , gelin gidin / şuyum eksik buyum eksik / ayyy babana diyorum hiç umursamıyor sen yap ... nazlarını hiç anlamadım , anlamayacağım !
Eşek değiliz , bizimde bir anne babamız , kayınvalide kayınpederimiz var . Erkeğin iki arada bir derede kalıp ne yapacağını bilmez halde olmasına sebep , genelde anneler .
Eğer hesap kitap yapıyorsan sürekli , o pahalı alamayız , bu olsun diyorsan (ki bu devirde gayet normal ) , bazı ekstralardan kısıyorsan evin için , evliliğin için ... sonra keyfe keder annenin her istediğine olur diyorsan ... cıks olmaz . Hem olmaz hem en büyük hata sürekli isteyen annededir .
Bir erkek annesi olarak , kendimde dahil tüm anneleri ; oğullarımızın bize hayır demeyişini suistimal ederek ; muhtemelen eşe yaptıramadığımız tüm harcamaları bu çocuklara yüklemeyi ... ve onları yeni kuracakları hayatta sıkıntıya sokmayı , oğlumdur yapacak tabii demeyi ( mecburi ve ihtiyaca binayen yardımlar , sağlık vs. dışı ) yasaklasak keşke .
Böyle kabul ediyorsan evlen.Değiştirmek mümkün değil. Benim kocam gorumceme, kv ye iphone aldı,700 liralık mutfak robotu aldı, babalar günü geldi( lagoste) bir servet gitti .Ben o sırada ev peşinatı biriktirecem diye yırtık gömleği ceketin içine saklayıp giydim, işe öyle gittim.. öğle yemeğinde ticket bitmesin diye sıkma ayran yedim aylarca. ahhh ahh derdimi deştin bacım
Esiniz/ nisanliniz ailesine nekadar maddi destekte bulunuyor?
Soyle ki gelecek icin endiseliyim cunku nisanlim ailesinin ihtiyaci olsada olmasada her istediklerini aliyor, birsey dedigimde ise ben kucukken onlarda her istedigimi yapti diyor, e herkese ailesi yapiyor, komsuya mi yaptilar ogullarina yaptilar
Annesinin ihtiyaci yokken gitti annesine 1,500 liraya telefon aldi gecen gun annesi istemismis, aileside okadar dusuncesiz ki anlatamam, hep nisanlima birseyler aldirma derdindeler
Sira bana geldiginde askim x perde ne guzel alalim oturma odasina dedigimde cok pahali, simdi dugun masraflari olmasa alirdik ama askim ilerde rahata erisince alalim simdi daha uygun fiyata bakalim diyebiliyor, E annene niye demiyosun anne dugun masraflari vs ileride alirim diye.
Coooook moralim bozuk coooook. Tum dugun masraflari nisanlima ait, ben ona uzulurken elinde avucunda kalmiyor yalniz zor oluyor diye bende her masrafa ortak olurken, onun gidip ailesinin keyfe keder ihtiyaclarina harcama yapmasi cok zoruma gidiyor acikcasi. Anormal olan benmiyim?
Bu konularda sizin dusunceniz ne, ben cok saglam bir tartisma yasadim ve yine yasamak uzereyim bu konuda, sizinde fikirlerinizi merak ediyorum
Valla ben gelin olalı asır oldu ; şuan kayınvalideliliğe daha yakınım artık .
Olaya hiç aklı bir karış havada , toz pembe hayalleri olan , erkeğin ailesine olan bağını ve bağlılığını kıskanan kız triplerinde de yazmıyorum . Unu elemiş , eleğimi asmışım . Eşimin ailesi ile de bir yaram yok .
Yalnız kız ya da erkek farketmez (toplumumuzda genelde erkek annesinde görülür bu sebeple örneğim erkek üzerine ) ; annelerin evlilik çağına gelmiş erkek çocuklarından sanki ; eşlerinden göremedikleri maddi manevi şımartılmayı görmeye çalışmaları , gelin gidin / şuyum eksik buyum eksik / ayyy babana diyorum hiç umursamıyor sen yap ... nazlarını hiç anlamadım , anlamayacağım !
Eşek değiliz , bizimde bir anne babamız , kayınvalide kayınpederimiz var . Erkeğin iki arada bir derede kalıp ne yapacağını bilmez halde olmasına sebep , genelde anneler .
Eğer hesap kitap yapıyorsan sürekli , o pahalı alamayız , bu olsun diyorsan (ki bu devirde gayet normal ) , bazı ekstralardan kısıyorsan evin için , evliliğin için ... sonra keyfe keder annenin her istediğine olur diyorsan ... cıks olmaz . Hem olmaz hem en büyük hata sürekli isteyen annededir .
Bir erkek annesi olarak , kendimde dahil tüm anneleri ; oğullarımızın bize hayır demeyişini suistimal ederek ; muhtemelen eşe yaptıramadığımız tüm harcamaları bu çocuklara yüklemeyi ... ve onları yeni kuracakları hayatta sıkıntıya sokmayı , oğlumdur yapacak tabii demeyi ( mecburi ve ihtiyaca binayen yardımlar , sağlık vs. dışı ) yasaklasak keşke .
Keske her kadin her anne sizin gibi erdemli ve onurlu dusunebilse ... Kocalarinda goremediklerini ogullarina nazla niyazla yaptirmaya calistiklari gibi birde geline sanki kumasiymis gibi davranan suursuzlar varya onlar temelli timarhanelik bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?