Harçlık

Bazi kadinlar boyle malesef :/
Kayinvalidem ogluma para verir. Sonra bana sorar cocugun parasini ne yaptin neden harcamadin diye. Ben altina cevirip hesabina yatiririm. Tuhaf buluyor.
Sonra esim soyledi. Ciddi anlamda zengin olmalarina ragmen esim cocukken annesi onun harcliklarini harcarmis. Hani borc harc olsa kredide olunsa yine az cok anlarim ama altinda porsche olan kadin cocugun 3 kurusuna nasil el uzatir aklim almiyor.
Bizim gelirimiz onlara gore devede kulak. ama bir kere oglumun parasini harcamak aklima gelmedi.
Aynen,adlarını yazarak ayrı zarflara koyuyordum,kesinlikle birbirine karıştırmıyordum,bana da 5 tl bozuk lazım olsa bazen,oradan alır,ilk fırsatta yerine koyardım.Şimdi kendilerinde,bazen birbirlerine borç yapıp ödüyorlar:)
Böyle öğrenilir para durumları bence...Ayrıca o da haktır,benim çocuğum benim malım diye bir şey yok,onlarda birer birey...

Çocukluğumda hiç bayram harçlığı veren olmadı. Çocuk bekliyor çevresinde de anlatan çocuklar olunca. Annem çok cimriydi hala da torunlara bayram harçlığı vermez. Ama ben elimden geldiği kadar önüme çıkan çocuklara harçlık veririm. Harçlık vermenin nesi kötü Allah aşkına? Konu geçmiş de olsa okuyunca yazmak istedim. Siz çocukken hiç harçlık almadınız demekki diyeceğim ama işte ben sırf bu yüzden veriyorum. Çocukların yüzündeki tebessüm yeter. Kitap alacaksanız Bayram’ı beklemenize gerek yok.
Bende harçlık aldım yanlız benim harçlıklarım bir top bir elbise toka incik boncuk alacak kadardı
Harçlık değil harcandığı yeri rahatsız edici buldum
Yiğenim saatlerce oyun oynuyor bu kacıncı tablet telefon bu doğrumu sizce
Ve bu bayramda gene tablet almışlar
Ben kendimce doğru olduğumu düşünüyorum
Benim çevremdeki çocukların paraya pek ihtiyaçları yok gibi
Para mutlu edecek kadar verilirse amenna ama şımartılmamalı diye düşünüyorum

Bende harçlık aldım yanlız benim harçlıklarım bir top bir elbise toka incik boncuk alacak kadardı
Haklisin cocuk buyutmek zor degil eline telefon tablet verirsen tum gun. 6 yasindaki bebem tablet istiyo. Esimde almak istedi. Direncem.. hatta ben ilk tekefonumu kendi paramla aldim sende buyuyunce calisip alirsin diyorum ogluma. Bakalim nere kadar dayancam

Bence sorun harçlık değil, miktarı fazla ve kullanıldığı yer rahatsız edici. Burda ebeveynlerin tutumlarını da doğru bulmuyorum.

Kitap bana hediye olarak çok saçma geliyor.
Kitap okumaya bayılan birisi olarak söylüyorum bunu.
Ne hediye olarak birisine alırım ne de bana gelen hediye kitabı beğenirim.
Basite kaçmaktır çünkü kitap almak.
Karşındaki çocuk bile olsa hediye alınacaksa başka bir şey olmalı.
Onun yerine harçlık verilmeli ki bence bu yüzden çok mantıklı bir şey harçlık vermek.

Back
X