- 5 Ekim 2011
- 5.035
- 4.403
- 248
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Merhaba herkese, Pazar gecesinden beri farenjit, migren atakları, kusma ile boğuşuyorum ama dün geceden beri kendi derdimi unuttum çünkü evimizin son üyesi Hardal çok hasta.
Dün akşam çok iyiydi top oyunu oynadık, gece bizle uyudu. Sabah 3-4 gibi kusmaya başladı sarı köpük şeklinde toplamda 8 kere falan kustu. Sürekli kumuna gidip eşelemeye başladı ve sanki sürünerek yürümek istiyordu. Eşimi çağırdım ve veterinere gittik, ateşi 40,5 olmuş bir kaç gün kalacak dedi veteriner. Karma aşısı ve iç dış paraziti yapıldı 15 gün önce de kısırlaştırdık. Çok kötü bir şekilde bulmuştum oldukça halsiz ve hastaydı ve veterinerimiz siz bulmadan önceki hayatında ne yedi ne içti bilmiyoruz, kalıtsal bir hastalığı var mı bilmiyoruz dedi. Kan örneği alınıp değerlerine bakılacak.
Ben kendimi inanılmaz kötü hissediyorum çünkü Hardal' ı son zamana dek hep vermek istedim, hatta bahçeye salmak da istemiş ve konu açmıştım. Ama yapmadım yapamazdım zaten kendimi tanıyorum. Ama sanki dördüncü kediye bir türlü alışamadığımız için negatif enerjinizle hayvanı biz hasta ettik gibi düşünüyorum. Hardal' a da diğer kedilerimiz gibi elimizden geldiğince baktık, kısırlaştırdık ve ayırt etmeden sevdik ama bu vicdan azabını neden yaşıyorum bilmiyorum.
Gerçekten yanlış anlaşılmasın çok sevdik ayırt etmedik ama ben şu ara çalışmadığım için hep dört kediye yetişemiyoruz düşüncemiz vardı. Acaba evrene kötü mesaj mı yolladık diyorum
Nolur beni rahatlatın kızlar gerçekten çok üzgünüm
Bu da dün çektiğim son fotoğrafı. İnşallah iyileşir ve evine döner oğlum.
Eki Görüntüle 1927527
Hepsini okumadim ama cok gecmis olsun. Hayvanlara da yazik nereleri agridigini tamda anlatamiyorlar yada biz insanlar anlamakta zorluk cekiyoruz. Insallah tez zamanda iyilesir hardaliniz
Geçmiş olsun çok üzüldüm, bazen parazit aşıları bunu yapabiliyor. Hayvanın çok paraziti varsa aşıyla birlikte hepsi birden sökülüyor barsaklardan ve hafif bir kanamaya sebep oluyor, ateş ve bulantı yapıyor umarım bu tür bişeydir. Kendini suçlama lütfen veterinerin haklı geçmişini de bilmiyorsun, sen istesende kötü bir enerji çıkmaz senden meraklanma hayvan sever en fazla daha çok kum temizleyeceğini düşünür, resme bakılırsa senden alacağı sevgiyi almış zaten
Geçmiş olsun çokta güzel maşallah iyi olucaktir pozitif olun dualrm sizinle
Geçmiş olsun, Rabbim şifa versin yavrunuza.
Kendinizi de suçlamayın bazen bi offff diyoruz kedimize, kuşumuza, oğlumuza, kocamıza......
Böyle düşünüp canınızı sıkmayın siz olmasaydınız da hastalanacaktı ve daha kötüsü bu sefer kimse onu tedavi ettirmeyecekti. Sokaktaki hayatı bu durumuyla kıyaslanamayacak kadar zor ve kötü olacaktı. Siz ona sevgi ve emek verdiniz inşallah en yakın zamanda iyileşir
Bende bu ay'ın ilk haftası canımdan çok sevdiğim 1 yıldır sevgiyle beslediğim muhabbet kuşumu kaybettim. Genel olarak muhabbet kuşlarını sevmem eve geldiğinde iki güne ölür yaşamaz diye baktığım kuşa 1 senedir baktım, besledim, alıştım canımdan bir parça oldu. Yalnız kaldım yanımda oldu. Acı çektim yanı başımda oldu o kadar çok alıştım ki eve girdiğimde hep onu arıyordum. Kardeşimle birbirlerine çok düşkünlerdi. Kardeşim şehir dışına okumaya gidince 3 ay sonra vefat etti. Veteriner stresten felç geçirdiğini söyledi. Kardeşimin acısına dayanamadı. Hayvanlar duygusal açıdan çok hassas varlıklar neler düşünürseniz düşünün hissediyorlar. İnşallah kedinizde iyileşir eski haline döner.
Şuna bakın ne kadar tatlı, nasıl masum.
ah kuzuuum, çok da minnoşmuş.
sürekli veteriner ile iletişimde olun, mümkün olduğunca götürün olur mu? onun o tombik gıdısından öpün bol bol benim için.
Belki şu an hayatta olmayacaktı siz el uzatmasaydiniz.. Kendinizi suclamayin..
Şimdi bir şansı var iyileşmek için..
Enfeksiyon kapmıs olabilir endişe etme ateşi normale düşünce eski haline geri döner. Kalıtsal bir hastalıgı yoktur inşallah
Umarım en kısa sürede iyileşip evine döner. Sizde lütfen kendinizi suçlamayın. Onu sevdiğinizi hissetmiştir gerçekten anlıyorlar.Zaten resimde de çok mutlu bakıyor hardalcık. :)
ayy kediler hiç kiyamam ya(
Belki de sizi ve onu yaklastiracak olan sey bu hastalik olmuştur.
Evlenmeden hamile kalan bir arkadasimin bebeği biraz problemli doğmuştu, o tepkili olana aile buyukleri bebegi kaybetmenin korkusuyla dualar,gozyaslari icinde kaldilar. Sonuc olarak bebek iyilesti,ailenin de enn sevilen üyesi oldu :)
Hem kediler boyle hastalanabiliyorlar ya. Benim bebegim de almadan once neler yasamis ne ameliyatlara girmis... Ama herseyi atlatti,simdi hatirlamiyo bile o cirkin gunleri. Onlar boyle minnak ama cook güclüler annesi. Merak etme sen.
İnsallah bir an once iyilesir
Geçmiş olsun küçüğe pek de güzelmiş.
Umarım bir an önce iyileşir gelir evine ama vicdan azabı yapacak durum yok ortada. Aksine sokaktan alınmış ve dördüncü olmuş çok da sevilmiş. Ve o sevgiyle de iyileşir umarım en kısa zamanda
Sende hastaymissin. Cok gecmis olsun. Sen Senin hastalıktan geçiriyor olabilir.
Oyyy cok tatli .dilerim iyilesir.
Geçmiş olsun.. Sürekli kuma gittiğini söylemişsiniz.. Kusmuğunda ya da kakasında kurt yoksa zaten iç parazit değildir.. Ancak yeni kısırlaştırmışsınız ben büyük ihtimalle idrar yolları tıkanıklığı olduğunu düşünüyorum.. Kısır kedilerin başına çok sık geliyor, kısırlaştırıldıktan 3 gün sonra idrar yolları tıkandı kızlarımdan birinin.. Sürekli kuma gitmesi, ağlaması, kusması, çok az çiş yapması, kanlı çiş yapması, ishal gibi mukus şeklinde kaka yapması, ateş vs.. Lütfen vetinize özellikle bunu sorun.. Çok geçmiş olsun tekrardan..
Geçmiş olsun, vicdanlı bir insansiniz çok belli. Lütfen kendinizi suclamayin, ona sıcacık bir yuva vermissiniz. Sizinle ilgisi yoktur hastalığının başka bir şey vardır. Ay çok da sevimliymis, hemen iyileşir inşallah kuzum
Umarim iyileşirsin hardalÇok tatlısın bu arada
Canim gecmis olsun. Gönlünü ferah tut iyilesecektir. Evrene mesajla hasta etmen mümkün saniyorsan hadi simdi de olumlu dusun ve onu iyilestir bakalim
Cok iyi anlıyorum insan kendi derdini unutuyor onlarin canı aciyinca. Geçici bir enfeksiyondur umarim, benim gibi kronik ve cozumsuz hastalıkla ugrassan ne evreni ne enerjiyi gözün gormezdi muhtemelen
Cok gecmis olsun ,muhtemelen idrar yolu ya da bobreksorunu gibi cabucak toparlasin ins
Hayvanlar konusunda cok hassasim. Baska zamanlar da sucluluk duymamama ragmen bu konuda kendimi 100 bin kere suclayabiliyorum. Soyle yapsaydim boyle olmazdi , boyle yapmasaydim soyle olurdu gibi. Malesef bazi seyler elimizde degil. Umarim bir an once iyilesir.
Geçmiş olsun canımidraryolları tıkanıksa pipisinden anlaşılıyor ucu morarıyor çiş yapmadığından bizim oğlumuzda da olmuştu sondayla tıkanıklığı açtılar birkaç gün iğne yaptılar düzelmişti inş. hardalda düzelecek içini ferah tut kediler kolay kolay hastalıktan ölmezler hem vetetinerde yoğun bakımda resmen en kısa zamanda yuvasına dönücektir
Kusmalar, ateş.. Dur bakalım parazit olabilir belki de. Çünkü o sürünerek yürümeler falan karnının ağrıdığına işaret ediyor.. İç parazit uygulaması bişeyleri değiştirebilir hardalda. Umarım iyileşir.. Yani bana iyileşecek gibi geliyor. Ben daha kötü durumlardan geri döndürdüm bazı kedilerimi. Evrene yolladığın mesajlar falan... Canım çok tatlısın ama böyle düşünme. Benim 4 yaşında kızım ve bir de erkek kedim var 5 aylık inan cinnet geçiriyorum bazen. O evrene benim yolladığım mesajları gör senAma maşallah turp gibi bizim kedi. Kaldı ki sen 3 kediye daha bakıyosun
İlk aldığımızda ki veterinerden sahiplendik ve bana iç parazit aşısı yapıp verdiler. Tabi aşı parası aldılar ama o aşı değilmiş meğer. Çünkü aldığım günden bu yana kedicik iflah olmadı. Ne yese kusuyo, sürekli ishal.. Popoyu kaşıyo sürekli, sürünerek yürüyo.. Zayıfladı.. Veterinerin sırf para almak için aşı yapmış gibi görünebileceğini düşünüp evde ben yaptım aşısını. Ve hayvan hemen toparladı. Şimdi görmelisin.. Süper bi oğlan oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?