Hasetlik yapmaktan nasıl kurtulurum?

Birinde iyi bir şey göreyim hemen sinirleniyorum, moralim bozuluyor. Bende niye yok diyorum. Karşı tarafa durumu belli etmemek için geri çekiliyorum. Sürekli böyle oluyor. Bu durumdan kurtulmak için sizce ne yapmalıyım?
Evlilik dışındaki durumlar için çabalayın.
En azından denedim dersiniz..
Içinizde keşke deneseydim pişmanlığı kalmaz.

Evlilik içinse, o kader kısmet.
Herkes iyi biriyle evlenmek ister.
Evlenmek istemiyorum diyen bile içten içe umut eder.
Ama herkes istediği gibi birini bulamaz.
Kalplere hükmedemiyoruz. Kimsenin (Allah dışında) öyle bir gücü yok.
O yüzden sende birini bulup evlenseydin denmesini inanılmaz hadsizce buluyorum.

O yüzden evlilik dışındaki durumlar için sizde gayret edin.

Evlilik içinde dua edin. Nasipse olur..

Kendi hayatinizdaki olumlu özellikleri görür ve bunlar için sukrederseniz haset kalmaz bence
Bence bu biraz hayata bakış acisiyla alakalı. Insan sahip olduklarindan mutlu olunca kendi hayatina odaklaninca diğer insanların hayatlarını kiskanacak vakti olmuyor. Bakış acinizi değiştirin. Benimde olsa dediginiz şeyler için sizde o insanlar kadar çabalayin olmuyorsada vardır bunda da bir hayır deyin. Düzelir insallah

Kendi sahip olduğun şeylere odaklan. Herkes herşeye sahip olamıyor. Hayat o kadar adil değil. Onların da isteyip sahip olamadığı şeyler vardır mutlaka. Sadece maddi değil manevi şeyler için de geçerli bu.
Hayat adil de eşit değil. Çaba sarf eden kazanır, caba sarf etmeden kiskanarak bakan yerinde sayar. "Biz insanın rızkını çalışmasına bagli kıldık" diyor Allah ayetinde

Ben de bir dönem sizin gibiydim. Çok kötü bir evliliğim vardı ve iyi evliliği mutlu yuvası olanları çok kıskanıyordum. Sonra aklı selim bir şekilde düşününce bunun bana bir fayda sağlamayacağını gördüm ve çevremi mümkün olduğunca izole ettim. Sadece gerçek dostlarım kaldı yanımda. Kendi hayatıma odaklandım başkalarının mutluluğu da mutsuzluğu da beni ilgilendirmesin diye uğraştım. Şimdi de hayatım yolunda gitmiyor ama çevremde kendi hayatı ile benim hayatımı kıyaslayacak kimseyi tutmuyorum. Belki bencilce bişey ama hayat kendini kıskançlıkla mutsuz etmek için çok kısa

Haset eksiklik duygusunun kompleks haline getirilmesi ve kişinin sürekli kendindeki eksikliğe odaklanıp kompleksini katlaması nedeniyle oluyor bence.

Öncelikle kendimiz de dahil herkesin bir yönüyle eksik başka yönüyle fazla olduğunu ve eksikliğin kötü birşey olmadığını kabullenerek, ardından kendi sahip olduğumuz fazlalıklara (başkalarınınkine değil) odaklanarak bu hissin üstesinden gelebiliriz.

Haset çok kötü bir duygu ama lütfen siz de yenmeye çalışın, şahsen bu hisleri aldığım birinden uzak durmaya çalışıyorum ve benim kötülüğümü istiyormuş gibi geliyor 😕

Ben olumsuz enerjinin olumsuzluk çektiğine inanıyorum. Yani bunu yenmezseniz hep kenarda insanlara imrenerek, kötü düşüncelerle bir ömrü bitirirsiniz. Olumlu olmak için kendinizi zorlayın. Değişimi göreceksiniz

Kendini, hayatını severek kurtulmaya çalış. Sonuçta hayatta sahip olduğumuz her şey için bir bedel ödüyoruz. En küçük örnekle bir kıyafet almak için çalışıp para kazanıyoruz, biriyle evlenmek için kalbimizi, zamanımızı veriyoruz bu ilişkide kimi zaman fedakarlıklar yapıyoruz. Birinin bir bebeği oluyor ama hastalığında çektiği eziyeti, uykusuz gecelerini yaşayan biliyor. Kısaca hiçbir şey karşılıksız havadan gelmiyor. Her şey dışarıdan göründüğü kadar basit bir şekilde elde edilmiyor. Kıskandığın şeylere sahip olmak istiyorsan enerjini, zamanını onu elde etmek için kullan

Birinde iyi bir şey göreyim hemen sinirleniyorum, moralim bozuluyor. Bende niye yok diyorum. Karşı tarafa durumu belli etmemek için geri çekiliyorum. Sürekli böyle oluyor. Bu durumdan kurtulmak için sizce ne yapmalıyım?
Kendinizi ve yaşadığınız hayatı sevip benimserseniz bir sorun kalmaz. Ne kadar öyle değil dense de altında hep bu var.

Back
X