Haşimato ve gebe kalma mücadelesi

cnm benım tsh ,t4 normal ama anti tpo ve anti tg yüksek özellıkle anti tpo çok yüksek 340'larda... bu ilaç işe yarıcak mı bilmiyorum doktorum genetik dedi halamda da var bir çocuğu oldu 2 sene sonra.... sonra daha da hamile kalamadı... Açıkcası korkuyorum gebe kalamzsam diye

bu arada bat nedir yahu ben pek cahil kadım
beklenen adet tarihinin kısaltması :) sizde mı haşimetosunuz değerleriniz nedir ne zmandır çocuk istiyorsunuz ve kaç yaşındasınız çok soru sordum kusura bakmayı :)

iyiymiş o zamaaaan bat 13 şubat
ben 3,5 yıldır evliyim ilk 6 ay istemedik sonra hadi olsun bi çocuğumuz dedik ama bi baktıııım hipertiroıd varmış önce bi düşürmeye uğraştık.. sonra normale bindi 3 ay klomen femara ovıtrelle derkeeeen sonuç yok tabi.. sonra bir müddet ara verdik koşturmacamız vardı.. sonrda dedik aşılama yapalım bi baktık bu sefer de hipotıroıd olmuşum ooooh.
2 kez asılama yapıldı ama tutmadı

cnm bende 2,5 yıllık evlıyim sadece 3 ay korunduk sonra korunmayı bıraktım. bende 3 ay klomen 3 ay femara tedavisi 4 kez çat iğnesi vuruldum bir işe yaramadı. Eylülde histeroskopi oldum bende haşimeto olduğumu 20 gün önce öğrendım hamıle kalamamı buna bağlıyorum çünkü eşimde ve bende başka hiçbir problme yok ... 27 yasındayım ... eğer olmazsa nisanda aşılama düşünüyorum sizin değerleriniz ne kadar?
benım tsh: 3,16
t4. 0.85
anti tpo 343
anti tg 58
ve sağ tarafta 3,4 mm büyüklükte nodül var

benim degerler şöyle ki:
tsh 1,97
anti tpo 280
anti t 3600
tabi bunlar düzelmiş halleri.. bende 2 aydır ilaç kullanıyorum. ace selenyum başladım ama 5 gün kullandım grip oldum çok fena 1 haftadır öteki ilaçlardan ona sıra gelmedi şimdi yeniden başlıcam bakalım..

bende ace plus kullanıyorum
antı tg 360 mı yoksa 3600
tsh çok iyi inş benım de düşer

tsh hemen düşer canım o kolay merak etme bu arada 3600 benimkisi malesef
ama bunlar aslında engel değil nasip galiba bu işler.. vücut herhalde bi düzen kurmaya çalışıyo yani ben öyle düşünüyorum..

ama bunlar aslında engel değil nasip galiba bu işler.. vücut herhalde bi düzen kurmaya çalışıyo yani ben öyle düşünüyorum..
hımm anladım cnm evet haklısın Rabbim naip ederse olur inş... ne zamandan beri ilaç kullanıyorsunuz... ilk kontrolde hemen düştümü değerler?

Bana ayni t ye bakılmadı Anti tpo bakıldı sadece offf bu doktorlar var ya illa biz araştıracağız

Bana ayni t ye bakılmadı Anti tpo bakıldı sadece offf bu doktorlar var ya illa biz araştıracağız
cnm endişelenme anti tg de anti tpoda yüksek çıksa uygulanacak tedavi bellı hepimiz onu uyguluyoruz o yüzden endişe etme ama birdaha kı kontrolde sen istiyebılırsın bu testi.)

Yumurta gelişiminde bi sorun mu varda klomen kullandınız anlamadım ki benim doktor yumurtan iyi gelişiyor boşuna hormon alma diyor

cnm endişelenme anti tg de anti tpoda yüksek çıksa uygulanacak tedavi bellı hepimiz onu uyguluyoruz o yüzden endişe etme ama birdaha kı kontrolde sen istiyebılırsın bu testi.)
Anti tpo yuda zorla baktı zaten bunun gebeliği bi etkisi Yok boşuna canını sıkacaksın dedi tsh düşsün yeter dedi bu gittiğimde bide bunu dersem kovalar herhalde

benim yumurtlama problemim yok sadece yumurtanın daha büyük olmasını sağlamak ve ne zaman çatlayacağını belirlemek için kullandık. aslında hiç öyle sıkıntılar yok bende yumurtam büyüyo ve çatlıyo hatta yumurtalıkların iyi çalısıyo dedi doktorum. ama işte olmadı yaa bilemiyorum. anti tpo su yüksek olan hastaların gebelik oranı normal insanlara göre daha düşük ama imkansız değil. bunun sebebi tam olarak bilinmiyor o yüzden doktorlar anti tpo yu engel olarak kabul etmiyor. bir çoğu da üzerinde durmuyor.
bana şey gibi geliyo: sanki vücut hormonlar yüzünden bir çeşit kaos yaşıyo ve kendini bir düzene oturtmaya çalışıyo.. ne zaman ki sakinleşip düzen kurar o zaman hamile kalırız..

Kızlar peki sizde yumurta problemimi vardı da klomen verdi doktor
ben adetimin 3. günü gitmiştim canım hormonlara da baktırayım diye ultrasonla baktı ve yumurtalıklarının yeterince büyümediğinden şüpheleniyorum dedi artık neden dediyse bu yüzden başladı canım

Tsh Anti tpo değerlerin kaç canım bide glukofen ve supradyn alldays neden kullanıyorsun
anti tg normal.antitpo %98 çıktı.sonra gizli şeker çıktı şeker yükleme testinde.ayrıca d vitaminim eksik vitamin aldım ama kısa sürede adetle gitti galiba.sürekli grip oluyorum aşı olmama rağmen adet dönemi oluyorum vücut direncim nerdeyse sıfıra iniyor.supadyn içince Allaha şükür hasta olmadım.bilsem onu alırdım aşı olacağıma.

Evet benim doktorumda strese devam edersen daha çok beklersin dedi açık açık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…