Hassas Bir Konu.

Henüz yaşadığım yaşamakta olduğum süreç. Hepimiz için zor ama görüyorum ki eş için daha zor. Anneniz böyle yaptıkça babanız çok daha kötü olacaktır. Çünkü bu hastalık için moral çok çok etkili. Allah yardımcınız olsun. Annenizi bu açıdan yönlendirebilirsiniz. Anneannem kanser. Ama büyükbabam yanında hiç moralini bozmadı. Ağladı ama onun yanında hiç belli etmedi

Hem sizin için hemde anneniz için hiç kolay değil gercekten bu tarz imtihanlar ancak tevekkül ederek insanı rahatlatır allah yardimciniz olsun .

annenizin verdigi tepkiler çok normal yaşadıkları okadar zor ki korku, endişe sürekli internetten bir şeyler okuyor araştırıyor diyorsunuzya işte oda bi umut bi çare arıyor kendince benim anneminde bi hastalıgı var inanın eve bi hastalık girince yaşıyorsunuz ama öylesine bi yaşamak sadece hasta olan degil bundan herkes etkileniyor. tüm hastalıklar kötüdür ama kanser yine bi tedavisi var iyileşme umudu Allah hiçkimseye çaresiz hastalık vermesin diyorum yaşayan için okadar zor ki mutlaka babanızı tedaviye ikna edin ki erken evrede bu çok önemli sürekli moral verin annenizde zamanda düzelecek buna alışacaktır ama götürebiliyorsanız bi psikologa götürün
Allah anne ve babanızı başınızdan eksik etmesin uzun ömür versin bol bol dua edin..

Annenizin hissettikleri, hareketleri gayet normal geldi bana .
Müsaade edin biraz acısını yaşasın .
Önünüzde uzun ve zor bir süreç var . Sonrasında tüm aile birlik olur yeniden güçlenirsiniz ama annenizin bu zamanda acısını yaşamasına izin verin.

Sorunumuz birazda burda maalesef erken evrede değil hastalığı. Hiç belirti vermediğinden bizde çok geç ve tamamen tesadüfen karsılaştık kanserle. Annem için zorluğunu anlıyorum ama bu sadece zorlaştırıyor. Acısını elbette yaşamalı ama kendine ve etrafına eziyet cektirerek olmamalı diye duşünüyorun

Acısını elbette yasamalı bundan yana hiçbir sorunum yok. Ancak bunu yaparken ciddi anlamda zarar veriyor. Farkında olmadan babama da zarar veriyor. Çünkü babam çok tedavi yanlısı değil ancak annem baskı yapıyor. Babamın bir şeyler için karar vermesine izin vermiyor. Sonuç olarak onun bedeni ve tedavi için ya da doktoru için söz hakkı olduğunu düşünüyor ki haklı da. Ancak annem asla müsade etmiyor. Bu sebeple bunu aşmamız gerekiyor. Beni yanlıs anlamayın amacım annem bize belli etmesin kapalı kapılar ardında yaşasın acısını gibi bir tasam yok. Elbette paylaşırım ancak zarar verdiği yerde durdurulması gerekiyor..

Bakalım tekrardan konuşmaya çalışacağım. Haftaya zorunlu olarak şehir dısına okuluma dönmem gerekiyor ve bu halde bırakıp gitmek inanın hiç istemiyorum

bence annenizi alıp bulundugunuz sehirlerde ki camilere turbelere goturun esine dua etmek manevi huzuru bulmak onu rahatlatacaktir.

Gecmis olsun. Kacinci evre acaba? Metastaz var mi? Annenizin bu tutumu babanizi da olumsuz etkileyebilir. Onun morale ihtiyaci var ve esinin kendini birakmasi, her sey bitmis umut yok gibi davranmasi babanizin da hastaligiyla savasmayi birakmasina sebep olur. Babanizin ona ihtiyaci oldugunu, onun iyilesmesi icin annenizin güclü durmak zorunda oldugunu hatirlatin. Kendi basina basaramiyorsa destek almali. Kendisi icin degilse bile babaniz icin bunu yapmak zorunda oldugunu söyleyin.

Maalesef 4üncü evre bir çok yere metas var... Anneme bunu söylüyoruz. Ben babanıj yanında belli etmiyorum diyor. Farkında değil ama yapıyor işte. Anlatamadım bir türlü asla dinlemiyor. İnanın babamı yavaş yavaş kaybediyor oluşumamı üzüleyim, annemin durumuna mı yoksa ailenin bu şekilde dağıldığina mı üzüleyim bilemiyorum. Bu kadar olayı kaldıramıyorum da açıkcası. Herkes beni arayıp Winnie sen güçlüsün bak dimdik durman lazım annene en büyük destek sensin sen sağlam dur diyor. Ancak ben güçlü falan değilim bunu anlatamıyorum. İnanın kaldıramıyorum da bu durumu.

Allah acil şifalar versin. Allahım size bağışlar inşallah.

Bu tarz onkoloji hastaları ve yakınları için psikolojik yardım veriyor hastane psikologları yanlış bilmiyorsam. Önce siz görüşüp belki nasıl davranmanız gerektiğini ve kendinizin bu durumu nasıl atlatacagini görüşebilirsiniz.

Ve okulu dondurmanız mumkunse bence bunu yapın ve babanızın yanında olun. Sonra pişman olmayın. Nacizane fikrim.

Su an tedavisi ne sekilde ilerliyor? Kemoterapi mi aliyor? Rabbim sifa versin, onun mucizeleri sonsuz. Mahallemde bir tanidigim var doktorlarin yapacak bir sey yok dedigi, kemik metastazi nedeniyle yataga bagimli hale gelen. Ama daha sonra kanseri yenen ve hatta eskisi gibi yürüyen. İnsallah babaniz da sifasina kavusur. Anne sütü bagisikligi güclendiriyormus. O bahsettigim tanidigim da kullanmisti. Ayrica annesi yesil cevizle bir kür yapmisti. Bilmiyorum onun faydasi olmus mudur. Bence alternatif tedavi yöntemlerini de arastirin.

Henüz tedavisi saçma sapan aksaklıklar nedeniyle baslayamadı 1 haftadır koşturuyoruz. Çapa'ya geldik burdaki doktorumsu (kusura bakmayın gerçekten sinirlerimi bozdu) tamamen bu süreci hızlandıracağım diye diye yavaslattı. Birde üstüne bize sadece cigerlerde olduğunu söyleyip boşuna umut verdi. Sonrasında başka bir onkoloğa gittim raporlarla herkesten habersiz. Orada öğrendim metas olduğunu. Anlayacağınız o sureçte çok sağlıklı ilerlemiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…