Hassas konular

Cubukmakarna

Adam olana çok bile
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2019
203
106
103
34
Merhaba kızlar bir oğlum var 27 aylık bir kaç kere beni dudağımdan öpmeye çalıştı kafamı çevirdiğimde tutup zorla kendine döndürmeye çalışıyor dudaktan olmaz annecim yanağımdan öpebilirsin diye sakince uyarıyorum bir süre yapmıyor ama daha sonra birden bire tekrar yapıyor aynı şeyi bugünde kucağımda otururken birden kalktı yüzüme doğru kendini bastırıyor napıyosun annecim derken yine zorla öpmeye çalışma uyardım tekrar kesti hemen bu hareketi çok fazla geldi bana bu arada bir süredir kreşe gidiyor konuyu öğretmeni ile konuştum okulda böyle bir şey gözlemlemediklerini daha dikkat edeceğini söyledi internette bu dönemde normal olabileceği yazıyor fakat yinede endişeliyim okulda arkadaşlarından görüyor olabilir yada kendiliğinden yapıyor olabilir bilemiyorum böyle bir şey yaşayan oldu mu çocuğunda ben bu dönemi nasıl atlatabilirim bilgi verebilirseniz çok sevinirim

Merhaba kızlar bir oğlum var 27 aylık bir kaç kere beni dudağımdan öpmeye çalıştı kafamı çevirdiğimde tutup zorla kendine döndürmeye çalışıyor dudaktan olmaz annecim yanağımdan öpebilirsin diye sakince uyarıyorum bir süre yapmıyor ama daha sonra birden bire tekrar yapıyor aynı şeyi bugünde kucağımda otururken birden kalktı yüzüme doğru kendini bastırıyor napıyosun annecim derken yine zorla öpmeye çalışma uyardım tekrar kesti hemen bu hareketi çok fazla geldi bana bu arada bir süredir kreşe gidiyor konuyu öğretmeni ile konuştum okulda böyle bir şey gözlemlemediklerini daha dikkat edeceğini söyledi internette bu dönemde normal olabileceği yazıyor fakat yinede endişeliyim okulda arkadaşlarından görüyor olabilir yada kendiliğinden yapıyor olabilir bilemiyorum böyle bir şey yaşayan oldu mu çocuğunda ben bu dönemi nasıl atlatabilirim bilgi verebilirseniz çok sevinirim
Sakin ol geçici bir dönem.. küçük daha uyarmaktan ziyade dikkatini baska seye cek.. tabii yanaktan öpülmesi gerektiğini bilsin anlat 👍 geçer 👍☺️

Bu normal bir dönem her çocuğun geçtiği. Zamanla bunu atlatır. Fazla tepkisel davranmayin. "Ne yapıyorsun?" demeyin mesela.

Bu arada ben çocuklarımı öptüm dudaktan valla. 🤣 Büyüdükçe zaten öpemeyeceğim diye diye her taraflarını öptüm...😎🤣 Zaten zamanı gelince öpemiyorsun. Yanağa transfer olduk biz bayağıdır

canim bu tarz seylerde cocugun ne yaptigi onemli, mesela dudaktan opmesi normal zamanda gorecegi bir sey olabilir, televizyonda karsisina cikabiliyor, o yuzden bana cok anormal gelmedi. ama cocuk normal zamanda bilmeyecegi seyler yapiyorsa, ya da resimler ciziyorsa o zaman uzman birine gostermek lazim. mesela cocuk doktoruna gosterilebilir. mesela cocuk cinsel iliskiyi bilmez, ya da cinsel organi opme vs gibi seyler yapiyorsa o da normal degil. ya da cocuk masturbasyon yapabilir o yasta, anormal degil ama cinsel iliski davranislarini taklit etmesi anormal, o yasta onu bilmesi icin ya p.rno gormus olacak bir yerden ya da Allah korusun taciz. sen cocuga dikkatini cektigini belli etme, ilginin uzerinde oldugunu anlarsa tekrarlar.

Yakın çevrenizde birileri çocuğu dudağından öpüyor olabilir mi, siz farkında olmadan?
Bende bundan şüphelendim çocuğumla etkileşimde olan kim varsa konuştum fakat hayır diyorlar zaten bu tarz bir davranış sergilenmeyeceğinin bilincindeler zaten çünkü çocuk bunu bir sevgi göstergesi kabul edebilir ve bir yabancının bunu yapmasına izin verebilir cidden tedirgin edici bir durum okuldan daha çok şüpheleniyorum aslında yani arkadaşlarından görmüş olabilir yada arkadaşları onu öpüyor olabilir diye

Bende bundan şüphelendim çocuğumla etkileşimde olan kim varsa konuştum fakat hayır diyorlar zaten bu tarz bir davranış sergilenmeyeceğinin bilincindeler zaten çünkü çocuk bunu bir sevgi göstergesi kabul edebilir ve bir yabancının bunu yapmasına izin verebilir cidden tedirgin edici bir durum okuldan daha çok şüpheleniyorum aslında yani arkadaşlarından görmüş olabilir yada arkadaşları onu öpüyor olabilir diye
Çocuğunuzla etkileşimde olan insanlar bu soruya evet ben öptüm demez bence zaten
Sonuçta siz kötü düşünerek soruyorsunuz zaten

Bunu çevrenize değil çocuğunuza sorun. O yaşta yalan söylemeyi bilmedikleri için doğruyu söyleyecektir.

Normal diyenlerede aldırmayın, bu yaşta ve ısrarla dudaktan öpmek isteyen çocuk ya birilerinin öpüştüğünü görmüştür yada biri onu öpmüştür. Kendi kendine bunu yapmasının imkanı yok.

Bir daha yaptığı zaman sorgular gibi değil de sohbet eder gibi sakince konuşun. Bunu neden yapıyorsun, kim öpüyor böyle, nereden öğrendin, birimi öptü seni gibi sorular sorun.

Benim oglumda daha kücükken denemisti bir kac defa. Simdi yapmiyor. Ya annenin babanin birbirini öptügünü görmüstür yada dudaktan öpmeye calisiyor öylesine. Benim mesela oglum gözlerinden öpmemi ister hep 😁 Artik 3.5 yasinda ve hic dudaktan öpmeye calismas. Biz sadece yetiskinlerin dudaktan öptügünü anlattik. Cocuklarin dudaktan öpülmesini sahsen hic istemedim, izin vermem de

Bu davranışı başka birisi ona yapıyorsa ve oradan öğreniyorsa çok sıkıntı. Çocuğunuz bulunduğu ortamlarda kamera var mı?

canim bu tarz seylerde cocugun ne yaptigi onemli, mesela dudaktan opmesi normal zamanda gorecegi bir sey olabilir, televizyonda karsisina cikabiliyor, o yuzden bana cok anormal gelmedi. ama cocuk normal zamanda bilmeyecegi seyler yapiyorsa, ya da resimler ciziyorsa o zaman uzman birine gostermek lazim. mesela cocuk doktoruna gosterilebilir. mesela cocuk cinsel iliskiyi bilmez, ya da cinsel organi opme vs gibi seyler yapiyorsa o da normal degil. ya da cocuk masturbasyon yapabilir o yasta, anormal degil ama cinsel iliski davranislarini taklit etmesi anormal, o yasta onu bilmesi icin ya p.rno gormus olacak bir yerden ya da Allah korusun taciz. sen cocuga dikkatini cektigini belli etme, ilginin uzerinde oldugunu anlarsa tekrarlar.
ay ne karisik yazmisim ya anlasilmamis. cocuk cinsel iliskiye giren insan ciziyorsa, resimde cocuk eriskin org.nini elliyor ya da agzina aliyorsa vs bu cesit por.ograf.k seyler ciziyor ya da anlatiyorsa o zaman ciddi seyler dusunulur. ama yine de iciniz rahat etmiyorsa bir cocuk doktoruna gidin, onlar sizinle neyin yasitlarina gore normal neyin anormal oldugunu soylerler.

Biraz abartmiyomusunuz hemen bukadar panik olmak normalmo? Benim oglumda bir ara dudagimdan opmeye calisti olmaz yanaktan falan dedim bir sure sonra gecti yani cocuk bu tvde gormustur babasiyla seni gormustur.

5 yaşında kız yeğenim var.
2-3 ay önce onu severken, hadi beni dudağımdan öp dedi, şok oldum 🙄
Direkt yengeme söyledim, “sorma lorena, veliler çocuklarını okula bırakırken dudaktan öpüyorlar, bu ara buna taktı” dedi.
Tabi yaşı biraz daha büyük olduğu için, doğru bir şey olmadığını hep anlattık.
Bence bir yerden görmüştür. Gittiği okulda görmüş olabilir.
Bazı veliler bu davranışı normal görüp, diğer çocukların önünde sergileyebiliyor.

Back
X