Hassas konular

Oğlum 3 yaşında, onda da dudaktan öpme isteği var birkaç aydır. Tepki vermeyip dudaktan değil yanaktan diyorum her seferinde. Anormal bir durum olacağını düşünmedim ben. Düşünmeli miydim 🤔

39 aylık oğlum da bazen öpüyor. Ona dudaktan öpülmeyeceğini, sadece yanaktan öpüleceğini anlatıyorum.
Ben de anormal görmüyorum. gelip geçici bir süreç.

Merhaba kızlar bir oğlum var 27 aylık bir kaç kere beni dudağımdan öpmeye çalıştı kafamı çevirdiğimde tutup zorla kendine döndürmeye çalışıyor dudaktan olmaz annecim yanağımdan öpebilirsin diye sakince uyarıyorum bir süre yapmıyor ama daha sonra birden bire tekrar yapıyor aynı şeyi bugünde kucağımda otururken birden kalktı yüzüme doğru kendini bastırıyor napıyosun annecim derken yine zorla öpmeye çalışma uyardım tekrar kesti hemen bu hareketi çok fazla geldi bana bu arada bir süredir kreşe gidiyor konuyu öğretmeni ile konuştum okulda böyle bir şey gözlemlemediklerini daha dikkat edeceğini söyledi internette bu dönemde normal olabileceği yazıyor fakat yinede endişeliyim okulda arkadaşlarından görüyor olabilir yada kendiliğinden yapıyor olabilir bilemiyorum böyle bir şey yaşayan oldu mu çocuğunda ben bu dönemi nasıl atlatabilirim bilgi verebilirseniz çok sevinirim
Sorsaniz soyleyebilir mi ? Mesela 22 aylik kizim var evde bir muzik kutusu var ustundeki bebekler birbirlerini dudaktan opuyodu calisinca (uzatmadan ozet gecerek yazicam simdi neden gosteriyosunuz falan diyen olmasin) kizim da uzerindeki bebekleri cikartip oynuyodu. Bi gun bi dolabi actim kizim bebek diye aglamaya basladi hangi bebek diyince opucuk atti muck mucuk bebek diye dudaklarini uzatarak cok sasirdim once hareketi anlayamadim klasik bi opucuk gosteriyo sandim bebekleri verince dudaklarini birbirine degdiriyo. Dikkati dagilinca sakladik bebekleri bu hareketi cagristirmasin unutsun diye cunku normal zamanda boyle bisey bilmez. Kiziniz da bi oyuncaktan izledigi videodan gozlemledigi birilerinden gormus olabilir. Sordugunuzda anlatamicak durumda ise gozlemlemenizi oneririm.

Merhaba kızlar bir oğlum var 27 aylık bir kaç kere beni dudağımdan öpmeye çalıştı kafamı çevirdiğimde tutup zorla kendine döndürmeye çalışıyor dudaktan olmaz annecim yanağımdan öpebilirsin diye sakince uyarıyorum bir süre yapmıyor ama daha sonra birden bire tekrar yapıyor aynı şeyi bugünde kucağımda otururken birden kalktı yüzüme doğru kendini bastırıyor napıyosun annecim derken yine zorla öpmeye çalışma uyardım tekrar kesti hemen bu hareketi çok fazla geldi bana bu arada bir süredir kreşe gidiyor konuyu öğretmeni ile konuştum okulda böyle bir şey gözlemlemediklerini daha dikkat edeceğini söyledi internette bu dönemde normal olabileceği yazıyor fakat yinede endişeliyim okulda arkadaşlarından görüyor olabilir yada kendiliğinden yapıyor olabilir bilemiyorum böyle bir şey yaşayan oldu mu çocuğunda ben bu dönemi nasıl atlatabilirim bilgi verebilirseniz çok sevinirim

Yeğenimde de vardı aynı durum.(Kız çocuğu). Saçma gelebilir ama pedagog çocuğun merak ettiğini beraber belli bir gün belirlemeleri mi, haftada bir kere bir sefer dudaktan öpmesine izin vermelerini söylemişti. Tam olarak nasıl bir mantık yatıyor altında bilmiyorum. Bi de yaşça sizin oğlunuzdan büyüktü hatırladığım kadarıyla bu öpme takıntısı olduğu dönem. O yüzden işinize yaramayabilir bu tavsiye.

İzlediğiniz diziler, açık kalan kanallar, youtube videolaro filan herhangi bir yerde görmüş olabilir.
M.teber in instagram hesabına bi bakın, zor sorular kolay cevaplar bölümü var. Sorunuza yanıt orada olabilir.

Küçükken ben de annemin yüzünün her yerini öpmek isterdim. Alnı, burnu, yanağı, gözleri, dudağı. Annem opturmek istemezdi dudağından. Ama bir yerde gördüğümden ya da başka bir sebepten değildi. Dudaktan öpmenin ne olduğunu bile bilmiyordum sadece yüzünün her yerini öpmek istiyordum o kadar. Sıkıntı olacağını düşünmüyorum ben de

Yapmaya çalıştığında sakince uyaracaksınız her seferinde.
Siz tedirgin olursanız ya da kızarsanız hisseder.
Sakin bir şekilde 'anneler yanaktan öper, öpülür' demek lazım.
'Dudaktan öpülmez' ya da 'ayıp' demek çok yanlış.
İkisinin arasında çok fark var.

İlk aklıma gelen eşinizle sizi görmüş olabileceği. Onun dışında tek başına YouTube videosu izlemesine izin vermeyin. Aniden karşılarına uygunsuz videolar çıkabiliyor

Sağolun kızlar cevaplar için gece uzun uzun araştırdım bebekler meme emdiklerinde dahil rahatlamalarının sebebi ilk cinsel uyarılma ve cinsellik olgusunun gelişmesiyle alakalıymış alt değiştirirken annenin elinin değmesi sonucu cinsel organlarını keşfediyorlarmış 1 yaşından yahut özellikle 2 yaşından itibaren de bir yere kendini sürtmek şeklinde mast yapma görülebiliyormuş bu normalmiş kızmamak ve sadece bu davranışının başkalarını rahatsız edebileceği söylenmeliymiş sadece ilk çocuk tabi cahiliz neticede panikledim ister istemez

Biz babasıyla dudaktan birbirimizi öptüğümüz için kızım da bir kaç defa ben de öyle öpmek istiyorum dedi. Biz de bak anne/baba ve çocuklar yanaktan öper dedik. Şimdi anne babalar dudaktan öper çocuklar yanaktan öper diyor :)
Zaten yapmamış ve öpmesine müsade etmemişsiniz yakında sınırı öğrenir. Bu kadar dert edeceğiniz bir durum değil bence ;)

Kızım 21 aylık bir kaç defa bana da öyle yapmak için yeltendi ben doğru olmadığını anlattım bayagıdır görmüyorum öyle bir tepki ama olursa elbette üstüne düşerim herkes yazmış zaten birileri kendini de öpmüş olabilir ve sevgi gösterisi zannediyor olabilir

Benim 3,5 yaşındaki kızım bu ara benim dudaklarıma takmış durumda. Ama babasıyla beni gördüğü için istiyor dudaklarımdan öpmek. Yani tabi ki çocukların yanında öyle erotik bir şekilde öpüşmüyoruz ama bolca sarılırız, şakalaşırız, öperiz birbirimizi. Ben çocukların dudakları öpülürse mikrop kapabilirler, sağlıklı değil diyerek anlatıyorum. Henüz ilerleme kaydedemedik ama bir noktadan sonra bırakacak.

Kesinlikle bir yerden görmüş. İnternet bilgilerine kanmayın lütfen, bu aya gelince çocuğa similasyon yüklenip "ımmmm dudaktan öpmeliyim" olmuyor bu işler. Ya eşinizle sizi görmüş, ya tv/ telefonda görmüş ya da sokakta bir yerde şahit olmuş . Hatta belki / bazen anneanne-babaanneler maalesef ki dudaktan öpüyor buna maruz kalmış olabilir.
Mahremiyet ve özel bölgelerden bahsedin onun yaşı ve anlayacağı dilde.

Oglum 26 aylik, arada sirada dudagimdan opmeye calisiyor. Anne yanaktan opulur diyorum, cok ustune gitmiyorum, dikkatini dagitiyorum yaptigi zaman. Esimle beni bazen goruyor, ondan oldugunu dusunuyorum. Anormal bir durum oldugunu dusunmuyorum. Her hareketi kopyaliyorlar, test edip ogreniyorlar.

Merhaba kızlar bir oğlum var 27 aylık bir kaç kere beni dudağımdan öpmeye çalıştı kafamı çevirdiğimde tutup zorla kendine döndürmeye çalışıyor dudaktan olmaz annecim yanağımdan öpebilirsin diye sakince uyarıyorum bir süre yapmıyor ama daha sonra birden bire tekrar yapıyor aynı şeyi bugünde kucağımda otururken birden kalktı yüzüme doğru kendini bastırıyor napıyosun annecim derken yine zorla öpmeye çalışma uyardım tekrar kesti hemen bu hareketi çok fazla geldi bana bu arada bir süredir kreşe gidiyor konuyu öğretmeni ile konuştum okulda böyle bir şey gözlemlemediklerini daha dikkat edeceğini söyledi internette bu dönemde normal olabileceği yazıyor fakat yinede endişeliyim okulda arkadaşlarından görüyor olabilir yada kendiliğinden yapıyor olabilir bilemiyorum böyle bir şey yaşayan oldu mu çocuğunda ben bu dönemi nasıl atlatabilirim bilgi verebilirseniz çok

Çok anlam yüklemeyin
Kreşte olacağınıda düşünmüyorum şahsen öğretmenler başındadır zaten çocukların
Bizim kızda 1 yaşında bebeğine tecavüz etmişti o zaman 😅
Bi yerden görmesi gerekmiyor bazen nasılki evde vurulmadığı halde çocuk şiddete meyilli olabiliyor yada evde eşya fırlatılmadığı halde herşeyi atabiliyor buda öyle bişey olabilir
Yada öperim senin ağzını yerim senin ağzını vs deniliyorsada yapabilir

Ya tv de çevrede ya da evde anne babasını bu şekilde öperken gördü

Ya da biri onu öpmeye çalıştı

Öğrenilmiş bir davranışa benziyor.

Bence pedagoga danışın.

TV de görmüştür büyük ihtimalle. Onu her yaptığında uyarın. Ve tv ye dikkat edin izletirken.. Siz farketmiyorsunuzdur. Ama hemen hemen her şeyde bir öpüşme sahnesi var.

Back
X