Hassaslıktan ölmek

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.264
7.053
398
Kendimi bildim bileli hep hassas bünyeye sahibim hep hasta büyüdüm annem hasta olmayayım diye meyve yedirecekse önce sıcak suda bekletir yedirirdi ya da yoğurt yiyeceksem su içeceksem sobanın yanında saatlerce beklemeden yedirmezdi.Temmuz gelmeden dondurma yiyemezdim mesela bir yere misafirliğe gidip biraz soğukça bir meyve yesem midemi o dk üşütür eve kusa kusa gelirdim.Bu durum halen devam etmekte eşime arkadaşlarıma hep alay konusu oluyorum hadi şimdi pandemi sebebine bir yerlere gidemiyoruz ama misafirliklerde soğukça bir şey yiyemezdim temmuz ortasında bile şimdi bir bebeğim var onunla uğraşırken meyveyi suda bekletmek şöyle dursun yediğime şükrediyorum ya da eşim hazırlayıp getiriyor az soğuk olsun mide ağrısından kusmadan mahvoluyorum 4 kez acillik oldum kızım doğduğundan beri.Doktor bünye meselesi diyor ama artık bıktım ne yapmalıyım ki bu böyle devam etmesin ?

Kaliteli bir multivitamin kullanmalısınız, ve bunun daha çok psikolojik olduğunu düşünüyorum.

Ben de dolaptan meyve yemem. Soğuk su içmem.
ailem de o şekilde dolaptan soğuk soğuk bir şey yemezler. Sabahtan o gün yiyeceğimiz kadar meyveyi çıkarıp masaya koyuyorum. Yine küçükken dondurma yediğimizde su iç derdi annem üşütme diye..
Siz de öyle yaoin dert değil bunlar bana göre.

Hiç mi soğuk içecek içmiyorsunuz? Yazın maden suyu, ayran vs. Soğuk meyve hadi yemediniz ama içecek konusunda ne yapıyordunuz?

Böyle şeylerin alıştırmayla çok alakalı olduğunu düşünüyorum. Çok soğuk bi şehirde büyüdüm arkadaşlarım hep yün içlik giyerdi annem bize giydirmezdi içliği çıkardıklarında daha çok hasta olurlar derdi. Gerçekten de kolay kolay hasta olmayız.
Siz de yavaş yavaş alışabilirsiniz belki

Başka doktora gidin lütfen*

Bir de temmuza kadar dondurma yiyemezdim demişsiniz, temmuzda yiyebiliyorsanız neden başka ayda sorun oluyor anlayamadım. Dondurma temmuzda sıcak mı oluyor.

Ayy bilemedim. Sizin durum yetiştirme ile mi alakalı yoksa anneniz durumu fatketti de size böyle mi yapmaya başladı?
Yani kendimi çok gaddar anne gibi hissettim bir an.
Çünkü yazın da kışın da dondurma veririm.
Yoğurt, süt asla ılık icemiyorlar hatta sıcak süt kötü yapıyor.
Meyve kışın balkonda durur ordan alıp yeriz.
Doktora gittiniz mi hiç bu sebepten?

Aile hatası neden olsun ki, bence çok normal.
Ben de dolaptan çıkan meyveyi asla yiyemem, anlatırken bile dişlerim buruluyor şu an. Ağustosta bile buz gibi suyu içmem. Boğazım şişer hemen. Dondurmayı da ısıra ısıra yiyen insanlar vardır, imrenirim, asla yiyemem. Zaten çok az yerim ve onu da ağzımda ılıtarak.
Ailemin bu konuda bir hatası yok diğer kardeşlerimin sorunu yok ama ben biraz çabuk hastalanan blr tipim. Siz de öylesiniz belli ki. Bağışıklık destekleyici takviyeler alabilirsiniz, ben belli aralıklarla kullanırım. İyi geliyor.
*soğuk meyve yiyince kusmak kısmını şimdi fark ettim, o biraz değişik. Fazla geldi o kısım.

Ben de hep öyleydim. Annem küçükken oda sıcaklığında suyu bile ılıştırırdı. Sonra fenalık geldi herşeyi soğuk yemeye başladım. Şimdi kışın bile soğuk su içiyorum. Alıştım sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…