Hassaslıktan ölmek

Size ne yapılır artık bilmiyorum da siz bebeğinize böyle yapmayın bari

Azar azar kendinizi alıştırsanız? Mesela önceden 1 saat dışarda bekliyorsa meyve, zamanla yarım saat-15 dk-5 dk şeklinde bekletip yiyin. Belki böyle böyle bünyeniz alışır
öyle de yapıyorum böyle hafif çok hafif soğuk bile gelse ya midem ağrır ya kusarım çok sinir oluyorum bu duruma

D vitamini almalısınız. Bir kan değerlerinize de baktırın isterseniz. D vitamini aldığımdan beri bağışıklığım daha iyi, daha dinç hissediyorum. Önceden her yerim kırılırdı, hep de hasta olurdum.

Temmuzda bile olsa dondurma yiyebiliyorsaniz ve kusmuyorsaniz soguk meyve nasil kusturur ki...
Acaba sizin degil de annenizin hassasiligi sizi boyle yapmiş olabilir mi?
Bilmiyorum o da sen hasta olma hastalanınca zor iyileşiyorsun diye öyle yapıyordum diyor

Meyveleri dolaba koymasanız? Bana bu kadar abartı geliyor gerçekten ya.
Banada portakal dokunuyor ama israrla gidip yemiyorum
Ayrıca durumunuz muhtemelen psikolojik
dolapta değil zaten genelde kilerde duruyor bahsettiğim misafirlikte yediğüm ya da anlamadan hararetle yediğim zamanlarda olanlar normalde kolluyorum ama bu durum çok sıkıcı olmaya başladı şimdi anne oldum meyve yemeye başladığında benden öyle görünce demez mi yaa.sen ne yapıyorsun diye.Ben öyle yapmayacağım ama

Beni de anneannem sıcaktan kıpkırmızı olmuş sobanın yanında kat kat yün giydirirdi. Millet kısa kollu dolaşırken bile yanımda hırkam olur çok çabuk üşütürüm. Ailelerin yanlışları maalesef hayat boyu takip ediyor insanı. Bünyenize göre hareket etmekten başka çare yok. maalesef.

her türlü soğuk şeyi yer içerim. kışın dondurma da yerim.
ama soğuk su içemiyorum bir bardak yağ içmişim gibi midem kalkar elim ayağım çekilir.. tansiyonum düşer..

Ailenin hatası. Seni öyle şartlandırmışlar. Sen daha meyveyi yerken kendini hazırlıyorsun şimdi midem bulanacak diye.
Soğuk yemekten neden mide bulansın ki.
Bulantının sebebi kendini strese sokman olabilir. Yenebileceğin bir durum bence.

Ben gripken bile yemiştim dondurma.

Cok degisik ya..yanlis anlamayin ama ben size tahammul edemezdim..ben atese elimi sokarim..hic nazenin degilimdir..

Psikolojik sizin probleminiz. Az az soğuk seyler yiyerek mesela kis ortasi 1 kaşık dondurma yiyin uzerine ılık su ve midem ağrimayacak cunku 1 kasik dondurma hic kimseye hic bir sey yapmaz diye kendinizi alıştıra alıştıra aşabilirsiniz bu durumu. 1 kaşık gözünüzü cok geldiyse 1 çay kaşığı deneyin, sıcak sufle yanı dondurma yapin, 1 dilim soguk elma yiyerek adim atin... yeter ki başlayın bir yerden. Yetişkin sağlıklı bir insanı soğuk bir şey -yaz yada kış- saniyede yamultmaz. Hele evler sıcak, muhtemelen siz evde bebek var diye kış ortasi evi yaz sıcaklığına getirmek durumundasınız. Hayat boyu kırılgan kalmamak icin bir yerden başlayın.

İşte öyle hassas yetiştirilmiş, dondurmayı bile eritip yedirilmiş kişiyim.
Lütfen evladınızı öyle büyütmeyi , yılın herhalde yarısı hastayımdır.
Artık normal halim o oldu, insanların döşek yattığı durumda ben günlük hayatıma devam ediyorum.
Çaresi yok, aşırı aşırı hassas davranmalısınız ama bebekle mümkün değil zaten.
Sadece mideyle alakalı sıkıntıysa iyi. Ben bayağı hastayım sürekli yani.
Alışacaksınız, yapacak başka bir şey yok.

Küçüklükten alışmayla alakalı biraz da. Ben kar yiyen karda ince hirkayla dolaşan çocuklar gördüm. Ben kat kat giyinmişken. Çocuğun soğuktan yüzü kızarırdı. Oöyle kolay kolay hasta da olmazlardı..
Çok titiz ailelerin çocukları da farklı ortama okula vs girdiklerinde daha kolay hasta oluyorlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…