Hassaslıktan ölmek

Bilmiyorum o da sen hasta olma hastalanınca zor iyileşiyorsun diye öyle yapıyordum diyor
Vücut sicakligimiz tüm yıl boyunca aynıdır ama siz Temmuzda dondurma yiyebilirken Nisan'da buzdolabindan çıkmış meyve yiyemiyorsunuz , demek ki psikolojik .Ben de kötü kokularda , midemi bulandıran bir şey aklıma geldiğinde öğürmeye başlıyorum. Onun gibi sizinki de .

Benim teyzem de oyle, cocugu o kadar temiz buyuttu ki...
Parka cikarip altina bez sererdi oyle oynatirdi topraga elletmezdi.
Ev hep tertemizdi. Çocuk suan ergenlik caginda neredeyse ve cocuk devamli hastalikli.

Bünyeniz böyle miydi yoksa çocukluktan beri anneniz sizi sakına sakına hiç bağışıklığınız oluşmadı mı?

o gün yenecek meyveyi çıkarıp masada tabağa koyun direkt alıp yiyebilirsiniz. yoğurdu vs önceden çıkarın bir saat önce yemekten mesela.

Bir gün oğlum bebek kv gelmiş

Eşime bu bakıcı bebeğe soğuk yoğurt yediriyor demiş

Tabii eşim soğuk mu moduna girdi ev 24-25 derece yoğurt 1 saat önce çıkmış biraz daha erken çıksa ekşir zaten

Oğlum 2 yaşında iken Aydın a halama gittik yaz ayı hava 40 derece

Meyveyi aldım dolaptan babaannem bebek nasıl yiyecek dedi sonra zaten dolaptan su içiyorlar diye şaşırdılar

Kışın dondurma yersem net hasta olurum.
Yazinda dondurma üzerine bol su icmezsem yine hasta olurum.
Ama benimki bana daha tutarli geldi çünkü yazin bile su icmezsem oda sıcaklığında üzerine hasta oluyorum.
Ama öyle de meyveyi suya koymak falan aşırı yani.

Soracağım diğer soru da o yani hassas bir bebek olmaması için ne yapmalıyım ?
Evi 30 derece sıcaklığa sabitleyip bebeğinizi de kat kat giydirmeyin mesela, ortalama 22-24 derece sıcaklığa alışsın bünyesi, evde patik üstüne patik, yelek üstüne hırka şeklinde lahana bebek gibi olmasın kuzucuk, şimdi bebektir anne sütüyle besleniyordur ama büyüyüp ek gıdalara geçtiğinde yiyeceği meyveleri yoğurdu vb ılıştırmayın, oda sıcaklığında olmaları yeterli ve asla fanusta gibi yetiştirmeyin, toprakla da oynasın, çamurda da yuvarlansın.

Bebekken nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor, tamam biraz da insanın genetik yapısıyla alakalı ama aman üşür, terler, sokağa çıkarsa hastalanır, mikrop kapar diye üstüne fazla düşülen çocuklar yetişkin olunca da sizin gibi sürekli hasta oluyor.

Eşinize de gücenmeyin sakın, bizde de aynı durum var, eşim lahana bebek gibi kat kat giyinir yaz mevsiminde bile üşür, midesi de hassastır ben de yaz-kış çok giyinmekten hoşlanmam midem de öyle aman aman hassas değildir.

Son düzenleme:
Benim teyzem de oyle, cocugu o kadar temiz buyuttu ki...
Parka cikarip altina bez sererdi oyle oynatirdi topraga elletmezdi.
Ev hep tertemizdi. Çocuk suan ergenlik caginda neredeyse ve cocuk devamli hastalikli.
O kadar yanlış ki...
Havadan hastalık geçse bu yaşımda beni bulur ve aynı genlerim çocuklarıma da geçti.
Tatile gittiğimiz her şehirdeki hastaneleri bilirim, hasta olmadan dönmeyiz, ben de öyleydim.
Yolculuk, hava değişimi, açık ya da kalabalık ortam aktiviteleri hep hasta eder beni.
Ağustos ayında bronşit olmayı başarıyorum ben.

Hiçbir şekilde çocukları titiz büyütmememe rağmen yine de çıtkırıldımlar.
Zaten istesem de öyle büyütemem aşırı pisler ama yine de bağışıklık sistemi diye bir şey var ve aktarılıyordur illa ki

Bağışıklık sisteminin çocuklara aktarıldığına ben de inanıyorum, eşim acayip hassas bünyeli, migren var, alerjileri var, sinüzitli, her ilacı içemez vücudu hemen tepki verir, yel alsa hasta olur, çok üşür, hava değişimine gelemez vs vs kızım eşimin kopyası, ki ne soğuktan sakındım ne topraktan sokaktan sakındım, çok da giydirmedim aksine giydirmiyorum diye tepki alırdım ama yok anacım, çocuk bünye olarak bana çekeceğine babasına çekti, kendisi de şikayetçi her şey tamam da keşke bünyem sana benzeseydi diyor
Adam ne yaptı ne etti tipi huyu bağışıklığı kendine benzeyen bir çocuk sahibi oldu, fotokopi mi çektin diyorum bazen.

Soracağım diğer soru da o yani hassas bir bebek olmaması için ne yapmalıyım ?
Yazları içtiği suyu mutlaka soğukla karıştırın.
Meyveleri dolaptan çıktıktan 10 dk sonra yedirin.
Çocuğunuzu 2 aylıktan itibaren yere bırakın, sürünsün.
Orayı burayı elledi diye sürekli silmeyin ellerini.
Terledi hop üst değişmeler, içine bez sokmalar yapmayın, sırtını bir havlu ile silmeniz yeterli.
Ola ki çok ıslak ise atleti, o zaman değiştirsiniz.
Çocuğu lütfen kışın maksimum 2 kat giydirin, atlet üzeri uzun kollu yeterlidir, dışarı çıkarken de montu, bitti gitti.
Yazın da tek kat atletsiz giysiye alıştırın, evde sadece atlet ve bezle gezsin.
Oyuncağı sokak ya da başka bir yer, yere düştü diye yıkamaya kalkmayın, diğer her türlü üründe de öyle, bırakın mikroplarla tanışsın.

Benimde kv kızımı kat kat giydirir, atlet, uzun kollu kalın sweat, yelek ve zırh gibi hırkayı giydirir ve öyle uyutur, çocuğu fenalık basar, ben şimdi hırkayı çıkararak yatırıyorum, çalıştığım için bakıyor ve kırılgan olduğu için kvme bir şey diyememiştim ama çocuk kreşte en hassas olan olunca artık soğuğa alıştırıyorum.

Ne kadar da benzer işler
Çocuklarımın bana çektiği tek şey bu, tip dahil.
Ki yer yer anlatıyorum haylazlıklarını, üstlerine titremek istesem bile yapamam.
Şuan yatakta belleri açık, atleri çıkmış, üstlerini örtmeden yatıyorlar, penye tshirtlerin uzunu ile, ev 22 derece.

Eşim ise evlendikten sonra hastane yüzü gören insan, aklım almıyor nasıl olabilir?
Ben hastaneden çıkmazken bir insan 25 yaşında nasıl hayatında kan tahlili yaptırmamış, röntgen çektirmemiş olabilir?

Geçtiğimiz senelerde kışın bir termal otele gittik kalabalık arkadaş grubumuzla.
Büyük oğlum hastanede yattı 1 gece hatta doktorlar bırakmadı zorunlu dilekçe ile kavga dövüş çıkardık, ben ve küçük oğlum ise odada mahvolduk.
3.sabah apar topar çıkıp eve geldik, eşim hepimizi ayrı ayrı hastaneye taşıdı.
Mikrop kapmışız!!!
4 aile tatile gidip sadece ben ve çocuklarım hasta olduk, diğer müşterileri söylemiyorum bile, tek vakayız oteldeki.

İkinci çocuğuma hamileyken bir tatlıdan zehirlendik, ben ölümden döndüm, annem hastanede yattı, babam kusma halsizlikle atlattı, eşim sadece bağırsakları bozdu
Bu nasıl bir gen nasıl bir durum, çok sinir bozucu...

Mavi önlükle ilkokul zamanlarımda hatırlıyorum içimde balıkçı yaka bir badi üstümde süveter ya da yelek olurdu. Ne gerek var bilmiyorum, zaten çocuğuz sürekli koşup oynuyoruz. Evden çıkarken kat kat giyinirdim. Üniversiteyi kazandım, soğuğu çok olan yere gidiyorsun dediler, yolda tren dondu hakikaten, ah canım Eskişehir .o sene buz üstüne buz tuttu, tipiden önümüzü göremez, sınavdan çıkınca nerdeyse kaldırımla yolu ayırt edemez o derece kar yağardı. Sonra ben başladım yavaş yavaş ince giyinmeye. Üstümde yüktü sanki giydiğim her fazladan kat. Mezun oldup atandığım köyde ilk gittiğimizde dizlerimizi de aşan karla buzla karşılaştık. Adım attığımız yerde çakılıp kalıyoruz. Okulun kaloriferleri yanmıyor, arızalandı atkı, bere,eldivenlerle ders anlatıyoruz. Ilk gittigim hafta hasta oldum 2 3 gün yattım toplantıya giderken kaloriferleri yanan arabada dışarısı -21 derece,ayaklarımız soğuktan uyuştu da ayakkabılarımızı çıkarıp ayaklarımızı, parmaklarımızı ovalamaktan bir hal olduk. Bir daha da hastalanmadım. Ilk çocuğum doğdu annem kat kat giydiriyor mayıs ayı evde kalorifer yanıyor,bebeğin başında bere elinde eldiven,üstünde battaniye.. pancar gibi. Annem evine dönünce tek kat giydirdim, telefonda tembihliyor hasta olacak bu çocuk giydir vs. Hala kışın terlerler. Üstünü örtmez, dolaptan çıkan buz gibi sütü içerler oldum olası. Cok eleştirdiler, ama ben zararını gormedim, çok şükür. Siz hem kendiniz hem bebeğiniz icin olumlu düşünün, hasta olmazsınız. Psikolojik bi durum bu. Soğuk yersem hasta olurum, ince giyersem üşütür hasta olurum sartlanmasindan kurtulun.

filmdelisi gerçekten sinir bozucu tövbe tövbeValla bizde sizin tıpkısının aynısıyızBen çok şükür bu yaşıma kadar bir kere hastanede yattım o da doğum için, onun dışında hasta olayım da hastanede yatayım hiç bilmem, kendi kendimi öldüreceğim böyle diye diye tövbe estağfurullah, Allah da ne düşürsün ne eksikliğini göstersin, herkese de sağlık afiyet versin inşaallah.

Bir sene kayınvalidemlere gittik, ikisi birden hava değişiminden hasta oldular, Allahım çıldıracağım ne ateşleri düşüyor ne kafalarını kaldırabiliyorlar, öyle bir yerdeyiz ki hastane de yok, ben bunları kaptığım gibi İstanbul'a geri döndüm hastaneye yatırmak için, kuş gribi salgını oldu nasiplendiler, domuz gribi salgını oldu nasiplendiler, biri hapşırsa diğeri de hapşırıyor, yaz günü ateşlenir yorgan döşek yatarlar, havadaki nemden hasta oluyorlar, nem olmasa güneş çarpıyor Sinirden gülüyorum yanlış anlaşılmasın, böyle yazınca bir garip duruyor ama durum bu.

Benim görevimse ikisini revir gibi aynı odaya alıp tedavilerini üstlenmek:)) hastane hastane koşturmak, ailem bile pandemi döneminde sen çık onlar evde kalsın hasta olurlar diyorlar

Babam gibi hiç hasta olmadan küt diye gideceğim galiba, babam da 61 yaşına kadar başı bile ağrımadan yaşamış bir adamdı, annemle kardeşim de zayıf bünyeli, her şeyden hasta oluyorlar.

Kızım var martta 2 olacak. Çok bebekken evet biraz bekletirdik ama atıyorum 8-9 aydan sonra yoğurdunu dolaptan direkt yer, daha bugün beraber bir kase dondurma yedik (tek yaptığım üzerine bir yudum da olsa su içirmek), evde genelde ince tayt+kısa kol dolaşır. Karpuz, kavun, nar, süt vs dolaptan çıktığı gibi yenir. Yazlarını sadece çıtçıtlı bodylerle geçirdi. Yaşadığımız yer ciddi soğuk oluyor, kısa kollunun üzerine bir sweatshirt, üzerine mont giyer çıkar. Markete falan gidiyorsak sokakta uzun kalmayacaksak doğrudan kısa kollunun üzerine mont giyer. Sadece kulak konusunda hassasım biraz, ince penye veya kalın polar beresi olur muhakkak duruma göre. Zira kulak enfeksiyonu sıkıntılı bir süreç, gerek yok kuzuyu yormaya.

Bu arada parkta yerlerde de emekler, evimiz asla steril değil, temizlik sadece gerektiği kadar yapılır. Geçenlerde elindeki yiyeceği yere düşmüş, ben görene kadar almış yiyor, şifa olsun dedim geçtim.

Çok şükür şimdiye kadar hiç hasta olmadı. Aile hekimimiz hasta olmasının da gerekli olduğunu söylüyor ama elimden bir şey gelmiyor, canı isteyince hasta da olur herhalde.

Örnek olsun diye ufaklığı yazdım, size ne yapılabilir bilemiyorum, anneniz cidden değişikmiş.

Allah göstermesin, size ve tüm ailenize uzun sağlıklı ömürler nasip etsin inşallah.

Çok güldüm ya, o yatak döşek hasta aile resmen benim ailem
Babam mucize adamdır mesela doktorlar arasında kondu bu takma isim ona, 4 kalp krizi, 2 beyin kanaması, 1 felç geçirdi.
Felç de iki olabilir, artık hatırlamıyoruz, sıradan bir durum bizim için
Diğer hastalıkları saymıyorum, şekeri 500 de normal yaşar ya da tansiyon 18 de iken anlamazsınız bile.
Son senelerde inanılmaz boyun sırt ağrısı yaşıyordu, fıtık dendi ama nörolog inceleyince ‘beyninin bir lobu çalışmıyor hala kanama görünüyor, senin komada olman lazım bırak yürümeyi konuşmayı, sesini çıkarma, iç ilaç devam et hayatına’ dedi.

Turp gibi denilen insanlar vardır, siz de onlardansınız.
41 kere maşallah

Bugün temizlik yapıyorduk, ben kendimi sakatladım ne olduğu meçhul, 10 saattir baston gibi yatıyorum.
Eşim kalkmış bana diyor ki ‘karnım şiş gibi ama tuvaletim yok, bu bir ne olabilir hastalık mı’!
Allah aşkına dedim, 33 yaşında bir adam fazla yemeyi ya da şişkinlik problemini ömründe ilk kez nasıl yaşayabilir, bu kadar da olamaz!
Ben nefes alamıyorum hareket edemiyorum, adam bana karnım şiş ama tuvaletim yok rahatsız edici diyor

Sanırım korona döneminde bu kadar hassas davranıp eve tıkılmam ve ürünleri milyon kere silme sebebim anlaşılmıştır.
Ruh hastası değilim sadece profesyonel hastayım

Annenizin hatası yok bence
Benim kızım da azıcık ayaklarını usutse hemen idrar yolu enfeksiyonu olur
Buzdolabından soğuk bi şey yese içse hemen hasta olur
Yazın bile büyük büyük dondurmalar yiyemez çünkü akşamına hasta olur
Dışarda terledigi zaman hep tetikteyim yanımda yedek atlet götürürüm hep
Suyunu da yanımda taşırım dışarda ılık su bulamazsak diye
Alıştırmayla hiç alakası yok
Bebek büyütürken bakıyorsun ki bunları yapınca çocuk hemen hasta oluyor ve zor iyileşiyor yaşadıkça dikkat etmeye başlıyorsun
Ben de isterim çocuğum her şeyi rahatca yapsın ama sonra o kadar hasta oluyor üzülüyor ki ben de kahroluyorum
Lütfen annenizi suçlamayın anneler sadece çocukları iyi olsun diye cabalar

Ay bu ben annem de beni boyle buyuttu. Yemin ederim dondurmayi kaseye koyup mikrodalgaya atardi 30 saniye. Krem santi gibi birsey yerdim. Ama ben bunu inadina inadina kırdım.
Esim de inanilmaz nazenindir sinirimi bozuyor bazen. Cocugu kucagina alamaz beli ağrır, terini degistirmezse hasta olur evin her yeri atlet
Annemle eşim cocugumu da oyle yapmaya çalışıyor ama assssla izin vermiyorum. Dolaptan direk cikmis muzu da, sutu de, yogurdu da veriyorum. Cok şükür hasta olmuyor 3 yasında. Olursa da caresi var. Doktor var, ilac var, balli zencefil var. 30 yasina gelip dondurma yiyememesi daha kotu bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…