- 2 Temmuz 2013
- 4.158
- 8.788
- 358
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Vücut sicakligimiz tüm yıl boyunca aynıdır ama siz Temmuzda dondurma yiyebilirken Nisan'da buzdolabindan çıkmış meyve yiyemiyorsunuz , demek ki psikolojik .Ben de kötü kokularda , midemi bulandıran bir şey aklıma geldiğinde öğürmeye başlıyorum. Onun gibi sizinki de .Bilmiyorum o da sen hasta olma hastalanınca zor iyileşiyorsun diye öyle yapıyordum diyor
İşte öyle hassas yetiştirilmiş, dondurmayı bile eritip yedirilmiş kişiyim.
Lütfen evladınızı öyle büyütmeyi , yılın herhalde yarısı hastayımdır.
Artık normal halim o oldu, insanların döşek yattığı durumda ben günlük hayatıma devam ediyorum.
Çaresi yok, aşırı aşırı hassas davranmalısınız ama bebekle mümkün değil zaten.
Sadece mideyle alakalı sıkıntıysa iyi. Ben bayağı hastayım sürekli yani.
Alışacaksınız, yapacak başka bir şey yok.
Aşırı hassas davranmamali, tek düze makaleden cikmis gibi yetistirmemelisiniz.Soracağım diğer soru da o yani hassas bir bebek olmaması için ne yapmalıyım ?
Evi 30 derece sıcaklığa sabitleyip bebeğinizi de kat kat giydirmeyin mesela, ortalama 22-24 derece sıcaklığa alışsın bünyesi, evde patik üstüne patik, yelek üstüne hırka şeklinde lahana bebek gibi olmasın kuzucuk, şimdi bebektir anne sütüyle besleniyordur ama büyüyüp ek gıdalara geçtiğinde yiyeceği meyveleri yoğurdu vb ılıştırmayın, oda sıcaklığında olmaları yeterli ve asla fanusta gibi yetiştirmeyin, toprakla da oynasın, çamurda da yuvarlansın.Soracağım diğer soru da o yani hassas bir bebek olmaması için ne yapmalıyım ?
O kadar yanlış ki...Benim teyzem de oyle, cocugu o kadar temiz buyuttu ki...
Parka cikarip altina bez sererdi oyle oynatirdi topraga elletmezdi.
Ev hep tertemizdi. Çocuk suan ergenlik caginda neredeyse ve cocuk devamli hastalikli.
Bağışıklık sisteminin çocuklara aktarıldığına ben de inanıyorum, eşim acayip hassas bünyeli, migren var, alerjileri var, sinüzitli, her ilacı içemez vücudu hemen tepki verir, yel alsa hasta olur, çok üşür, hava değişimine gelemez vs vs kızım eşimin kopyası, ki ne soğuktan sakındım ne topraktan sokaktan sakındım, çok da giydirmedim aksine giydirmiyorum diye tepki alırdım ama yok anacım, çocuk bünye olarak bana çekeceğine babasına çekti, kendisi de şikayetçi her şey tamam da keşke bünyem sana benzeseydi diyorO kadar yanlış ki...
Havadan hastalık geçse bu yaşımda beni bulur ve aynı genlerim çocuklarıma da geçti.
Tatile gittiğimiz her şehirdeki hastaneleri bilirim, hasta olmadan dönmeyiz, ben de öyleydim.
Yolculuk, hava değişimi, açık ya da kalabalık ortam aktiviteleri hep hasta eder beni.
Ağustos ayında bronşit olmayı başarıyorum ben.
Hiçbir şekilde çocukları titiz büyütmememe rağmen yine de çıtkırıldımlar.
Zaten istesem de öyle büyütemem aşırı pisler ama yine de bağışıklık sistemi diye bir şey var ve aktarılıyordur illa ki
Yazları içtiği suyu mutlaka soğukla karıştırın.Soracağım diğer soru da o yani hassas bir bebek olmaması için ne yapmalıyım ?
Benimde kv kızımı kat kat giydirir, atlet, uzun kollu kalın sweat, yelek ve zırh gibi hırkayı giydirir ve öyle uyutur, çocuğu fenalık basar, ben şimdi hırkayı çıkararak yatırıyorum, çalıştığım için bakıyor ve kırılgan olduğu için kvme bir şey diyememiştim ama çocuk kreşte en hassas olan olunca artık soğuğa alıştırıyorum.Beni de anneannem sıcaktan kıpkırmızı olmuş sobanın yanında kat kat yün giydirirdi. Millet kısa kollu dolaşırken bile yanımda hırkam olur çok çabuk üşütürüm. Ailelerin yanlışları maalesef hayat boyu takip ediyor insanı. Bünyenize göre hareket etmekten başka çare yok. maalesef.
Ne kadar da benzer işlerBağışıklık sisteminin çocuklara aktarıldığına ben de inanıyorum, eşim acayip hassas bünyeli, migren var, alerjileri var, sinüzitli, her ilacı içemez vücudu hemen tepki verir, yel alsa hasta olur, çok üşür, hava değişimine gelemez vs vs kızım eşimin kopyası, ki ne soğuktan sakındım ne topraktan sokaktan sakındım, çok da giydirmedim aksine giydirmiyorum diye tepki alırdım ama yok anacım, çocuk bünye olarak bana çekeceğine babasına çekti, kendisi de şikayetçi her şey tamam da keşke bünyem sana benzeseydi diyor
Adam ne yaptı ne etti tipi huyu bağışıklığı kendine benzeyen bir çocuk sahibi oldu, fotokopi mi çektin diyorum bazen.
Allah göstermesin, size ve tüm ailenize uzun sağlıklı ömürler nasip etsin inşallah.filmdelisi gerçekten sinir bozucu tövbe tövbe Valla bizde sizin tıpkısının aynısıyız Ben çok şükür bu yaşıma kadar bir kere hastanede yattım o da doğum için, onun dışında hasta olayım da hastanede yatayım hiç bilmem, kendi kendimi öldüreceğim böyle diye diye tövbe estağfurullah, Allah da ne düşürsün ne eksikliğini göstersin, herkese de sağlık afiyet versin inşaallah.
Bir sene kayınvalidemlere gittik, ikisi birden hava değişiminden hasta oldular, Allahım çıldıracağım ne ateşleri düşüyor ne kafalarını kaldırabiliyorlar, öyle bir yerdeyiz ki hastane de yok, ben bunları kaptığım gibi İstanbul'a geri döndüm hastaneye yatırmak için, kuş gribi salgını oldu nasiplendiler, domuz gribi salgını oldu nasiplendiler, biri hapşırsa diğeri de hapşırıyor, yaz günü ateşlenir yorgan döşek yatarlar, havadaki nemden hasta oluyorlar, nem olmasa güneş çarpıyorSinirden gülüyorum yanlış anlaşılmasın, böyle yazınca bir garip duruyor ama durum bu.
Benim görevimse ikisini revir gibi aynı odaya alıp tedavilerini üstlenmek:)) hastane hastane koşturmak, ailem bile pandemi döneminde sen çık onlar evde kalsın hasta olurlar diyorlar
Babam gibi hiç hasta olmadan küt diye gideceğim galiba, babam da 61 yaşına kadar başı bile ağrımayan yaşamış bir adamdı, annemle kardeşim de zayıf bünyeli, her şeyden hasta oluyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?