Hasta adamı başkasına yamamak?

Konu sahibine gereksiz yüklenilmiş ya.
Absürd bir tip çıkmış karşılarına.
İhtimal 1, hasta. Allah şifasını versin. Böyleyse saklamaya çalışmaları yeterince anormal.
İhtimal 2, kızı beğenmemiş. Düz konuş geç, olumsuz olduğunu sonradan bildir. Görgüsüzlüğün alemi yok.
İhtimal 3, anasının zoruyla gelmiş. Yine kendini açıkla, normal konuş, geç. Yine görgüsüzlüğün alemi yok.

Ölü taklidi yapmak ne Allah aşkına, toplum içinde azalarak bitesice.

O kızı beğenmemiştir benim bir akrabam var inanılmaz komik inanılmaz karizmatik ve zengin bir adam arkadaşımın ablasını çok beğendim ona götürdük aracıda ben oluyorum ama 19 yaşındayım bunlar o zaman 30 lu yaşların sonu adam içeri girdik konuşmuyor tek kelime etmedi birde pantolonunu sıyırdı yukarı doğru tövbe yarabim kız benim yanıma geldi dedi olmaz beni rencide etmemek için bir şey söylemedi kız neyse çıktık neden böyle yaptın dedim ben beğenmediğime öyle yapıyorum böylece onu rencide etmeden o beni beğenmemiş oluyor dedi şok olmuştum ani özetle beğenmediği içinde yapmış olabilir

Merhaba. Sizi topa tutmuslar ama evet böyle bir durumun acı tecrübesini ailem 15 yil once yaşadı. Ablam annelik yapmak zorunda kaldigi esinden yıkık bir kadın olarak bizim zorumuzla bosandi. Ortada yetersiz bir babanin yaşattığı travmalarla 4 yıl şiddetli okul fobisi yasayip kucucuk yaşta psikiyatrik ilaçlar almak zorunda kalan bir çocuk da var üstelik.

Dediğiniz gibi karşı taraf her konuda çok eceleci davraniyordu, damat adayi ablamı arayıp sormuyordu, konuştuğu zaman bir gariplik vardı. Sonradan öğreniyoruz ki damat bey bozulan çok sayıda nisandan sonra kizla konuşma yoksa seni cozerler vermezler kızı, bir daha da sana kız istemeyiz diye tembihlenmis. Ablamın adamdaki garipliği farkedip istemiyorum demesi düğün davetiyelerinin dagitilmasindan sonraya denk geldiği için annem ve babam hayatlarinin en büyük hatasını yaparak el ne der bilincaltiyla evlenince isinirsin diyerek ikna ettiler. Ablam gelinlik giydiğinde bile evlenmek istemiyorum diye ağladı. Nasıl bir cahillik o durumdaki evlada kiydirir bilemiyorum ama bizimkiler kıydı.

Sizin yamamak diye tabir ettiginiz durumun arkasinda evlenmezse laf soz olur dusuncesi var. Evlensin de gerisi önemli değil, nasılsa bosanmak bir tabu iyi kötü geçinirler diye düşünebiliyor toplumun saf diye nitelendirdiği insanların aileleri. Bu elbette bir genelleme değil. Vicdansız insan her yerde var. Çok uzucudur ki en çok korunmaya kollanmaya ihtiyaç duyan saf tabir edilen bu insanlarin payına da bir vicdansizin anneliği, babaligi düşmüş olabilir. Sağlıklı insanlarin altından kalkamadigi evlilik gibi agir sorumluluklari olan bir kurum bu insanlara da bir hata onlarla evlenenlere de herkesin gözü açılana kadar dünyaya gelmiş olan bebeğe de bir zulüm.

Back
X