- 20 Temmuz 2019
- 1.569
- 2.865
- 133
- 38
Allah rahmet eylesin çok üzüldüm . Özel değilse babaniz neden vefat etti bu konuda ikinci yorum başka birisi de annneme şöyle böyle yapıyorduk diye yazmış . Benim annem de kısmı felçli bir tek eli kolu gelmedi ve tam konuşamıyor . Korkuyorum felç hastalarınin yaşam süresi içinöncelikle çok geçmiş olsun, inşallah geçici bir durumdur.
2 yıl önce vefat eden babamın da beynine çok defa pıhtı atması sonucu kısmi inme inmişti.yürüyebiliyordu fakat tuvalet ihtiyacında sıkıntı yaşıyordu.Unutmadan yazayım, ilk baştaki İnme durumu giderek azalıyor genelde.
alta kaçırma olayını şöyle çözmüştük, yatağın hemen üstüne kalın bir muşamba kesip serdik, onun üzerine aızdırmaz alez, üste çarşaf ve bebek alt açma bezlerinin en büyük boyundan. Babama aldığımız külot bez ise depend markaydı. En iyisi ve sızdırmazı bu marka. Canped sızdırıyor malesef.
Elleri için de stres toplarından almıştık. Yumuşak her hangi ufak bir top da iş görür. Açıp kapatsın. Parmaklarının çalışması önemli, hafif hafif siz çalıştırın evdeyken.
Babanız şimdi hem mahçup, hem ölüm korkusu var. Anlıyorum biz de yaşadık, sizlere özellikle de annenize zor geliyordur ama yüz göz etmeyin sakın.Çok üzülürsünüz ilerde. 2 yıl oldu acısı hiç dinmedi, mesajınızı görünce yazmak istedim. Beni nolur yanlış anlamayın,bu konuda çok duygusalım.
Prezervatif sonda kullanabilirsiniz. Kendiniz takıp çıkarabiliyorsunuz. Babamın böyle bir zamanında kurtarıcımız olmuştu. Medikal marketlerde bulabilirsinizMerhaba arkadaşlar, belki bir çözüm bulurum burda.
Babam kısmi felç ve bez bağlamak zorundayız. Umarız geçici bir durum olur fizik tedaviye başlıycak.
Hiçbir tecrübemiz yok.
3 gündür evde ne çarşaf kaldı ne pijama. Canped bez aldım ama sürekli sızıntı var. L almıştım sonra m aldım yine aynı. Bez kupkuru duruyor, çarşafa geliyor. Annem de mahvoldu babam da çok üzülüyor sürekli ağlamaklı. Çok da çekiniyor bizden ve açtırmak istemiyor.
Acaba beden mi büyük geliyor s beden mi alsak bez veya bunun bir çözümü varsa Allah rızası için söyleyin kızlar. Her küçük tuvalette baştan aşağı değişiyor herşey. Kaldıramıyoruz edemiyoruz((
Babam için bizde kullanmıştık bu markayı bir sorun yaşamadık beden büyüktür yada siz bağlarken gevşek bağlıyorsunuzdur, o yüzden sızdırma yapabilir, Allah yardımcınız olsun.Merhaba arkadaşlar, belki bir çözüm bulurum burda.
Babam kısmi felç ve bez bağlamak zorundayız. Umarız geçici bir durum olur fizik tedaviye başlıycak.
Hiçbir tecrübemiz yok.
3 gündür evde ne çarşaf kaldı ne pijama. Canped bez aldım ama sürekli sızıntı var. L almıştım sonra m aldım yine aynı. Bez kupkuru duruyor, çarşafa geliyor. Annem de mahvoldu babam da çok üzülüyor sürekli ağlamaklı. Çok da çekiniyor bizden ve açtırmak istemiyor.
Acaba beden mi büyük geliyor s beden mi alsak bez veya bunun bir çözümü varsa Allah rızası için söyleyin kızlar. Her küçük tuvalette baştan aşağı değişiyor herşey. Kaldıramıyoruz edemiyoruz((
Allah rahmet eylesin çok üzüldüm . Özel değilse babaniz neden vefat etti bu konuda ikinci yorum başka birisi de annneme şöyle böyle yapıyorduk diye yazmış . Benim annem de kısmı felçli bir tek eli kolu gelmedi ve tam konuşamıyor . Korkuyorum felç hastalarınin yaşam süresi için.
Allah mekanını cennet eylesin sizlere de sabırlar versin. Benim annem de umudunu yitirdiği için eli kolu kaldı parmaklarinin şekli bozuldu psikolojisi bozuldu her şeye bağırıp çağırıyor. İmtihan dunyasi ne yapalımçok teşekkür ederim. Babam şeker hastasıydı ve Nadir görülen bir kan pıhtılaşma bozukluğu yüzünden sürekli pıhtı atıyordu. Hiç yatalak olmadı, hafif inme iner gibi oluyor toparlanıyordu. Vefat sebebi ise, pıhtı atmaması için şah damarı ameliyatı yapıldı, ameliyat sonrası aniden çıkan tansiyonu hemşire doktora geç haber verdiği için anında mğdahale edilemedi ve şekeri de çok yüksek oluncakomaya girdi. Aylarca bilinci açık yoğunbakımda yattı. Çok kötü zamanlardı...
siz korkmayın, felçten vefat etmedi babam. Ameliyat sonucu oluşan komplikasyonlar sebebiyle vefat etti. Felçli olup yıllarca yaşayan tanıdıklarım var. Eşimin hastaları var, felçli ama zamanla düzelmeye başlamış. Yıllardır yaşıyorlar. Şunu asla unutmayın, siz güçlü ve umutlu olursanız onlar da güçleniyor.çok geçmiş olsun, içinizi ferah tutun.
Canım sonda sizi rahat ettirir ama sonda da enfeksiyon gelişiyor çok kısa zamanda. Onu kurutmak öyle kolay birşey değil allah korusun. Çok ağır hastanede yatarak damar yoluyla alması gereken antibiyotikler veriliyor. Çoğu zaman buna rağmen geçmiyor enfeksiyon. Bu en son başvuracağınız yol olsun. İyileşme şansı bugünleri atlatma şansı çok yüksekken böyle bir riske girmeyin enfeksiyonun sonu çok kötü oluyor. Deseniz ki hiç şans yok yıllarca yatacak o zaman son çare yapın derdim yine de.
Hasta bezi alez ve alt bezi ile üstesinden gelebileceğinize inanıyorum. İlk günler ne yapacağını bilemiyor insan. Youtubedan hasta bakım videoları falan da izleyin. Yatakta döndürürken bile tekniğini bilince çok kolay oluyor. Allah yardımcınız olsun.
Allah mekanını cennet eylesin sizlere de sabırlar versin. Benim annem de umudunu yitirdiği için eli kolu kaldı parmaklarinin şekli bozuldu psikolojisi bozuldu her şeye bağırıp çağırıyor. İmtihan dunyasi ne yapalım
annem 1 sene yatalak kalmıştı. biz hasta bezlerini çok rahat kullandık, herhangi bir sızma vs olmadı. yine de altına ince hasta bezlerinden serdik hep, olurda sızarsa diye. çünkü çarşaf değiştirmek zor oluyor. aklıma gelen, acaba erkek olmasından mı kaynaklı, sonuçta farklı şekilde çıkıyor idrar.
bu arada yatan hastada yatak yarası olur. vücudunu sık silip pudralamanızı öneririm. bir de eczaneden serum izotonik alarak özellikle taharet bölgelerinde kullanırsanız yine yarayı engellersiniz.
bir de her belediyenin yatan hastalara doktor hizmeti oluyor. biz de fikir almak için kendimizi, belediyeyi arayarak sıraya aldırmıştık. gelen doktor ve hemşire de yatan hastaya bakmakla ilgili detaylı bilgiler veriyorlar. sizde belediyenizin ilgili birimini arayıp yardım alabilirsiniz.
umarım yanlış anlamamışsınızdır, konuda tecrübeli olunca detay bilgi vermek istedim.
allahtan acil şifalar dilerim.
İnanın ben de sürekli ağlıyorum bu yüzden . Şu korona muhabbetinden önce biz annemi psikiyatriye goturecektik çünkü her şeyi saldi benim annem yuruyebildigi halde hiçbir iş yapmiyor evi kardeşim çekip ceviriiyor ve gittiğim zaman da ben .Merhaba tekrardan.
Benim babam da şu an psikolojik olarak kendini bıraktı. Hatta konu açmayı düşündüm de sürekli konu açıp bunaltmak istemiyorum.
Eve geleli 1 hafta oldu daha ve fizik uzmanı çağırıyorduk. Ama uzmanı bu son gelişinde kovdu !! Sinir krizleri geçirdi kesinlikle kabul etmiyor. Hatta sağlıklı koluyla beni de itekledi. Uzmanı geri yolladık ve babam hiçbir şekilde kabul etmiyor.
Ne yapıcaz? Psikolojim benim de bitti şu an. Ömür boyu yatalak kalacak hem de düzelme umudu varken
İnanın ben de sürekli ağlıyorum bu yüzden . Şu korona muhabbetinden önce biz annemi psikiyatriye goturecektik çünkü her şeyi saldi benim annem yuruyebildigi halde hiçbir iş yapmiyor evi kardeşim çekip ceviriiyor ve gittiğim zaman da ben .
Bu hastaligin düşmanı azim ve motivasyon . Bunu kaybettikleri an bitiyor her şey. Olabildiğince moral verin . Benim annem ki hastalığından önce sürekli ben bekarken gezerdik markete beraber giderdik kendi arkadaşlarıyla dışarı çıkar kafelere gider kahve içerdik . Şimdi marketi bırakın evin onyne çıkmıyor zar zor dil dokerek dışarı çıkarıyoruz . Banyo bile eziyet bizim için girene kadar illallah ettiriyi girince de çıkmak istemiyor . O kadar sakin bir insandı ki annem herkes minnoş derdi şimdi her şeye yok yaaa diye bagiriyor geçen kardeşim kullanmadıkları bir şeyi atmak istedi diye onunla kardeşime vurmuş . Çok üzülüyoruz ailece . annemin öfke kontrolü kayboldu gibi sanki bilinçsizce birden sesi yukseliyo ve sinirleniyo gibi sizin babbanjz da öyle olmuş bence hastalığın verdiği yetersizlik ten
Müge anlidaki Arif verimli var ya psikiyatr . Bizim bir akraba onun kliniğinde tedavi oldu psikolojisi yerledrde bı insanken yıllarca depresyon hastasıyken şimdi etrafa neşe saciyor . Ailevi olarak çok sıkıntı çekmişti her şeyi kabul etmiş veridig ilaçlar sayesinde diyo . Son çare ona goturecektik ilaç versin mutluluğu artsin diye bir de ekrandan tanıdığı için belki daha rahat gider diye düşündük
Bizim dedemizde yatağa bağımlı idi. Altını bezliyorduk afedersiniz ama üreme organının ucunu yukarı dogru koyupta bez bağlandığında dedeminde heryeri idrar oluyordu ona dikkat ederseniz belki de bezde problemyoktur
İnşallah yardımcı olabiliriz rabbim şifasını versin inşallahEvet bu da olabilir anneme söyleyeyim bunu da çok teşekkürler yardımınız için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?