Hasta mıyım Müsrif mi ?

abet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2015
2.245
5.854
158
Bahsedeceğim hareketler bütününü neredeyse bir yıldır yaşıyorum. Karşı koyamayacağım bir kuvvetle yapıyorum hemde. Koyamayacağım değilde koymadığım diyelim yada. Sorun şu ki, diyelim yemek yapıyorum. Domatesin yarısını kullandım. 'Of bu diğer yarısını nereye koyacağım ben şimdi' diye öfleye pöfleye düşünüyorum. Al bir saklama kabına koy değil mi. Yok. Saklama kabını bulsam koysam sulanıyor tekrar kullanılacak halden çıkıyor ben hatırlayana kadar. Kaldırıp çöpe atıyorum Matah birşey yapmadığımı biliyorum fakat hemen hemen her konuda bunu yapıyorum. Beni azıcık sıkıntıya sokacak elime dolanan birşey varsa kaldırıp çöpe atıyorum. Ve onu attıktan sonra omzumdan yük kalkmış gibi hissediyorum. Sabah tuvaleti yıkarken çamaşır suyunun etrafına çamaşır suyu aktığını gördüm. Damla damla aşağı doğru akmış. Hayır çöpe atmadım ama dibinde en az dört kez daha tuvaleti yıkayacak çamaşır suyunu tuvalete boca edip kutuyu attım Psikolojik bir sorun mu yoksa gerçekten müsrifin önde gidip bayrak sallayanı mıyım acaba. Bu bana dert oldu çünkü yapmaya devam ettikçe başka konulara da sıçramaya başladı. Afrika Suriye vs demeyin valla biliyorum yaşananları, yıllarca yardım kuruluşlarında gönüllü olarak çalıştım. Fakat geçen hafta giymediğim marka marka kıyafetlerimi kaldırıp atınca iyi olmadığımı anladım Hayal edince psikopat bir tip canlanıyor biliyorum. Ben bunu eskiden yardıma muhtaçlara vermek olarak yapardım ama üşeniyorum. Aranızda psikolog falan varsa birşeyler dese ne mutlu olurum.

İse ihtiyaciniz olani almakla baslayabilirsiniz
Fazlalik olmayinca atilmaz
Bir de bu var. Ben fena maymun iştahlıyım. Ölüp bittiğim birşeyin beş gün sonra yüzüne bakmam

Müsriflikten hastalığa giden yolda emin adımlarla ilerliyorsunuz.

Kendi kendinizin psikologu olun. Tam o anlarda kendinizi durdurmaya çalışın ya da en yakınınızdan destek alın bu konuda.

Başarılar

Ya domatesle domestostan bir şey olmaz da, insan hiç giyilmemiş kaliteli kıyafeti atar mı?

Her belediyenin yardım merkezleri var. 15 dk lık işti götürüp vermek.

Bana da buradan bakınca, amaan benim kafam rahat olsun da gerisini boşver modundasınız gibi geldi.

Bence tezcanlı birisiniz. O an onu düşünmek yerine başka ne yapacaksanız ondan alıkonduğunuzu düşünüyor olmalısınız. Bile bile müsrif olunmaz, üşengeçlikten bana kalırsa.

Son düzenleme:
Yarım kalan domatesi küp küp doğrayın buzdolabı poşetinde derin dondurucu bölümüne koyun bir dahaki yemekte yemeğiniz için kullanacağınız domates kazır ve zahmetsiz emrinizde
Dünyada bu kadar aç varken olmaz

domates için şunu söyleyebilirim; malzeme alırken irili ufaklı alın ki ihtiyacınız olan ölçüdekini kullanın. büyük bir domatesin yarısı boşa gitmesin.
öte taraftan kimisi de kaldırır temizlik yaparken dolaptan atar bu sefer de... ben de artık malzemeyi kullanmayı pek sevmem ama el mecbur. çünkü israf.
mesela sabah kahvaltıdan domates arttıysa bunu atmam streçlerim akşam yemeğini yaparken kullanırım ya da ertesi gün menemen... çözüm üretin. streç, buzdolabı poşeti elinizin altında dursun.
diğer malzemeler için de bir şekilde çözüm üretin. mesela o kabı yıkayıp kurulayın kaldırın.
bir şeyi alırken 3 kere sorun kendinize, atarken de 3 kere...
anlık kararlarla hareket etmeyin.
çünkü hastalık boyutuna yaklaşmış, bunu farketmeniz zaten çözüm arayışında olduğunuzu gösterir.
dikkat ederseniz her şey çözülür.

hiç aklıma gelmemişti ve bu yorum işime çok yarayacak gerçekten hiç aklıma gelmemişti

Ben de senin tam tersinim,şampuan biter kapağını açar su koyarım bir kaç defa daha kullanırım,şampuan kutusunun iyice temizlendiğine kanaat getirene kadar da atmam

Yarım domates, soğan vs. streçle sarıp, sonra unutmamak için dolabın üst rafına, kapağı açar açmaz göreceğim bir yere koyuyorum, unutmuyorum o şekilde.
Benim de temizlik malzemesi sıkıntım var çok bol kepçeden kullanıyorum, sıvı sabun, bulaşık deterjanı, şampuan vs. normal insanlar bir fıs alıyorsa ben 2,3 fıs boca ediyorum elime çabuk bitiyor, bunu çözemedim malesef.

Valla kızarsınız diye taksit taksit yazıyorum Sabah mutfağın tekstil malzemelerinin olduğu kısmı açtım açtım açılmıyor. Birşey sıkışmış. Hiiiç kullanmadığım bir mutfak önlüğü engelliyor çekmeceyi. Attım

kesinlikle müsrifsiniz ama psikolojik bi rahatsizliktan kaynaklaniyor olabilir ya da belki de sadece aliskanliktir. ben 1 dilim bayat ekmegi bile atmaktan korkarim israf olmasin diye bayat ekmekleri biriktirir ya yumurtali ekmek filan yaparim ya da corbalar icin kıtır ekmek... yani herseyi degerlendirip kullanmaya çalışırım... Alışkanlık meselesi

Kimileri hiçbir şeyi asla atamıyor Her şeyi biriktiriyor Çöp poşetinin varlığını unutuyor resmen
"Kullanırım bir gün" diye dondurma çubuklarını, konserve kutuları bile saklayan bir arkadaşım var
Tarihi geçmiş ürünleri dahi atamıyor bunları atmak için biz yakınları sürekli kontrol ediyoruz tarihlerini

Bu haline o kadar üzülüyordum ki keşke biraz müsrif olsa diye düşünüyordum
Yazdıklarınızdan sonra anladım ki, en iyisi düşünerek hareket edebilmek

Cümleleriniz çok mantıklı
Kendinizi yargılayabiliyorsunuz
Değişime açıksınız bu büyük şans

Arkadaşım tüm bunlardan kaçıyor ne bir uzmana görünmek istiyor ne de sorunu olduğunu kabul ediyor

Bana kalırsa eliniz poşete gittiğinde birkaç saniye düşünün
Sanıyorum ki, o saniyelerde düşünmek yerine çöpe atıp gitmek size anlık keyif verecek Daha kolay gelecek ama düşünün şimdi iyi haldesiniz ama bu durum ilerleyebilir
Sonrasında kendinizi rahatsız hissedeceğinizi unutmayın

Ama yardım kuruluşlarında çalışan bir insandan, elindekini bile vermeye üşenen bir insana dönüşmek tuhaf değil mi?

Depresif bir boşvermişlik olabilir mi?
Hayır gayet mutlu neşeli evini seven biriyim. Biraz mükemmelliyetçilik var aslında bende. Ev hep jilet gibidir. O jiletliğe engel oluyor diye düşünüyorum belkide. Diyorum ya bilmiyorum psikolojik mi tembellik mi. Dolapta yarım domates olsa bile fiyakalı bir saklama kabında durur mesela. Ama olmasa daha jilet gibi olur dolap. Yazarken gülesim geldi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…