Hasta mıyım Müsrif mi ?

ben yazdım sandım bunu aynısını geçen de ben yaptım....ve kulaklarımda melodi su an çınladı yalnız değilsiniz yalnız değilsiniz

Bence para bol gelmiş.
Evet yokluk görsem yapamazdım sanırım. Ailenin tek kız çocuğuyum. 30 yaşındayım. Ama kabul ediyorum, şımarık büyütüldüm ve hala şımarığın tekiyim

Tamamen aynı olmasa da bende de benzer şeyler var. Atınca rahatlıyorum ve aşırı tutumlu kadınlara çok özeniyorum..

İmkanlar uygunsa bir psikoloğa görün derim
Bipolar bozukluk veya manik depresif başlangıcı olmasın. Onlarda da böyle dönem dönem müsriflik görülebiliyor

Esasen bu müsriflik değil de işte o jilet gibi olma takıntını bozan bir durum olduğu için müdahale

Yani kurtuluyorsun

Bir yakınımızın annesi varmış kadın halının ucu bir eşyaya gelince halıyı kesermiş yani koltuğu masayı her ne ise itmek kaldırmak halının üstüne koymak değil halıyı kesmek

Ona göre öyle düzenli olurmuş

Sizin düzen de öyle gibi

Zira o önlüğü birine vermek için saklayınca da yer kaplayacak çöpe atınca kapatıyorsun ağzını gidiyor

yeri gelmişken ben yarım domatesi poşete sarıp dolabın kahvaltılık bölümüne koyuyorum. sulansa bile yaptığım yemeğe rendeliyorum . soğanı da öyle başka sebzeleri de.

Bu saydıklarınızın cogunu bende yapıyorum malesef
Ev düzenini bozuyo diye biçok şeyi atıyorum

konuyu okuyunca güldüm ya
yani siz hayatınızda size sıkıntı çıkaran şeyleri atıyorsunuz demek
ya keşke eşyaları değilde insanları yapsak öle
biran gözümde canlandı adamı kucaklayıp çöpe atıyormuşum

siz çalışıyor musunuz?

İnşallah o giysileri çöp kurusuna değil de çöpün yanına bırakmışsınızdır en azından biri almıştır.
Domatesin kilosu 8 lira, yarım domatesi çöpe atmak ekstra israf şu günlerde :)

Bence burda sade hayat diye bi topik vardı vardı önce orayı okuyun
Sonra oda oda tek tek heryeri herşeyi düzenleyin
Size kalabalık gelen ruhunuzu sıkan herşeyden kurtulun ( çöpse çöpe değilse ihtiyaç sahibine yada kullanabilcrk birine)
Bi alan açın verilecekleri oraya koyun yerine ulaştırana kadar ( bikaç gün sabırlı olun)
Alışveriş alışkanlıklarınızı değiştirin
Alışveriş diyeti uygulayın
Kıyafetleri kombin yapın asın
Haftalık yemek menüsü hazırlayın ona göre alışveriş yapın
Herşeye hemen psikoloğa gidilmez bence
Farkındalık oluşmuş sizde, şimdi harekete geçip değişme zamanınız gelmiş
İlk tavsiyemi tekrarlıyorum kişisel gelişimin başlığının altında sade hayat topiği
Ayrıca ekonomi finans borsa başlığında da çok güzel birikim topikleri var harika fikirler çıkıyor, mutfak israf buzluk vs konularında

Müsrüflüğün daniskası olmuşsunuz malesef bende mecbur kalmadıkça atmam degerlendiririm çok tutumluyumdur orta boy malzemeler alın yemek için ihtiyacınız kadarını kullanın ayrıca o mutfak önlüğünü de orda unuttuğunuza göre ihtiyaçtan fazlasını alıyorsunuz gibi geldi bana bence alırken de düşünün ihtiyacım var mı diye

Fazla duzenini bozan seyler olmasi disinda olan seyler seni rahatsiz ediyor.Buyuk ihtimalle psikojik bir rahatsizligin icindesin.

Mesela ben yarim domates birakmam cunku evdeki domateslerim her boyutta vardir sogan patateslerde oyle ne kadar gerekiyorsa onu secer dograrim israf icin degil yarim kalan domatesi ne yapacagim diye boyle cozumlerim var.

Ekmek mesela fazla oldugunu hissettigim an buzluga atarim bir kismini artani degerlendirmem yani arttirmamaya calisirim buda normal degil.Herseyi ilk normal sekliyle seviyorum domatesi bir butun yumurtayi sarili beyazli

Domates pahalandı ,artık zor atarsınız?
Tabakta kalmış peyniri de atarsınız siz o zaman kurumuş diye
Ben mesela boş peynir kutusunu ayarladım.Az kalmış ,kurumuş peynirleri buzlukta biriktirip börek ,poğaça yaparken kullanıyorum.

domatesin fiyati ucmus nasil atarsin ? Bende de bu atma huyu var . Evde fazla esya gormeye dayanamiyorum

Domatesin yarisinin neden kullanildigini anlamadim,tamamini kullansaydin.Deterjan konusu da onemsiz bence ama elbiselerin cope atilmasi fena.Birilerine verseydin.Ben ayiriyorum arabanin bagajina koyuyorum,bi yere giderken gordugum ihtiyac sahiplerine veriyorum ya da esim goturuyor.Cope tiksam çok rahatsiz olurdum bence sen de olmalisin,kendini dizginle

Utancımdan yerin dibine giriyorum yazarken dün kek yaptım. Ellerim bulaşık oldu. Tereyağı kullandım kekte. 100 gram kadar tereyağı elimde kalakaldım. Elimin bulaşığını yıkasaam az sonra geri sokacaüğım elimi. Yıkamasam da tereyağını tezgaha öylece bırakıversem zaten heryer yeryerde bir o eksikti. Nasıl atasım var ama anlatamam. Resmen canım çekiyor ya. Öylesine direndim öylesine direndim ki. Sanki bir insanı atıp atmama kararı veriyorum.

Aynı ben. Ben bu huyumdan şikayetçi değilim onu orada unuttuysam demek ki lazım olmuyor o zaman o şey evde yük. Fazla eşyadan nefret ederim. Belki aramızdaki fark ben çok lazım olmayan şeyi eve sokmuyorum. Yıllar içine ev depoya dönüyor yoksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…