Hasta mıyım Müsrif mi ?

Kekte sıvıyağ kullan .Tereyağ da pahalıBardağa koy malzemeni.Yağ koyduktan sonra aynı bardağa sütü de koyarsın ,daha az bulaşık çıkar.
 
Ruh eşimi buldum:) atınca ne biçim yük kalkıyor omuzlarından dimi:) ben bunu beni yormaya çalışan hayattan intikam alıyorum gibi hissederek yaptığımı farkettim. Mesela geçen gün tokami gelişi güzel masaya bıraktım ama kocaman masa kaydi kaydi yere düştü. Alıp attım:/
 
ben israfa karşı elimden geldiğince dikkat ederim
örnek vereyim;
misal banyoda sıcak suyun gelmesini beklerken o soğuk suyu kovaya alır balkon, tuvalet yıkarım
pilavım bile fazla gelse alıp dondurucuya atarım yeni pilav yaptığımda içine katarım
Boş yere lambaları açık bırakmam
Doğalgaz merkezi sistem olmasına rağmen kullanmadığım odaları kısarım vs...
israf gerçekten kötü birşey
bence atacaklarınızı bir poşette biriktirin sonra birilerine verirsiniz
sizin kolayınıza gidiyor bence, uğraşmak istemiyorsunuz
 
bir arkadas var birseyleri atınca mutlu okuyor onun gibisin

ama bana göre kolayı yapıyorsun kolaya kacıyoraun . saca döke atmak insanı rahatlatıyır ben bile rahatlııykrum ama dur madamtogepi bun bulamayanlar da var diyorum. bunu çöpte arayan insanlr var.
mesela tavuk derisi kemiği direk cöpe atsam oh ne güzel ama vicdanı el vermiyor posete yada strece sarıp dısarı giderken çevrwde köpek kesi dolasan yere koymam lazım zor oluyor ama yiyecek bulmak için çöp karıstırıp çöpün altını yırtan köpekler var .
yada ekmek kııntıları onlar kuslar için cok önemli
 
şımarıklık ve müsriflik. Ayıptır günahtır yapmayın Allah aşkına. O kıyafetleri gidin belediyelerin kullanılmayan eşya kutularına atın.
Bir insan çok görse bile bunları yapmamalı. Yarın bir gün muhtaç olmayacağınız ne malum?
Diyelim ki pırlanta yüzdüğünüz ortalıkta ve onu koyacak yeriniz yok düzeni bozuyor, kalkıp da atar mısınız yoksa gider satar mısınız yoksa ona yer mi bulursunuz? Eminim ona yer bulurdunuz çünkü o çok önemlidir ve yeri hep bellidir, hazırdır!
Tıpkı o yüzük gibi her şeyin bir yeri vardır eğer olmasaydı evde olmazdı.
Hayatı kendimiz tembelleştiriyoruz sonra da gelsin mutsuz, müsrif, paylaşmayı bilmeyen, stres çarkıyla oynayan aptal saptal çoluk çocuklar!
Ne kötü bir zamana gidiyoruz yazık.
Allah düşürmesin ne diyeyim.
 
İtiraf etmek gerekirse, sanırım ben böyle biriyim
bende üşengeçlik olarak gördüm
öfff şimdi nasıl muhafaza edeceğim bu çamaşır suyunu at gitsin
amaaan domates sulancak zaten kimse yemez at gitsin gibi bişey olmuş
müsriflik iyi bişey değil

çamaşır suyunu başka bir pet şişeye boşaltabilir
domatesleri irili ufaklı alabilirsiniz
 


Hiç yokluk görmemişseniz bile o domatese isteyip sahip olamayanları düşünüp onlara hürmeten yapmamanız lazım şu yazdıklarınızı.

Hiç bir şey yapamıyorsanız ters çevirip bir çay tabağına koyun ne kadar yer kaplayabilir ki dolapta
 
Kaç beden giyiyorsun ? Eğer pahalı ve temiz kıyafetlerse bana yollayabilirsin
Ben kargoyu ayarlarım evden alırlar bana gönderirler kargo ücreti de benden

Vallahi bravo benim kıyafetlerimle vedalasmam çok zor oluyor nasıl atabiliyorsun , ben aşırı bağlanıyorum galiba kıyafetlerime
 
aslında duzen saglama konusuna cok fazla hakım degılsınız o elınızde kalam seylerın elınızde tereddut yaratması bu yuzden.
Ve sonra noluyor onlar hoop cope. Nerden mı bılıyorum?
Kendımden
He ben yetmıyormus gıbı esım dr atıyor hatta o atınca sınırlenıyorum kendım atınca sorun yok benım kıyıp atamadıklarımı o atıyor.
Annem duysa parcalar benı kınar kınar durur
 
Bence siz hic yokluk gormemissiniz .Ogrenci olmamissiniz.100gram tere yagi alirdik.Gramlarla zeytin peynir aldigimiz gunleri unutmadim hic .Kiyamam ben hic .Yoklugu gördüm çünkü.Duyarliliga davet ediyorum sizi.Domatesin kilosu kac lira olmus kolay mi kazaniyoruz .Ben para icin sartlar iyi olsun diye herseyden feragat ediyorum.Sorunuza gelince bnce musrifsiniz
 
Bende....evde o kadar gereksiz kıyafet eskimiş çanta falan varki bunalıyorum.cogunu kayınvalidem almısti.aslinda tutumlu ve neredeyse pinti bir insanim.daha doğrusu ihtiyacım olmayan birseyi 5 tl bile olsa almisligim yoktur bugüne kadar.gereksiz şeye 5 tl vermek çok gelir bana.ama gerekli ve beğendiğim bir tişört 100 tl bile veririm içim acimaz
Gel gelelim bende atmaya bayiliyorum.evde gereksiz hediye gelmiş hiç giymeyeceğim kıyafetler pijamalar.gördukce daral geliyo.hersey kullanacağım kadar olmalı.az ve öz.fazlasi patiyo bana.gecen sene gardırobumdan tam 3 çöp poşeti kıyafet çanta pijama attım gitti.bir rahatladım ki sorma.gereksiz şeylerden kurtuldukça rahatliyorum bende.kv tabak takimi almış yollamış.ne yapayım tabağı.ev tabak çanak dolu.geri verdim istemedi.attim gitti.çope attığımi da soyledim.artik birşey almiyo.onun yüzünden evim ıvır zıvır doluyodu.
 
3 Yıllık evliyim , buzdolabından tek bir şeyi ne çürütüp , ne de israf ettirip çöpe atmışlığım yoktur.
 
attınız mı?
ihitiyacı olan dolu insan varken ?
 


Başak burcu musun?
 
domatesiz anlarım cunku sulandımı kullanılmaz ama camasur suyunu anlamam kapa kapanı dursun
 
40 beden giyiyorum. Uyarsa valla ne güzel olur. Yılda birkaç kez yaparım bunu. Markada markadır hani. Nasıl acımadığıma ben bile hayret ediyorum.
 

Evet aynen. Bir mutluluk çöküveriyor ruhuma bedenime yüzüme. Resmen seviniyorum deli gibi. Yeter ki elime dolansın, atma sebebi resmen.

Bir üye düzen eksikliği demiş ama fena düzenliyimdir. Fazla düzenden de oluyor gibime geliyor. Çünkü o süper düzende bir pürüz gibi görünüyor gözüme.
 
domatesiz anlarım cunku sulandımı kullanılmaz ama camasur suyunu anlamam kapa kapanı dursun
Sorun şu. İçinde az kaldı diye atasım gelmiyor. Yazdığım gibi çevresi kirlenmiş ve o an temizlemek için ya vaktim yok ya takatim. Kolayı var hepsini dök sonra çöpe at.

Bu arada insan yazdıkça farkediyor ben bildiğin tembel ve müsrifim. Tamamen rahatlıktan yapıyorum sanırım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…