Hakkında yaptığınız mesleki yorumu kesinlikle kabul etmiyorum. Söylediklerinizi ben de düşünebiliyorum elbette, yukarıyı okursanız bunun bir evlenme engeli olmadığını zaten söylemiş olduğumu görürsünüz.Uzun süredir üye olmak istiyordum fakat bir türlü başaramıyordum. Herkese merhaba. Bu konu için üye oldum.. Öncelikle Tantanis adlı kullanıcıya hitaben yazacağım. 1-Siz bekar mısınız? 2-Hukuk okuyorsunuz ve insanların haklarına yapılan tecavüzler konusunda bilgili ve duyarlı olmayı göze almışsınız demektir. 3-İleride lütfen avukatım olmayınız. 4-Böyle bir kişi sizin hayatınıza girebilir yada evlatlarınız olursa evladınızın başına gelebilir. Belki yaşınızın küçüklüğü nedeni ile ne yapacağınızı bilmiyorsunuz, ya da siliksiniz bilemedim.... Gençsiniz , belki yazacaklarım ışık olur. Hıv pozitif olmak evliliğe engel bir durum değildir. Her şeyden önce, açtığınız konu hakkında hemen bilgi araştırmaya çalışsaydınız, üstelik ileride yapacağınız meslek gereği bu alışkanlığınız olmalı.
O rapor sadece bilgilenmek ve bilgilendirilmek için, müdahale hakkı vermez kimseye. Sadece,var olan bir hastalık var ise, erken tedavi için şanstır. Yani, hıv pozitif bir kişi evlenebilir. Sanırım o doktor, hastasının evlilik hakkının engellenmesini istemiyor ve de bu hakkını kullanmasını istiyor. Muhtemelen, evlilik öncesi kızı da çağırıp bilgi verecek. Hekim işini yapar, mahalle dedikoducusu değildir. Tıbbi bilgi verme yükümlülüğü vardır.. Anlatılır, etik olan budur, bilgilendirilen kişiye bırakılır karar. Burada merak ettiğim şu. Bu şahısla yani erkek ile kız arasındaki yaş farkı. Kız çok mu küçük bu erkek kişisinden. Muhtemelen öyle. 20 yaşındaki kız aşık olmuş ve ayakları yerden kesilmiştir.Ağzı açık dinler adamı o da bir güzel anlatır risksiz yaşamayı. O insan da evlenme hakkını ve çocuk sahibi olma hakkını kullanmak istiyor belli ki. Fakat, bu kız korunabilecek mi, hiç mi çakırkeyif ömrü boyunca alkol almayacak mı ? Her daim kontrollü olmayı başarabilecek mi ? O ablasına ne demeli. Canilik bu. Siz de resmen bir tecavüze seyirci kalıyorsunuz. Yok evlenmeden önce söyleyecek miş. Hiç inandırıcı değil. Burası Türkiye her şeyin bir çaresi var . O şahıs hiç bilgi vermeden kendini çok ta güzel gizleyip bir güzelde evlenir. Siz derhal benimle ve istekli arkadaşlarla irtibata geçiniz. Ben çok profesyonelce müdahale ederim kimseyi incitmeden ve usulünce. Bu alanda hekim arkadaşlarım var. Şöyle düşünün, belki de bu bir sınavınız sizin Tanrı ya da yaradan sizi seçti bu iş için. Güzel olan içinize atmayıp burada danışmışsınız. O zaman güzel kardeşim, bu kız kandırılmadan bilgilendirilmeli, anlatılmalı. Seçim ona bırakılmalı. Ben bu işe hazırım. Bu konudaki duyarlı olma sebebimi sonra açıklarım. Lütfen beni ciddiye alınız. Derhal benimle ya da diğer istekli arkadaşlarla irtibata geçiniz.. Ben hazırım.....
8 saattir kütüphanede olunca verdiğiniz ince ipuçlarını ve sağladığınız müthiş desteği fark etmemiş olabilirim.Arkadaşım; sinirlenme sakin ol..
1- Konuyu açarak danışma girişiminizi takdir ettim yazımda.. Geri bildirimde bulunmuşsunuz.. Bu konudaki nezaketimi görmezden gelmenizi hemen eleştiririm.
2-Zaten benim gibi bir müvekkil eğer gerçek yaşamınızda bu duyguları taşıyorsanız, hemen büronuzu ter keder.. İnsani değerler ön planda ve öncelikli benim gibiler için.
3- Yazım uyarı niteliğinde ve duyarlılığınızı artırmaya ve cesaretlendirmeye yönelik, lütfen böyle kabul ediniz.
4- Güvenlik mi?? Güvenlik endişeniz nedeni ile buna seyirci kalmayı seçiyorsanız, benim gibi birini hiç eleştirme hakkına sahip değilsiniz. Kaldı ki internet ortamında tanımadığım halde ben ve benim duygumdaki insanlar size açık davette bulunduk.. Sizinki can bizimki ne. Ayrıca yazımın sonunda özellikle bu konudaki hassasiyetimin bir nedeni var demişim değil mi???? küçük bir ipucu size... Madem avukat olacaksınız, bence o vurguyu önemseyin.. Demek ki bir yaşanmışlığım var..... Ne yazmışım bu konu için üye oldum demişim.... Demek ki neymiş,,, Ben bilerek bu işi ve konuyu ciddiye alarak önemseyerek yazıyormuşum.... Magazinsel hissetmiyormuşum değil mi. Bir du vurgularımı tekrar düşünerek hissetmeye çalışınız beni..
Söylemek istediğim kafam gerçekten çok yorgun sizi net anlamamış olabilirim.Değerli arkadaşım; 1-Kaç saattir ne yaptığınızla ilgisi yok ve olamaz eleştirimiz. 2- Sizce bu kadar hissederek yazan birinin ve diğer arkadaşların burada açık kimlik ibraz ediniz gibi bir dayatmam ya da dayatmamız olabilir mi? Tabi ki olamaz ve olmadı da.. Fakat kimlik belirtmeyinizi önce yazmadığımız için 1-0 galip değilsiniz. İnternet ortamında ifşa etmenize biz zaten izin vermeyiz. Ne yazmışım, bize ulaşınız irtibata geçiniz lütfen demişim.... Siz nasıl anladınız bunu???? Gayet açık, net, anlaşılır yazmışım.. Forumdaki arkadaşlar değerlendirsinler çağrımı nasıl yaptığımı...dm atmak konulmasını istemek ne demek anlamadım onu... Siz kişiler üzerinden gitmeyiniz.örn benim gibi. Siz öze takılınız. Yani bir yaşama... Bir yaşamı kurtarmak var. Ablası biliyor, gıkını çıkarmıyor, muhtemelen bu gencin annesi de biliyordur , ailesinin diğer üyeleri de. Paravan evlilik te olabilir. Türkiye de çok böyle. Gizlenen eşcinsellikler. Ablasının , ailesinin, oğullarını aklama, baş göz etme telaşı da olabilir bu vurdum duymazlığın altında. Belki de cahillerdir. Evlenince düzelir diyor bile olabilirler.
Neden kendinize vazife edindiniz üstüme üstüme gelmeyi? Şuan yapabileceğim hiç ama hiç bir şey yok. Üslup konusunda siz benden çok daha iyisiniz zaten, yorum yapmıyorum. Öyle uzun uzun maddeleyerek düzgün bir üslupla mı konuşmuş oluyorsunuz? Rica ediyorum susun artık. Arkadaşlar yardımcı oldular sağolsunlar. Ben de karar vermiş bulunuyorum ne yapacağım konusunda. Tekrar bir yardım istersem yazarım zaten.Laf yetiştirmek .????? Görmezden geliyorum ve gençliğinize veriyorum üslubunuzu. 8 saat kütüphanede kalınca anlamamışsınız deme Kabul ettiniz yani.
19 sayfa boyunca konuşulmuş şeyleri tekrarlıyorsunuz şuan. Çizmekle uğraşamam. Vaktim yok o kadar. Varın siz okuyun.Sizin hangi yapmak istediğinizi ben kopya ederek size söylemişim ? Lütfen altını çizerek görmemi sağlayınız. Ben soru sordum size. Siz nasıl bir anlam çıkardınız? Yapabileceğiniz şeyleri siz yazdınız, ben kopya çektim , size onlar üzerinden tavsiyede mi bulunmuyorum... Nerede???? Yazdıklarımın hepsi benim düşüncelerim ve önerilerim. Bir tane gösterin bakalım, hangi planınızı alıp, öneri olarak size geri sunmuşum.?
Gerçekten zorluyorsunuz şuanda beni. Anlatamıyorum sanırım, normal bir zamanımda konuşmuyoruz bunları. Sizi yanlış anladığım noktalar olmuş olabilir, yorgunum. Konuyu kişisel konuşmaya çevirdiniz bunun hiç gereği yoktu. Ben anladım anlamam gerekenleri, teşekkür ederim. Iyi akşamlar.Vazife edinmek; susun artık, üslubunuz uzun yazınca iyi mi oluyor ? .. Bilmem üslubum gayet iyi benim. Çok ta saygılı yazışırım ben. Üstünüze geliniyor gibi mi anladınız siz.
sonunda bir karar vermiş olmanız güzel umarım bu kararınız bahsi edilen kızcağız ve ailesine durumu bildirmek ve bir felaketi önlemek olurNeden kendinize vazife edindiniz üstüme üstüme gelmeyi? Şuan yapabileceğim hiç ama hiç bir şey yok. Üslup konusunda siz benden çok daha iyisiniz zaten, yorum yapmıyorum. Öyle uzun uzun maddeleyerek düzgün bir üslupla mı konuşmuş oluyorsunuz? Rica ediyorum susun artık. Arkadaşlar yardımcı oldular sağolsunlar. Ben de karar vermiş bulunuyorum ne yapacağım konusunda. Tekrar bir yardım istersem yazarım zaten.
Ben zaten böyle bir amaçla konu açtım, bir şey yapamıyorum fikir verin en azından diye. Ama farklı bir niyetim varmış gibi davranılması hoş değil gerçekten.sonunda bir karar vermiş olmanız güzel umarım bu kararınız bahsi edilen kızcağız ve ailesine durumu bildirmek ve bir felaketi önlemek olur
Bu çok daha ciddi bir durum evet. Öyle olmasa bile söylenmesi gerek zaten en başından. Size de çok geçmiş olsun.sözlendim ,nişanımdan 2 gün önce hepatit )b)li olduğumu söyledim ve içim gayet rahat eşim 10 sn düşünmedi bile ne bileyim ben yarın ne olacağımı dedi -aşılarını yapındı ve halada yapınıyor
aıds çok çok daha ciddi bi hastalık nasıl çeker ahını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?