Soz ve nisan surecinde kizla birlikte olup mecbur birakma plani olabilir. Nikah islemlerinde ortaya cikar tabi hastalik ama is isten gecmis olur.Olayda çok mantık hatası var ama neyse....Doktor böyle bir şey demez...O tanıdık niye sana anlatıyor? Zaten evlilik öncesi sağlık testleri yapılıyor, devlet istiyor zaten, orada çıkar bu durum. Doktor zaten bu durumun ortaya çıkacağını biliyor olmalı ya neyse....Senin bir şey yapmana gerek yok, devlet yapıyor zaten....
Ben üniversitede öğretim görevlisi bi seksoloğa sordum bu test pahalı ve geç sonuç alınan bir test yapılmıyor o yüzden evlilik öncesi testler sırasında dedi. Ona güvenerek çıkmıyor demiştim.
Yapılıyormuş zaten, hoca beni yanlış yönlendirmiş.Aslında asıl bu zorunlu olmalı ve fark neyse de alınmalı bence... Bunun saklanması çok muhtemel ve resmen cinayet yani... =(
Bişey sormak istiyorum ya. Cahilliğime verin. Hani nikah zamanı test yapılıyo ya ciğer filmi falan. O zaman bu tarz testler de yapılıyo mu?
Abla karşı olsa kızı uyandırırdı. Allah başa vermesin kardeştir gene de. O kadar zor bi durum ki kardeşin bi yanda masum bi insan bi yanda.
Şimdi bişey daha soracağım bunu hep merak ettim.
Kondomla prezervatif aynı şey dimi? Yani iki adı var? Hani kondom kullanın diyolar ya, e kondom prezervatifle aynıysa prezervatif de hamilelikten koruyosa "ilişkide hastalıklardan korunmak için kondom kullanıb" diyolar ya hani. E çocuk nasıl olacak?
Sandığım gibi çocuk olmayacaksa neden her ilişkide hastalıklardan korunmak için kondom kullanın diyolar.
Kondom prezervatiften farklıysa kondomda çocuk olabiliyosa, e spermden hastalık bulaşır ki. Ben mi aptalım konu mu karışık.
Not: googledan bunca şeyi nası aratıym dedim ondan size sordumhazır konu açılmışken kafamdaki deli soruları savıcam
Ne olur canim soyle bilip susmak cok kotu gunahina girme bilse sanmam evlenir yazik 20 yaşında gencecik..kimseyi dusunme mutlaka anlat ilerde o genc kiza bise olursa vicdanın sizlar yapmaBugün duyduklarım karşısında şok oldum.
Bir tanıdığımın erkek kardeşi yabancı bir firmada çalışıyor. Eğitim için yurt dışına çıkmış yaklaşık bir yıl önce. HIV virüsü kapmış bir kadından.
Adam şimdi evlenmeyi düşünüyormuş. Saf bi kız bulmuş kendine 20 yaşında. Durumu anlatmamış bile nişanlandıktan sonra düğüne yakın söyleyecekmiş mecbur bırakacak kızı bir yerde.
Nasıl insanlar var ya o adamın kendini bilmezliği yüzünden gencecik kızın hayatı nasıl etkilenecek.
İşin garibi doktoru da söyleme diyormuş. Henüz AIDS değil belki ama HIV pozitif sonuçta, sürekli tedbirli davranmak zorunda kalacaklar. Baştan söylemek gerekmez mi böyle şeyleri?
Bir şey de yapamıyorum kötü hissettim kendimi.
Anladım. Yani sonuçlar çıkmadan nikah yok öyle mi. Bize de söylüyorlar mı yoksa hasta hakları muhabbeti mi oluyo. Yani diyelim adamda çıktı bundan, kıza söylerler mi?Evet bakılıyor iki uc tup kan almışlardı bizden hepatit hiv cinsel yolla bulasan hastaliklar icin
O testler yapilmadan nikah olmuyor zaten. Nikah günü almaya gidince istenen seyler arasında bu da var.
Kondomla prezervatif ayni sey ama kondom her tur cinsel hastaliktan korumuyor.mesela genital ucuk kalıcı bir hastalik ve rahim agzi kanserine sebep olan bir sey. Kondom olsa da bulasiyor. Hiv icin de koruyuculuğu yuzde yuz degil.
Kondom kullanin her iliskide diye tavsiye evliler icin ya da tek esli kisiler icin degil. Kaldi ki evlilikte kondom hastalik icin degil dogum kontrol yontemi olarak kullaniliyor onun dışında da bir sürü dogum kontrol yontemi var zaten.
O sekilde tavsiye cok esliler hayat kadınları ile beraber olanlar icin amaci hiv bulasma ihtimalini dusurmek.
Anladım. Yani sonuçlar çıkmadan nikah yok öyle mi. Bize de söylüyorlar mı yoksa hasta hakları muhabbeti mi oluyo. Yani diyelim adamda çıktı bundan, kıza söylerler mi?
Bugün duyduklarım karşısında şok oldum.
Bir tanıdığımın erkek kardeşi yabancı bir firmada çalışıyor. Eğitim için yurt dışına çıkmış yaklaşık bir yıl önce. HIV virüsü kapmış bir kadından.
Adam şimdi evlenmeyi düşünüyormuş. Saf bi kız bulmuş kendine 20 yaşında. Durumu anlatmamış bile nişanlandıktan sonra düğüne yakın söyleyecekmiş mecbur bırakacak kızı bir yerde.
Nasıl insanlar var ya o adamın kendini bilmezliği yüzünden gencecik kızın hayatı nasıl etkilenecek.
İşin garibi doktoru da söyleme diyormuş. Henüz AIDS değil belki ama HIV pozitif sonuçta, sürekli tedbirli davranmak zorunda kalacaklar. Baştan söylemek gerekmez mi böyle şeyleri?
Bir şey de yapamıyorum kötü hissettim kendimi.
ablasinda kizin teli mutlaka vardir. gizlice alip mesaj atardim.Kızı tanımıyorum ben. Olayı bana anlattılar adamla bile çok samimiyetim yok ablasıyla aramız iyi. O da karşı bu işe ama dinletemiyor kardeşine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?