Hastalığı nişanlıdan gizlemek

Her hıv virüsü taşıyan insanda korunmasız cinsel ilişki ile taşıyıcı duruma gelmiyo; kan nakli, steril olmayan cerrahi müdahaleler, bebekten anneye, eşi veya partnerinin gizli olarak korunmasız ilişki yaşayıp eşine veya partnerine bulaştırması. Yani demek istediğim umarım bu virüsede çare bulunur, biran önce rahatsız insanlarımız sağlığına kavuşur
 
Tedavisi yok. Ölüm kaçınılmaz. Malesef kadınlar erkeklerden daha önce oluyor. Ya Incir recelini izleyen varsa orda hastalıkla ilgili herşeyi anlatıyorlar.
Ben laborantim bir dönem hastanede laborantlik yaptım ve o dönem bu hastalıkla ilgili birçok bilgim oldu. HIV testi defalarca yaptım ve hiv pozitif demek aids demektir. Aslında aids adı yerine hiv demeyi tercih ediyorlar. Aids hiv virüsü bulaşmış bir kişinin hastalığının ilerlemiş hali gibi birşey diyebiliriz. Tedavisi yok sadece ilaç vs ile kişinin ömrü uzatılıyor o kadar. Hivli birisi hamile kalır ise bebeği hivli doğacaktır aksi asla olamaz.
 
Maalesef hiv virüsü taşıyan kişide dış eti kanaması olursa ya da varsa öpüşme ile de geçiyor. Eşya ile geçmiyor fakat yine bilmeden bir küçük kan damlası minnacık bişey de olsa aynı kişi ile havlu vs kullanıldığında geçiyor. Çok dikkatli okunduğunda ancak bulaşmazbulasmaz esas bulaşma yeri kan ve cinsel temas.
 
Dugun icin kan testi iateniyor demi.
Insaallah kiz ogrenir
 
arkadasa katiliyorum.
soyleyin vebal almayin .konu sahibi
 
Havlu veya kan damlası; senin cildinde de yara gibi bi açıklık varsa ancak o şekilde, hıv li kana çıplak ten değdiğinde bulaşcak diye bişey yok, ayrıca hıv aşamasında öyle kolay kolay bulaşmaz kanda ki virüs oranı çok düşüktür, hastalık aids evresinde bulaşma olayı yani son evre çok daha yüksektir. Yanlış bilgi vermeyelim
 
Oldu olacak hiç söylemesin.Nasıl olsa evlilik başvurusu yapılırken, gerekli olan sağlık raporunda çıkar.Hey allam ya nasıl insanlar var.
 
Evet doğru yanlış bilgi değil. Hiv tedavi edilir ancak asla geçmez. Aids hiv bulaşmış ve tedavi edilmeyip düzenli doktor kontrolü yaptırmamiz kişilerde hastalığın son evresidir. Hiv virüsü bulaşmış kişilerde grip gibi basit hastalıklar bile neredeyse tedavi edilemez aşamaya geliyor. Hiv bağışıklık sistemini cokertiyor ve ölüme sebep oluyor. Dengeli ve düzenli beslenerek ilaç ve tedavileri yaptırarak sadece ömür uzatılabiliyor. Ve bu sırada kesinlikle hiçbir şekilde hasta olmamak gerekiyor. Minnacık bir hastalık bile vücut direncini düşürüp sistemi cokertiyor ve kişi tedavi olamıyor. Aids hiv virüsü bulaşmış ve bağışıklık sisteminin çökmüş olduğu kişilerdir de denebilir. Elimizde vücudumuzda yara vs turu şeyler varsa sizin dediğiniz gibi bulaşır. Yani kişide kan ile her şekilde bulaşır. Kan olmayan durumlarda ancak bulaşma olmaz tabi karşı tarafta da bu mikroplari kabul edecek yaralanmalar turu şeyler yok ise.
Fakat hiv taşıyıcı dahi olsa bulaşır diye biliyorum. Yani hiv tasiyici olmak demek hastaligin kulucka donemidir. Kisi biri ile birlikte olur. Birlikte olduğu kişi aids olur ölür ama taşıyıcı hala hayattadir. Tasiyicilik 8-10 yıl bile sürebilir ki kişi hivli olduğunu bile bilmeyebilir bu sürede.
 
Bence de sen bu konuyu hiç açma, senden şüphelenilmesin. Biraz zaman geçince onlar söylemezse birileri aracılığıyla söyletmelisin. Bu süreçte kızın sosyal hesaplarını bulabilirsin.
 
Yani söylemek için geç kalınmış olunabilir adam bu yüzden söylemek istemiyor belki.Kendisinin bile haberi olmadan bir seyler yasamis olabilirler.Ne kadar gec ogrenirse o kadar iyidir hesabı.Ve evlenmeden testler isteniyor cikmaz mi yahu.
 
Bunu yapan bi pislik yarin kiza iftira bile atar senden.geldi diye Allahim daha neler gorecegimmm
 


Sakin ama sakin ihmal etmeyin cok beklemeyin cok buyuk bi vebal. Suan belki yakinlasiyolar bilebilir misiniz? Her gecen gun cok gec olabilir bi an once ogrenmesini saglayin lutfen!!! Kahroldum burda
 
kesinlikle kizi taniyorsan soyle, bunlar hic mi cocuk dusunmeyecekler ileride, hem karisini hem cocugunu oldurur bu virus.
 
Günah ya gercek üzüldüm.
 
kesinlikle soylemelisin benim bir tanidigim nisanlisini aldatiyordu gittim kiza soyledim kiz kendide ogrenmis benden once birsekilde nasil dua etti bana ve daha onceden soylemedigim icinde cok uzuldu
 
Bişey sormak istiyorum ya. Cahilliğime verin. Hani nikah zamanı test yapılıyo ya ciğer filmi falan. O zaman bu tarz testler de yapılıyo mu?

Abla karşı olsa kızı uyandırırdı. Allah başa vermesin kardeştir gene de. O kadar zor bi durum ki kardeşin bi yanda masum bi insan bi yanda.

Şimdi bişey daha soracağım bunu hep merak ettim.

Kondomla prezervatif aynı şey dimi? Yani iki adı var? Hani kondom kullanın diyolar ya, e kondom prezervatifle aynıysa prezervatif de hamilelikten koruyosa "ilişkide hastalıklardan korunmak için kondom kullanıb" diyolar ya hani. E çocuk nasıl olacak?

Sandığım gibi çocuk olmayacaksa neden her ilişkide hastalıklardan korunmak için kondom kullanın diyolar.

Kondom prezervatiften farklıysa kondomda çocuk olabiliyosa, e spermden hastalık bulaşır ki. Ben mi aptalım konu mu karışık.

Not: googledan bunca şeyi nası aratıym dedim ondan size sordum hazır konu açılmışken kafamdaki deli soruları savıcam
 
Buradan birine söylemeyin. Deşifre etmeye ne hakkınız var kızı bi hesap açmak zor bişey değil.. Tek bilen sizseniz sizin yaptığınız ortaya çıkar bu arada. Ne zor bişey ya ayyy allah koru yarabbim.
 

turkiyede yalnizca hamilelik durumu varsa hiv testi isteniyor ciftlerden. kondom ve prezervatif ayni seydir. kullanimdaki amac ya sadece gebelikten korunmak yahut hem gebelikten korunmak hem de cinsel hastalik kapmamak icin de olabilir. keza pek cok tek esli cift - hastalik ihtimali yokken - cocuk sahibi olmamak adina kullanirlar. yahut cocuk sahibi olma imkani olmayan ciftler de hastalik kapmamak adina kullanirlar. cinsel hastaliklar sadece sperm yolu ile gecmemektedir. ter - doku temasi - varsa acik bir yara ile temas - kan temasi gibi seyler cinsel iliski esnasinda cinsel virusleri ciftlere aktarabilmektedir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…