- 8 Eylül 2009
- 4.524
- 4.279
- 248
turkiyede yalnizca hamilelik durumu varsa hiv testi isteniyor ciftlerden. kondom ve prezervatif ayni seydir. kullanimdaki amac ya sadece gebelikten korunmak yahut hem gebelikten korunmak hem de cinsel hastalik kapmamak icin de olabilir. keza pek cok tek esli cift - hastalik ihtimali yokken - cocuk sahibi olmamak adina kullanirlar. yahut cocuk sahibi olma imkani olmayan ciftler de hastalik kapmamak adina kullanirlar. cinsel hastaliklar sadece sperm yolu ile gecmemektedir. ter - doku temasi - varsa acik bir yara ile temas - kan temasi gibi seyler cinsel iliski esnasinda cinsel virusleri ciftlere aktarabilmektedir.
Çok teşekkür ederim:) ne yani biriyle cinsel ilişkiye girilmese de bulaşabilir mi:/
Bir de çocuk sahibi olmak isterlerse nolucak? Doktor kontrolünde tedaviyle falan mı olur? Çocuğa da geçiyor mu? Çok sordum ama merak ediyorum baya
Bugün duyduklarım karşısında şok oldum.
Bir tanıdığımın erkek kardeşi yabancı bir firmada çalışıyor. Eğitim için yurt dışına çıkmış yaklaşık bir yıl önce. HIV virüsü kapmış bir kadından.
Adam şimdi evlenmeyi düşünüyormuş. Saf bi kız bulmuş kendine 20 yaşında. Durumu anlatmamış bile nişanlandıktan sonra düğüne yakın söyleyecekmiş mecbur bırakacak kızı bir yerde.
Nasıl insanlar var ya o adamın kendini bilmezliği yüzünden gencecik kızın hayatı nasıl etkilenecek.
İşin garibi doktoru da söyleme diyormuş. Henüz AIDS değil belki ama HIV pozitif sonuçta, sürekli tedbirli davranmak zorunda kalacaklar. Baştan söylemek gerekmez mi böyle şeyleri?
Bir şey de yapamıyorum kötü hissettim kendimi.
Ay ben sizi doktor sandıımtip doktoru degilim maalesef, yalnizca bildiklerimi paylasabilirim. en saglikli yaniti bu konuda uzman olan hekimler verebilir yalnizca.
hiv sadece cinsel iliski yoluyla gecmez. manikur - pedikur aletlerinin steril edilmemesi ile de bulasabilir. tabii ki cinsel hastalik dedigimiz sey cok genis kapsamli bir konu, hiv ile kisitli degil. cocuk sahibi olma konusu yalnizca uzman hekim ile istisare edilebilir. ben yorum yapamayacagim.
baska soru :)
Ay ben sizi doktor sandıımçok teşekkür ederim bu kadarcık(!) çok sağolun
Ya kıza bir şekilde söyle ailesine falan gizli nodan falan ara bu bi yerde senin boynuna o kızın hayatı söz konusu uçkuruna düşkün ibne yüzünden iyi bir insan ömür boyu çile çekecek yazık günahBugün duyduklarım karşısında şok oldum.
Bir tanıdığımın erkek kardeşi yabancı bir firmada çalışıyor. Eğitim için yurt dışına çıkmış yaklaşık bir yıl önce. HIV virüsü kapmış bir kadından.
Adam şimdi evlenmeyi düşünüyormuş. Saf bi kız bulmuş kendine 20 yaşında. Durumu anlatmamış bile nişanlandıktan sonra düğüne yakın söyleyecekmiş mecbur bırakacak kızı bir yerde.
Nasıl insanlar var ya o adamın kendini bilmezliği yüzünden gencecik kızın hayatı nasıl etkilenecek.
İşin garibi doktoru da söyleme diyormuş. Henüz AIDS değil belki ama HIV pozitif sonuçta, sürekli tedbirli davranmak zorunda kalacaklar. Baştan söylemek gerekmez mi böyle şeyleri?
Bir şey de yapamıyorum kötü hissettim kendimi.
%100 AIDS değil derken ne demek olduğunu anlamadım ben işin o kadar tekniğini bilmiyorum. öyle bir ihtimal bile olsa nasıl söylenmez aklım almıyor. Valla burdan ders çıkarsın kızlar iyice didiklemeden evlenmeyin ya. Aileler çok tuhaf. Sırf oğlu evlensin diye her çeşit hastalık gizleyeni duydum şizofren bile. nasıl bir vebalin altına giriyolar anlamadım. Kıza ulaşma imkanın var mı?
cinsel ilişki ve sadece kan yoluyla geçer birde anneden bebeğe geçer...Çok teşekkür ederim:) ne yani biriyle cinsel ilişkiye girilmese de bulaşabilir mi:/
Bir de çocuk sahibi olmak isterlerse nolucak? Doktor kontrolünde tedaviyle falan mı olur? Çocuğa da geçiyor mu? Çok sordum ama merak ediyorum baya
HIV Pozitif demek HIV virüsü taşıyor ancak hastalık henüz AIDS (Edinilmiş Otoimün yetmezliği sendromu) na evrilmedi demek. İstediği kadar tedavi de olsa, en geç 20 yıl içinde olacağı o malesef. Ayrıca kan ve vücut sıvısı yoluyla bulaştığı için eşine bulaşmaması çok çok zor. Eşi HIV pozitif ise doğal olarak bebek de o şekilde doğar. Yalnız benim merak ettiğim evlenmeden kan testi yapılıyor, nasıl çıkmayacağını sanıyor acaba, kan testini mi atlatacakmış bir şekilde? (Tüm sayfaları okuyamadım)
Ben yanlış biliyormuşum çıkıyormuş.Evlenirken yapılan kan testinde bu çıkmıyor sanırım...
Evlenirken yapılan kan testinde bu çıkmıyor sanırım...
Ben üniversitede öğretim görevlisi bi seksoloğa sordum bu test pahalı ve geç sonuç alınan bir test yapılmıyor o yüzden evlilik öncesi testler sırasında dedi. Ona güvenerek çıkmıyor demiştim.Çıkmamasına imkan yok canım, en basit şeyler bile çıkıyor =) Hepatite falan bakılırken HIV testi yapılmadığını hiç düşünmüyorum, zaten o testlerin amacı eşden saklama durumlarına engel olmak.
Ben yanlış biliyormuşum çıkıyormuş.
Ama düğünden önce söyleyeceğim demiş zaten. Kafam çok karışık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?