- 15 Şubat 2015
- 13.376
- 47.268
- 798
Kendini işin içine katmadan öğrenmesini sağlamanın bir yolunu bulmalıyız o zamanAşırı sorumlu hissediyorum kendimi zaten söylemem gerek. Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Daha büyük sorunlara sebep olmak istemiyorum açıkçası.
Kız şuan ailenin içindeymiş sözlüler yani. Söylerim kız aileye ters şekilde söyler olaylar büyür e ben söyleyecektim sana neydi diye bi tepki alırım diye çekiniyorum. Evleneceği insana bunu yapan insan bana neler yapar bilmiyorum
Tam bir tedavisi olmadığı gibi ölümle sonuçlanma ihtimali daha fazlaİyide hiv konusunda bilgim yok tam tedavi olamıyormu. Kızın bilmesi şart.. ne kanszlar var ya yazık... yarın çocuk isteyecekler evlenirlerse o nolcak?
Biraz daha bekleyip nişandan biraz önce buradan birine isim verip facebooktan kıza söylemesini isteyeceğim sanırım. Bu arada ablaya konuyu açmam aklına gelmek istemiyorum. Üstüme kalırsa benim açımdan da büyük sorun olabilir. İnşallah kendisi söyler o zamana kadartantanis ne yapmayı düşünüyorsun?
Yok canım tedavisi yok sadece yaşam süresini uzatabiliyorlar, kronik bir rahatsızlık, bağışıklık sisteminin çöküşü vücut direnci iyice düşünce bi soğuk algınlığında mesela kaçınılmaz son olabiliyoİyide hiv konusunda bilgim yok tam tedavi olamıyormu. Kızın bilmesi şart.. ne kanszlar var ya yazık... yarın çocuk isteyecekler evlenirlerse o nolcak?
O yüzden yazdım zaten. Ne yapabilirim başka sizce?Kendini işin içine katmadan öğrenmesini sağlamanın bir yolunu bulmalıyız o zaman
Kk yı beyin fırtınasına davet et
bence fazla beklemeyinBiraz daha bekleyip nişandan biraz önce buradan birine isim verip facebooktan kıza söylemesini isteyeceğim sanırım. Bu arada ablaya konuyu açmam aklına gelmek istemiyorum. Üstüme kalırsa benim açımdan da büyük sorun olabilir. İnşallah kendisi söyler o zamana kadar
Ben de öyle biliyorum. Öpüşmeyle eşya kullanımıyla falan geçmeyeceğini de biliyorum.hiv pozitif ile aids'i karıştırıyorsunuz. aids işin son raddesi, hiv pozitif olup da evlenen bir çok insan var. tedavi uygun biçimde sürdürülürse bu virüs, aids evresine geçmez.
Kızın numarası falan yok sende sanırımO yüzden yazdım zaten. Ne yapabilirim başka sizce?
Bugün duyduklarım karşısında şok oldum.
Bir tanıdığımın erkek kardeşi yabancı bir firmada çalışıyor. Eğitim için yurt dışına çıkmış yaklaşık bir yıl önce. HIV virüsü kapmış bir kadından.
Adam şimdi evlenmeyi düşünüyormuş. Saf bi kız bulmuş kendine 20 yaşında. Durumu anlatmamış bile nişanlandıktan sonra düğüne yakın söyleyecekmiş mecbur bırakacak kızı bir yerde.
Nasıl insanlar var ya o adamın kendini bilmezliği yüzünden gencecik kızın hayatı nasıl etkilenecek.
İşin garibi doktoru da söyleme diyormuş. Henüz AIDS değil belki ama HIV pozitif sonuçta, sürekli tedbirli davranmak zorunda kalacaklar. Baştan söylemek gerekmez mi böyle şeyleri?
Bir şey de yapamıyorum kötü hissettim kendimi.
Malesef bu rahatsızlık ölüm aids yüzünden oluyo, hıv hastalığa dönüşmemiş aids evresini almamış taşıyıcılık dönemi, ilaçlarla bu dönemi devamlı tahlil ve takiple uzatabilirsin, ama malesef ölüm nedeni aids in sebep olduğu semptomlar. Bir şeker hastası veya bi tansiyon rahatsızlığı gibi kronik bir hastalık değilhiv pozitif ile aids'i karıştırıyorsunuz. aids işin son raddesi, hiv pozitif olup da evlenen bir çok insan var. tedavi uygun biçimde sürdürülürse bu virüs, aids evresine geçmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?